![]() |
Eto kako kolega chrome kaže, makni distance. Očito nije dobro sjelo na čip, a tome u prilog govore i temperature
|
probao naravno, međutim jednostavno mislim da je očito da 512 MB nažalost nije dovoljno za ovu rezoluciju i zadovoljavajuće detalje u igrama :(
|
Smanjuj detalje pomalo i nađi optimum. Ta grafička jednostavno nije dovoljna za sve na max na toj rezoluciji, pa da ima i 1GB.
Ako bi ju prodavao, ne daj ispod 500kn. |
može li neki savjet ili preporuka kako i s čim clocknut grafu da probam ako se može dobit kakvo poboljšanje jer trzanje me ubija http://www.pcplay.hr/forum/images/smilies/icon_sad.gif ?
temperature su po mom jako dobre u idle oko 35 ° a u loadu oko 55-60° max a Fan speed piše da cijelo vrijeme radi na 6 % konstanto pa pretpostavljam da temperature neće biti problem |
Je li tko probao Vmodove?
Baš sam dobio volje igrat se sa grafom, jer bas ima potencijala... Ali moram i bios editirat, fuckin 700mhz limit... |
Citiraj:
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=190990 Imaš 67 stranica za čitat, sorkač :fiju: |
4850 zapela u Clone modu...
Dakle,driveri ili CCC stalno forsiraju Clone mod,probao sam 9.11 i 9.12 drivere i stalno je isto.
Mogu prebaciti na Extended desktop i to šljaka normalno al kad otkačim Extended desktop vrati se u Clone mod. Probao sam sve opcije u CCC i u onom CCC wizardu i šta god napravim stalno je Clone mod. Guglao sam ali našao sam samo ovo http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1060279 i još neki lik ima taj problem ali na Linuxu... Sistem je XP Pro x64 SP2,ništa na sistemu nije mjenjano niti je šta drukčije spajano u odnosu na vrijeme kad je sve radilo kako treba. EDIT:U W7 x64 sa istim driverima je sve ok. |
Ljudi imam problem sa ovom grafičkom. Imam napajane Fortron 350W staro 3 godine. Naime neznam kako da spojim grafičku sa napajanjem. Mislim da mi treba ovaj kabel al nisam siguran
http://site.unbeatablesale.com/img060/syn5552.jpg PS. nisam dobio ništa sa grafičkom. Model grafičke je Gainward 4850 Golden Sample |
mozda da nisi u "frozen throne" lokaciji, ja bih ti poklonio 1 komad...
|
Citiraj:
|
da to ti treba
|
a u pm sad opet nazad u split po to..pa jebem im mogli su ga ubacit sa grafičkom
kako se to zove na HR..tražim po linksu i nemogu naći |
konverter s molexa na 6pin :) mislim da ce te svatko razumjeti ako to trazis
|
Hvala ljudi
|
maknio sam distancere kao sto ste mi i rekli temp 2C* manje ako nastavi ovako neotvaram komp dok nebudem uziamo novu graficku hvala svima na pomoci :)
EDIT: koja je neka normalna temp grafickih kartica...jer ja sam s ovom hd4850 i stockom imo preko 110C* cak je islo do 120C* pa je gurala zar bi se trebao brinut ako mi sada dolazi do max 68-70C* ??? |
ako ti je sad max 70c, nemas nikakve brige, ono gore sa 120c je vec bio problem ;)
Mada ja znam grafe koje mogu i više podnijet ;) :D |
a slusaj nisam imo para za drugi hladnjak :D a stock se okretao na 100% i temp u cod4 na high detaljima su bile 120C* a zamisli tek da sam neki bench htio pa ta grafa bi propusila :D
|
dali bi netko znao u čemu bi mogao biti problem:
u gpu-z mi karticu očitava da radi PCI-E 8x, zašto grafa ne radi u 16x? grafa je uštekana u dobar slot na matičnoj, u biosu ne nalazim nikakve opcije podešavanje tog parametra? edit: riješen problem... |
Citiraj:
Super što si napisao kako je riješen i u čemu je bio problem. |
Citiraj:
anyway, u biosu je trebalo isključiti usb 3 i sata 2 podršku jer onda pcie može pičit samo 8x.......bez veze, da sam to znao nebi kupio tu ploču... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
koliko je zapravo pad performansi između 8x pci e i 16x? (što se grafe tiče naravno) jer moram priznati da nisam primjetio neku razliku sad kad sam uključio 16x |
|
Citiraj:
a ZNAO sam da sam to negdje pročitao PRIJE nego sam uzimao ploču :hitthewal: konj kaj sad....., ali kak sam rekao razliku između 8x i 16x primjetio nisam |
jedan problemcic igram cod4 u mp, i sad nakon 1-5min me kika i napise da nekoristim drivere, imam ucitan samo ATT, a CCC kompletno ugaseni s svim procesima...dali mogu izbjeci kikanje i moram koristiti CCC
|
Ako imas upaljen OSD prikaz fps-a u ATTu ugasi ga ... to je jedan od razloga sto PB kicka
|
morao sam ugasiti totalno ATT poceo mi se rusiti stalno, svako paljenje kompa display driver restore
|
hd4850 low performance
Pozz svima...problem je sljedeci...
Znaci kupim HD4850,instaliram drivere blabla,udem u cod2 i vidim da to nije ocekivano po pitanju fpsa,odem u gpuz, tamo sve normalno,taktovi itd jos sam digo core na 700 a mem na 1100, temperatura u normali.Odvrtim 3Dmark06 kad ono samo 6870 marka sa ostalom konfom iz siga,wtf!? :fuming:.Ostali imaju preko 13k sto sam vidio u pce 3dmak top10.:hitthewal:Sa 8600GT sam imo oko 5500 nista oc. Nez u cemu je problem,mislio sam mozda da nije pcie slot, obicno nove grafe 2.0 a meni 1.0 valjda. Ili da probam s drugim napajanjem(smece iz siga),ili nesto s driverima imam ove zadnje 9.12. http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_2d52d302.jpg Pomagaj :D:care: |
1.Procesor...
2.Novi Win i onda driveri... 3.Procesor :D! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49. |