![]() |
Citiraj:
DP je bolji izbor od Hdmi performance wise. |
kako ti layer 1 može biti bitniji od layera 7 ako ćemo o tcp/ip stacku pričati... a nije da nema poveznice.
layer 1 je problem kod dp-a. |
Svi noviji monitori dolaze sa DP, da nevalja promjenili bi to.
A i koja je sad razlika u slici ili bilo gdje da bi morao iskljucivo spajati sa HDMI-jem ? EDIT: Ja sam svoj spojio sa DP kako je i dosao u pakiranju, sve super sve 5 nikakvih problema, da sam uocio neke probleme spojio bi ga na HDMI, ionako mi stoji neiskoristen. |
da valja, postao bi to standard... ali nije jer je drek i govno.
|
Pa i postaje standard, DVI odlazi u povijest, pogledaj malo po ducanima monitore i sa kojim prikljuckom dolaze ;)
Ajde mi bas navede mane DP-a koje si ti osjetio i uocio na svojoj kozi... |
dvi se lagano izacuje (monitori, gpu) jer mu je hdmi alternativa, display port je tu radi freesynca/g-synca, 4K/60hz i sl. i trenutno nema alternative
|
dp (i dalje tvrdim) je drek.
|
to nije neko uvriježeno mišljenje, smatra se najkompletnijim
|
syss
Potkrijepi necim konkretnim svoje tvrdnje, ovako pucas u prazno... |
udarim šakom o stol ono čisto zato jer mogu... prekine sve šta može dp veze.
isto doma. isto kod kolege. |
Neznam kako je to moguce, ali ja da svog iscupam van, moram dobrano uprijet, vjerojatno su vam utori u kurcu.
|
Citiraj:
Koji je to sileđija i veliki žderonja :zdero: a još k tome nervozan :D https://www.nerdist.com/wp-content/u...eckItRalph.jpg |
Bolje im je da ga ne čačkaju, amateri ne vide da nema big greena na kraju syss-ovih komentara, te da ovdi ne vlada "demokratija" - dakle display port ne valja dok syss ne dokaže suprotno -.-
|
Citiraj:
Kod mene potres i DP veza je postojana :D |
Syss, moraš da se lečiš, ak nekaj ispada van i stalno se mlohavo drži to je HDMI kabel...
|
Citiraj:
To mu je i bila polazna točka za iskrcavanje drvlja i kamenja po ATI-ju PS Manje ga treskajte u šaci ispod stola, jer krutost DP porta očito s vrimenom omlohavi (pffff lupa šakom o stol - moš mislit :p) |
Samo da napomenem, ko ima problema sa drajverima u igrama, neka pri pokretanju igre ide na "pokreni kao administrator" mozda pomogne.
|
Citiraj:
imao sam hpzr24w spojen na hd7950 sa miniDisplayportom(izlaz na grafičkoj) i običan DP na monitoru...nikakvih problema...spojen sa adapterom kabelom miniDP na običan veliki DP...čak je na kablu na većem DP gumb sa kopčama da uhvati...nemožeš ga izvadit ako ne stisneš gumb |
DP ovisi o kabelu, u to sam se uvjerio.
Kupio sam neko jeftino smeće od kabela i 100 problema s njime, dok kabel koji je došao sa monitorom radi uredno. (da, čak i sa Dellovim U2414H koji je poznat po problemima) Nego koji je k... tim AMDovcima i njihovim driverima... Grafika je prije imala 4 moda rada: 300 / 150; 500 / 300; 925 / 1375 (default); 1125 / 1575 (oc) Sada je memorija fiksno lockana na 1375 MHz a grafa spušta samo GPU clock na 500 MHz. Također Fan Speed... Auto je lockan na 20% neovisno o temperaturi GPU / VRM, whatever. Jedini workaround koji sam našao je podesiti Fan speed na fiksno 40% dok sam u win i na fiksno 100% dok sam u igri, inače ne mrda sa spomenutih 20%. Jako loše... |
Citiraj:
Mjenjaj driver http://wccftech.com/amd-crimson-driv...ottling-issue/ |
Linkao si me na 15.11.1, a ja imam verziju 15.12 i ništa nije resolved :D
Također mi crasha Fallout 4 nonstop. |
Jel zna netko jel se isplati instalirati crimson drivere za hd 7850? Igrao bi neke malo zahtjevnije igre pa mi svaki fps znači s obzirom da su dani slave za hd 7850 završili da se tako izrazim. Čuo sam i da je bilo nekih problema sa pregrijavanjem kartica koje su koristile crimson drivere pa me zanima jel se to odnosi i na dobru staru hd 7850?
|
Citiraj:
Piše ti i nekoliko postova gore koji su driveri nekima najbolji za fallout Uvjek sam govorio da je trendy igranje u kurtzu (igara koje su tek izašle), em zbog drivera, em što takve open world rpg-ish igre trebaju barem negdje 10-ak patcheva :D |
Citiraj:
Citiraj:
Uglavnom HD7xxx serija, kužim da sve imaju problem. Pregrijavanje dolazi od toga jer AMD nikad nije imao mogućnost zadati Fan Curve u svojim driverima, a sa Crimsonom su toliko sje**** da su lockali ventilator na 20% Osim toga razlike u performansama nema ili nije primjetna, barem kod mene. Drži se ti Omega 14.12. drivera jer sa Crimsonom ćeš imati više štete nego koristi. Citiraj:
A čuj sa Omega driverima radi i ne crasha, sa Crimsonom se smrzne i crasha igru. Ne bi rekao da je stvar u igri, iako i igra ima svojih problema ali nikad me prije nije bacilo van iz igre stoga krivim drivere. Da napomenem još: Crimson driveri i MSI AB ne rade zajedno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako imam MSI AB i Crimson zajedno...
U Crimsonu nema slidera za OC memorije, memorija je lockana na 1375MHz, nekad čak ostane lockana na 1575MHz (OC) dok nisam u igri iako grafa spusti jezgru na 300 ili 500 MHz. Fan controla također ne radi kako treba. Jednostavno rečeno MSI AB i Crimson se kolju međusobno. Negdje sam i pročitao da ne vrijedi koristiti oba zajedno dok ne naprave update za MSI AB (ako ga naprave) |
Meni je sve radilo kako treba, Crimson i AB, kolko sam uspio skužiti maltene svi koji se žale na probleme imaju - Asusa.
|
Citiraj:
|
Neznam sta bi rekao, da drajveri generalno nevaljaju onda bi svi imali probleme, ja nemam nikakvih problema, nisam imao ni sa 15.11 ni sada sa 15.12
Mozda imate neki bug u windowsima pa se kolje sa drajverima, ili je do određenih vendora grafi, a mozda da naptravite update BIOSA na grafickama.... neznam jel ko probao? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:24. |