PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

PusA 06.07.2012. 14:19

Evo ja sam ga dobio u roku 2 dana. Fin mob za prosječnog korisnika. Po meni bolji od Samsung Minia.
Mene malo vozaju za otključavanje izgleda. Prvo sam poslao mail u utorak na kojeg nisam dobio odgovor, a jučer sam bio u T centru i rekli da će poslati sms kojeg naravno još uvijek nema.

fanATIk 06.07.2012. 16:51

Čudi me da nisu odgovorili, obično dođe automatski odgovor. Si slao na dobru adresu? Al svejedno, dođe i prek sms-a, al malo kasnije.

PusA 06.07.2012. 17:45

Došao je automatski replay al nista više. Slao sam na tehnicka.podrska@t.ht.hr. Jučer ujutro sam bio u centru i nisu nista rekli kad ce poslati. Mora bit da je gadna procedura potrebna za poslat običan broj.

fanATIk 06.07.2012. 18:37

Doći će u ponedjeljak, utorak ziher. Nisi jedini koji treba kod.

jurbAs 06.07.2012. 18:59

Meni je receno u tcentru da treba oko 10-etak dana za dekodiranje. Mogu reci da je mob odlican za 100kn super radi i svida mi se sto ima 512rama pa vecina aplikacija radi bez vecih problema. Ja sam ga uzeo curi ona je prezadovoljna sa mobicem prije njega je imala huawei sonica 8650

Remixer 06.07.2012. 23:15

Nije mi jasno nešto na ovom linku: http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1630
-slika ugovora (da se priloži kod slanja podataka za unlock code za HTC explorer) --nisam dobio nikakav ugovor, samo mobač.

hrvatska1991 07.07.2012. 01:17

Citiraj:

Autor PusA (Post 2196693)
Došao je automatski replay al nista više. Slao sam na tehnicka.podrska@t.ht.hr. Jučer ujutro sam bio u centru i nisu nista rekli kad ce poslati. Mora bit da je gadna procedura potrebna za poslat običan broj.

Mora da je gadno biti bez mobitela 10 dana, ah ova danasnja djeca :fiju:

SaleFFS 07.07.2012. 09:19

Citiraj:

Autor Remixer (Post 2196810)
Nije mi jasno nešto na ovom linku: http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1630
-slika ugovora (da se priloži kod slanja podataka za unlock code za HTC explorer) --nisam dobio nikakav ugovor, samo mobač.

Dobio si potvrdu narudžbe sa brojem zahtjeva i to ti je dosta da ostvaris pravo i na garanciju i na otključavanje mobitela. Tako sam ja riješio bez ikakvih problema.

fanATIk 07.07.2012. 15:39

Bože moj, kolko mudrovanja oko ovog.

Citiraj:

Posalji mail sa naslovom: Otkljucavanje uredjaja na tehnicka.podrska@t.ht.hr, navedi da je mob dobiven u sklopu produljenja ugovora za MaxADSL, napisi model mobitela, IMEI kod (obavezno), na koga glasi MaxADSL (obavezno) i prilozi sliku ugovora(ako ga imaš).

Mejzlik 07.07.2012. 23:28

sva sreca pa nema qoutea mog posta na svakoj od zadnjih valjda 5 stranica. HTC, Samsung, neki drugi drek, sasvim svejedno, i neznam zbog cega ste toliko nestrpljivi oko otkljucavanja, kad znate da je guzva oko produljenja zbog takvih akcija...

Remixer 08.07.2012. 19:36

Citiraj:

Autor SaleFFS (Post 2196861)
Dobio si potvrdu narudžbe sa brojem zahtjeva i to ti je dosta da ostvaris pravo i na garanciju i na otključavanje mobitela. Tako sam ja riješio bez ikakvih problema.

Onda dobro, jer tamo je pisalo da im treba poslati i ugovor...

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2196957)

Pa nije mudrovanje, samo se informiram.

Citiraj:

Autor Mejzlik (Post 2197103)
sva sreca pa nema qoutea mog posta na svakoj od zadnjih valjda 5 stranica. HTC, Samsung, neki drugi drek, sasvim svejedno, i neznam zbog cega ste toliko nestrpljivi oko otkljucavanja, kad znate da je guzva oko produljenja zbog takvih akcija...

A znam... Sve 5

Remixer 08.07.2012. 19:43

Citiraj:

Autor SaleFFS (Post 2196861)

Onda dobro, jer tamo je pisalo da im treba poslati i ugovor...

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2196957)

Pa nije mudrovanje, samo se informiram.

Citiraj:

Autor Mejzlik (Post 2197103)

A znam... Sve 5

Bullet1 08.07.2012. 22:25

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2196710)
Doći će u ponedjeljak, utorak ziher. Nisi jedini koji treba kod.

Čekam kod već 5 dana. Automatski reply sam dobio no odgovora još nema. Čisto da se zna ako netko još čeka da nije jedini. Danas sam poslao opet isti mail i čekam again. Dakako, poslano je sve potrebno i na gore navedenu adresu.

bambi56x 09.07.2012. 14:43

Jel se za mob isto plaća pri preuzimanju kao za televizor, ili dođe to na slijedećem računu? Zaboravio pitat kad sam naručivao...

Campeonato 09.07.2012. 15:45

Mob se placa na iducem racunu..

pipe 10.07.2012. 13:25

T-Com VDSL2

Prvo c/p mog posta iz Fiberland threada gdje sam pojasnio neke stvari:

Citiraj:

Izgleda da necemo odmah skakati na optiku.

Danas je zavrsila javna rasprava na temu: Prijedlog odluke - Izmjena Standardne ponude veleprodajnog širokopojasnog pristupa

Komentare mozete procitati na linku

Uglavnom su se telekomi slozili s predlozenim, ali je zanimljivo sto je T-Com objavio u tom dokumentu http://www.hakom.hr/userDocsImages/j...A.4.7.2012.pdf
Pod II) Prijedlozi dodatnih izmjena Standardne ponude
1. Uvođenje VDSL2 tehnologije

VDSL2 ce se navodno poceti koristiti u Q4/2012, u profilu 8b (do 50mbit down) u pocetku, kasnije ce biti moguc profil 17a (Do 100mbit down, 50mbit up).

Potez mi se cini ok, posto sam vec poludio s brzinama Adsla i koliko kasnimo s ostatkom. Nadam se da ce cijene biti kolko tolko ok. Te jedno 2god nakon ovog (Taman kad istekne 24mj ugovorne obveze za VDSL2 ) bi trebala optika biti dostupna.

Jos nema nikakvih info o dostupnosti i gdje ce ici prvo itd., ali nadajmo se da ce uskoro.
Ovaj thread je za postanje svih novosti, glasina, clanaka, dojava, komentara, stupnja dostupnosti itd. u vezi VDSL2.

U naslovu sam stavio T-Com zato sto T-Com nadograđuje svoju postojecu mrezu koju ce naknadno iznajmljivati ostali Operatori Korisnici.
Pitao sam Tor-a, te je on rekao da stavim temu u ovaj podforum. Ovdje se mogu komentirati sve VDSL2 tehnicke novosti, posto je T-Comova mreza. Za usluge ostalih operatora ce se ili nastaviti na ADSL temu, ili otvoriti nove, ali otom potom.

HAKOM je trenutno produljio svoju Javnu raspravu o izmjeni Standardne ponude veleprodajnog širokopojasnog pristupa, zbog toga sto je T-Com uveo tocku 2 gdje je najavio pocetak koristenja VDSL2 usluge, te se sada cekaju komentari ostalih operatora na tu tocku. Rasprava zavrsava 25. srpnja 2012.
Naravno, postat cu ovdje kad zavrsi, te kad budu komentari objavljeni, tako da ne zaboravite slucajno :D
Postat cu i sve dokumente koje HAKOM objavi a vezane su za njihove odluke u vezi VDSL2.

VDSL2 ce u pocetku ici samo od CO (Central Office), iliti po naski, Centrala, te samo onim sretnicima koji su do 1000m udaljeni od nje. Ostali nemaju toliko srece te ce morati cekati na FttC (FttN) ormarice da se izgrade u blizini njihovih stanova.
Daju se naslutiti i vece brzine od 50mbit posto se planira 17a profil, tj. do 100/100mbit, zavisno od udaljenosti od Centrale/FttC(N)

E sad, koliko je ovo dobar potez, neznam. Optiku nikako docekat, pa se ovo cini ok. Njemacka, Slovenija i ostale zemlje su imale VDSL u 2006. vec. Mozda bi ipak trebali odmah ici s optikom, ali posto imaju toliko problema s regulatorom/ostalim operaterima, bolje VDSL2 nego nista.

Znaci, ovdje postajte sve komentare, te sve sto znate ili ste culi o VDSL2, FttC(N) ormarice koje ste vidili da se grade, itd. Sto vise informacija imamo, to bolje. :chears:

njuskalo 10.07.2012. 13:52

Možda je offtopic, al svejedno ne znam di da pitam.
Kako i gdje možemo saznati koliko smo udaljeni od centrale, tj. ima li negdje popis i lokacije centrala?

pipe 10.07.2012. 14:02

1. Mozes provjeriti ima li negdje Prostorni plan uređenja tvog grada, npr. za Vukovar ima, zajedno sa popisom centrala http://vukovar.hr/images/stories/fil..._3_TELEFON.PDF

2. Ako sad imas ADSL, mozes pogedat line attenuation, tj. Downstream attenuation. Taj podatak se dijeli sa 13.5dB/km.
npr. Ja imam 28dB downstream line attenuation, znaci 28/13.5 = 2.07km
Moze se koristiti i neki od kalkulatora, npr. http://www.kitz.co.uk/adsl/max_speed_calc.php
Naravno, ovaj podatak nije 100% tocan, vec sluzi samo za okvirnu udaljenost. Attenuation zavisi i o tipu kabla, kablu po kuci, kvaliteti kabla, a i moze biti krivo izmjeren od strane routera.

Downstream attenuation podatak se moze naci u configu modema/rutera.

Ako netko zna jos koji nacin utvrđivanja udaljenosti, neka slobodno posta.

njuskalo 10.07.2012. 14:09

Citiraj:

ADSL Line
Status: Cable connected
Line mode: G.992.5 (ADSL2+)
Maximum line rate: 4701 kbps (downstream) / 319 kbps (upstream)
Noise margin: 28 dB (downstream) / 12 dB (upstream)
Line attenuation: 13 dB (downstream) / 8 dB (upstream)
Output power: 18 dBm (downstream) / 16777192 dBm (upstream)
Info iz mog SE555. Po ovome ispada da sam taman negdi na granici 1000m. Ali pošto sam u Hrv. Leskovcu koji samo na papiru spada pod Grad Zagreb, bojim se da niš od ovoga za mene u skoroj budućnosti (vodovod nam je uveden u ulicu tek prije 2 godine). Idem probat nać neki Prostorni plan...

mbed 10.07.2012. 15:22

Što će biti sa korisnicima kojima je provedena t-com optika i preko nje puštena adsl brzina?

Pretpostavljam da će njima normalno pustiti vdsl2?

pipe 10.07.2012. 15:41

Mislim da ce biti ko i do sad sa Adsl2+ brzinama. Jednostavno ce pustiti brzine s VDSL2 paketa ako njih ugovoris.

PusA 10.07.2012. 20:23

Na mom Thomsonu TG782 pise Line attenuation: 2,5
Znaci da je centrala cca. 100m :) ?

A je li se zna oce cijene adsl-a pasti ili ce samo ove biti veće :)

pipe 10.07.2012. 20:41

Jos se nezna nista o cijenama. Jedino se zna da ce se ADSL jos uvijek koristiti, te da ce VDSL2 biti koristen samo ako je ukupni zbroj svih downstream usluga preko 5mbit. Tako da ako samo imas 4mbit internet, imat ces ADSL, isto tako ako imas SD IPTV na 4mbit. Ako npr imas 4mbit + IPTV 4mbit = 8mbit, tada ces moci dobiti VDSL2.

njuskalo 10.07.2012. 22:03

Heh, al isti mi k dal imam ADSL ili VDSL2 ako je ista brzina. Ako ponude veće brzine za istu cijenu onda ću ih i uzet pa valjda dobit VDSL2 :D

Facelessone 10.07.2012. 23:31

Jedna firmica kojoj je skladište u Samoboru je dobila hrpu Huawei VDSL kablova od ~30m s 32 parice, pa se valjda to nekome i planira prodati uskoro :)

Bravo 11.07.2012. 13:02

Gdje na t com stranici su fajlovii za provjeru brzine?

geronimo_2 11.07.2012. 13:06

Citiraj:

Autor Bravo (Post 2198882)
Gdje na t com stranici su fajlovii za provjeru brzine?

to i mene interesira. imao sam bookmark na njih i neki dan probao i nema ih vise.
:chears:

jurbAs 11.07.2012. 15:33

ma cijela stranica im je u klincu.

LordAnubis0909 11.07.2012. 18:52

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2198887)
to i mene interesira. imao sam bookmark na njih i neki dan probao i nema ih vise.
:chears:

testiranje brzine:

http://faq.hrvatskitelekom.hr/pages/...ml?question=89

ludza 13.07.2012. 14:57

de da vas pitam jedno pitanje. ako sad prelazim na drugog operatera (optima,h1..nebitno) i u tih 30 dana sam još pod t-comom. hoće li mi oni što naplatiti adsl i promet premda se niti sekunde nisam spojio od 1. srpnja?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:22.