PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

Buger 30.11.2022. 08:16

Gledam svoj nosač za tv pa razmišljam :D Kaže kako podržava (između ostalog) VESA 300x300 i 400x400. Onda bi po toj logici morao podržavati i 400x300?

buljaka 30.11.2022. 08:48

Podržava da

Kruno M 30.11.2022. 08:57

Stigao Philips 65PUS8507, naspram Grundig oleda je zamjetna razlika u slici naravno. Ali u nekoj normalnoj cijeni se nisam mogao uklopiti u OLED, a manji TV nisam htio. Slika je dobra, samo fali crne :D. 4K materijali su top, slika odlična. Bitno da ima 2+3 gare :D

Da li kod paljenja svaki puta moram upaliti i ambilight, inače mi bude off. I ga moram paliti.

Ili se se može podesiti da bude ON kada se upali i TV?

jucca 30.11.2022. 09:04

Čestitke. Super TV

Meni se ambi pali sa TVom. Nista posebno nisam morao stelat. BTW, mozes stelati boju zida, tako da imas realan prikaz ambilighta na zidu.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

kolapz 06.12.2022. 11:35

Dostavljen mi je 48C2 kupljen kod Pevexa sa natpisom na papiru na kutiji "UREĐAJ ISPROBAN NA ODJELU" :fuming:

Prezime 06.12.2022. 12:23

To je izgleda postala nova praksa i kod drugih trgovaca; kad sam u Elipsu podizao svoj LG onda su ga isto htjeli isprobat prije preuzimanja u ducanu. Nisam na to pristao, ali ga nisu nikako htjeli izdat bez da otvore kutiju i pregledaju tv da nije negdje fizicki ostecen.

Silthrax 06.12.2022. 12:40

I kod mene isto. Prvo je bio pregled ispred mene i da se on uvjeri i ja da je sve uredu. I upalio ga je i testirao, ponovno ga zapakirao ja sam potpisao da je sve u redu i tek sam ga tada preuzeo. Vjerojatno ako se bilo sto desi to puta kuci ili kuci oni su osigurani da su dali ispravan tv.

gogoklepci 06.12.2022. 12:46

Svima koji misle da je još neko ime Philips je u cjenocnom rangu puno lošiji od TCL i Hisense u svim parametrima!!!

OuttaControl 06.12.2022. 13:46

Nezz bi li se složio sa tim, moj tcl je katastrofa, ubitacno spor, doduse jedan jedini update je ima i sa njim se puno popravila situacija, ali opet je lose...

Mommistake 06.12.2022. 13:58

Citiraj:

Autor Kruno M (Post 3641829)
Stigao Philips 65PUS8507, naspram Grundig oleda je zamjetna razlika u slici naravno. Ali u nekoj normalnoj cijeni se nisam mogao uklopiti u OLED, a manji TV nisam htio. Slika je dobra, samo fali crne :D. 4K materijali su top, slika odlična. Bitno da ima 2+3 gare :D

Da li kod paljenja svaki puta moram upaliti i ambilight, inače mi bude off. I ga moram paliti.

Ili se se može podesiti da bude ON kada se upali i TV?

Imam 3. Philips doma, uvijek mi je ambi upaljen odmah s TV-om.

Kruno M 06.12.2022. 14:04

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3643256)
Imam 3. Philips doma, uvijek mi je ambi upaljen odmah s TV-om.

Je i meni sada tako. Uglavno, nov tv, svijetlo se viđa klincima i onda oni čaćkaju po daljinskim. I par puta se desilo da ga oni ugase a ja onda pali.

Ugl, radi Ambi super. Sa tv-om sam prezadovoljan. Android radi super na njemu, iako koristim firestick jer mi je slika bolja preko sticka (ista lista, tivimate app).

kolapz 06.12.2022. 15:22

Citiraj:

Autor kolapz (Post 3643199)
Dostavljen mi je 48C2 kupljen kod Pevexa sa natpisom na papiru na kutiji "UREĐAJ ISPROBAN NA ODJELU" :fuming:

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3643218)
To je izgleda postala nova praksa i kod drugih trgovaca; kad sam u Elipsu podizao svoj LG onda su ga isto htjeli isprobat prije preuzimanja u ducanu. Nisam na to pristao, ali ga nisu nikako htjeli izdat bez da otvore kutiju i pregledaju tv da nije negdje fizicki ostecen.

Citiraj:

Autor Silthrax (Post 3643224)
I kod mene isto. Prvo je bio pregled ispred mene i da se on uvjeri i ja da je sve uredu. I upalio ga je i testirao, ponovno ga zapakirao ja sam potpisao da je sve u redu i tek sam ga tada preuzeo. Vjerojatno ako se bilo sto desi to puta kuci ili kuci oni su osigurani da su dali ispravan tv.

Ima smisla da ga kupujem u prodavaonici, ali ne baš pri web narudžbi/dostavi.

gogoklepci 06.12.2022. 15:37

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3643251)
Nezz bi li se složio sa tim, moj tcl je katastrofa, ubitacno spor, doduse jedan jedini update je ima i sa njim se puno popravila situacija, ali opet je lose...

Oprobaj philips u tom cijenovnom rangu....

gogoklepci 06.12.2022. 15:40

TCL C735 4K TV review (EU market) - well-rounded mid-range TV for movies and gaming
pogledati review

Prezime 06.12.2022. 15:43

Citiraj:

Autor kolapz (Post 3643290)
Ima smisla da ga kupujem u prodavaonici, ali ne baš pri web narudžbi/dostavi.

A kaj mislis da nemoze bit ostecen prilikom dostave? Ovako se trgovac osigura da je ispravan TV predan dostavnoj sluzbi, pa time prebacuje odgovornost od eventualnog ostecenja na njih.

xlr 06.12.2022. 15:48

A kad ga otvoris doma i skuzis da je oled puko napola, dostavljacka sluzba sve trci da preuzme odgovornost? Jesu li napokon dosli dani da oled-e otvaramo/palimo pred kuririma na kucnom pragu? Zeno deder razvuci mi produzni kabel, stize gls :)

OuttaControl 06.12.2022. 16:24

Citiraj:

Autor gogoklepci (Post 3643292)
Oprobaj philips u tom cijenovnom rangu....

Citiraj:

Autor gogoklepci (Post 3643294)
TCL C735 4K TV review (EU market) - well-rounded mid-range TV for movies and gaming
pogledati review

Pa s obzirom da je to bio TCL od 42 incha kojeg sam platio isto koliko je bio Philips The One... Mislim da bi puno bolje prosa da sam kupio Philipsa. Evo i sad gledam The One je u istom rangu ko C735, da opet uzimam od ta dva uzeo bi Philipsa sigurno.

Nezz možda se TCL popravio od kad sam ja svog uzeo, ali mene nisu oduševili, iako su isto pricali za njega prije 2 godine, jedan jedini update u te 2 godine, jesu nesto napravili sa njim šta je je, al to je to ne u potpunosti...

prileee 06.12.2022. 21:38

https://www.sancta-domenica.hr/tv-55...6-android.html

da/ne za 3k kn? Sestra kupuje za sebe, nista spektakularno, da je smart (netflix, youtube,...)

kolapz 07.12.2022. 12:28

Citiraj:

Autor xlr (Post 3643297)
A kad ga otvoris doma i skuzis da je oled puko napola, dostavljacka sluzba sve trci da preuzme odgovornost? Jesu li napokon dosli dani da oled-e otvaramo/palimo pred kuririma na kucnom pragu? Zeno deder razvuci mi produzni kabel, stize gls :)

Upravo to, još je sama dostava do objekta ili prilaza objektu, dakle funkcionalna provjera nije ni predviđena.

Mommistake 07.12.2022. 12:30

Citiraj:

Autor prileee (Post 3643370)

da/ne za 3k kn? Sestra kupuje za sebe, nista spektakularno, da je smart (netflix, youtube,...)

Da.

Prezime 07.12.2022. 13:17

Citiraj:

Autor xlr (Post 3643297)

Tocno tako, jer ako si od dostavne sluzbe preuzeo bilokakvu posiljku bez provjere, na tebi je daljnja odgovornost za bilokakvo ostecenje. :chears:

Buger 10.12.2022. 22:49

Imam TCL C635 i TV je poprilično brz, odma ulazi u menije, odma se spaja na wifi, ja iznimno zadovoljan...

quazar912 11.12.2022. 07:47

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3643489)
Tocno tako, jer ako si od dostavne sluzbe preuzeo bilokakvu posiljku bez provjere, na tebi je daljnja odgovornost za bilokakvo ostecenje. :chears:

dakle na tebi je da zadrzis dostavljaca, na cesti otvaras TV , dovlacis produzni AC kabel i USB sa nekim filmom i palis ga,pa ak je sve u redu pustas ga da ode?:stoopid:

Gemmy 11.12.2022. 07:51

To u praksi bas i ne radi.
Ja sam platio dostavu u stan pa i onda su decki samo nestali i nisu htjeli isprobavat

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk

quazar912 11.12.2022. 07:57

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 3644240)
To u praksi bas i ne radi.
Ja sam platio dostavu u stan pa i onda su decki samo nestali i nisu htjeli isprobavat

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk

pa naravno.
na njima je da dovezu, dopuste da kupac provjeri ambalazu i to je to. nebi bilo prvi put da vec u skladistu krene neispravan/ostecen tv a dostava s tim nema veze ni odgovornosti.

meni je overseas dostavio 65" ( bio je okomito u kombiju postavljen) da nije bilo potrebe za nervozom.

Prezime 11.12.2022. 14:54

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3644238)
dakle na tebi je da zadrzis dostavljaca, na cesti otvaras TV , dovlacis produzni AC kabel i USB sa nekim filmom i palis ga,pa ak je sve u redu pustas ga da ode?:stoopid:

NE! Napisao sam ostecenje, a ne funkcionalnost, pa citanje s razumjevanjem nebi bilo na odmet...
Dostavna sluzba je odgovorna samo za fizicka ostecenja, a ne za ostale moguce kvarove. Ako su preuzeli NEostecen a predali ga ostecenog, nije onda ni trgovac ni ti za to odgovoran. Zato sad vecina trgovaca provjerava ispravnost prije nego TV napusti skladiste/trgovinu.
Ako preuzmes razbijeni TV to je samo tvoje veselje :lol2:

buljaka 11.12.2022. 15:45

Dogodilo mi se da je Tv kupljen fizički u trgovini izvana čitav a kad se upali vidi se da je ekran razbijen. Ugašen se na vidi nikakvo oštećenje. Šta da se tako dogodi u dostavija snimam svako veče otvaranje i prvo paljenje. Ako je sve ok obrisem. Ako nije imam dokaz

Slash555 11.12.2022. 19:41

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3644363)
Dogodilo mi se da je Tv kupljen fizički u trgovini izvana čitav a kad se upali vidi se da je ekran razbijen. Ugašen se na vidi nikakvo oštećenje. Šta da se tako dogodi u dostavija snimam svako veče otvaranje i prvo paljenje. Ako je sve ok obrisem. Ako nije imam dokaz

Ovo se meni nedavno dogodilo.
Naručio neki TCL s ekupi za spavaću, 55", kutija neoštećena, pošta dostavila, a kad sam ga upalio - ekran razbijen:fiju:
Dok je ugašen skoro se ništa ne kuži, osim na jakom svijetlu/suncu.
Poslikao, prijavio, uvažili mi i za 2 dana dobio novi.

Prezime 11.12.2022. 20:02

Dogodilo se i meni, pa zato znam proceduru i tko je za sto odgovoran.
TV dosao u urednoj i potpuno neostecenoj kutiji:

https://i.postimg.cc/brmzZD0L/LG-Neostecena-Kutija.jpg

A unutra sasvim druga slika:

https://i.postimg.cc/mgvT1GMx/LG-Razbijeni-Ekran.jpg

Trgovac zamjenio u roku od dva dana nakon primitka mejla sa slikama.

rodriguez 12.12.2022. 12:30

Citiraj:

Autor prileee (Post 3643370)

Jel ima jos kakva dobra ponuda poput quota, rasprodano ovo

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:49.