![]() |
Imam sličnu konfiguraciju kao kolega poviše pa me zanima oce fortron bs2 400w izdržat hd7850 i q6600 na 3.0?
|
Neće, treba ti nešto jače.
|
Sad trenutno radi bez problema q6600 na 3.0 i hd3850 oc-ana isto. Napajanje jedva mlako puše. Nebi tia bezveze trošit ako baš nemoran, a ako baš moran koja bi bila preporuka napajanja za razumne novce 300 400 kn? I kad računam na kalkulator na netu kolko mi konfa povuče sa komponentama i 7850 izađe oko 305w.
|
Onda ostavi kako je. Ako komp bude trokirao, gasio se i sl., znaš šta ti je činiti.
Imaš u Chipoteci jeftinog Seasonica 400W, a od skupljih Corsair CX430 ili XFX 450. |
@mbusic
Ta XFX 7850 2GB single fan, koja se nalazi na Linksovoj grupnoj kupnji nama baš tihog hladnjaka, ali svejedno je ok kupnja s obzirom da su šverceri nelogično podigli cijene polovnih kartica. Od polovnih za 1000 kn bi bilo realno 7870 ili GTX 660 s kvalitetnim hladnjakom i garancijom. p.s. nadam se da imaš kvalitetno napajanje |
A kombiniram nešto stalno, možda ako bi i mjenjao kućište ubrzo, volio bi kad bi grafa ostala za iduće. Možda sam čak i kombinirao protegnut se pa uzet R9 270 Gaming ili R9 270x, ovisno što bi bilo best buy.
Znam da bi mi procesor bio usko grlo vjerojatno, al s obzirom da bi ubrzo kroz koji mjesec kupio onda i komp, nebi me smetalo previše.. Imam corsair cx430. |
Kako da upgradeam trenutnu konfu da moze pokretat novije igrice? budjet mi je ispod 2000kn
CPU: Intel Core2Quad Q6600 @2.40GHz LGA775 MBO: ASUS P5K GPU: Nvidia GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 RAM: 2x1GB Kingston 800MHz + 2x1GB Kingmax 800MHz DDR2 Napajanje EarthWatts 500W doslo sa kucistem Antec Sonata III HDD: 3 komada razlicita |
1. kupi bolji hladnjak za procesor, nesto kao Zalman Optima cc 250kn
1a. digni takt procesora na cc 3GHz 2. jača grafička, nešto tipa 7850 2gb/R9 270 2Gb/gtx660 1200-1400kn |
Pozdrav
Dali mogu na ovo racunalo Intel Core 2 Duo E8500 4GB DDR2-800 EP45-UD3 Chiftec CFT-650w staviti ovu grafu http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=13946 i igrati normalno COD i Battlefield 4 |
ukratko ne...
treba ti znatno jači procesor za takvu grafu i bome takvu igru ;=) Radje kupi novi proc,novu matičnu i novi ddr3 ram te neku slabiju grafu |
A bas sam se ponadao. Ok, a dali bi ovo napajanje bilo
dovoljno dobro za recimo FX-8320/50 i tu grafu? |
bi ako je ispravno i bez mušica...
ali radje uzmi FX6300, hladnjak neki, dobu ploču, 8gb ddr3 i takvu grafu ili 270 bez x ako nemas love |
Pozdrav,
trebao bih preporuku za procesor, matičnu, ram i grafičku za 4.000-4.500kn spaja se na 24" 1080 monitor, namjena gaming, nešto obrade videa i animacije |
Koje kuciste imas?
Koje napajanje imas - brand, model, W? Hdd i optika su ti sata ili pata? Preferiras Intel ili Amd ili jednostavno trazis neki Best buy? |
kućište je HAF 902
napajanje je coolermaster 450W sata hdd i optika nemam preferencija pa što preporučite, zadnje dvije konfiguracije su bile na intelu al nisam emotivno vezan |
Navedi tocan model CM-ovog napajanja jer ima vise modela od 450W - npr:
RS-450-80GA-J3, V450S, RS-450-ACAA-D3, RS-450-ACAA-B1, G450M, RS-450-ACPB-M3 .... |
@omar
HAF 902? Da nije HAF 912? HAF XB ima u nazivu modela 902. http://www.coolermaster-usa.com/prod...oduct_id=10020 Ako su kućište i napajanje ok preporuka je slijedeća: Ploča: Asus M5A97 R2.0 Procesor: AMD FX Series X8 8320 Hladnjak: Thermaltake Contac 30 Memorija: Transcend JetRAM DDR3 DIMM, 8GB, 1600Mhz,CL11, retail Grafička: Sapphire R9 270X 2G GDDR5 BF4 Ukoliko treba i napajanje, onda predležem modularno Thermaltake Smart SE 530W http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Smart+SE+530 |
ops, zeznuo sam se, sad sam išao pogledat, napajanje je corsair vs450w
|
Nazalost zeznuo si se s time odabirom, da je VX imao bi srece, ali je VS teski low end od Corsaira.
Znaci sto se tice nadogradnje gledaj sljedece komponente: Cpu: i5 3350P/i5 4440 Mbo: AS ROCK B75M DGS R2.0 / MSI H81M P33 ili AS ROCK H81M HDS Ram: najjeftinijih 8GB 1333 - 1600 MHZ (svejedno je jer nema razlike u performansama) - KINGSTON, KINGMAX, CRUCIAL, PATRIOT. Gpu: ako zelis BF4 od kolege iznad Sapphire model, a ako ti je bitnije vece jamstvo te tise i efikasnije hladjenje gledaj MSI R9 270X TF IV GAMING OC. Psu: XFX PRO 450W 80+ BRONZE. |
hvala, odlučio sam i5 4440 pa ću od toga krenut ;)
|
Imam 10 godina star pc i laptop toshiba satellite a300d-213 kojem je crkla maticna tako da sad zelim sloziti novi pc ali me zanima par stvari ako mi moze neko pomoci. Stvar je u tome što nisam baš pri pari pa me zanima dali mogu iskoristiti kuciste i cd rom iz tog starog kompjutera pri slaganju novog. Isto me zanima dali mogu hard disk iskoristiti iz laptopa ili cak ovaj iz starog pc. Kako da provjerim bili mi to sve odgovaralo na novom kompu?
|
Obzirom na starost komponenti, teško da ćeš ih moi iskoristiti jer vjerojatno imaju IDE sučelje, a sada se koristi SATA. Trebali bi više detalja oko tih komponenti (navedi točne modele). Eventualno bi se dalo iskoristiti kućište i hard iz laptopa.
|
i naravno navesti koliko se točno love ima...i za sto točno bi taj komp se koristio...
|
Znaci trenutno na ovom pc imam graficku koja rikava pa bih htjeo pitati koju max graficku mogu staviti na ovakav pc atm
Motherboard:P5Q SE/R PROC:Intel dual core e8400 ghz HDD:1tb Western Digital Blue Grafa:radeon hd 4870 napajanje:OCZ StealthXStream OCZ500SXS 500W ATX12V rami:4gb rama |
max nešto poput HD7770..
Imam i ja pitanje :D Razmišljam se riješiti svog Celerona, tj dati ga starom za neki uredski komp, a sebi uzeti Pentiuma G20X0 i neku grafu da mogu i nešto zaigrati. Pa me zanima koji je max koji bi taj proc mogao pogurati? Razmišljao sam čak i od HD7850, čisto zato jer mi se trenutno čini kao best buy, a sa implementacijom mantlea bi i bottleneck trebao biti manji? Jesam na dobrom tragu ili? :D |
@mystogan
7770 ako ces dici procesor na bar 3.5GHz ako neces ocati idi na 7750 1gb ddr5 koja je nešto poput 4870..... @hedgehog isto 7770, 7850 bu ipak malo previše za taj proc |
Hard iz starog pc-a je western digital wd800,a cd rom neznam ali cini mi se na oko da su isti priključci...problem je sto ni na kucistu nema nikakve oznake pa neznam ni vrstu ni velicinu ali me brine to sto ima samo utore iste velicine za hard disk a onaj iz laptopa je ipak dosta manji...imam 2500kn i sluzia bi vecinom meni za igrice(nogometne simulacije,football manager,nfs...)
|
Moraš ići na sve novo - i hard i prža imaju IDE sučelje koje se više ne koristi.
Postavi upit ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=210529 |
a hard iz laptopa? mogu li bar njega iskoristiti ako uzmem i novo kuciste?
nedavno sam postavia upit u toj temi i otprilike znam sto bi uzima ali tad sam ima budzet od 3000kn ali sam mora dio nenadano potrositi pa sad pokusavam ustediti bar na necemu |
Koji je hard u pitanju? Model! Ako ima SATA sučelje, može se iskoristiti.
|
Ovako. Imam
CPU: AMD Athlon(tm) II x3 (koji radi na 3.2) MBO: ASRock neka ploca sa 8 Gb DDR3 rama VGA: GeForce 8800 GT Igram cs go (na defoltnim postavkama mi vrti izmedu 60 i 110fpsa) i starcraft(max 50 i pada na nekim mapama na 1fps) u zadnje vrijeme i sad me zanima koju da graficku kupim, razmiljam dat za graficku do 700 kna i nadam se fpsu u csgo da ne pada ispod 100 a za sc da ne steka..... Hvala |
Za pocetak isprobaj ove postavke i pod Set lunch options... dodas ovo: -threads 3 -high
Ako ne znas di se nalazi Set lunch options... do toga dodes tako da ides u Steam Library, oznacis CSGO, desni klik pod properties i general tab |
Citiraj:
Da ti budem iskren probal sam 300 nacina palil gasil, dobil sam +/- 10 frejmova i opet nisam dobil sto sam zelio a to da ne pada ispod 100... A o starcraftu II da i ne pricam... Ako igram mape koje nisu orginal iz igre (tipa big game hounters), to je mapa na kojoj stignes i mozes napravit vise od 150+ vojnika, a recimo igramo 3na3 to je x6 i frejmovi odu.... |
Ako trazis novo, onda za tu lovu imas Sapphire AMD Radeon HD7770.
|
Citiraj:
Razmisljo sam o polovnoj kartici za tu cijenu... Tipa 6850 mogu dobit za te novce sam racunal, mislim daj boze bolju :) |
Pozdrav svima, kao sto vidite novi sam ovdje I sasvim slucajno sam naletio na ovu stranicu. S obzirom da mi je otisla maticna ploca na mom starom kompjuteru kojeg se ionako planiram rijesiti u dijelovima, odlucih da uzmem neku alternativu dok ne skupim pare za pravu masinu posto mi je pun klinac ovog tableta s kojeg vam trenutno i pisem. Nasao sam neke jeftine solucije na pik.ba stranici pa me zanima da li bi na ijednom od ova tri koja sam pronasao mogao igrati jedine 2 igre koje me zanimaju, Pes 2013 I Nba 2k14.Evo poslat cu vam ova tri pc-a u linku, (mada za neke ne stoje kompletne informacije), ali potrudit cu se da saznam, pa da mi kazete imam li sanse igrati te dvije igre na njima na minimalnim postavkama naravno*
http://www.pik.ba/artikal/8011059/ja...-zvu-sl-hub-o/ http://www.pik.ba/artikal/11075449/r...aficka-512-mb/ http://www.pik.ba/artikal/10704392/hp-kompjuter-3-0ghz/ |
Pa sva tri su dosta loši..drugi bi još poslužio nečemu, ali morao bi ubaciti bar još 1-2GB RAM-a i grafičku karticu neku pa da možeš zaigrat nešto tak poput fife i nba..
|
Citiraj:
Ako ovdje nemas pristup trznici onda ces se morati snaci po drugim oglasnicima. |
To su i ujedno grafičke podjednakih performansi, tako da definitivno 7770. :)
|
Citiraj:
http://www.pik.ba/artikal/10864866/racunar-pentium/ |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:35. |