![]() |
Citiraj:
|
10200 sortirnica, Velika Gorica, da. Tamo zapne I zapne na carini 10003 (tzv izmjenična posta).
Sent using Tapatalk |
Carina je 10004 (10004 ZAGREB-CARINA) i tamo zapne. Makar, meni su sad friško riješili sve u 5 radnih dana, od zaprimanja, poziva do dostave na adresu.
|
Koliko je ovo HP počeo uzimat za carinjenje?
Otišla mi lemilica na carinjenje, carina odradila svoje u cca 5-6 radnih dana. 104kn PDV na 67 dolara, to je sve OK. Ali taman me danas nema i stara preuzme i plati HP-u 167 kn, kao dostava je 63kn. Naravno bez ikakvog računa, samo potvrda od carine na 104kn. Kakva hebena dostava za 63kn kada vam je već plaćena dostava. |
da, to je normalno.
15kn dostava pisma, trošak carinjenja, obrada, uglavnom oko 60kn fixnih troškova+ pdv. |
Oni skoro ko DHL onda udaraju, samo traje daleko duže obrada.
Nije mi sigurno jedno 2-3 godine ništa otišlo na carinu pa me šokiralo, prije je bilo samo dostava obavijesti i PDV. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, 125kn ali bude unaprijed gotovo ili isti dan kada je u HR.
I platiš karticom a ne pouzećem što je meni plus. |
naravno, pogotovo za skuplje pošiljke.
|
Meni od 15.12. stoji paket u pošti 10004 na Carini, ne odgovaraju na mail, telefon probam nazvat par puta dnevno, ili je zauzeto ili se nitko ne javlja.
Po meni, stoka. Usluga za -10, a naravno sve će lijepo naplatiti, i carinjenje, i PDV, i dostavu. Žalosno mi je da u današnje vrijeme tako stvari funkcioniraju. A 219$ je vrijednost paketa, nije baš da je 20kn pa mi je svejedno da li će uopće doći. |
Ja sam na item od 250 kn platio cca 130 kuna carinjena troškova carinjenja i svih tih gluposti :D došlo mi je da ga odbijem i vratim
nego LExxxxxHR broj jel to znači da se šalje iz hrvatske ili? Imam narudžbu iz rumunjske a dobio sam taj tracking number, 17track ga ne prepoznaje a posta.hr kaze posiljka u najavi od 28.12 |
Ja imam relativno dobra iskustva s HP carinom.
Početkom 2020. sam naručio kinesku torbu s Aliexpressa (10$), završila na carini, isti dan kada sam vidio ono "Send item to customs" sam poslao e-mail "Dostava računa za *** tracking broj" tj nisam imao ni PCP na 10004.zagreb@posta.hr I za cca 3 dana su samo poslali meni, nisam ništa platio, s time da mi je prethodni dan stigao PCP a sljedeći torba bez ikakvog plaćanja. EDIT: kod mene na Rastočinama nema ni obične poštarice, a bome ni zamjenu nisam vidio već tjedan-dva. To je možda razlog zašto mi ovo čeka, nisu ni skenirali u Rijeci. https://i.imgur.com/aMLNsGO.png Btw ako kome treba, znam 01 broj HP kontakt centra (da ne plaćate 072), samo vam nisu od pomoći, valjda čitaju ovaj tracking kao i ja btw pretpostavljam da sam dobio lažni tracking, seller mi dao ovaj tracking, ali uvijek piše moje ime, sada ide nekom Siniši Iv***. To nije moj jelda? https://i.imgur.com/koSPNxH.png |
Citiraj:
Bas sam.revoltiran tim njihovim odnosom. |
Ali zašto, koja je poanta, kako sam ja tu kriv? Ovo je stvarno neki prisilno-silovački odnos, ne vidim univerzum gdje bi mi kao prisilni korisnici ove usluge mogli biti zadovoljni.
Platiš item 219$, čekaš 2 mjeseca da dođe u HR, onda čekaš mjesec dana da stoji kod guzičara u pošti da zbog njihove nekompetencije uz sve namete još platiš ležarinu. I to je to, nothing you can do, bad luck? Nije mi uopće više do novaca, nego do jebenih principa ovakvog odnosa. Dođe mi da odem po taj luster i tamo ga porazbijam u pošti i odem doma uz prijavu :) Dolazeći iz svijeta proizvodnje, industrije 4.0. i vremena informacijskih tehnologija, stvarno mi je teško pojmiti ovakav šlamperluk i ignoranciju. Nitko se cijeli dan ne javlja na telefon od te carinske pošte :) #nedaj kafi da se oladi #croatian tragedies P.S. Zvao sam i ovaj njihov customer support, i ova "obična" pošta nemre ništa ovoj carinskoj, niti provjeriti, sorry i to je to :D |
Iskustva s carinom i poštom ili DHL-om su takva da ništa više ne naručujem ako se treba maltretirati s carinom. Ono što baš baš moram naručiti izvan EU, gledam obavezno naručiti od sellera koji podržava ebay global shipping, tako da oni odrade sve umjesto mene i izađe me jeftinije nego kod nas (cca 21% na iznos pošiljke) + imam 0 maltretiranja.
Zadnja obavijest od carine mi je bila zbog nekog kineza od kojeg sam naručio robu s amazon.de. On bez ijedne obavijesti poslao iz Kine umjesto iz Njemačke. Kada je došlo pismo od carine, ignorirao sam ih i tražio refund od Amazona. Bio iznos od cca 500€. Ne pada mi napamet se maltretirati s carinom, pa skupljati suglasnosti za EU tržište i CE izjave + plaćati ove namete. |
Citiraj:
Malo čudno da si dobio taj tracking za narudžbu iz Rumunjske Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
DHL je dobar, i veoma brz. doslovce ako pošalješ sve podatke u ponedeljak na mail, drugi dan je dostava. dok je naša carina jednostavna, ali veoma spora. |
Citiraj:
Thanks na infu! |
Gospoda odbija sve zalbe za kasnjenje... nista od naknada stete... Korona kazu :hitthewal:
|
Aha, znaci samo njima je korona, ostalima nije :)?
|
Interesantno, na webu se i dalje hvale dostavom u roku. Odnosno "jamče" za to.
|
Žali se Hakomu, HP nema osnove da odbija žalbe.
To bi moglo proći jedino da je u RH proglašeno izvanredno stanje, a koliko sam ja upoznat to nije proglašeno. Dakle, bilo kakvo kašnjenje podliježe pravilnicima koji su na snazi i korona s time nema veze. |
Znam. Izvlace se na visu silu. U Zakonu pise da ju moraju dokazati, ali nisu ju dokazali (samo odbiju opcenitim odgovorom). Budem se pozabavio time...
|
|
Ljudi nisu skuzili da paket24 ne znaci 24 sata nego 24 DANA :).
|
Citiraj:
|
Bagra nesposobna jos naplati svoju nesposobnost, 10kn za vraceni paket...
|
Ako je paket putovao 30 dana kroz Hrvatsku i stiigao imate donekle sreću, moj je putovao toliko i završio u Oblivionu :)
Javili su mi da je izgubljen i da mogu dobiti refund od 5x poštarina, dakle oko 100kn, paket je bio vrijedan oko 300, ali tko mi je kriv što hardver šaljem preporučeno umjesto HPExpressom ili Tiskom. S druge strane slao sam i puno skuplje stvari bez ikakvog osiguranja vrijednosti pa je ovo zapravo ispala dosta jeftina škola :) |
Trebao bi dobit nesto iz DE, koja mi je opcija slanja najbolja? Odnos ulozeno dobiveno? Radi se o jako malom paketu, praktički pismu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:02. |