PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konzole (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=77)
-   -   PlayStation 5 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=305862)

Nbdy32 30.09.2025. 11:15

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3823124)
Na kojem si FW-u?

Meni stoji jedna na 4.51 :D

Ma 9.60 ..... kasno sam se sjetio maknut ga s neta ... :D

Al vidim da je HEN do 10.xx, samo sad nikako uloviti onu neku LUA igru sa playasia-e ....

Mirkopoter 30.09.2025. 11:25

Da da, teško je nabaviti te LUA igre samo nema baš "normalnog" pokretanja igara kao na PS4 ni na jednom FW-u tak da dok ne dođe neki support za PKG igre kao na PS4 meni to nema neke svrhe.

Nbdy32 30.09.2025. 14:33

Kak nema, preko LUA igre, modaš savegame ...

Nakon toga ti učita hen, i imaš PKG installer u settingsu ....

Možeš i BR disk spržiti koji, opet nakon LUA savegamea, pokreneš i gore imaš kompletan HEN, kstuff i sve kaj ti treba ....

Mirkopoter 01.10.2025. 10:32

Nije li to samo za PS4 PKGs, PS5 igre su u čudnom formatu i jako malo ih uopće radi. Pratim Modded Warfare na YT-u i sigurno ne bih propustio video u kojem objašnjava novosti oko ovoga + brzinski guglao i nema nikakvih novosti za PS5 pkgs.

Guglaj "Itemflow compatible games list" i vidi na redditu na linku listu koja je jako malo i nema uopće novijih AAA igara.

Zato meni i stoji u ormaru jer ne mogu pokrenuti ništa od novih igara.

Nbdy32 01.10.2025. 10:42

I ja pratim modded-a, moram biti iskren da baš nisam "sve" pogledal, više me zanimalo da se konačno JB 9.60 ....

Ali koliko gledam na torrentima, ima pun kufer igri za PS5, e sad nisam ni naslove popratio, čekajući JB 9.60 ....

Ajd baš idem izviditi ....

http://forum.pcekspert.com/data:imag...AASUVORK5CYII=http://forum.pcekspert.com/data:imag...AASUVORK5CYII=

Mirkopoter 01.10.2025. 12:03

Ima ima, samo ne rade, crashaju se, neke rade samo s eksternog hdd-a, neke s internog.. baš je onako ni vamo ni tamo situacija na PS5 s JB-om dok je na PS4 sve savršeno odrađeno još odavno.

No ajde, čekam dalje, ne gubim ništa što mi jedan PS5 od 500€ stoji u ormaru, vjerujem da ga s tim FW-om bilo kad mogu prodati za oke pare.

Nbdy32 02.10.2025. 11:24

Čekaj da to nekako kreknem, pa javim info iz prve ruke ....

Nema konzole koju do sad nisam uspio, da tak velim, JB .... :D

epvpalucard 02.10.2025. 22:00

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3823499)
Ima ima, samo ne rade, crashaju se, neke rade samo s eksternog hdd-a, neke s internog.. baš je onako ni vamo ni tamo situacija na PS5 s JB-om dok je na PS4 sve savršeno odrađeno još odavno.

No ajde, čekam dalje, ne gubim ništa što mi jedan PS5 od 500€ stoji u ormaru, vjerujem da ga s tim FW-om bilo kad mogu prodati za oke pare.

Mislim da bu cijene sada pale za sve ps5 koje se mogu JB radi ovoga

http://i.epvpimg.com/MVanaab.jpg

Mirkopoter 09.10.2025. 10:19

Nema ništa na linku osim slike?

Ono što sam uspio naći na google-u je "potential vulnerability" što za sad ništa ne znači.

Disco 11.10.2025. 09:09

Promo 13.10.2025. 13:57

Pulled the trigger.

https://i.postimg.cc/rF10HDKj/image.png

Promo 14.10.2025. 12:45

Sorry na duplim postovima, ali zna li mi neko reci koja je razlika izmedju ove dvije verzije:
https://i.postimg.cc/bNV0XtFf/image.png
https://i.postimg.cc/R0LNmrVL/image.png

Mommistake 14.10.2025. 12:55

Jedna je PS5, bez PRO upgrade, druga ima PS5 enhanced mode.

Mislim da možeš na 8k/30FPS i 4k/60fps s ray tracing.

Po meni zanemariva stvar, ne zamaraj se time.

Promo 14.10.2025. 12:57

Nije valjda da upgrade za PRO prodaju kao zasebnu igru? Ja sam upalio ovu sto imam, ima one PRO features ala 8K i to.
https://i.postimg.cc/hG4qJhqp/image.png

"ne zamaraj se time" Nije mi bitna toliko ova igra vec u buduce, kako znati ako su igre dobile upgrade, da l imoram placati upgrade jer kada izlistam na marketu pa filtriram po PR5 PRO, tako vidim kao Calisto, igru koju imam da moram kupiti. Nije slucaj za recimo Alan Wake 2.

slavonac90 14.10.2025. 13:35

Kod svake igre koja je optimizirana za Pro konzolu ti u storeu piše da je PS5 Pro Enhanced(kao na ovoj donjoj fotki što si postao), a ja nisam niti za jednu igru do sada plaćao dodatno išta, nego je s vremenom pušten update i to je to.
Ovaj slučaj sa Calistom mislim da je presedan, jer nisam još nigdje vidio da se posebno plaća Pro upgrade.
Nove igre koje izlaze su sve Pro Enhanced ako se ne varam.

Promo 14.10.2025. 13:43

I ja kontam da je tako pa me ovo iznenadi sa Calisto igrom. Ali mislim da sam skontao do cega je; Vjerovatno Calisto verzija koju ja imam vise ne postoji. Citao sam da je bila neka Calisto Protocol PRO samo za PS5 PRO pa je i ona povucena. Pa ja imam kao "staru verziju". Jer kada klikam na nju preko browsera, izbaci mi gresku:
https://i.postimg.cc/jqzFytd1/image.png

Malo je bullshit sa Sony strane jer ce neko kupiti opet istu igru misleci da je upgrade.

Hvala kolege svakako.

Mommistake 14.10.2025. 13:45

Uvijek se enchanced verzija "prodaje" zasebno, samo je velikom većinom free.

nickross 24.10.2025. 12:11

Ima tko kakvu preporuku za zicne slusalice za pucacine? Cca 150-200 eur max

Mirkopoter 26.10.2025. 13:07

https://www.youtube.com/watch?v=k7q95HjG0Z4

Y2JB je vani

Nbdy32 27.10.2025. 17:44

Isproban na 9.20 ... radi ....

U očekivanju ostalih payloada :D

Mirkopoter 27.10.2025. 18:45

Yep, ovo je samo početak, čekamo prave stvari :D

riceburner 28.10.2025. 09:52

Trebam kupiti konzolu, ima li preporuka gdje kupiti u ZG, gledao sam na vise mjesta i na vise trazilica, nisu svi ducani izlizstani. Bio za vikend u AT, cijena je gotovo identicna kao u HR plus mozda frka oko kakve garancije, pa sam odlucio to kupiti u HR. Vidim da su sada izasli neki updateani modeli i da moram traziti da na kutiji pise CFI-2116. Jel postoji neki nacin da to saznam ako kupujem online negdje ili je najbolje doci fizicki u neku trgovinu i pogledati da mi ne prodaju stari model? Treba mi za kcer, jer ne mislim davat hrpu love za upgrade PCa da bi mogla igrati par igrica... Ustvari ima 3 igrice koje igra Farm i Flight simulator te Forza horizon.

Mirkopoter 28.10.2025. 10:03

Ma sve ti je to isto. Gledaj da je Slim u pitanju (iako ne vjerujem da igdje još i ima fat za kupiti) i tjt. Nebitno gdje kupiš, za garanciju nosiš u Big Bang.

Piksa 28.10.2025. 10:12

Samo kaj Flight Simulator nema na plejki kolko ja znam.

riceburner 28.10.2025. 10:13

Pise da nije isto CFI-2116 ima poboljsano hladenje i jos neke novosti u odnosu na na CFI-2016...

riceburner 28.10.2025. 10:14

Citiraj:

Autor Piksa (Post 3827858)
Samo kaj Flight Simulator nema na plejki kolko ja znam.

bude izaslo

https://www.playstation.com/en-hr/ga...imulator-2024/

Mirkopoter 28.10.2025. 10:58

Citiraj:

Autor riceburner (Post 3827859)
Pise da nije isto CFI-2116 ima poboljsano hladenje i jos neke novosti u odnosu na na CFI-2016...

Ma dobro to je uvijek tako sa svakom novom verzijom, ali nije bilo nikakvih reportova za nekakve serijske kvarove ni za fat, a nema sad ni za slim konzole. Sve je to tu negdje, ali što se tiče tvog pitanja, ako kupuješ online ne možeš nikako provjeriti koja je verzija konzole dok ti ne dođe. Po meni je to skroz nebitno, slimovi općenito odlično rade i nemaju problema s pregrijavanjem.

Ja da sam na tvom mjestu ja bih pratio FB Marketplace i Njuškalo i vrebao neki novi zapakirani slim koji je netko dobio preko teleoperatera ili slično i takvih je znalo biti za 400-tinjak € što je preko 100€ jeftinije nego trenutno u trgovini. No razumijem da nije svatko za takvu kupovinu preko oglasnika pa je to samo prijedlog.

riceburner 28.10.2025. 12:02

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3827873)
pa je to samo prijedlog.

prijedlog je dobar, ali sam ja pacijent pa ocu iz ducana s racunom :D

nasel sam za 469 eur u makromiro :goood:

Mirkopoter 28.10.2025. 12:09

To je digital verzija pa da znaš da nećeš moći unutra ubaciti disk igru.

riceburner 28.10.2025. 13:02

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3827892)
To je digital verzija pa da znaš da nećeš moći unutra ubaciti disk igru.

znam to mi je susjed rekao i na tom se onda ne mogu ni PS4 igrice ubacit...
nije nam to hitno sada, mozda pricekamo i black friday pa uzmemo taj koji ima i za disk, iako mislim da nam te igrice na disku nisu ni bitne...

Mommistake 28.10.2025. 14:57

Citiraj:

Autor riceburner (Post 3827901)
znam to mi je susjed rekao i na tom se onda ne mogu ni PS4 igrice ubacit...
nije nam to hitno sada, mozda pricekamo i black friday pa uzmemo taj koji ima i za disk, iako mislim da nam te igrice na disku nisu ni bitne...

Kak to misliš?

Disk verzija je ista kao i digitalna verzija s dodatkom toga da možeš staviti fizičke igre u PS, to je jedina razlika.

riceburner 28.10.2025. 15:28

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3827909)
Kak to misliš?

Disk verzija je ista kao i digitalna verzija s dodatkom toga da možeš staviti fizičke igre u PS, to je jedina razlika.

Susjed ima tih nekih starih igrica za PS4 kaj bi nam mozda dao/posudio, ako nemam utor za disk nemrem igrat ili ima neka shema da mogu? :stoopid:

Mommistake 28.10.2025. 16:04

Citiraj:

Autor riceburner (Post 3827924)
Susjed ima tih nekih starih igrica za PS4 kaj bi nam mozda dao/posudio, ako nemam utor za disk nemrem igrat ili ima neka shema da mogu? :stoopid:

Može se, naravno.

Disk verzija čita PS4 igre.

Službena stranica:
Citiraj:

Playing PS4 game discs on a PS5 console with a disc drive
Insert the PS4 game disc. You may need to download an update.

Select the game hub from your Games home.

You will need to keep the disc inserted each time to play the game.
Sve piše ovdje.

Promo 28.10.2025. 19:48

Citiraj:

Autor riceburner (Post 3827924)

Uzmi u startu disk verziju i to je to. Ne mozes diskove koiristit ako je digitalna verzija. Logicno :)

Mirkopoter 30.10.2025. 20:46

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3827932)
Može se, naravno.

Disk verzija čita PS4 igre.

Službena stranica:

Sve piše ovdje.

Ma čovjek cijelo vrijeme misli na digitalnu verziju PS5, normalno da ne može ubaciti disk u digitalnu verziju, a mislim da mu je jasno da PS4 igre normalno idu u disk verziju PS5.

cic 02.11.2025. 12:43

Danas 3. put otvorim plejku u 5 godina da vidim kakvo je stanje unutra s obzirom da sam skužio da je osim kablovima, na tv povezana i s 20 cm paučine, netko je bio vrijedan.

Ali unutra i dalje čisto, nijedanput čišćeno. Ili je na dobrom mjestu ili se jednostavno premalo koristi, vjerojatno oboje jer je pitanje kolko uopće sati rada ima.

Piksa 02.11.2025. 18:44

A ja sam našao treću igru koja mi se crasha da se ne može ni pokrenut. Silent Hill 2 ne radi uz već staru boljku Star Wars Jedi Survivor i Ratchet i Clank zadnji. Probao restore licence, probao rebuild database, resetirao plejku na tvorničke postavke, ništ ne pomaže. Drugo sve radi uredno. Već smo tu raspravljali o tom mom problemu kod Jedi Survivora, da mi disk rikava, onda rikava već godinu dana od kad se pojavio problem, vjerojatno bi i riknuo da je to. A guglam i drugi imaju sličnih problema s tim igrama, više ne znam kaj da si mislim. Plejku imam od day 1 još od 2020. kad je izašla.

Promo 02.11.2025. 19:11

Ja sam imao probleme sa PS5 sa database corrupted error itd. Skontao sam nakon nekog vremena da su u pitanju sve zahjtjevnije igre. GOW 2018, Elden Ring PS5 i desi se eto sa BF6. Moja pretpostavka je pregrijavanje. Jednom mi je Elden bio upalje, uzmeme konzolu u ruke i cim sam je malo zarotirao, dobio sam onaj beep signal za pregrijavanje, i onda se ugasila. Prije toga je konzola bila vertikalno polozena godinama i vjerujem da se desilo da li curedje tecnog metala ili je isti otisao u stranu.

Da li je pregrijavanje ostetilo meme cipove, interni SSD ili nesto trece, ali totalna nestabilnost sa PS5 igrama. Dok su PS4 svi naslovi bili bez problema.

PS5 PRO drzim horizontalno ne bi li izbjegao istio shitshow.

Mommistake 03.11.2025. 08:50

Citiraj:

Autor Piksa (Post 3828750)
A ja sam našao treću igru koja mi se crasha da se ne može ni pokrenut. Silent Hill 2 ne radi uz već staru boljku Star Wars Jedi Survivor i Ratchet i Clank zadnji. Probao restore licence, probao rebuild database, resetirao plejku na tvorničke postavke, ništ ne pomaže. Drugo sve radi uredno. Već smo tu raspravljali o tom mom problemu kod Jedi Survivora, da mi disk rikava, onda rikava već godinu dana od kad se pojavio problem, vjerojatno bi i riknuo da je to. A guglam i drugi imaju sličnih problema s tim igrama, više ne znam kaj da si mislim. Plejku imam od day 1 još od 2020. kad je izašla.

Ja sam sve te 3 igre prošao, nikakvih problema. :(

Baš čudno.

Piksa 03.11.2025. 12:19

Imam peh. A ne daje mi se 450e za novu radi te 3 igre. Da imam na bacanje, pa ajde, ovako ništa.

Kolko bi opće mogao dobit za tu staru?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:50.