![]() |
Exactly 46cm. Samo ekran, bez okvira... Upravo izmjerio :D
|
Huh.. 2,5cm manje od crta 72cm :( a i on mi se u poplavi ovih televizora počeo činiti sve manj i manji :D
Shit... edit: ups, krivo izmjereno, dobro je :D crt je 69x42 cm, to je to.., plazma od 37 će biti taman ! |
Ne znam, ja sam imao 70-tku i čini mi se dosta veći (subjektivan dojam). Ha, čuj, ako imaš prostora i barem 3 m udaljenost, idi na 42'', razlika je samo par stotina kuna. Meni ne bi stao 42'', a i udaljen sam samo 3 m. Razlika u kvaliteti slike na SD programu i divx sadržajima ne bi trebala biti velika, a kod HD-a pogotovo.
37'' - 1024×720 piksela 42'' - 1024×768 piksela Uglavnom, piksel je veličine cca 0,8×0,6 mm kod 37-ice, a nije puno veći ni kod 42-ojke, samo trebaš biti malo više udaljen. |
Citiraj:
Plazma a ni LCD još nisu dostigli kvalitete CRT televizora što se tiče kontrasta i prikaza crne i detalja u crnoj - ( a teško da ikad i hoće) |
Mislim da se ono "bolju sliku" odnosilo na 37'' vs. 42'' kod PV80. Da, neće u nekim elementima nikad dostići CRT, ali u nekim elementima ga šišaju (pogotovo plazma). Meni osobno, slika na PV80 je bolja nego na CRT-u (Sanyo 70cm, nije neki vrhunski), naravno na programima gdje imam dobar signal (npr. HTV1), a tamo gdje je signal problematičan (npr. HTV2), slika je malo lošija tj. šum, dupla slika i druge smetnje se više vide zbog većeg ekrana. Divx odličan, DVD još bolji, HD točnije 720p mkv naravno štrumfastičan. U načelu, slika je toliko dobra (uz ne baš savršen signal s antene!) da se ne zamaram traženjem nesavršenosti slike, nego gledam. Nekad me jedino iritira 4:3/16:9 piljenje... stavim na auto i u 95% slučajeva je OK, ali nekad zumira kod 16:9 sadržaja (tipa neki film), a zumiranje mrzim. Ako stavim na just, imam crne trake gore i dolje. Jedva čekam da počnu sve emitirati u 16:9...
|
Mora ići novi tv, stari je na izdisaju do yaya. Da sad kupujem crt.., neznam, teško.
Možda da je dobavljiv onaj Philips Crt HD redy za 4k ali nije... Nemam DVB-T no imam zaista kvalitetan SD signal, bez ikakvog pojačala, samo rotator i dobra antena. ( orlovo oko :D ) Gleda se sa 3 3,5 metra maximum s time da mi je crt nabijen na prozor maltene. Vidio sam sliku na plazmi od 37 i to staroj cca.. 4 godine te ni ne izgleda tako loše osim što su mi boje čudne malo no ima slabu antenu tip itd.. tako da mislim da bih ja sa ovom novom od 37 imao zadovoljavajuću kvalitetu. |
plazma od prije 4 godine i plazma danas su ko Ford T i Ford Mondeo novi.
|
samsung LCD ili plazma
molim pomoc
jer stvarno neznam kaj uzet od ovog dvojeg samsung LCD TV 94cm le37s62 5000kn HDready rezoluciju 1366x768 kontrast 80000:1 svjetlina 400 cd/m2 kut vidljivosti 170°/170° prikljcci : hdmi, scart, s-video, kompozintni, komponentni, pc samsung plazma tv 107cm ps42c62 5500kn rezoluciju 1024x768 kontrast10.000:1 svjetlina 1.300 cd/m2 zvucnici 2x10w (srs trusoround xt) prikljcci : hdmi 2x, scart, komponentni, pc (D-sub) |
E moj Joz@, cijeli podforum pun tema o telkama a ti postaš na sasvim deseti...:D
|
Citiraj:
pa aj pod ostalo :fiju: nego reci ti meni kaj da ja uzmem od ovog dvojeg ???? |
Ja bih osobno plazmu, Panasonicovu:)
|
Citiraj:
daj link na tu panasonicovu |
Citiraj:
PANASONIC TH-37PV80P PANASONIC TH-42PV80P |
Citiraj:
znaš kaj je jedini bed, kaj ih više nema nigdje za kupiti!!!!!!!!!!!! na rate mislim! |
http://www.svijet-medija.hr/ ? Ni tu?
|
Citiraj:
Za sada sam zadovoljan, vidjet ćemo kada malo uspijem osposobiti neki DVD player i tako to, zasada na njega je priključena zajednička satelitska od cjele zgrade i slika je više nego što sam očekivao, toliko za sada, moram na ručak! |
Može odgovor na jedno pitanje koje se sigurno već postavilo,ali je 4h ujutro pa mi se ne da tražiti.(unaprijed isprike :kafa: )
Koliko je isplativo kupovati TV sa FullHD? (najjeftiniji je Samsungov za 6400kn što mi je ipak previše dati za TV,no s druge strane si mislim ako je to već neka "budućnost" onda bi mi se investicija možda čak i isplatila) :beer: jer ako nije isplativo onda bi rađe išao na Prijedlog 1 ili Prijedlog 2... (jer ipak se tu radi o gledanju MaxTV-a,DVD filmova itd...uobičajeno... :D ) |
ovaj samsung je smeće, vidio sam ga uživo.
a ne vjerujem da je i philips bolji. |
Citiraj:
Ali moje pitanje i dalje stoji : Koliko je isplativo kupovati TV sa FullHD? :beer: |
Citiraj:
ili da ti pusti HTV 2 HD dok traje neka utakmica s EP i onda sam odluči dali se isplati ! |
Citiraj:
No mene zanima stručno razmišljanje ljudi koji su stvarno u tome i trenutačno najbolje znaju što je isplativo ili ne. |
- trenutno se ne isplati jer osim original BR diskova nema drugog full HD izvora
- SD signal, DVD, Divx, 720p ripovi (mkv) će biti lošiji na full HD displayu zbog većeg skaliranja - igre daleko zahtjevnije na 1920x1080 nego na 1360x768 ... a za 5 godina tko živ tko mrtav :D |
A što je s 1080p mkv ripovima?
|
Citiraj:
|
... 99% 1080p mkv ripova izgleda bolje na HD-ready TVu nego na full-HD
- na kraju balade to je još uvijek samo komprimirani rip pa svaka nesavršenost bolje dolazi do izražaja. |
Citiraj:
|
Znači da apsolviramo...još trenutačno nije isplativo dati 6500kn za TV koji podržava FullHD? (već 4700kn za onaj Philips koji sam gore naveo sa HD ready)
:beer: |
Citiraj:
|
mislim da vecina ljudi pretjeruje kad kazu da ne vide razliku izmedju plazmi koje su 1024X768 naprema 1920x1080 bar na modelima od 42'' i to na udaljenosti od 2.5-3m
evo pred neki dan gledao Pioneer4280 i panasonic 42xx85...i razlika je lako uocljiva... pioneer je izgledao lagano zamuljano u usporedbi s panasonicom... bar sto se tice HD materijala slika na 4280 ili 428 ( u drugom ducanu ) je uvijek izgledala mekano dok je na 85tici bilo vise detalja...a to je upravo i prednost FullHD i to je jedini razlog zasto se danas guraju BD i slicni formati... ali ok...mozda netko gleda s 4-5m pa na toj udaljenoti ne kuzi razliku uzmedju FullHD/HD/HD ready formata... ja osobno danas nikako ne bi uzeo nesto sto nije bar 1367x768 |
na tako malim ekranima, FUllHD je NEPOTREBAN. Shvatite to više.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:20. |