PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex VIP (ex Amis) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=61972)

mario0000 17.11.2010. 12:19

Citiraj:

Autor bliss_zg (Post 1780503)
Ima itko saznanja mozda kada ce Amis doci na Trnje/Zagreb?

I nije mi jasno, 3 u 1 paket sa do 24mbits kosta oko 300kn, a 2 u 1 sa istom brzinom 400kn?

centrala trnje je pokrivena, pitanje je na koju si tel centralu spojen. najpreciznija provjera ti je po broju telefona, to ti info može napravit pa ih nazovi.

a ovaj 2u1 paket do 24Mbps nema smisla, ali još uvijek je u ponudi. definitivno je isplativije uzet 3u1 total paket.

vex69 17.11.2010. 12:22

Citiraj:

Autor hesh (Post 1779653)
Ljudi, pojavila se nova ponuda na amisu: samo internet, bez telefonije.
http://www.amis.hr/privatni_internet.php
Sto mislite o tome?

Dobro zamišljeno ali opet loše ostvareno. Kao što je običaj sa amisom fale mu različiti paketi. Samo internet ima paket za 109kn i to do 3Mbps,nema mogućnosti veće brzine. :hitthewal:

Bono 17.11.2010. 13:08

Citiraj:

Autor bliss_zg (Post 1780503)
Ima itko saznanja mozda kada ce Amis doci na Trnje/Zagreb?

I nije mi jasno, 3 u 1 paket sa do 24mbits kosta oko 300kn, a 2 u 1 sa istom brzinom 400kn?

To ti se njihovi marketinski strucnjaci pokusavaju opravdati pred gazdom, kao vidite da imamo rast 3u1 paketa, a ustvari ljudi uzimaju taj paket, a TV niti ne upale.

Jelc 17.11.2010. 13:24

Citiraj:

Autor Bono (Post 1780633)
To ti se njihovi marketinski strucnjaci pokusavaju opravdati pred gazdom, kao vidite da imamo rast 3u1 paketa, a ustvari ljudi uzimaju taj paket, a TV niti ne upale.

Ma koga briga, za 300 kuna 1500 minuta besplatno telefonije, iptv sa snimalicom besplatno i net do 24/768...

I još STB ima DVB-T MPEG-4.

A ja kreten čekao 3/1 od tcoma, baš sam i dočekao:suicide:

Dooks 17.11.2010. 14:32

Da li se ovaj HBO paket treba nešto posebno prekidati ili će ga oni sami maknuti sa tv-a?
rekli su do 15 a ja ga još uvijek imam....

marauder16 18.11.2010. 01:20

Citiraj:

Autor Bono (Post 1780633)

marketinski strucnjaci? :D da ta firma ima tako nekakav odjel stvari bi (vjerojatno) puno bolje funkcionirale XD
i ne zezam se, ako se dobro sjecam ove stvari odredjuju sefovi koji nas jako poistovjecuju sa slovencima (a amis je tamo nesto sl. kao kod na tcom), sto naravno nema smisla...

Bono 18.11.2010. 13:39

Citiraj:

Autor marauder16 (Post 1781182)
marketinski strucnjaci? :D da ta firma ima tako nekakav odjel stvari bi (vjerojatno) puno bolje funkcionirale XD
i ne zezam se, ako se dobro sjecam ove stvari odredjuju sefovi koji nas jako poistovjecuju sa slovencima (a amis je tamo nesto sl. kao kod na tcom), sto naravno nema smisla...

To je trebalo ici pod navodnike, moj komentar je isao na njihovu sposobnost kako su slozili 3u1 pakete, jos nisam vidio da se netko trudi da korisnik ostane na kombinaciji 2u1 + Bnet.

marauder16 19.11.2010. 00:21

Citiraj:

Autor Bono (Post 1781475)
To je trebalo ici pod navodnike, moj komentar je isao na njihovu sposobnost kako su slozili 3u1 pakete, jos nisam vidio da se netko trudi da korisnik ostane na kombinaciji 2u1 + Bnet.

da su imalo pametniji ne bi uopce slagali pakete nego bi dali korisnicima da sami odaberu svoje "pakete" iz nekakvih osnovnih komponenata. to cak ni administrativno ne bi bilo tesko rijesiti (niti bazu im ne bi bilo tesko modificirati).

izzo 19.11.2010. 15:49

Amis je pogodio jedino sa paketom 2u1 ostalo su nazalost fulali !

hesh 19.11.2010. 18:26

Citiraj:

Autor vex69 (Post 1780570)
Dobro zamišljeno ali opet loše ostvareno. Kao što je običaj sa amisom fale mu različiti paketi. Samo internet ima paket za 109kn i to do 3Mbps,nema mogućnosti veće brzine. :hitthewal:

Da, to je bezveze. Brzina je ni vrit ni mimo, pa sam mislio uzeti 2u1 kak vec imam kod staraca i radi sasvim dobro, osim glupog thompsona koji svako malo zna resetirati sve settinge.

No sad ispada da ne mozes ni vlastiti modem staviti, vec se mora uzeti njihov. :(

Bono 19.11.2010. 22:30

Citiraj:

Autor hesh (Post 1782560)
Da, to je bezveze. Brzina je ni vrit ni mimo, pa sam mislio uzeti 2u1 kak vec imam kod staraca i radi sasvim dobro, osim glupog thompsona koji svako malo zna resetirati sve settinge.

No sad ispada da ne mozes ni vlastiti modem staviti, vec se mora uzeti njihov. :(

Naravno da mozes, stavis thompsona u bridge mode, tako ja imam slozeno.

hesh 20.11.2010. 15:31

Je, sam kaj ga ne mogu staviti u bridge mode jer nemam admin prava na thompsonu.

Bono 20.11.2010. 15:46

Citiraj:

Autor hesh (Post 1783078)
Je, sam kaj ga ne mogu staviti u bridge mode jer nemam admin prava na thompsonu.

Nazoves 0800 50 10 > mogu li dobiti tehnicku podrsku > tehnicar kaze za 20 minuta cemo vam prebaciti modem u bridge mode, molim vas zapisite sifru ti za to vrijeme pripremis sve i eto u bridge modu si.

hesh 20.11.2010. 17:44

ma da? Ajde mrak. Hvala.

Bono 20.11.2010. 18:05

Pogotovo ako imas 782 model, soft im je totalno u banani, ali zato mozes postici vece brzine nego 780. A u kombinaciji s recimo Buffalom DD-WRT-om ovo je najbolja kombinacija.

AbAdd0n 20.11.2010. 21:38

ima li netko iskustva sa amisovim 3 u 1 ?
zanima me dali je u tih 300 kuna uracunata mogucnost
da u 21:00 gledam seriju koja je bila u 13:00 .
kakva je stabilnost mreze ?
ping?

hvala

fran123456 20.11.2010. 22:06

Ja imam Amisov 3 u 1 paket, total verzija. Nisam siguran da li je u cijenu uračunata usluga vraćanja unatrag programa. Usluga vraćanja dostupna je samo za one programe za koje je dostupna i snimalica (taj broj je dosta manji nego na maxTVu) što čini snimalicu bespotrebnom IMO. Ping je viši nego na T-Comu za cca 10ms (CoD). Mreža je stabilna, nijednom nije pukla od onih kopanja kabela negdje kod Samobora :)

mario0000 21.11.2010. 14:50

time shift ili usluga vracanja nije uključena u total paket, naplaćuje se 15 kn mjesečno, ali je u promotivnom periodu besplatna. sad je akcija pa za potpisivanje ugovora do 31.12. dobivate total paket za 199kn mjesečno do kraja 5. mjeseca, tj. prvih 6 mjeseci 100kn manje + prvi mjesec ide i HBO besplatno(HBO, BHO comedy, Cinemax 1 i 2 i teoretski HBO on demand koji još nije proradio).

a time shift je ok, ima ovih naših nacionalnih kanala, fox life i crime, tv 1000, national geo, neki discovery, švabe i slovenci. meni je time shift super, jedino kaj znam predugo u komadu gledat tv zbog njega :)

blueman 07.12.2010. 19:58

Citiraj:

Autor Bono (Post 1028719)
Sjasi vise sa tog flat telefona to me ne interesira ni najmanje, zato cim istekne ugovor idem na Iskon gdje pazi nema besplatnog telefona ali se dobije 5mbita veza flat. Naravno gledam ponudu za Carnet djelatnike jer to i jesam.

Prednosti DUO.CARNet usluge:

- Najpovoljniji paket usluga za sve korisnike već od 99kn mjesečno (uključuje 1 analognu telefonsku liniju, modem i pristup Internetu brzinom do 5Mbps/512kbps)
- Surfajte neograničeno preko CARNet mreže za samo 1 kn mjesečno
- Bežično surfajte bilo gdje u kući
- Telefonirajte po najnižim cijenama poziva uz sekundni obračun, prema svim mrežama
- Zadržite postojeći fiksni telefonski broj ili zatražite novi besplatno
- Koristite dodatne telefonske usluge (preusmjeravanje poziva, prikaz broja pozivatelja i dr.)

TELEFONSKA LINIJA + ADSL do 5Mbps/512kbps + FLAT INTERNET = 100 KN!

da i neprestano pucanje veze i katastrofalna podrška koja se čeka i do 1h, znam 6 kolega/ica koji su prešli s iskona na nekog drugog operatera b.net i amis i sada su prezadovoljni, očito iskonovci moraju još malo na poduku kod većeg brata (T-Com) glede kvalitete usluge i funkcionalnosti

Zmalamuth 07.12.2010. 21:38

Citiraj:

Autor blueman (Post 1795626)
da i neprestano pucanje veze i katastrofalna podrška koja se čeka i do 1h, znam 6 kolega/ica koji su prešli s iskona na nekog drugog operatera b.net i amis i sada su prezadovoljni, očito iskonovci moraju još malo na poduku kod većeg brata (T-Com) glede kvalitete usluge i funkcionalnosti

dobro kaj brijes da si necromancer?
odgovaranje na 2 godine star post?

huse 07.12.2010. 23:29

Iz mog skromnog iskustva AMIS se nije pokazao bas nesto... kad je trebalo popraviti link koji je stalno pucao bili su spori i na kraju to nikada nisu ni slozili, a kad je trebalo iskapcati zbog kasnjenja u placanju tu su bili tocni i brzi ko svicarski sat...

Bono 08.12.2010. 22:27

Citiraj:

Autor blueman (Post 1795626)

Puno se toga promjenilo od prije dvije godine, 2u1 se iskrastilizirao u najboljeg ISP-a na kojem sam bio. :lol2:

Zmalamuth 08.12.2010. 23:27

za one koji nemaju "facebook" ili ga imaju ali nemaju amis medju friends.
Danas stavili malu obavijest:

Citiraj:

Za sve 2u1 korisnike akcija povećanih brzina ostaje aktualna do 31.3.2011.
Tako da veselite se narodi. :chears:

vex69 08.12.2010. 23:56

Citiraj:

Autor Zmalamuth (Post 1796501)
za one koji nemaju "facebook" ili ga imaju ali nemaju amis medju friends.
Danas stavili malu obavijest:

Tako da veselite se narodi. :chears:

Trajat će im ta akcija do ponovnog povečanja brzine,inače se mogu pozdravit sa svim pretplatnicima koji nemaju ugovorne obveze. Amis je do prije godinu dana bio stalno korak ispred ostalih bar što se tiče brzine,a sada mi se čini da lagano zaostaje. Sa njima sam skoro od početka,kad su ostali imali 1mb mi smo imali 2,oni 2 mi 4,a sada mi imamo 8mbita na akciji dok je kod ostalih operatera to sasvim normalno.

ZombieWhore 09.12.2010. 23:53

Pozdrav, zanima me za Amis: jel je istina da su cijene tako niske te da li imaju stvarno tako veliku brzinu?
ako uzmem Amis hoće li mi brzina skidanja biti veća od 1MB ?

Paket: Total
Sadržaj paketa: 71 tv kanal, usluga snimalice, do 24Mbps/768 kbps* brzine ADSL linije, neograničen internet promet, besplatni pozivi unutar fiksne nacionalne mreže, amisTV prijamnik, web 150 MB, mailbox 200 MB, e-mail adrese 10
Mjesečno (kn) - PDV uključen: 299,00 kn

eh sad, jel mogu ja imat 24Mbps u vrapču ? ja imam sad iskon trio (Carnet) i mislim da mi uskoro ističe ugovor... u iskonu imam 4Mbps/256kbps bar mislim.
iskon plačam oko 250kn.

Link: AMIS

Hvala, pozdrav !

tomos222 10.12.2010. 00:06

imat ces 8-12, tak je bar kod mene u vrapcu

ZombieWhore 10.12.2010. 00:39

zašto nije moguče više ?

Zmalamuth 10.12.2010. 00:59

Citiraj:

Autor ZombieWhore (Post 1797458)
Pozdrav, zanima me za Amis: jel je istina da su cijene tako niske te da li imaju stvarno tako veliku brzinu?
ako uzmem Amis hoće li mi brzina skidanja biti veća od 1MB ?

Paket: Total
Sadržaj paketa: 71 tv kanal, usluga snimalice, do 24Mbps/768 kbps* brzine ADSL linije, neograničen internet promet, besplatni pozivi unutar fiksne nacionalne mreže, amisTV prijamnik, web 150 MB, mailbox 200 MB, e-mail adrese 10
Mjesečno (kn) - PDV uključen: 299,00 kn

eh sad, jel mogu ja imat 24Mbps u vrapču ? ja imam sad iskon trio (Carnet) i mislim da mi uskoro ističe ugovor... u iskonu imam 4Mbps/256kbps bar mislim.
iskon plačam oko 250kn.

Hvala, pozdrav !

Brzina ne ovisi o njima, nego o kvaliteti parice, i tvojoj udaljenosti od parice.
Ja sam cca 300-400m od centrale i imao sam stabilnih 16-17. a kablovi u kuci su mi koma.
Tako da eventualno probaj udavit ove iz Iskona, da kao razmisljas o povecanju brzine, pa da ti istestiraju paricu, pa onda mozes okvirno znati sta mozes ocekivat kod amis-a.

ZombieWhore 10.12.2010. 01:19

Citiraj:

Autor Zmalamuth (Post 1797527)
Brzina ne ovisi o njima, nego o kvaliteti parice, i tvojoj udaljenosti od parice.
Ja sam cca 300-400m od centrale i imao sam stabilnih 16-17. a kablovi u kuci su mi koma.
Tako da eventualno probaj udavit ove iz Iskona, da kao razmisljas o povecanju brzine, pa da ti istestiraju paricu, pa onda mozes okvirno znati sta mozes ocekivat kod amis-a.

a kako se to testira, zovem njih pa oni posalju tehnicare ili iz centrale provjere ? :D
sory kaj pitam ali nisam upoznat s ovime, a zelim biti siguran...

reko mi frend da postoji caka da preko nekog optičkog kabla spojim i da se poveča brzina, nemam pojma, imam ko kakav prijedog?

hvala, poz. :beer:

Zmalamuth 10.12.2010. 09:04

Citiraj:

Autor ZombieWhore (Post 1797536)
a kako se to testira, zovem njih pa oni posalju tehnicare ili iz centrale provjere ? :D
sory kaj pitam ali nisam upoznat s ovime, a zelim biti siguran...

reko mi frend da postoji caka da preko nekog optičkog kabla spojim i da se poveča brzina, nemam pojma, imam ko kakav prijedog?

hvala, poz. :beer:

Principjelno iz centrale provjeravaju.
oni otvore vezu i povecavaju propusnost dok veza ne pocne pucat, i prestane biti stabilna, onda se jos malo igraju sa modulacijom, dok ne dobiju stabilnost.

mario0000 10.12.2010. 09:49

Citiraj:

Autor ZombieWhore (Post 1797458)

iskon plačam oko 250kn.

Hvala, pozdrav !

Vrapče ti je dostupno, barem centrala Vrapče je dostupna. pitanje je u kojem si dijelu vrapča, centrala ti je u stenjevcu, križanje bolničke i gospodske i o udaljenosti od te centrale ti ovisi brzina. frend je kod pošte u vrapču i ima nekih 9 Mbps, ima preko 2km kabla i očito su kablovi u lošem stanju. provjeri su na web stranici dostupnost ili nazovi info službu pa će ti oni provjeriti.

a maksimalnu brzinu možeš od iskona saznati, ako budu dovoljno dobre volje da ti daju procijenu ili da baš probaju koliko može maksimalno.

tomos222 10.12.2010. 10:34

ja sam kod ludare al na strani od jackovine i nikad preko 10 mi nije

ZombieWhore 10.12.2010. 15:04

Citiraj:

Autor tomos222 (Post 1797671)
ja sam kod ludare al na strani od jackovine i nikad preko 10 mi nije

ja sam ti u ulici Marije Jambrišak, to to je 2 ulice od gospodske...
znači ja ih nazovem i pitam ?!?
a koga točno, amis ili iskon :D ...

kLaZnAdAr 10.12.2010. 15:30

Da bi vidio koliko ti je kvalitetna linija i do kojih brzina podnosi promet,
trebaš prvo saznati koliki ti je Downstream Attenuation .
Da bi to saznao ideš na http://speedtouch.lan/,
moraš otići u postavke routera (tamo gdje inače konfiguriraš firewall, mrežu itd.)

User Name: Administrator (case sensitive!)
Password: Administrator (case sensitive!)

Idi na Broadband Connection (lijevo)
Pa na DSL Connection (lijevo)
Klick-ni na Details (desno gore)

link
upišeš Downstream Attenuation i click-neš calculate da dobiješ približno
Attainable Rate na svojoj liniji.

P.S.-ja sam na pola puta između bolnice i pošte (kod vrtića) i u sign-u se vidi kak je to izgledalo na iskon.DUO usluzi (attainable rate je prema calculatoru bio malo >17Mbps, nova zgrada, nove instalacije, a kak je do zgrade, ne znam, jer je ulica bila u rekonstrukciji nešto prije dolaska u kvart; možda je postavljena nova infrastruktura (!?), tko zna-može se provjeriti).
Sad koristim iskon.TRIO.
Netrebam podsjećati da na željenu download brzinu treba dodati i bandwidth koji "pojede" IPTV (a danas-sutra korisnici HD usluge će teško moći imati 2 set-top box-a na postojećoj infrastrukturi).

ZombieWhore 10.12.2010. 15:51

niš te ne kužim :D
link ti nevalja...

kLaZnAdAr 10.12.2010. 16:44

Koji link?
Za speedtouch?
Pa imaš IP adresu u uputama koje si dobio za router od iskon-a.
Uglavnom, trebaš otići u postavke router-a i pronaći koliki ti je Downstream Attenuation.
S ovim drugim linkom je sve OK.

P.S.-upravo click-nuo na 1. link i sve OK i s njim (!?)

kLaZnAdAr 10.12.2010. 16:50

Sad izmjereno:

Enter your Downstream attenuation (dB) 27.5
Attainable Rate (ADSL1) – kbit/s 8000 Attainable Rate (ADSL2) – kbit/s 16815 Distance to exchange (Meters) 1991

P.S.-To su informativne, približne vrijednosti, ali nebi trebale odstupati više od +/-10-ak %

ZombieWhore 10.12.2010. 19:00

Citiraj:

Autor kLaZnAdAr (Post 1798068)
Sad izmjereno:

Enter your Downstream attenuation (dB) 27.5
Attainable Rate (ADSL1) – kbit/s 8000 Attainable Rate (ADSL2) – kbit/s 16815 Distance to exchange (Meters) 1991

P.S.-To su informativne, približne vrijednosti, ali nebi trebale odstupati više od +/-10-ak %
Server not found
Firefox can't find the server at www.speedtouch.lan.

eto, pa ti reci da valja....

kLaZnAdAr 10.12.2010. 19:10

Ovaj tvoj link ni meni ne radi.
Nigdje nisam natipkao "www."
Moraš u iskonovim papirima/uputama od routera imati IP koji ćeš utipkati u FF explorer.
Kako ulaziš u postavke routera?

kLaZnAdAr 10.12.2010. 19:15

http://speedtouch.lan/

probaj ovak...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:45.