PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

zvonac 30.12.2023. 22:30

Pretjerivaju s tim zvukom, jedino mozda filips ima tu neke sanse s onim integriranim soundbarom b&w, mislim da je filips 937.
https://www.bug.hr/predstavljanja/ph...sanim-bw-31649

tascam 30.12.2023. 22:39

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3719261)
Hoces rec da ima neki proizvođač na trzistu bolji sound iz TV-a od Sonija?

Ima Panasonic

https://www.panasonic.com/hr/consume...55lz2000e.html

Spikeman 30.12.2023. 22:40

Citiraj:

Autor tascam (Post 3719264)
Ima Panasonic

Aj ne sruckaj više

zvonac 30.12.2023. 22:42

Zapravo ima i panasonic
https://www.whathifi.com/reviews/panasonic-tx-65lz2000b
LZ2000 ak se ne varam, to je high end oled

tascam 30.12.2023. 22:44

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3719265)
Aj ne sruckaj više

Kada se nema argumenata,a nema se...onda ovakvi odgovori

Spikeman 30.12.2023. 22:49

1 privitaka
Citiraj:

Autor tascam (Post 3719269)
Kada se nema argumenata,a nema se...onda ovakvi odgovori

Tascame sta cu ja s tobom Privitak 26964

tascam 30.12.2023. 22:53

Sad je odjednom zvuk bitan 😁😁.

To mi je zadnje sto gledam kada kupujem tv.Imam soundbar Samsung q800 b i Yamaha AVR 485 👍

medo 31.12.2023. 14:34

LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja

Meni je osobno kvaliteta upscalinga presudna. Radije bi kupio budget FHD LCD za gledanje TV programa nego 4K OLED s lošim upscalingom. Ti artefakti me bodu u oči.

Stari 32” FHD Philips mi je dugo godina prvoklasno radio upscale SD TV programa i zbog toga ga nisam htio mijenjati. Čak mi je i žena rekla da nije primjetila neku veliku razliku kada je OiV počeo emitirati TV program u FHD rezoluciji.

Prezime 31.12.2023. 14:59

Citiraj:

Autor tascam (Post 3719272)
Sad je odjednom zvuk bitan 😁😁.

To mi je zadnje sto gledam kada kupujem tv.Imam soundbar Samsung q800 b i Yamaha AVR 485 👍

Pogle, usporedjivat superb (vrhunsku!) audio kvalitetu na televizorima je isto tako debilno kao usporedjivat superb video kvalitetu na displaju AV prijemnika :lol2:

Prezime 31.12.2023. 15:04

Citiraj:

Autor medo (Post 3719343)
Meni je osobno kvaliteta upscalinga presudna. Radije bi kupio budget FHD LCD za gledanje TV programa nego 4K OLED s lošim upscalingom. Ti artefakti me bodu u oči.

Stari 32” FHD Philips mi je dugo godina prvoklasno radio upscale SD TV programa i zbog toga ga nisam htio mijenjati. Čak mi je i žena rekla da nije primjetila neku veliku razliku kada je OiV počeo emitirati TV program u FHD rezoluciji.

Pa onda si kupi bilokoji 32" Oled i uzivaj u vrhunskoj kvaliteti upscaling-a, a i kvaliteti slike, jer na takvom (danas) minijaturnom ekranu SVAKI tv ce radit besprijekoran upscalig, bez primjetnih artefact-a :chears:

Spikeman 31.12.2023. 15:23

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3719348)
Pogle, usporedjivat superb (vrhunsku!) audio kvalitetu na televizorima je isto tako debilno kao usporedjivat superb video kvalitetu na displaju AV prijemnika :lol2:

imaš ti kazić u autu i zvučnike?

Prezime 31.12.2023. 15:33

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3719352)
imaš ti kazić u autu i zvučnike?

Da 8-Track Tape Player sa jebenica zvucnicima :chears:

Spikeman 31.12.2023. 15:35

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3719358)
Da 8-Track Tape Player sa jebenica zvucnicima :chears:

A koji ce ti to k...? Jel se vozis na zvučnicima i kaziću?

Prezime 31.12.2023. 15:40

Jamačno, kao sto sušim veš na ravnom ekranu.

Spikeman 31.12.2023. 15:43

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3719360)
Jamačno, kao sto sušim veš na ravnom ekranu.

S kim se ja opce raspravljam BTJ...

Prezime 31.12.2023. 15:55

Hihihihi, ja bar znam s kim, sa likom koji uziva u superb audiu na TV-ima.

Mladenxy 31.12.2023. 16:45

Citiraj:

Autor medo (Post 3719343)
Stari 32”

To je danas standard monitor na stolu, TV se ne kupuje ispod 65" a za nekoliko godina bude 85" pod normalno.
Imam i projektor, 120" sa tri metra taman za filmove.

Igorr 31.12.2023. 17:07

Gledam što se događa zadnjih par stranica ovdje i ne mogu vjerovati u što se sve skupa pretvorilo.

Citiraj:

Autor tascam (Post 3719272)
Sad je odjednom zvuk bitan ����.

To mi je zadnje sto gledam kada kupujem tv.Imam soundbar Samsung q800 b i Yamaha AVR 485 ��

Ček ček, ti nekog sprdaš zadnjih strana oko "znanja" i bacaš "inteligentne zaključke".
Pa ti je između ostalog glupo što netko gleda non-4k sadržaj na 4k OLEDu jer eto... ako tebi to nema smisla onda to sigurno nikom ne treba, pa je onda i glupo što netko želi imati što bolji upscaling. Bravo no.1!

I onda blebneš da je i glupo raspravljati o kvaliteti zvuka na TV-u jer svi bi trebali valjda imati dedicated audio. Bravo no.2!

A šlag na tortu mi je što se sa tim svojim soundbarom sebe smatraš u ekipi sa kvalitetnim zvukom, daj me nemoj... :D Bravo no.3!

Da se razumijemo što se tiče ovog komentara za zvuk, čisto da me netko ne bi krivo shvatio.
Svatko sluša na onome što ga zadovoljava i/ili si može priuštiti, nebitno je li to najjeftinija televizija, soundbar, ili u potpunosti dedicated sistem u bilo kojoj klasi. Bitno da je čovjek sretan i zadovoljan sa svojim odabirom.

Ali ovo kad netko ide nekog sprdati za zvuk na TV-u pa si bude užasno bitan i pohvali se sa, pazi sad - svojim samsung soundbarom... daj brate ohladi i stani malo na zemlju.

Svi su nešto postali prepametni za druge i zamišljaju da svi trebaju imati iste potrebe.
Pustite ljude da si gledaju na recenzijama one stavke koje su im bitne, te ako možete - pomognite im sa konkretnim znanjem (ako ga imate), a ako ne možete - nemojte ni odmagati.

Spikeman 31.12.2023. 17:30

daj zabrij, daš 3000€ za TV i očekuješ da ima dobar audio, ludost jelda?
čim otpakiraš TV, istog trena zvuk na mute i spojit Dolby Atmos HT od minimalno 200 000€ e tek onda mozemo razgovarat.

ak želiš vidjet kaj se dešava u svijetu... koji k... imaš gledat to, upali si 4K YT demo kak loptice u slo mo skaču gore dole u HDR-u, e to je poso prika moj, kakve vijesti, kome to treba.

zvonac 31.12.2023. 17:49

Ovdje je stvar jasna, zna se koji se tv uzima ak je presudan upscaling, a isto tako ak je prioritet gejming onda se uzima telka kojoj je to jača strana.

Dal postoji tv koji će zadovoljit sve skupine "izbirljivih" ljudi? Sumnjam.

Što se tiče zvuka, teško da se stock zvučnici mogu približit soundbaru, al eto neki idu u tom pravcu pa implementiraju soundbar u telku..

I da, oled tv ne služi samo za gledanje UHD sadržaja nit demostraciju 8k materijala sa YT:D Bezveze je tvrdit da je svetrogrđe puštat video materijal ispod FHDa na oled tv-u.

Sjećam se dok sam ubo xe9005, to je bilo wooow, odmah otišel na yt i pustil 4k hdr, al oduševljenje je splasnulo nakon nekog vremena, te sam nakon toga telku počeo koristit u svrhe gledanja općeg sadržaja neovisno o kvaliteti signala:D

tascam 31.12.2023. 17:51

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3719383)
Gledam što se događa zadnjih par stranica ovdje i ne mogu vjerovati u što se sve skupa pretvorilo.

Ček ček, ti nekog sprdaš zadnjih strana oko "znanja" i bacaš "inteligentne zaključke".
Pa ti je između ostalog glupo što netko gleda non-4k sadržaj na 4k OLEDu jer eto... ako tebi to nema smisla onda to sigurno nikom ne treba, pa je onda i glupo što netko želi imati što bolji upscaling. Bravo no.1!

I onda blebneš da je i glupo raspravljati o kvaliteti zvuka na TV-u jer svi bi trebali valjda imati dedicated audio. Bravo no.2!

A šlag na tortu mi je što se sa tim svojim soundbarom sebe smatraš u ekipi sa kvalitetnim zvukom, daj me nemoj... :D Bravo no.3!

Da se razumijemo što se tiče ovog komentara za zvuk, čisto da me netko ne bi krivo shvatio.
Svatko sluša na onome što ga zadovoljava i/ili si može priuštiti, nebitno je li to najjeftinija televizija, soundbar, ili u potpunosti dedicated sistem u bilo kojoj klasi. Bitno da je čovjek sretan i zadovoljan sa svojim odabirom.

Ali ovo kad netko ide nekog sprdati za zvuk na TV-u pa si bude užasno bitan i pohvali se sa, pazi sad - svojim samsung soundbarom... daj brate ohladi i stani malo na zemlju.

Svi su nešto postali prepametni za druge i zamišljaju da svi trebaju imati iste potrebe.
Pustite ljude da si gledaju na recenzijama one stavke koje su im bitne, te ako možete - pomognite im sa konkretnim znanjem (ako ga imate), a ako ne možete - nemojte ni odmagati.

Taj soundbar kojega sprdas za poslusati tv program bolje zvuci od bilo kojih tv zvucnika.
Mozda slijedeci izbor mi bude Nakamichi Dragon

PR3DA70R 31.12.2023. 18:52

Ja sam prešao sa Sony 50” W805B na Hisense 65” U7K i toliki wow efekt sam doživio zbog veličine ekrana i prvenstveno kvalitete slike (boja i crna, pogotovo na tamnim scenama) da se zapitam za koji drek bi mi uopće trebao OLED naspram ovoga. Za 700€ više za OLED… fakat ne znam. Eto čisto da podijelim za nekog plićeg džepa da se ne ustručava uzeti Mini LED i ne pati toliko za OLED-om ako ide radit upgrade sa neke stare telke kao ja.
Da se razumijemo. Vidio sam OLED u živo i dobro znam šta je i kako izgleda.

Mladenxy 31.12.2023. 18:54

Također, sve isto. Za pet godina ide novi 85", nadam se opet za ovakvu cijenu, i idemo dalje. IMO ne treba ni soundbar, kazališni mod, max bas i zvuk je jako dobar. 2x10 W + 20 W

Exy 31.12.2023. 19:19

Sve je to individualno, meni obični zvučnici na TV-u (2x10+20W sub) nikako nisu bili dovoljno jer basa malo ipak mora bit. Jeftini soundbar od 100 eur je riješio problem. Opet, nekom bi bilo svetogrđe imati tako socijalan soundbar :D
U7K je zbilja genijalan bang for buck, ako se neće gledati pod kutem (VA matrica), skoro je pa predobra kupnja. OLED je naravno bolji, ali taj blooming tu i tamo neće svima jednako smetati.

telefunken 31.12.2023. 19:57

Ubo sam LG C3 i nisam oduševljen. Slika jest odlična ali webos je teže sranje. Mislio sam da je puno fleksibilniji, u rangu androida, no ispao je da se radi samo o dumb TVu sa nešto više funkcija.
Posebno me iritira media player koji čita samo DLNA (a koji prezirem) i koji je vrlo svojeglav oko odabira da li će prikazati titlove ili neće. Nadao sam se da ću moći bar instalirati neki drugi media player u rangu VLC-a no šipak, jedine media aplikacije su za IPTV što mi ne treba...

Ima li tko LG s webOSom? Da li ima kakav bolji media player za gledanje filmova iz kućne mreže (NAS) a da nije Plex koji je isto DLNA smeće

Da sad biram, definitivno bi uzo Sony-a, čak i ne-OLED jer ima definitivno bolju obradu slike i punokrvni android os

xlr 31.12.2023. 20:02

Jellyfin

flyer1 31.12.2023. 21:34

Citiraj:

Autor xlr (Post 3719420)
Jellyfin

+1 za kolegu xlr-a

jellyfin media centar vozi na pogon mpv playera koji je meni osobno izvrstan. imas ga za skinut na lg content storeu na novijim verzijama webOS-a.

vodi samo racuna da ces za hdr tonemapping trebat enejblat hardversku akceleraciju (bilo koja ozbiljnija kartica bez beda odraduje posao) unutar general settinga.

markotornic 01.01.2024. 07:49

Ja do sada nisam naišao da mi LG player nešto neće pokrenuti ili pročitati titlova. Meni je s druge strane njegov OS odlican. Nije mi to tablet ili comp da moram imati 100 stvari na njemu.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Igorr 01.01.2024. 10:24

Citiraj:

Autor tascam (Post 3719398)
Taj soundbar kojega sprdas za poslusati tv program bolje zvuci od bilo kojih tv zvucnika.
Mozda slijedeci izbor mi bude Nakamichi Dragon

Vidi se po komentaru da nisi uopće shvatio poantu…

medo 01.01.2024. 10:41

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3719376)
To je danas standard monitor na stolu, TV se ne kupuje ispod 65" a za nekoliko godina bude 85" pod normalno.
Imam i projektor, 120" sa tri metra taman za filmove.

Naši TV programi izgledaju predivno na 65” ili nedajbože 85” pogotovo uz loš upscale. A tek Jubito… :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:37.