![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne moraš se odmah propinjati na stražnje noge! Samo sam skrenuo pozornost da Asus GTX260 nije najjeftinija na nabavi... |
Citiraj:
GPU sam dignuo na 1GHz, malo tweakanja i evo nove reze: nova 21 409 bodova stara 18 873 boda Razlika je 2536 bodova. CPU više neide ni megaherca gore, ni NB. Možda bih još grafičku mogao nekoliko desetaka MHz dignut no to ostavljam za neki drugi put. Jel ovo thread o GTX260 ili HD5850?:stoopid: |
postao sam i ja danas vlasnik xfx HD5850 black edition kartice,jos neznam kakve su performanse jer nisam kupio monitor.
|
Naručio Sapphire HD5850,nadam se da će bit nečemu :)
Btw:Ako je želim malo klokat može kakve upute? |
Kaj će ti upute, uzmeš MSI AfterBurner i clockaš:)
Na 950 bi ti trebala normalno raditi sa 1.187v, ako neće digni malo. Napraviš si profil samo za igre ili bencheve i to ti je sve kaj trebaš. Eventualno malo promjenit fan profil ak bu se puno jače grijala kod overclocka. |
Citiraj:
Ali piše samo kako clockat na 1GHz, imaš link na amd gpu clock tool(koji očitava novu seriju) i na msi afterburner (najnoviji). Uglavnom najbolje ti je clockat na 775/1125 (max u CCC-u), tada ti se sami mjenjaju taktovi 2D/3D/UVD - low/medium/high (pogledaj bios od HD5850 u RBE-u pa ćeš skužit), ako clockaš preko amd gpu clocka onda ti se nemijenjaju sami clockovi nego su stalno na istoj frekvenciji (veća potrošnja i grijanje u idle-u) Ima još jedna metoda, staviti otključani bios pa ti samo treba msi afterburner ili samo ccc(ako nećeš preko 850/1250). Meni je za 850/1250 dosta stock napon no nisam siguran dali je to 100% stabilno, zavisi kako kome,ali vidim na forumima da tako svima negdje ide sa stock naponom (1087mV). Za 1GHZ 1250mV. |
postao sam dns ponosni vlasnik black edition ver.
zanima me zasto imam tak mali scoore u 06 čmarku tek 23k jel to win 7 ili kaj ? LP te na kolko da stavim cooler kad igram igre jer na 100 % prevelika buka ! validacija: http://www.techpowerup.com/gpuz/haahp/ |
Za početak stavi zadnje Catalyste 9.12, a i proc može sigurno na 4.3-4.4
|
Saphirka narucena,jos koj dan i ja cmarkam s vama :).
Nego,cemu BE verzija,pa ona je 300kn skuplja od ne-BE verzije,tj skoro su iste,osim koj Mhz razlike u taktu...Kaj fali 23k?Digni taktove gore,proc na 4.2 i probis 25k sam tak ;). Kuler ostavi na auto,kartica se ne zagrijava previse,tako da nema problema! |
Citiraj:
Jeli itko probao sa black plateom i onda sa pasivcima hladit memoriju i vrm-ove kod aftermarket coolera? Baš si razmišljam da stavim pasivce... |
|
Citiraj:
|
predobro je ovo,nema potrebe ;)
|
Stigla i meni Spahire HD5850,eto igram Crysis,1920x1080 Enthusiast 4Xaa,igrica leti,a grafa na def klokovima,25% vent,a temp 60c nakon 30min krize.Imam i AC TT za nju spreman,tako da cu ju lijepo napucat Vcore,ugl kartica je zmaj,jednom rijecju,ugodno sam iznenaden.Sutra slike,cmarkovi,igre,itd itd,ak ocete kaj,javite :D!
|
Lijepo vidim da je kartica zvijer teska moram i ja sebi to anbaviti ali ne jos jos mi je malo preskupa a i ova iz siga nije losa zasad...:) daj nabaci neki 3D mark 06 ak ti se da...:)
|
Skida se :).
|
Citiraj:
p.s isplati je se klokat na 5870 vrijednosti -i onda leti ko zmaj:chears: @ hobitxxx pa tvoja je fina kartica ,zkj bi je mjenjao tak skoro ;) rađe pričkekaj da padne im cijena na soma i pol prodaj svoju dodaš neš love i imaš zvijer |
|
čestitam, sad napokon imš pilu a da nije 8800GTX :D
ugl., mada mi je malo glupavo da uzmete svi takvu gromadu od grafe i onda slinite po krizi iz proslog desetljeća(i grafici). Al ajde, štaš , bitno je da su svi barem privremeno sretni :D |
Ma dobro,to je prva igra di grafa poklekne,no ova nije :D.
Sutra kad ju natamanim na 1000/1250 + cemo vidit sta zapravo nudi :D! |
dobar ti je score ;)
al svakako je klokni meni je prešla 24k samo tako :) |
Da s povisenim taktovima,i to 1000/1250,meni dode na isto s stock taktovima :D!
Sutra cu ju nagazit,kad denem Acelero Twin Turbo i ostale goodies na nju :D. |
mmm :D moram to doć pogledat kak radi da vidim jer se isplati to kupovat :D
|
Citiraj:
bdw i ovaj scoore je fin za 5850ticu možemo bit sretni :chears: |
Uff da sretni,nisam ocekivo tak dobru karticu,iz primarnog razloga sto je ATi,fuj to...
Al ovo je :care:! Domagoj,a doleti ovaj tjedan,di je problem ? :D Proc je na 4ghz btw,i on ce malo sutra popit pimp :D! |
Citiraj:
Iskreno sumnjam kako to leti kada su meni reze sa i7 940 3,8GHz, 6GB RAM-a i HD5850 u krizi na 1920x1200 Enth noAA/AF - avg 28 FPS, 4x/16x 23 FPS HD5870 su u toj situaciji davale 33 FPS / 27 FPS No možda su ispeglali drivere no opet sumljam da baš leti :) Naravno govorim o Krizi Vorhed |
Da i ja govorim o krizi vorhed,neznam,nisam se obazirao na fpse,igra doslovno leti,mislim da je bilo redovito oko 28 30fpsa,kolko je fraps barem rekao :D.Neznam za tebe,no iskreno krajsis je jedina igrica koja je i vise nego igriva oko 24fpsa,kad ima bulra za usrat se :D,dok onak sve ostale igrice su na 24frejma neigrive...Super je kaj kod ove grafe nemam neke frejmdropove,okd 24-30 ide,i tak je tu konstantno,dok sam npr s GTX260 imo od 10-30 :D.
Eto malo digo taktove u CCCu i dobio par Fpsa gore,jos malo cu na 1000mhz jezgru,samo da fredn donese aluminija :D,pa cu onda probat!! |
vidim lijepo se ta kartica kloka :D :D a i dobri scorevi, samo jel se moze s tim Afterburnerom podici i voltaza na 260GTX jer sam ja flasho na 1.16v i vise neide :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:07. |