![]() |
Pa zasto sutite i prihvacate njihovu cifru, ne kuzim spiku. Jel to normalno sto rade ili?
|
Citiraj:
Jer ako je bilo dostave tu negdje, i to se oporezuje. E, sad - 150kn za 65$ je malo više, ali ne puno više. Ako je carina 10% i porez 23%, a sat od 370-380kn, može se doći na približan iznos, ovisno o tome da li se plaća prvo carina i onda na sve to porez. (380*1.1)*1.23 = 514 - 380 = 134kn... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali mislim da opet nije nikakva samovolja osobe koja to carini, možda carina ima nekakve svoje tablice npr. roba plaćena od 50$ do 70$ se carini s toliko kuna. ILi imaju nekakav drugi sistem. A što se tiče ispisa transakcije s PayPal-a uopće nije komentirala, pogledala i zadržala, u pozivu je bilo naglašeno da se ponese račun. Bilo, prošlo i ne ponovilo se... :D |
|
Citiraj:
koliko vidim ne salju u Hrvatsku... |
Citiraj:
Shipping to: Worldwide |
Citiraj:
|
nisam pitao za shipping nego za carinu
|
Čuj, ja bih rekao da bi. Koliko sam imao prilike vidjeti (i koristiti) takav set ima jedno pet kila i u metalnom koferu je tak da je dost teško i ne znam baš jel ti se isplati uz poštarinu jer je vjerojatno i ona velika.
+ što će ti vrlo vjerojatno nabit carinu (ne znam točno koji postotak, jer ne znam u kaj bi se moglo svrstat) + pdv na to sve. |
pa ako ne znamo kolik je shiping, ne mozemo ti rec kolka bi bila carina...
59.99 + shiping?? = carinska osnova +10-ak% carine + 23% pdv isto tako ne znam tocno kako carina tretira "chip set"... tako da okvirno racunaj oko 10% carine (mozd je vise, mozda manje)... |
Citiraj:
|
E imam pitanje sta ako mi paket iznosi 10 $ i naručim istu stvar vise puta ... npr 10 puta ali svaki je odvojen u svojem paketu (10 paketa)
Dali me mogu zezati zbog toga sto istu stvar vise puta naručujem i dali ima neka granica sto se tiče toga ? |
Da li se kako moze izfiltrirati Kina iz rezultata pretrage? Dakle da mi pokaze sve prodavace i aritkle osim onih iz Kine.
|
Citiraj:
... ai sta ti to vrijedi mislis da onaj iz amerike ne prodaje isto made in China ? |
90 posto povoljnih stvari je od kineza...
|
Citiraj:
|
Osobno najvise volim raditi sa kinezima..najlakse se dogovoriti sa njima.Pravi trgovci
|
Kolko bi mi maznuli carine, pdv.a il sta vec uzimaju za ovak sta,,
http://cgi.ebay.com/Asus-Rampage-III...item5888a7a725 |
23% pdv, ako će baš gledat u kutiju.
|
Citiraj:
|
Da li trebam kakvu potvrdu za uvoz kemikalija? Koliko dodatnih nameta ide na takvo što?
|
Citiraj:
|
namjeravam kupiti starom kosmodisk preko ebay-a
nasao sam za cca 290kn (iz engleske) i zanima me dali cu na to platit jos pdv+carinu. http://cgi.ebay.co.uk/Kosmodisk-Clas...ht_2295wt_1165 kod nas je 477kn inace |
@Problem
mislim da hoces, jer koliko znam, ako ides sam po to, onda mozes proci sa do 1000kn bez carine, a ako putuje postom, nazalost sve preko 200kn ide carina...:hitthewal: |
znaci nekih 360kn sa pdv-om + pitaj boga kolko carine. Skoro pa neisplativo :/
|
Opet se isplati jer u vecini slucajeva ne otvaraju paket....
Ako te i ocarine dodje ti na isto.. Bitno je da na informaticku opremu ne naplacuju carinu, a ja uglavnom narucujem samo to... |
ja narucujem iz jednog ducana i roba dolazi u kartonima 20x20, ali ne pretjerojem sa stvarima u kartonima i racun je uvijek prepravljen na 10 funti i freee shiping nikad probelma
|
Ja cu se pohvaliti sa sličnim iskustvom koje još traje.. paket plaćen 60 funti, poštarina plaćena 40 funti... prošlo je cca 2 tjedna, još ne zovu iz carine.. biti će veselo...
|
Zovi poštu (ili špeditera) za svaki slučaj, možda je kod njih paket.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:05. |