![]() |
ja sam samo pregazio stare i restartao....
|
Internet veze prema van su malo u banani nakon potresa primjetih. Evo probajte imdb npr., a ujutro sam isto imao problema sa downloadom drivera sa amd stranice. Doduše možda ovisi i o provideru. Tele2 može učitati, t-com ne.
|
Sta je popravljeno u novim driveru? Ima li kakav changelog?
|
Ja bih temeljeno na svom iskustvu preporučio dodatni korak deinstalacije drivera s restartom. Ne traži puno vremena i klikanja, a može spasiti dosta živaca.
|
Obavezno prije instalacije novih chipset drivera treba promjeniti pastu na CPU i potom reinstalirati windowse.
|
Citiraj:
Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk |
Citiraj:
EDIT: samo sam bi sarkastičan/šalio sam se ponukan sadržajem posta #2526 jer mi više nije jasno tko je ozbiljan, a tko se zaje*ava. Navedene aplikacije sam spomenuo kako sam vidio njihove ikone na ekranu, a Doom Eternal zbog njegove popularnosti Sorry valjda nisam nekoga zbunio |
Meni se sa zadnjim updateom grafa drivera počelo rušiti u igri i freezat komp...do tada nisam imao problema.Sada sam počistio sve sa DDU,stavio zadnje drivere,maknuo MSI Afterburner i Rivu,pa ćemo vidjeti...
Instalacija zadnjih chipset drivera nije bila moguća dok stare nisam maknuo... |
Ne crosspostajte skurene servere po forumu. Dovoljno je bilo u ISP temama.
Držmo se AMDa ovdje. Fala ;) |
1 privitaka
Pitanje za AMD gurue, da li bi dobio sta da se poigram sa postavkama memorije koje sam nasao na ovom linku https://forums.overclockers.co.uk/th...#post-33101128
Veci bandwidth za 3950x bi trebao biti bolji, ali zanimaju me rezultati u realtime koristenju - tipa renderiranje u Adobe Premier, Davinci Resolve i sl. Da li se isplati potrositi vrijeme na to? Trenutno mi je memorija na XMP profilu od 3200. |
Za Premiere se ne isplati, po onome što https://www.pugetsystems.com/ kaže:
Za ostale programe provjeri taj sajt. Citiraj:
|
jbt kompletno zaboravio na puget a njih sam gledao prije kupovanja kompa. nisam ni pomislio da tamo pogledam da li su gledali za RAM timingse. tnx
provjerio sve njihove tablice i stvarno sa XMP 3200 na 3600 cak sa stisnutijim timinzima nema smisla uopce ulaziti u bilo kakav 'overclocking' memorije. |
Dobio sam mail od AMD-a sa savjetom da ne instaliram najnoviji chipset driver jer je trenutno pun problema, pa eto da znate.
|
OK, i kakvi su točno problemi u pitanju, jer kod mene sve radi bez greške? Takve stvari se obično javno obznane i driveri se povlače sa službenih stranica.
|
Neki imaju 0% progress kad krenu instaliravat, uglavnom X570 ploče. Ima i ostalih ali najviše na X570.
Nema problema NAKON instalacije. Meni uredno prošlo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
, nist, vozimo kao do sada 😁 |
tek dignuo zadnju verziju BIOS-a, necem riskirati sa novim driverima dok sve radi unutar dva dana :D
|
Kad se igraš sa postavkama+bugovi u očitanju :D , mislim da power sheme od ryzena+win10 ne funkcioniraju kako spada,čak ni kada stavim amd ryzen power save,i dalje vrti oko 3700-4300mhz, a tek na običan power save od win10 dobijem meni odličnih 2200mhz u surfanju npr. a time i cca 35-40 stupnjeva. Šteta što na ploči nema cool&quiet cijeli bios sam prošao.
https://i.postimg.cc/q7NH3ZCH/temp.jpg |
Citiraj:
Možda je tako i Škot bio dobio screenshot od 5GHz :D :p |
Nemoj koristiti te opskurne softvere, skini si hwinfo
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Stavio natrag 20.1.3 i nekih tjedan dana je prošlo bez ikakvih problema,da pokucam... |
Citiraj:
EDIT: Baš gledam tvoju konfu i vidim da smo skoro isti, grafe su nam drukčije. A baš sam bio škicao da možda bocnem 5700 red dragon, ali pokušavam se strpit do RDNA2 i ampere-a. A sada kad si spoemnuo probleme sam se još mrvu ohladio. A i na forumima ekipa priča da je powercolor jako loš kada dođe do RMA, neki kažu da su imali dobro iskustvo, ali ih je manje od onih sa lošim. :( Brko, ako smo skenjali temu, prebaci ovo u navi. |
Nije vezano striktno uz temu,istina,neka Brko prebaci dalje,ali ću odgovoriti:
probao upravo te zadnje Optional 2.4.1 i crash u igri nakon 10min.Dakle,što se mene osobno tiče,nisam imao nikakvih problema dok nisam išao maknuti 2.1.3 i staviti noviji... Sada sam instalirao opet 2.1.3 i idem se igrati,nebi trebalo biti problema. :) |
Izašli novi chipset driveri, za razliku od prošlih s ovima nisam imao problema (famoznih 0%) sa instalacijom.
|
I ja sam sinoć stavio nove drivere (2.04.04.111), dva puta mi se komp smrznuo dok nisam prebacio power plan sa ryzenovog na windows balanced. za sad radi OK
|
cemu uopce instalirati chipset drivere?
|
radi stabilnosti i overclockanja. ako već ažuriram gpu drivere zašto ne i chipset
|
Unutra su po novome i USB driveri.
Ja sam ih instalirao jučer, malo surfao, igrao Doom Eternal nekih sat, sat i po. Nikakvih problema. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Welcome back!
|
Citiraj:
AMD driveri su zbilja sjajna stvar kad je potrebno naglasiti da su instalirani i nema nikakvih problema :D |
Sad maloprije, surfam po netu i imam upaljenu igru na drugom monitoru i komp se potpuno usporio, nikakav heavy load, gledam Task Manager CPU je na 0,53 GHz, odskeniram komp sa AdwCleanerom da nemam neki malware - nista, restartam komp, opet u Task Manager opet CPU na 0,53 GHz. Restartiram komp opet, udem u bios temperatura 104 C, otvaram bocnu stranicu i vidim da mi se fanovi na Noctui uopce ne vrte, a trebali bi.
Nije mi jasno kako se fanovi mogu sami od sebe ugastiti na Noctui od skoro 100 eura. Na kraju sam loadao Safe defaults i sad napokon se fanovi na Noctui vrte i temperatura je normalna i komp radi normalno... Bas moram vidjeti sa ovim novim AMD Chipset driverima, trenutno imam verziju prije, ali cini mi se da su sa njima poceli problemi unazad 2 tjedna |
Citiraj:
Citiraj:
Baš nedavno sam gledao neki video gdje je tip objašnjavao neki BIOS rot ili tako neki vrag. OK, on je pričao o jako starim pločama, ali je na kraju neki zaključak bio da se na nekim starim pločama mora ponovno flashat BIOS jer se s godinama gube negdje 1-ice i 0-e. :D Uvijek možeš probat ponovno flashat BIOS, po mogućnosti sa ''flashback'' metodom (ona shema da flashas bez paljenja kompa, namjenjeno za flashanje ako imaš proc koji ti BIOS ne podržava), jer kažu da je to potpuni re-flash, dok ovaj iz BIOS-a ili win pregazi samo one fajlove koji su izmjenjeni. A opet, ja imam jednu prastaru kantu koja radi, a BIOS flashan zadnji put pred 15+ godina...:beer: |
@Disco
Moš ti napisat još 170 puta da si imao falši procesor tj neispravan HW. To više nema veze. Tvoj neispravan proc je zauvijek ušao u rubriku "Ryzen je problematična i neispeglana platforma i zato Intel FTW" te se koristi i će se koristiti kao poluga za uvjeravanje u gorenapisano, što po ovom forumu, što diljem neta: "imaš na PCE onog Disca, on ima velikih problema sa procesorom, nebi ja to kupovao, bolje platit više pa si miran" :D |
Zasto mi po defaultu na ryzen 3600 vrti vcore na 1450V, msi tomahawk max maticna u pitanju, stock cooler je pa kad igram cs go npr. ode i do 80 stupnja sto je puno?
|
Citiraj:
za ryzena je to normalna V, pikni si neki hladnjak, meni je na prime-u jurišao do 80tak c, u igrama doduse ne |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:04. |