![]() |
Da li P5Q3 Deluxe podržava samo DDR3 memoriju ili podržava i DDR2 ?
Nisam siguran, ali mislim da podržava samo DDR3 ... ali opet tko pita ne skita. P5Q Deluxe podržava DDR2, i razlike spram te dvije ploče su samo u podršci memoriji DDR2 -> DDR3. Ispravno ? |
Razlike su samo u memoriji. P5Q3 Deluxe podržava samo DDR3.
|
Citiraj:
Nadam se da necu pogriješiti, a i nadam se da su BIOSI u redu i da nema nikakvih problema sa njima. Jedino me brine koju memoriju staviti na tu matičnu ploču. Cijena nije problem. Edit : Ipak kada bolje pogledam ne mogu se odlučiti između ove dvije : DFI 775, LAN PARTY UT, X48 ili Asus P5Q Deluxe Jesu li velike razlike između ove dvije ploče spram X48 -> P45 ? Molim iskusne za procijenu ... i zahvaljujem naravno ! |
Citiraj:
|
E, sada ostaje mi još dva pitanja.
Isplati li se uzeti P5Q3 Deluxe i investirati u meni još skupu DD3 memoriju ili ostati na DDR2 ? Ipak kada malo bolje razmislim ova DD3 memorija mi je strašno skupa da boli glava ... ipak ja ostajem na DDR2 :D Drugo, znam da je glupo jer tu ima svatko svoje mišljenje ali me svejedno zanima. Koja memoriju bi preporučili za Asus P5Q Deluxe. Mushkin, Patriot, Corsair ... |
Citiraj:
ali nisi rekao sto zelis od memorije? jel 2 x 1GB? 2x2GB? kupi od nekoga na tržnici "oldschool" Crucial Ballistixe dvostrane, 2 x 1GB ili uzmi mushkine 2x2GB XP2. A mozes i ove koje sam ja upiknuo, transcenda aXeRAM 2x2GB. |
Pitanje za vlasnike P5Q Deluxe. Kakve su to postavke voltaže u Bios-u :
CPU GTL Voltage Reference (0/2) CPU GTL Voltage Reference (0/1) CPU PLL Voltage FSB Termination Voltage SB Voltage Ova prva tri su mi pogotovo zanimljiva. Malo sam digao voltažu za nekih 0.4xxx ovom CPU GTL Voltage Reference (0/2) i Everest pokazuje temp proca preko 100 stupnjeva :D Da li se uz dizanje voltaže procesoru diže i ovaj "CPU GTL Voltage" ? Volio bih da mi netko objasni, ove postavke koje sam naveo. Ako nije problem .... :beer: |
Eto timmy je objasnio sve ovdje ;)
|
Hvala Bullet :beer:
Brz si ko metak, baš sam to tražio ... :care: |
DA, ali sam svejedno zbunjen. Cim se digne malo ovaj :
CPU GTL Voltage Reference za neku malu vrijednost temparatura proca se podigne preko 100 stupnjeva :stoopid: Bios je zadnji koji imam. |
Reci mi sve postavke koje trenutno koristiš.
|
Ma kakvih crnih 100 stupnjeva, kako si to izmjerio? To ti je neki bug u everestu.
|
Od značajnijih :
AI Tweaker : FSB : 467 x 9 PCIE Frequency [100] Ostalo dalje sve na auto. Dolje pod CPU : CPU Voltage [14500] Load Line Calibration - Auto CPU Spreed Spectrum - Disabled PCIE Spreed Spectrum - Disabled Ako dignem : CPU GTL Voltage Reference (0/2) - 0.410 CPU GTL Voltage Reference (0/1) - 0.370 Temp proca ode preko 100 ! Sve ostalo je na auto - ništa mijenjano ... Jedino sam još u Advanced pod CPU configuration mjenjao one postavke da mi proc ostaje na 4.2 Ghz kao sam namjestio u Biosu, a ne da se se mjenja kada uđem u Windowse. Popišem sutra sve, sada je kasno (idem sutra na posao). |
Citiraj:
Pa već sam najmanje 5 verzija Everesta promijenio i svaka kaže isto ako se promijeni taj parametar. Šta da kažem : Lud, zbunjen a najmanje normalan :D |
Prvo i osnovno, previsoka ti je voltaža procesora za 24/7 rad.
Load line calibration postavi na Enabled Uglavnom, jel to nestabilno pa se zajebavaš sa GTL vrijednostima ili tek reda radi? Nadam se da je prvo jer u suprotnom samo možeš gore napravit. Reci što želiš od sustava pa da ti se može reć što i kako uraditi. Temperaturu jezgri prati sa Real Tempom a ne Everestom ;) |
Da, ovako je bolje, Real Temp daje pravu temparaturu.
Dobro, jedna verzija Everesta ali sve koje sa probao da bacaju ovakve rezultate temparature proca to mi baš i nije jasno ... |
koliko bi moja maticna trebala izdrzati FSB-a? imam obicnu P5Q (bez ikakvog sufiksa...)
|
Citiraj:
Sve ostalo testiraš. Množitelj proca na najmanju vrijednost,memu na 1:1 i diži FSB pa ceš saznat |
Citiraj:
|
Zbilja tak slabo??
Uff. Najbolje da sam isproba pa ce znat |
Loše, loše, nešto preko 500MHz ide isprobano na CPU-u koji ide na 590MHz.
|
Hm,kako tako slabo?Ove dvije P35 koje sam ja imao jedna 548,a druga 600 to svi znamo :D
Od ovog bi očekivao makar 550 jebote. |
Citiraj:
Bio bi vec isproban max takt ali me za sad memorija koči... Na 460 mi pokrene bios al ne i boot.. sad jel je do meme il chipseta neznam... |
Citiraj:
Daj im 2.3V ili više al onda sa ventom da puše po njima. Daj na NB više voltaže i deri. |
Ma kakvi, nema tu kruha s Kingmaxom (izuzev 1066 modela) i velikim FSB-om...
|
pa ak ima srece(jako puno) uspjet ce FSB500 s njima.
|
Da, al velim da je činjenica da nemože neznam što od njih očekivati, na stranu neka sreća u paralelnom svemiru...
I opet, i da uspije 1000MHz s njima, opet nije sigurno koliko će to biti stabilno za bench... |
Citiraj:
|
Prodaš Asusicu, i kupiš od mene Biostarku koja isprobano ide preko 500MHz :)
|
Citiraj:
Najbolje je kupit isprobano od Razera. Bar znaš kolko ide |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:00. |