![]() |
Pa čuj, ak je istina što ljudi pišu u recenzijama, s dostavom 60 kn te neće izut iz cipela.
Razmišljam si da si piknem jedan paketić. |
za 9-10 kn uzme one filc sampoljepljive u lidlu i zalijepi to na sadašnje noge..još jeftinije od 60 kn i vibracije su poništene...
ista stvar i za ublaživače HDDa. bilo kakav komadić gume će bit dovoljan... |
Marginalizirate vibracije, i neće ih ponišiti samo tako komadić gume. Smanjit ih hoće, poništiti nikako.
Ako se ima mjesta, onda definitivno ova opcija od Max Damagea par postova iznad, to je provjereno i funkcionira. A komadić gume između 2 lima će napraviti jako malo. |
Slažem se sa kolegom. Komadić gume neće riješiti vibracije. Ovo kaj sam ja napravio je bezčujno odn čuje se samo rad diska. A jednostavno je za napraviti. I jeftino
|
|
Ljudi, pomagajte na putu do silent PC.
Komp koji vidite pod moj Komp, kućište Thermaltake Versa H17 Napajanje, CPU cooler i case fanovi - jako zadovoljan Disk za storage i grafa - užas. Disk vibrira. Kućište još ima neko montiranje diska direktno na "lim podruma", evo kako to izgleda. https://youtu.be/LdBgGq4RmSA?t=694 Disk je Toshiba p300. Drugi problem je Asus 1050 Ti. Znači taj vent je očajan, baš zuji. Razmiščjam da na grafu stavim Accelero S1 rev2 pasivni hladnjak. Je, hladnjak je star i ova kartica nije na popisu podržanih. Ali na popisu podržanih je recimo 9800GTX+ sa TDP od 150 w, dočim moja 1050 ima TDP 75 W, čak nema ni dodatno napajanje. Taj Accelero je trenutno na ATI Radeon HD 3870 koja isto ima dosta veći TDP od 1050 ti i nikad nikakvih problema. Mislite da bi to bilo dovoljno za hladiti 1050? Napomena: jako malo igram igre, većinom radim dosta u Premier Pro, Camtasia i alatima za sportsku videoanalizu |
Što se tiče acelera, vjerojatno ne paše razmak rupa ili je čip prenisko pa pajpovi ne stanu. No ako već imaš sve, ništa te ne košta osim vremena da prebaš prebacit.
Uvijek ti ostaje grunf metoda da iskopčaš vent s grafe i staviš preko neki 92mm, il ako nađeš (slim) 100mm vent. A disk na gume od gaća i podesit da se gasi kad se ne koristi i tjt, nemaš što drugo. |
Grafa is wrongly accused!
Buku radi AMD stock cooler na Ryzenu 2600 kojeg nisam ni uzimao u obzir jer ga po netu dosta hvale Iskreno, to mi je i bolja varijanta. Puno lakše promijeniti CPU cooler od onoga na grafi |
Citiraj:
|
Rješio već danas
Arctic Cooling Freezer 34. Mislio uzet 33 al taman im stigao novi model. 2x Arctic P serije PWM ventilatori za kućište. Sve namješteno na silent mod u BIOS-u. Milina. Sad da malo čujem grafu, ali zanemarivo I najzad, disk sam nemilosrdno objesio. Puno je bolje, al i dalje se čuje dok se ne ugasi zbog nekorištenja https://i.postimg.cc/GmH2WfcP/IMG-20190206-172216.jpg https://i.postimg.cc/xCS1bTLg/IMG-20190206-183334.jpg |
Samo da pridodam: ja sam montirao Acceleto S1 rev2 na 1050ti, rupe su odgovarale savršeno za taj model, no bilo je potrebno malo prilagodbe listića hladnjaka (podrezivanje) da stvar sjedne na svoje mjesto.
Ukratko: moguće je, uz određenu dozu zezancije sa prilagodbom. |
Citiraj:
U međuvremenu sam promijenio CPU,MBO,GPU i kućište i taj problematični HDD je bio zavidan u dno kućišta (tu je predviđeno mjesto za HDD2) i valjda je prenosio vibracije na kućište. Uglavnom uzeo sam ambalažu od pakiranja grafičke kartice i sa time obložio dno kućišta i polegnuo disk na takvu podlogu. Ušparao sam lovu koju sam mislio potrošiti za zamjenski SSD. Ali je sad iskočio novi problem. Coil whine zujanje iz monitora... saga se nastavlja. |
Nešto novo na tržištu od Noctue
https://noctua.at/pub/media/catalog/.../nh_p1_1_1.jpg Noctua NH-P1 Iako zapravo, kasne 10 godina, princip nije nikako novi. "widely spaced heatsink fins" su tu već dugo vremena. I Scythe i Thermalright su imali u ponudi slične hladnjake. Nije se prihvatilo, traži specifično kućište, specifične komponente itd itd. Da budem iskren, cijenu nisam ni gledao, očekujem da će biti paprena :D |
Već ga ima preko bare, košta 100 $.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Biti će i ovome performanse za q*rac u pasivnoj konfiguraciji. 100%. Ili će biti kompromis s nekim low power procesorom. |
Caution: while the NH-P1 provides first-rate performance for a passive cooler, it is not suitable for overclocking or CPUs that create high heat loads.
|
To se podrazumjeva, piše sve do koliko W je u kojim uvjetima. I to brijem da će tempice biti momačke.
Netko je pitao kakav je hladnjak u odnosu na D15 :D Pa su rekli da to nije ni isti svijet, čak i s ventom. Što je i logično. |
Citiraj:
Stara je to hrga, a i veliko je pitanje je li iscurio na pajpovima. No, obzirom na nativne performanse, mislim da ne postoji test kojim je to moguće pouzdano utvrditi :D Zapravo, u zadnje vrijeme, malo-malo pa navratim u temu o retro hardveraju i kontam kako bih ga upario sa nekom s754 konfom...nisam vidio da itko slaže išta bazirano na s754, i vjerojatno je ovo potpuno promašen hladnjak za te pećnice, no "karakterno" mi se uklapa u tu priču. Eto, bude li novog vala korone (i zdravlja), to će biti moja zanimacija za te dane:) |
Izašli testovi sa 5900X i Noctuom NH-P1
Noctua NH-P1 na i9 11900K i RX 580 Bilo bi dobro da usporede donje grdosije sa novom Noktuom. Sjecam se tog Scythe Orochi -ja, cak sam planirao neki build s njime koji se nije ostvario. :) https://www.quietpc.com/images/produ...dimensions.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:43. |