![]() |
onda moja greska :nono:
Pomislio sam da 10003 carina jer kad iz kine ili drugih zemalja van eu nesto kupim,paket se zadrzi par dana tamo na 10003 |
Mislim da je išlo prvo u 3, pa na carinu u 4 (soba do), pa nazad 3, pa dalje gdje treba.
Imam osjećaj da će mi prije stići nova pošiljka od amazona koja se danas naplatila, nego ovaj paket. |
Meni sad od srijede sad stoji isto paket, samo sto je oko 800ak eura pa mi isto nije svejedno. DHL -> posta. Zovem ih u pon ako nema pomaka.
|
Citiraj:
Evo i mene u Paket 24 elitnom 2% društvu. Koji diletanti. Ajd da je običan paket, razumio bih. |
Nekidan mi je lokalna poštarica rekla da im je hrpa ljudi dala otkaz i da će pošta stizati još kilavije nego do sada.
|
Ma kako da ne, takva priča se ponavlja valjda već jedno 10 godina po forumima... kako im je upravo otišla hrpa ljudi, ovo ono... većinom su to bajke i lovačke priče, a "hrpa ljudi" je najčešće jedan tip koji je stekao uvjete za mirovinu.
Pošta uvijek ide svojim tokom, negdje zašteka, negdje ide ok, ovisno o ispostavi, tako je bilo i bit će. ;) |
Citiraj:
Neki dan sam na radiju slušao intervju s nekom gospođom iz hakom-a zaduženom za poštanske usluge. Kad je došao trenutak za "pitanja slušatelja" javio se bivši djelatnik HP-a koji se doslovno rasplakao kad je opisivao kako je bilo prije naspram sada u HP-u. Uskoro očekujte nepalce sa paketićima. |
HP PTSP.
|
Nedavno dode ostecena orginalna kutija s kucistem. Znaci oni u svojim formularima nemaju navedeno da bude orginalno pakiranje, vec navode da nije adekvatno zapakirano ispunom...
A sta bi trebalo da je ispunjeno pur pijenom, zamotano s 5kg mjehurica i dodatno u balonu? Orginalo zapakirano prede pola svijeta i europe, dode u RH i zadnji korak oni ostete... |
To je standardna praksa.
I sto dulje paket bude u posjedu hp,svakim danom sve su manje sanse da dode u jednom odnosno ispravnom stanju. primjer moje tipkovnice koju sam kupio srijedom,dosla utorak kao da je netko preko koljena savio ili udarao cekicem od 20 kila. Koja sila to mora biti da tako ostetis do te mjere da su debelu metalnu plocu u tipkovnici savili :hitthewal: https://i.ibb.co/b2wTVbn/DSC01354.jpg |
Vecina javnosti nema pojma da je takav deficit postara, da svakim danom odlaze postojeci, da se gotovo radi o epidemiji otkaza.
U Dubravi imam stalnog, ali vec veli da odlazi u druge vode. U Centru, stari dao otkaz, veli da ce bilo sto raditi drugo, da ne zeli cuti za postu. Sad radi u starackom domu na porti, te ima bolju placu nego sto je ostvarivao kao postar! Toliko su demotivirani, a pojedini su toliko stari, da jedva hodaju. Jedan mi je centru nesto nosio, nije moga ni brojati kusur, koliko je lose hodao i vidio, gotovo mi je bilo neugodno. Sedam postara sam imao zamjenskih, te mi svaki veli, da je pitanje, hocemo li ikad vise imati stalnog postata. Rotacije, uskakanja, krpanje kpranja. Vise ne mozes ni Branimirovu nazvati, sluzbe koje su mogle preusmjeriti posiljke, kad te ne nadju (ili zaobidju) na mjestu stanovanja. Vec jasno, retardirano telefonskoo biranje sluzbi, koje kad i dobijes, jave ti da usluga vise ne postoji, te da moras fizicki na postu ici, te dogovarati s sefovima. Koliko je malo postara, govori detalj, da me kontrolorica u Centru zvala, da mi donese na ruke. Pitam, zasto bi Vi nosili pored postara? Veli - nemamo dovoljno ljudi! I onda jos pricaju da bi strance doveli. Kako ce stranac kome treba GPS ne da zna kamo/kome ide, vec da zna gdje se uopce nalazi, uopce beknuti dostantno komunikacije s korisnicima usluge, penzionerima? Katastrofa! .... |
Ta tipovnica je doživjela heimlichov zahvat :D
|
Koja je to tipkovnica ?
|
Bas i ne vidim da oni traze zaposlenike,mozda je bas u tome problem sto ljudi odlaze a nitko ih ne zamjeni.
Zar je stvarno do toga doslo,da pored toliko nezaposlenih dovodimo strance? mkey prije bih rekao da ju je tenk pregazio. |
Bas citam komentare i sad mi je jasno zasto moj paket iz Velike Gorice nikako da stigne na paketomat u Dubravi.
Iz UK preko Ceske je dosao u ZG za 6 dana, a evo vec tece 7. dan kako nisu u stanju prebaciti paket iz VG u Dubravu i to na paketomat umjesto na kucnu adresu sto mi je isto novitet. Do sad je uglavnom paket drugi dan po ulasku u HR bio dostavljen na kucni prag, a od sad bu brze iz Kine stigao negu tu iz centralnog skladista. |
Ajde ga znaj
Evo ja imam jedan iz Litve 7 dana danas,jucer usao u hr,no sumljam da ce biti danas https://i.postimg.cc/ctmFdKRJ/SS-15.jpg |
Ja ocito imam jebene srece. Evo narucio sam prosli tjedan nesto, dobio mail petak ujutro da ce se paket predati dostavnoj sluzbi tj HP. Danas u 8h ujutro mi je paket bio pred vratima.
|
Mail? Od kog? hp?
jbt ja moram molit da mi dostave moj paket i unajmit Liam Neesona kao da su mu oteli nekog,a ti mestar dobivas i mail :roller: Jel imas nekog u politici :) |
Bitno je tko dostavlja. Ako je pošta, onda banana. Ako je Paket24, onda možda i dođe :\
|
Citiraj:
Ne od HP-a vec od webshopa. Poslali su mail da se ocekuje prikup dostavne sluzbe. Sljedece jutro sam dobio sms od HP-a da su zaprimili posiljku i ako zelim da je mogu preusmjeriti. Imam nekog u politici, sta ti treba? :D Dovezo mi je postar na tomosu :goood: |
Citiraj:
Ma jok, i Paket24 je u banani. Đabe im paketomati ako nema ko da ih napuni. Đabe im deal s Amazonom također ako im ljudi odlaze. |
aaaaa...to vec ima smisla :goood:
znao sam da imas nekog u politici cim tebi tako brzo dolaze paketi :roller::chears: rijesi nam par tomosa da dostavljamo pakete na forumu umjesto poste :no2drug: |
Uhh, ne ocekivano al 65" tv proputovala pola hr i ostala citava. Paket 24 pokupia u petak i dostavia danas.
|
Ne znam dali da pišem tu ili u temi za Amazon. Uglavnom, naručio nešto sa amazon.de (amazon nije prodavač) 26.05 i 27.05 je došla u HR i na trackingu (DHL njemačka) piše da je otpremljena prema unutrašnjem prometu. 31.05. mi je zadnji update di piše samo da je pošiljka prispjela, pitao sam ove u lokalnoj pošti ali oni kažu da ne mogu ništa više saznati nego što ja vidim što se dešava na trackingu. kažu da su joj sad vjerojatno dodijelili drugi tracking broj pa zato da nula bodova. Reko, ok mogu koga zvat, pisat mail? Kaže da nema smisla. Što sad? Lako mi je za refund (valjda?), ali ja bi više volio imat to što sam naručio.... Volio bih riješiti ovu priču na način da dobijem to što sam naručio.
|
Ako se dobro sjecam, DHL pakete u HR zbilja hendla posta (vjerojatno ne sve, jer ne znam sta ce nam onda DHL poslovnice). I dobiju neki novi broj. Jednom sam trazio slican paket (ne sa Amazona) i isao od poste do DHL poslovnice. Na kraju sam ga preuzeo u DHL poslovnici. Ne mogu se tocno sjetiti svih detalja osim da je ekipa iz DHL-a bila maksimalno susretljiva u potrazi :/
Druga prica je bila kada sam narucio 2 kile kave, poslano DHL-om, doslo kod nas i izgubilo se. 6 mjeseci (da, mjeseci) kasnije zove me gospodja da je tu neki paket za mene i da mirise na kavu. Trebalo mi je vremena da povezem o cemu tocno prica. Paket pao iza police, sav ispretumban i napola otvoren. To su moja 2 od valjda sveukupno 4-5 iskustava s DHL paketima. |
Evo, ko za kur*c, pokušao popuniti neku formular na njihovim stranicama da vidim di smo što smo i baci me na stranice HP-a i čisto iz fore ukucam tracking od dhl-a, očekujući ništa i vidim novi status da je danas dostava. LOL
|
Uvijek je tako :D
|
Nije problem niti u HP niti Sata24 nego u vama što toliko naručujete. Dajte malo skulirajte pa bude poneki paket i došao :D
BTW, dobar način da se zaobiđu amazon.de/DHL/HP problemi je korištenje Mailboxa. Eliminira najslabiju kariku za (u nekim situacijama) koji euro više. |
Žena mi radi u HP-u. Da, poštara fali i faliti će ih još više. Vidjeli ste možda da zapošljavaju 100 poštara po cijeloj HR samo je pitanje tko će im se prijaviti jer su plaće male.
Sada treže dobrovoljce unutar pošte koji će subotom zvati ljude na telefone da dođu po svoj paket u poštanski ured prema mjestu boravišta. Nema tko sve te pakete dostaviti. |
Prihvaćam i to. Samo neka zovu što prije.
Za buduće znam - ne koristiti poštu. |
Danas sam jedno sat i pol cekao njihovu korisnicku da se jave i nula bodova.
|
Citiraj:
Pardon, krivo sam ti reko. Došao mi je mail i od HP-a https://i.imgur.com/z6V42QE.png |
Citiraj:
Sad za svaku glupost na postu, da podignes, ako nije na tvoje ime, onda da ti postar proslijedi sutra u redovnom obilasku. A onda moras nekoga imati doma, ili susjeda moliti da uzme. Mozes ti zamoliti i novog, ali taj "novi" vise se nikad ne pojavi na adresi, jer ih rotiraju na sve strane, pa je "dogovor" beskoristan, jer sutra ili drugi tjedan, dolazi potpuno drugi postar. Meni samo nije jasno, mozda tvoja supruga ima neku bolju informaciju, kako to da je svima solucija odlazak, te da kao kao sluzba, nisu podigli neki strajk, pa cak i dokoni, barem prema javnosti i medijima da bude svima jasnije situacija u kojoj se nalaze? Jer nije to sad pocelo, bivsi stalni u Centru konstantno se zalio na poslodavca. Uz postanske aktivnosti, morali su biti i kontrolori, ocitavaci plina, te kojekakvih aktivnosti, koje veze nemaju s postom. Veli da je navecer od doma, kad je vec padao s nogu, morao slati sms-ove, od svih onih koje nije nasao doma tokom dana da mu posalju stanje plina! Da je znao izgubiti preko sat vremena samo da bi sve poslao, a onda dan-dva iza toga, upisivao stanja. Pa jel to normalno da radi jedan postar? :stoopid: Glavonje poste su ocigledno karijeristi ili sinekuristi, bez ikakvog poznavanja sustava rada u bransi koju pokrivaju pozicijom. Jer rezultat je sustavno unistavanje usluge. ... |
i meni poštar pošalje na whatsapp poruku za stanje plina. ja mu samo
poslikam plinomjer i šibnem odgovor :D šalje poruku uglavnom vikendom kada je doma... inače ovo kaj velik pogi da će zvati ljude na telefon da dođu po svoj paket u poštanski ured prema mjestu boravišta, kod mene to neće funkcionirati jer moj pošta je prestala raditi subotom sad od nedavno :D |
Citiraj:
Svaka tebi cast. Ti si presao Minecraft :respekt: |
Ja cekam i dalje pffff...ovo je rekord. Sva sreca pa mi ostali paketi koje cekam dolaze GLSom i DPDom.
https://i.postimg.cc/rsj2tFNL/HP.jpg |
Citiraj:
Broj poštara (znači baš ljudi koji bi to trebali dostaviti) se nije značajno mijenjao u plus, nego samo suprotno... ljudi jednostavno daju otkaze |
Citiraj:
Taj popis neisporučenih pošiljaka je izgleda ogroman i samo raste. |
Citiraj:
Radili bi oni kod privatnika i noćnu smjenu. |
smjesno je da mi je obicno pismo/mali paket uredno stiglo.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:28. |