PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

njuskalo 13.07.2012. 16:53

Neće ako si se prebacio na onaj start paket u kojem dođe par GB. Ako si ostao na flatu onda će ti naplatit...

vladitor 17.07.2012. 00:32

wtf

vladitor 17.07.2012. 00:34

ja san mislia da kad mi dođe htc da samo stavim karticu i upalim ga kakvo sad odključavanje ???

gangxxxta 17.07.2012. 06:50

mob je zaključan na 099/098/097 mreže

RAUL 17.07.2012. 10:51

Citiraj:

Autor vladitor (Post 2201868)
ja san mislia da kad mi dođe htc da samo stavim karticu i upalim ga kakvo sad odključavanje ???

A bogati, lose si mislia:lol2:

coconut 17.07.2012. 10:59

Otključavanje bi trebalo biti gratis. Pošalješ mail na njihovu službu i za par dana stiže kod za otključavanje. Barem je tako bilo na prethodnoj akciji sa Samsungom Galaxy Mini.

jurbAs 18.07.2012. 10:06

dode ti kod za kojih 3-5dana makar ce ti u t.comu reci da moras cekati max 10

pipe 19.07.2012. 06:32

HAKOM objavio dva dokumenta

Djelomično rješenje HAKOM-a o zahtjevu HT-a za izmjenom SP HT-a za uslugu izdvojenog pristupa lokalnoj petlji
i
Odluka o izdavanju suglasnosti HT-u na izmjene SP za VAS operatore

Uglavnom, HAKOM je odbacio prijedlog T-Coma u vezi FttN izvodenja mreze, te ce morati ici na FttC vjerojatno.
2. dio, oko samog uvodenja VDSL2 ce se kasnije odluciti posto jos traje javna rasprava. Komentare javne rasprave cu postati kad ona bude zavrsila, tj. 25.7.

tutix 22.07.2012. 23:56

Zna netko gdje poslati prigovor na kvalitetu usluge (isporučuju premalu brzinu za istovremen normalan rad MaxTV-a i MaxADSL-a) i prijevremeni raskid ugovora bez penala? Promjenili su stranicu i ne mogu više naći nikakve upute ili obrazac...

Hvala

bojanski 23.07.2012. 03:42

Citiraj:

Autor tutix (Post 2204180)
Zna netko gdje poslati prigovor na kvalitetu usluge (isporučuju premalu brzinu za istovremen normalan rad MaxTV-a i MaxADSL-a) i prijevremeni raskid ugovora bez penala? Promjenili su stranicu i ne mogu više naći nikakve upute ili obrazac...

I meni bi ovo dobro došlo, već preko 10 puta sam imao čvenk s korisničkom službom, na što oni šalju tehničara koji kaže da su kablovi ovo ono, bla bla, da neće mijenjati.
A inače, brzina mi padne na 1 Mbit kad radi MaxTV, tako da je nepodnošljivo raditi na dva pc-a tada, a susjed je uzeo H1, isti problemi, T-com odbija složiti kablove.

tutix 23.07.2012. 03:54

Na toj lokaciji je na 2-2.5 Mbita, ali problem je što su tamo i tri računala. Još je veći problem nekim danima kad je velika gužva, tipa vikendi popodne i navečer, onda je nepodnošljivo (padne ispod pola). Navodno je centrala predaleko (gušenje i je malo veće) ali je prije radilo normalno. Njima se neda zezat s time pa mi je majstor iz SZK preporučio da mogu raskinut ugovor, što ću i napravit. Iskon, cca. 250m niz ulicu, isporučuje 8 Mbita bez problema...

Alph4Dawg 25.07.2012. 12:11

Sta je sad ovo sa novim paketima?
Zvali su me i kazu da se paket koji trenutno koristim gasi i da bi ga mogao zamjeniti sa Max 3 L paketom koji je prakticki isti.
Medjutim, u novim paketima je brzina neta svuda 'do 4 Mbit/s', a trenutno imam 8 pa zato pitam...

Moze pomoc?

EDIT: Sada sam pregledavao brzine na njihovom sajtu i izgleda da ukidaju brzine od 8. :S

EDIT 2: Ako sam dobro shvatio, oni ce smanjiti brzinu na 4 a ja da im placam kao da imam i dalje 8, a ako hocu 10, jer 8 vise nema, onda placam jos 100 kn vise.

Citiraj:

Cijena uz ugovornu obvezu od 12 mjeseci je 369,00 kn/mj. +30,00 kn/mj. za osiguranje funkcionalnosti opreme.

30, 00 kn/mj za osiguranje funkcionalnosti opreme?! Cek, sta?!

.Delboy 25.07.2012. 12:45

Tih 30 kn je do sada kao bila u naknadi ali je hakom rekao da mora biti posebno.

Ako oces imati 10 Mbit/s onda treba uzeti na onu cijenu još:

"Dodatna ADSL pristupna brzina do 10240/512 kbit/s 102,46kn sa pdv"

pipe 26.07.2012. 13:54

Javna rasprava je gotova. Nisam postao jucer zato sto sam mislio da ce biti jos komentara, ali nije ih bilo.

Komentari Optima Telekoma, Vipneta, Metroneta

Cudi me sto nema nikakvih komentara od strane H1 Telekoma i Amisa.

snorky_vk 27.07.2012. 02:35

Citiraj:

Autor pipe (Post 2206216)
Javna rasprava je gotova. Nisam postao jucer zato sto sam mislio da ce biti jos komentara, ali nije ih bilo.

Komentari Optima Telekoma, Vipneta, Metroneta

Cudi me sto nema nikakvih komentara od strane H1 Telekoma i Amisa.

ja tu nis ne kontam... koliku će nam onda brzinu nudit??' osnovna ce biti veća od ovih 4mbit il veća samo ako koristimo sve moguće usluge koje trebaju veću propusnost???

pipe 28.07.2012. 14:03

Ceka se odluka Hakoma o tome kako ce se racunati prag brzine. Komentari ostalih telekoma su u pravu, treba cak i za sporije veze koristiti VDSL2 posto se mogu koristiti simetricne veze, 1-4mbit.

Tocne cijene, paketi i brzine jos nisu definirane, to ce ici kasnije.

matsx 29.07.2012. 22:10

Citiraj:

Autor pipe (Post 2207177)
Tocne cijene, paketi i brzine jos nisu definirane, to ce ici kasnije.

HT-ov prijedlog veleprodajnih cijena i brzina FTTH (ne VDSL)za ISP-ove je na slijedećoj slici, a snapshot je iz sljedećeg dokumenta:

http://www.hakom.hr/userdocsimages/j...20.07.2012.pdf

Pretpostavljam da bi za VDSL cijene bile slične. Ovaj postotak je popust koji ISP dobije, a odnosi se na broj blokova koje naruči. Šta više VDSL blokova naruči, manja je cijena po korisniku.

Ovo su cijene bez PDV-a i marže ISP-ova, pa pretpostavljam da će konačna cijena biti više nego duplo veća od ovih na slici.

I brzine nisu simetrične :-(

http://www.pohrani.com/f/31/ux/4HOIJFm9/vdsl.jpg

pipe 30.07.2012. 07:06

Citiraj:

Autor matsx (Post 2207950)
HT-ov prijedlog veleprodajnih cijena i brzina FTTH (ne VDSL)za ISP-ove je na slijedećoj slici, a snapshot je iz sljedećeg dokumenta...

Da, ali ovo je tema o VDSLu. Za VDSL2 jos nema nikakvih cijena, brzina ili paketa. Za FttH su ove cijene i brzine vec bile postane u Fiberland temi.

Ne mozemo direktno usporedivati FttH i VDSL2, tako da mozemo samo nagađati kakve ce biti cijene/brzine. Treba se strpiti koji mjesec, i onda vidjeti tocno.

matsx 30.07.2012. 21:36

Citiraj:

Autor pipe (Post 2208055)
Da, ali ovo je tema o VDSLu. Za VDSL2 jos nema nikakvih cijena, brzina ili paketa. Za FttH su ove cijene i brzine vec bile postane u Fiberland temi.

Sorry na offtopicu. Mislio sam naglasiti kako će vjerojatno cijene biti negdje između ADSL-ovih i FTTH.

Pitanje je koliko će na vlastitoj infrastrukturi alternativnih operatera biti jeftiniji paketi.

Zam da Optima ima Huawei MSAN-ove koji imaju mogućnost VDSL-a od samog početka pružanja usluge, ali Optima se nikad nije potrudila to ponuditi tržištu, nemam pojma iz kojih razloga,

D1viry 31.07.2012. 01:42

To ti je kao da kažeš "imam full HD tv a HRT se nije potrudio dati signal" :).
Ima tu puno infrastrukture koja mora podržati vdsl. Modem/ruter je samo krajnja točka lanca.

matsx 31.07.2012. 11:36

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2208665)
To ti je kao da kažeš "imam full HD tv a HRT se nije potrudio dati signal" :).
Ima tu puno infrastrukture koja mora podržati vdsl. Modem/ruter je samo krajnja točka lanca.

Ne govorim samo o modemu, nego o MSAN-ovima Optime (čini mi se Huawei) koji podržavaju VDSL2.

Sve piše u objavi Optime još daleke 2008. godine.

Ali nešto se ipak kreće (valjda potaknuto namjerom HT-a da pruži VDSL usluge). Tako u Međuizvještaju poslovodstva za prvo polugodište i drugo tromjesečje 2012 Optime piše "Pored realizacije kolokacija na ADSL2+ tehnologiji, tijekom ovog polugodišta pokrenute su aktivnosti na realizaciji pilot projekata sa ciljem uvođenja VDSL tehnologije."

Znači i od Optime očekujmo uskoro pružanje VDSL usluga na vlastitoj infrastrukturi.

D1viry 31.07.2012. 13:42

Svi oni imaju neke svoje razloge za ne pružanje usluge. Uglavnom idu što manje dati za što više love. Ove brzine, što T-Com daje, su smiješne. Dokazano ide puuuno brže, ali onda i njih košta (barem mislim) pa ne daju nama sirotinji :).

snorky_vk 01.08.2012. 02:27

de nek mi netko objasni što je to toliko skuplje u vdslu??? oprema ,pa se mora onda vraćati uloženo ili je nešto treće u pitanju....?

pipe 01.08.2012. 09:47

Skuplje je to sto se moraju centrale koje ne podrzavaju VDSL2 promijeniti tako da podrzavaju tj. zamjena opreme, moraju se nabaviti novi modemi za sve korisnike, te posto VDSL radi samo na dosta kracoj lokalnoj petlji, morat ce se izgraditi FttC ormarici u blizini korisnika, dovesti do tamo optika, prespojiti sve korisnike itd.
Ali najvaznija stavka zasto ce biti skuplje od Adsla kada bude dostupno je zato sto mogu, I zato sto HAKOM ne dozvoljava T-Comu da ima jeftinije cijene posto tako moze ugroziti konkurenciju.

coconut 01.08.2012. 13:38

Upravo me obavijestio frend da je za produženje fixne linije i ADSL-a dobio Xperiu U.

dinos3 01.08.2012. 13:41

Na koliko je produzio ? dobio ju totalno besplatno ? bez ikakvih tarifa ili tako nekakvih kvaka ?

coconut 01.08.2012. 13:51

0 kn, bez ikakve mobilne pretplate. Net mu je flat rate. Ali je produžio oboje u paketu. Nisam pitao na koliko dugo.

dinos3 01.08.2012. 13:53

Predobro, ajde ako bude s njim pitaj ga na koliko je produzio, pa samo tu postaj, Hvala ;)

Guls 01.08.2012. 13:57

Da, i mene bi to zanimalo :) Hvala ti puno na informaciji!

snorky_vk 01.08.2012. 14:22

Citiraj:

Autor pipe (Post 2209244)
Skuplje je to sto se moraju centrale koje ne podrzavaju VDSL2 promijeniti tako da podrzavaju tj. zamjena opreme, moraju se nabaviti novi modemi za sve korisnike, te posto VDSL radi samo na dosta kracoj lokalnoj petlji, morat ce se izgraditi FttC ormarici u blizini korisnika, dovesti do tamo optika, prespojiti sve korisnike itd.
Ali najvaznija stavka zasto ce biti skuplje od Adsla kada bude dostupno je zato sto mogu, I zato sto HAKOM ne dozvoljava T-Comu da ima jeftinije cijene posto tako moze ugroziti konkurenciju.

i pretpostavio sam da je ovo pravi razlog više cijene.... ...emti državu i sve :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:42.