PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android aplikacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207579)

Gabre 18.02.2013. 04:18

kod ovih tipkovnica, ja na nijednoj nisam uspio pronaći, kako da pišem hrvatska slova?

znači, ne želim imati full layout tipkovnicu sa hr znakovima, nego da dužim pritiskom na recimo slovo Z mi izbaci mogućnost slova Ž

anybody?

Sn4k3 18.02.2013. 08:34

Kod mene je to tako uvik funkcioniralo na Smart keyboardu, a sada i na Kii keyboardu.
Znaci long press na recimo z daje opciju za ž itd...
Baci oko na postavke ako nisi, tribalo bi raditi ako je odabran pravilan layout/jezik...

Corporal Clegg 18.02.2013. 09:12

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2339624)
kod ovih tipkovnica, ja na nijednoj nisam uspio pronaći, kako da pišem hrvatska slova?

znači, ne želim imati full layout tipkovnicu sa hr znakovima, nego da dužim pritiskom na recimo slovo Z mi izbaci mogućnost slova Ž

anybody?

Koristim ovo na S2, bolja i fluidnija od stock tipkovnice.

klik

tor 18.02.2013. 09:24

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2339624)

anybody?

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 2339638)
Kod mene je to tako uvik funkcioniralo na Smart keyboardu, a sada i na Kii keyboardu.
Znaci long press na recimo z daje opciju za ž itd...
Baci oko na postavke ako nisi, tribalo bi raditi ako je odabran pravilan layout/jezik...

Mora na input language odabrati naš jezik, inače koristi layout sistemskog jezika.

Gabre 19.02.2013. 03:06

evo na smart keyboard pro uspio namjestit da mi nudi hr slova na duži pritisak.

meni je hox na 4.2.1. androidu, nemam pojma jel ima i novu tipokovnicu od jellybeana 4.2 :D rom je gore icecold od lordclockana tu s foruma

što sam htio pitati, je što koristite od aplikacija na sovjim android uređajima, nekakva must have lista?

Hamm 19.02.2013. 08:14

Nije ni čudo da ti ništa ne radi kad koristiš ROM za kojeg valjda 99% android usera koji su radili ili rade flashanje uređaja nisu čuli. :)

Prouči MIUI rom. To ti je najbliže "apple" OSu koji postoji na androidu. :)

http://www.youtube.com/watch?v=Cv4mhDohoYc

Nema must have liste. Stavljaš aplikacije kako ti se stvori potreba. :) Meni je primjerice andFTP must have za spajanje na FTPS, a ti možda ne radiš takove ili generalno FTP konekcije.

Sn4k3 19.02.2013. 08:41

Nova launcher
Alarm clock extreme
Mx player pro
Solid explorer
Opera mobile
Quickpic

fanATIk 19.02.2013. 08:57

Citiraj:

Autor Caks (Post 2338654)

Citiraj:

Autor trpi (Post 2338734)
bunnyshooter

Thx!

Valley7 20.02.2013. 20:56

ja imam primjedbu za operu mobile (android) koja me u pocetku odusevila. sve je danima bilo ok i onda se jucer iz cista mira javio problem da se nakon x minuta koristenja vise niti jedna stranica nece ucitati. ocistim cache, keksiće, itd, ponovno pokrenem operu i nakon nekog vremena opet isto.

zasto, kvragu zasto? na svim drugim browserima sve se ucitava bez ikakve muke.

moram napomenuti da opera mobile prekrasno prikazuje stranice. na svim drugim android browserima stranice su prikazane pomalo nezgrapno i glomazno, dok u operi sve izgleda elegantno, glatko... samo radi toga volim taj browser.

Valley7 21.02.2013. 12:50

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2342008)
ja imam primjedbu za operu mobile (android) koja me u pocetku odusevila. sve je danima bilo ok i onda se jucer iz cista mira javio problem da se nakon x minuta koristenja vise niti jedna stranica nece ucitati. ocistim cache, keksiće, itd, ponovno pokrenem operu i nakon nekog vremena opet isto.

zasto, kvragu zasto? na svim drugim browserima sve se ucitava bez ikakve muke.

moram napomenuti da opera mobile prekrasno prikazuje stranice. na svim drugim android browserima stranice su prikazane pomalo nezgrapno i glomazno, dok u operi sve izgleda elegantno, glatko... samo radi toga volim taj browser.

Ima li jos netko ovakav problem?

Konkretno, kod mene se ovo desi kada u vremenu od par minuta klikam razne linkove unutar jedne te iste stranice. Zatim odjednom nastupi taj nekakav lag, da mi jednostavno vise nece ucitavat ono sto kliknem, nego samo stoji na mjestu...

Ako zatvorim sve postojece tabove i krenem ispocetka onda sve opet radi, ali zatim se taj lag opet vrati. Vrlo iritantno.

Nemam pojma kako da srocim sve ovo i napravim bug report...

Zaista steta, jer niti jedan drugi browser ne prikazuje stranice tako kvalitetno i pregledno poput opere. Drugdje imam dojam kao da je zoom stalno ukljucen na 150%, a traljavo scrollanje da ni ne spominjem. Steta da ne postoji niti jedan normalan browser za android.

geronimo_2 21.02.2013. 13:03

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2342487)
Ima li jos netko ovakav problem?

Konkretno, kod mene se ovo desi kada u vremenu od par minuta klikam razne linkove unutar jedne te iste stranice. Zatim odjednom nastupi taj nekakav lag, da mi jednostavno vise nece ucitavat ono sto kliknem, nego samo stoji na mjestu...

Ako zatvorim sve postojece tabove i krenem ispocetka onda sve opet radi, ali zatim se taj lag opet vrati. Vrlo iritantno.

Nemam pojma kako da srocim sve ovo i napravim bug report...

Zaista steta, jer niti jedan drugi browser ne prikazuje stranice tako kvalitetno i pregledno poput opere. Drugdje imam dojam kao da je zoom stalno ukljucen na 150%, a traljavo scrollanje da ni ne spominjem. Steta da ne postoji niti jedan normalan browser za android.

imao slican problem jedno vrijeme i to samo na nekim stranicama (npr overclock.net). updejt opere je rijesio problem :goood:.
:chears:

Omerta 21.02.2013. 18:19

Citiraj:

Autor LAcy (Post 2331311)
Odlična tipkovnica, vidjet će te zbog čega ;)

https://play.google.com/store/apps/d...utmethod.latin

Odlična, koristim ju već neko vrijeme nakon što sam vidio post. Kvačice su mi bile prioritet zbog pass-eva.. :chears:

Citiraj:

Autor trpi (Post 2339046)
jel se to meni cini ili je stvarno dolphin browser podosta battery zedan?

Moguće, maknuo sam ga nakon 3 godine, trenutno mi Opera rula..

Valley7 21.02.2013. 18:29

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2342504)
imao slican problem jedno vrijeme i to samo na nekim stranicama (npr overclock.net). updejt opere je rijesio problem :goood:.
:chears:

Meni se ovo događa na zadnjoj verziji...

Edit: je li netko isprobao operu next? na marketu je ne mogu naci, na sluzbenoj stranici je sve zbunjujuce...

Bartuc 22.02.2013. 00:46

Da li ima kakva tema o Android aplikacijama za tablete ili su sve smartphone aplikacije kompatibilne sa tabletima?

Ima netko sa tabletom, a da je voljan podjeliti svoju listu must have appova...? :)

danc00 22.02.2013. 01:20

Jel moguće staviti iGo preko cijelog zaslona, imam HoX i aplikacija mi je ovako u lijevom uglu.
Kad je bila na I9000 sve je bilo ok, znam da je radi rezolucije druge ali jel se može to kak podesit da mi i na HTC-u radi prek cijelog zaslona.

http://www.pohrani.com/t/2k/MF/4GVxh...2200-16-00.jpg

ti.le 22.02.2013. 08:57

Moze, samo nadi verziju koja podrzava tvoju rezoluciji...

BlackDwarf 22.02.2013. 10:08

Zanima me kupnja aplikacija na play.google.
Naime imam debitnu visa business karticu od PBZ-a. Je li moguce platiti direktno bez autorizacije?
Do sada sam placao preko paypal, a nikako direktno.

coconut 22.02.2013. 10:58

Moraš se registrirati na njihovu Checkout/Wallet aplikaciju. Ako je tamo podržana tvoja kartica, onda ti ne treba nikakva autorizacija.

Goranbm 22.02.2013. 20:28

Može preporuka neke Sygic navigacije koja ne zahtjeva neki root ili nesto. a da je full verzija ?

mamutarka 22.02.2013. 21:59

vi koji koristite chrome, pametnije koristit običan il betu?

xlr 22.02.2013. 22:09

Beta nikad nije pametan odabir :D
Osbono sam probao obje verzije i na relativno jakom hardveru obje mi rade onak, identično. Ne vidim baš neke razlike pa se držim stable verzije. E sad, to je bilo unazad mjesec dana pa moguće da beta danas ima više postavki. Stable verzija kao da je s ajfona došla, tri postavke u križ i ćao.

LAcy 22.02.2013. 22:17

Za detaljnije info i one koji vole bete, Chrome Beta for Android.

coconut 23.02.2013. 09:52

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2343820)
Može preporuka neke Sygic navigacije koja ne zahtjeva neki root ili nesto. a da je full verzija ?

Koliko ja znam, Sygic ne zahtjeva root kao ni Aura. I oba su full verzije. Osobno mi je iGO bolji i simpatičniji. Zato imam i jednog i drugog na mobu + Navigon.

fishkal 23.02.2013. 18:04

Re: Android aplikacije

Ne znam jel netko primijetio, pcekspert je dostupan na tapatalku.

tor 23.02.2013. 18:18

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244605

fishkal 23.02.2013. 23:02

Malo kasnim, pohvala svima zaslužnima

BlackDwarf 24.02.2013. 10:50

Citiraj:

Autor coconut (Post 2343190)
Moraš se registrirati na njihovu Checkout/Wallet aplikaciju. Ako je tamo podržana tvoja kartica, onda ti ne treba nikakva autorizacija.

Thx.

Evo ako jos netko ima dvojbu ovo provjereno radi s PBZ Visa karticom. Ne treba autorizacija.

EDIT: ne kuzim sad. dobio sam app ali isto tako i ovo:
Citiraj:

Vaša kupnja od trgovca smarterDroid apps na usluzi Google Play otkazana je. Naplaćeni iznos bit će vam vraćen.

xlr 24.02.2013. 12:58

Takav mail dobijes kada radis refund. Ako sam dobro pohvatao ti na toj kartici koristis paypal? Wallet ti onda mora raditi kao i bilo koja druga net kupovina. Kod mene pbz visa business electron od zira uredno radi pa makar je provukao izmedju guzova.

BlackDwarf 24.02.2013. 13:00

Registriao na wallet. Odabrao app i platio. Vidim normalno racun no nakon 1min dode poruka da ce mi vratit novce.
Nema objasnjenja. Poslao sam im upit.

Pro app skinuo i radi normalno na mobu.

Nemam net bankarstvo pa ne znam sta se dogodilo na kartici. Jesu uzeli pa vratili ili odmah odbijeno...

xlr 24.02.2013. 13:06

Ajde molim te javi ako stogod saznas.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:03.