PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

trouble 29.02.2016. 17:31

Citiraj:

Autor ODO (Post 2897146)
Sicario nije ni blizu takav film kakvim ga gore opisuješ. Nevina američka dječica se u filmu ni ne spominju niti su bitna, a još manje je bitan nepostojeći klišej od nekog bossa. To šta ti opisuješ su ljudi dobili u Trafficu, a Sicario je bitno drugačiji film.

Glazba je integralni dio svakog filma, a koliko je (ne)bitna dovoljno govori kad čuješ glazbenu temu filma poput Kuma.

Nažalost javnost je rekla svoje.

I kako je drugačiji? Koga Del Toro ubija na kraju? Stjuarda iz Virgin Airlinesa ili glavnog lika Sonora Cartela? Kako se zovu glavni ljudi kartela? Poručnici za vezu? Tempomati? Šefovi kuhinje?

Šta karteli rade? Dijele pamflete? Prodaju vodene madrace? Drže udruge za maketarstvo?

Opis filma od samih redatelja:

Citiraj:

Written by Taylor Sheridan, the film is about a principled FBI agent who is enlisted by a government task force to bring down the leader of a powerful and brutal Mexican drug cartel.
Sad neznam ko je tu lud...ti mene uvjeravaš da je film nije nešto što sami tvorci filma kažu da jest.

Brko 29.02.2016. 17:33

Ešton Kučer je isto što i Đoš Harnet. Mulj i talog.

Venomgamer 29.02.2016. 17:36

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2897211)
ashton kutcher je bolje "skinuo" jobsa.

sicario mi je ono teze smece od filma.

tv serija Narcos je ono 10 svjetlosnih godina ispred Sicaria. A obradjuju vrlo slicnu temu.

ovo potpisujem,jos mogu dodat da danasnje najbolje serije su isto deset svjetlosnih godina ispred danasnjih najboljih filmova

Gabre 29.02.2016. 18:32

prije se tv produkcija i filmska produkcija jako razlikovala, i serije su imale DALEKOOO manje budzete, i zato je film uvijek izgledao puuuno puno bolje, i imao bolji casting.

no danas kada se u serije lupaju ogromni budzeti, za ocekivati je da ce izgledati ko filmovi.
Imas danas poznate "filmske" glumce koji idu na tv.

pogledao sam The big short, i meni je fantastican.

Sn4k3 29.02.2016. 18:38

Citiraj:

Autor Venomgamer (Post 2897237)
ovo potpisujem,jos mogu dodat da danasnje najbolje serije su isto deset svjetlosnih godina ispred danasnjih najboljih filmova

Istina, slazem se.. Al mislim da nije bas fer usporedjivati serije sa filmovima.
S druge strane jedan film poput npr. Limitless mi je 100 puta bolji od istoimene serije...

karabaja 29.02.2016. 19:13

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2896997)
Jučer navečer prije Oscara sam baš konstantiral' da Leo za puno bolje uloge od ove iz Revenanta nije dobio kipića, ali da će ga sad dobiti za ovaj isprdak čisto reda radi - i eto ti ga na :)

Točno to. Ali meni je napokon "laknulo" kao da sam ga i sâm dobio. :) Ti njegovi izostanci Oskara su već postali natezanje gladnog za srati.
Meni je on simpatičan. Ne mislim da je nešto posebno talentiran. U rangu je onoga što je glumio Chandlera u Friends i u The whole nine yards. Ne znam mu ime, a ne da mi se googlati. :)

ODO 29.02.2016. 19:31

Citiraj:

Autor trouble (Post 2897234)
Nažalost javnost je rekla svoje.

I kako je drugačiji? Koga Del Toro ubija na kraju? Stjuarda iz Virgin Airlinesa ili glavnog lika Sonora Cartela? Kako se zovu glavni ljudi kartela? Poručnici za vezu? Tempomati? Šefovi kuhinje?

Šta karteli rade? Dijele pamflete? Prodaju vodene madrace? Drže udruge za maketarstvo?

Opis filma od samih redatelja:

Sad neznam ko je tu lud...ti mene uvjeravaš da je film nije nešto što sami tvorci filma kažu da jest.

Jesi ti gledao film, je li znaš uopće koja je uloga bila te FBI agentice?

Mladenxy 29.02.2016. 20:29

Citiraj:

Autor syss (Post 2897214)
... jedino nešto normalno odradio u baterflaj efektu, ostalo žali bože.

Meni je bio OK u The Guardian

https://www.youtube.com/watch?v=tZy-wcQIsRU

Gabre 29.02.2016. 21:42

Citiraj:

Autor karabaja (Post 2897268)
Točno to. Ali meni je napokon "laknulo" kao da sam ga i sâm dobio. :) Ti njegovi izostanci Oskara su već postali natezanje gladnog za srati.
Meni je on simpatičan. Ne mislim da je nešto posebno talentiran. U rangu je onoga što je glumio Chandlera u Friends i u The whole nine yards. Ne znam mu ime, a ne da mi se googlati. :)

e sad si se prosro, bez uvrede.

Koliko si ti njegovih filmova pogledao zapravo?

trouble 29.02.2016. 21:45

Citiraj:

Autor ODO (Post 2897278)
Jesi ti gledao film, je li znaš uopće koja je uloga bila te FBI agentice?

Gledao sam da,na kraju se ubija BAD BOY,boss kartela. NIsi mi odgovorio ni na jedno postavljeno pitanje već si krenuo postavljati neka svoja. To nije pristojno.

No dobro,jesi ikad dobio želju pisati redateljima o čemu se zapravo njihov film radi? Te da su u predubokoj zabludi oko svojega filma.....

Iako ti dobronamjerno kažem,cvijeli svijet vidi jedno,ti jedini vidiš drugo......koje želiš nametnuti ostatku svijeta.

Sad ti donosim quote od movie directora:

Citiraj:

According to Sebastian Rotella, Sicario examined many aspects of the war on drugs engaged by the United States against, most generally, drug cartels in Mexico, and Central, and South America.[6] Taking a perspective as an American,[clarification needed] he notes that the illegal drug trafficking situation in Mexico has remained largely stagnant in the two decades prior to the film's release, and that the film asserts that the American War on Drugs is "turning us into the very monsters we are trying to defeat."[6] Rotella asserts that progress has been made in Mexico, and expresses qualms over the depiction of the movie's "black ops campaign", relative to his experience that most U.S. operations resulted in the arrest and prosecution of drug lords.[6]

panda505 29.02.2016. 22:15

Citiraj:

Autor trouble (Post 2897367)
No dobro,jesi ikad dobio želju pisati redateljima o čemu se zapravo njihov film radi? Te da su u predubokoj zabludi oko svojega filma.....

Ovo me podsjeća na ono pismo koje je neki student slao Jerryu Seinfeldu da ovaj nema pojma o komediji - vrh! :D

Brko 29.02.2016. 22:18

Samo da se javim da sam prisutan trenutno ovdje... ;) pa malo lakše jelte :)

Mommistake 29.02.2016. 22:54

Kako je mali odglumio u Room-u. ČUDO!

trouble 29.02.2016. 23:40

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2897394)
Ovo me podsjeća na ono pismo koje je neki student slao Jerryu Seinfeldu da ovaj nema pojma o komediji - vrh! :D

Pa naravno,počinje sa scenom di kartel zida(ubija) ljude,završava se di bulja kartela izvlači deblji kraj,bilo to zatvor ili metak...su jednako nijanse ko i cijela radnja između navedenog početka i završetka.

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2897395)
Samo da se javim da sam prisutan trenutno ovdje... ;) pa malo lakše jelte :)

Who cares :D samo utvrđujemo logiku :D

karabaja 01.03.2016. 02:55

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2897366)
e sad si se prosro, bez uvrede.

Koliko si ti njegovih filmova pogledao zapravo?

Čijih? Od Chandlerea ili Di Caprija?
Što želiš reći? Da je DiCarpio dobar? :D

Gabre 01.03.2016. 03:05

Ako ces tako, obadvojice.

Daj ti navedi te glumacke velicine koje su tebi dobre onda.

Pa da vidimo misljenje ostalih kad znas popljuvati dicapria, a ne znas nabrojati njegova tri filma.

ODO 01.03.2016. 07:47

Citiraj:

Autor trouble (Post 2897367)
Gledao sam da,na kraju se ubija BAD BOY,boss kartela. NIsi mi odgovorio ni na jedno postavljeno pitanje već si krenuo postavljati neka svoja. To nije pristojno.

Iako ti dobronamjerno kažem,cvijeli svijet vidi jedno,ti jedini vidiš drugo......koje želiš nametnuti ostatku svijeta.

Sad ti donosim quote od movie directora:

Na kraju narkobosa ubija pripadnik Medellin kartela kojeg gura privatni motiv, a za legitimitet same akcije im je poslužila izmanipulirana FBI agentica. Možda da ubuduće gledaš film bez da gejmaš ili zujiš okolo?

Btw. "movie director" je David Villeneuve :roller:

schetz 01.03.2016. 08:00

Kako god okreneš, Sicario pogledao nisam, a sad od vaše rasprave znam i kraj, spoilers :P

Brko 01.03.2016. 11:07

Citiraj:

Autor trouble (Post 2897430)
Who cares :D samo utvrđujemo logiku :D

Utvrđujte bez finog mećanja u čemu si ti posebno dobar :D

Alph4Dawg 01.03.2016. 13:07

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2897511)

Fino mecanje je tehnika, grubijanu jedan. :D

Enivej, pogledao The Visit .Meni osobno je film solidan.Inace nisam neki fan filmova tipa 'found tapes' fore, ali ovo je solidno ukomponirano.

trouble 01.03.2016. 13:37

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2897511)

AlphaDawg ti je sve reko,i rest my case :D hollywoodska zajednica je uz mene,planeta je uz mene :D

Mommistake 02.03.2016. 09:36

Pogledao Deadpool.. Meni je fenomenalan ako gledamo s strane zabave. Humor na razini, ja sam doslovce se smijao do suza. Sam film i radnja totalno besmisleni i marvelovski, ali film generalno odličan.

Igorr 02.03.2016. 10:29

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2897954)
Pogledao Deadpool.. Meni je fenomenalan ako gledamo s strane zabave. Humor na razini, ja sam doslovce se smijao do suza. Sam film i radnja totalno besmisleni i marvelovski, ali film generalno odličan.

Pogledah ga i ja sinoc, potpisujem sve navedeno :goood:

mamutarka 02.03.2016. 10:55

pogledao i ja dedpula, sve 5

nisam neki Marvel fan općenito, avengeri su mi sranje :D

međutim Guardians of The Galaxy i sada Deadpool su mi ok i veselim se nastavcima, znači ti sa dozom humora su mi gg, ovo ostalo baš i ne jebiga

trouble 03.03.2016. 19:18

KAd sam vidio ko glumi nisam odolio skidanju.....planiram se moždano oštetit tek nakon večere

Mommistake 03.03.2016. 19:20

Policijska? :D

trouble 03.03.2016. 19:36

One and only

:D

croi1 03.03.2016. 20:28

Preporučam dokumentarac Cartel Land ako vas zanima takva tematika.

Trbonja 04.03.2016. 12:48

Još jedan kultni film. Sporednu ulogu glumi Michael J. Fox prije nego što je postao slavan u Povratku u budućnost: http://www.imdb.com/title/tt0083739/

Još.

http://www.imdb.com/title/tt0085780/?ref_=nv_sr_3

http://www.imdb.com/title/tt0077402/?ref_=nv_sr_3

http://www.imdb.com/title/tt0087799/?ref_=nv_sr_1

http://www.imdb.com/title/tt1372301/

gin.tonic 04.03.2016. 12:48

I Ghostbusters franšizu su uspjeli uništiti: :kafa:

https://www.youtube.com/watch?v=w3ugHP-yZXw

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:57.