![]() |
Gaia mi je najbliža izboru, no nema je nigdje trenutno.
|
Citiraj:
Inače Scythe Yasya ti je GENIJALNA preporuka, klik-klik-klik-klik cooler stoji ko beba, trebalo je da skužim kak se nategne ventilator:fiju: al taman legao i spustio na LOW temperaturu za 10-12 stupnjeva u odnosu na serijski vent. EDIT Meni je stao u thermaltake shark al je opako širok sa ventom i visok tak da treba biti oprezan za neka manja kućišta. Jednako kao i što nema šanse da se stavi vent ako se ima ram sa heatsinkom. Sreća da sam te slušao (čitao) i uzeo kingston hyperx a ne nekaj sa heatsinkom :D |
Zato forum služi da pomažemo jednim i drugima. To je nesebično. ;)
|
Hmmm...dvoumim se između sljedeća dva coolera:
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050907052 i http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903189 dakle Zalman CNPS10x Performa vs Flex evo stvarno neznam kojeg bih uzeo...pa dajem presudu vama... |
Osobno bih isao na performu :)
|
U potrazi sam za nekim jeftinim i tihim CPU coolerom. Zadatak mu ne bi bio težak, a bio bi hlađenje Pentiuma G850 (socket 1155). Znači nema OC-a, traži se (jeftina) zamjena za stock cooler.
Malo sam gledao što se nudi i pronašao sljedeća dva coolera koja mi se čine OK: Xilence XilentBlade LITE i LC Power Cosmo Cool LC-CC-95 Razmišljam da bi bilo čak zgodno skinuti ventilator s coolera i imati pasivno hlađenje procesora, budući da se isti skroz malo zagrijava :D Jel ima netko kakva iskustva s nekim od navedenih coolera? Savjeti i preporuke dobrodošli :) |
Preporuka za ARCTIC rev 2, meni 1. serija hladi G530 bez pol frke i ne čuje se ništa.
|
@wiseman
Preporučio bi LC-CC-95, bolji je od Alpine 11 Pro Rev. 2. Dobar je za zamjeniti box cooler, ali za OC nije. Ja sam ih stavio par komada na Phenome 955 125W, bez OC-a. Proc koji imaš nije za OC, nije K i nema turbo, max što se može dobiti je ~105Mhz. EDIT ~105Mhz Bus speed, naravno |
@lolofuxy: radije bi neko heat pipe rješenje :)
Citiraj:
|
Odlučio sam se za CM Hyper TX3 cooler i sada vidim da postoji stara verzija i nova tzv. EVO. Novi hladnjak je čak 100g lakši, ima drugačij način pričvršćivanja ventilatora, bolje obrađenu bazu, po specifikacijama je tiši i jednako hladi itd. Međutim neki testovi i neki korisnici kažu drugačije-nova verzija je glasnija i slabije hladi. I tu ne bi bio kraj problema da neki pak ne tvrde obrnuto. Zato molim pomoć ako netko ima iskustva sa ovom novijom verzijom. U dućanima se još mogu nabaviti obje verzije pa sam na mukama.
|
Za koji procesor? Overklok? A Katana 3?
TX3 i Katana 3 su otprilike istih performansi. TX3 malo bolje hladi (~2 stupnja), a Katana 3 ima kvalitetniji/tiši ventilator. S njima ne mogu usporedit TX3 EVO jer ga nisam probao. |
Gledao sam i ja uzet toga TX3 ali po ovom kazu da mu je mana los kontakt sa cpu. Gledam zamjenit ovaj stock cooler, bode mi oci :D gledao sam i Yasya-u i cini mi se ok..:) Ima li netko jos neki prijedlog? Jedini uvjet je da se inst. pomocu pinova - neda mi se cupat plocu :D
|
Trebao bi izbjeći te visoke coolere sa pinovima-imaš kilu aliminija i bakra koji visi na 4 pina.
Tako je i više opterećena ploča + pinovi često zahebavaju i nije ni čudo da većina coolera dolazi sa backplateom i vijcima. Težina se bolje rasporedi po PCB-u ploče i čvršće hladnjak sjeda. Nije yasaya loša, naprotiv, al nebudi ljen pa skini ploču i stavi nešto sa bacplateo-barem je izbor veći i manje love treba za cooler. |
Koji onda preporucas? Do 400-450 kn :)
Eh i termalnu pastu isto trebam ;) EDIT: Pogledat cu Xigmatek Gaia, ty :) |
Citiraj:
Što se tiče Katane sa njom sam se sreo samo jednom i to kada me prijatelj zvao da ga ne može instalirati. Na kraju smo uspjeli uz rizik oštećenja matične. Tak da tu vrijedio ono-tko se jednom opeče... Citiraj:
Kod mene su u igri bili AC Freezer 7, Katana i TX3. Katanu sam otpisao zbog iskustva sa montažom, a testovi pokazuju da je TX3 bolji od Freezera(hlađenje i buka), a sviđa mi se i to što je dosta lakši od konkurenata što nije nebitno budući da se radi o pin instalaciji. Takvu instalaciju preferiram jer na poslu imam PC sa Xigmatek-om(backplate koji je uredno izoliran nekakvom gumom). Stroj je pravio probleme koji su prestali kada je stavljen stock cooler. Kolega koji je stavio Xigmatek-a sada ima probleme rebootanja i smrzavanja na mašini koja je prije uredno radila. Da nije tako sigurno bih uzeo Xgimatek Loki-a. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Htio sam kupiti Gaiu prije kojih mjesec dana jer je fakat bio best buy za onih cca 200 kn, ali ovo je previše. Onaj Aegir mi se čini dosta bolji, a razlika je samo 70-ak kn. :kafa: |
Nakon sto mi je delta i njeno urlanje dopizdilo odlucio sam kupiti coolermaster excalibur . Vent je spojen na 7v kao i delta, buka je duplo manja ,a temp koliko sam primjetio nisu osle gore ( ako je stupanj-dva to je zanemarivo) .
|
Jel može preporuka za hladnjak koji bi hladio neklokani i5-2500k s tim da je što tiši i da što bolje hladi. U planu sam imao uzeti Xigmatek Gaia-u ali je više nemaju u Links-u, a tamo namjeravam uzet cijelu konfu.
|
Thermalright MUX
|
Odličan hladnjak, samo šteta što je toliko skup
|
Citiraj:
|
Možda ti tajfun nije imao ravnu bazu? I što ste svi zapeli za taj push pull? :D
|
Citiraj:
|
Pozz
Zanima me dali znate hoće li 16 cm visoki cooler stati u CM Elite 370 kućište?? I dali gdje ima za kupiti Xigmatek Dark Knight cooler kod nas ?? |
Stat ce , jer ce cm elite 370 sirok 19 cm. Dark knighta izgleda nema u RH
|
Danas u Linksu kolega kupio xigmatek Gaiu za 200kn pa ako neko treba neka požuri dok se ne razgrabi.
|
Hoce li bit komplicirano za inst. Thermalright mux 120 na 1155? Vidim na sluzbenoj stranici pise da je za sck 1156
:fala: |
Pitaš za hladnjak koji je valjda skoro najlakše instalirat na ploču.
Nećeš imati problema |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:58. |