![]()  | 

A kako će bit prijevoz autom? isto neko ograničenje? trebam odmah u 7mj ic po neke zvučnike u sloveniju, jer sam naručio iz italije pa doslo kod frenda u sloveniju...vrijednost 470€, sad ja njima mogu rec da sam kupio od frenda. :D 
	 | 

Prijevoz robe ne podliježe nikakvim davanjima. Teoretski možeš uvesti šleper stvari i nikom ništa. Čak da ti i poštom pošalje, ista priča - nema nikakvih davanja. 
	 | 

Citiraj: 

| 

| 

Citiraj: 

| 

Ako imaš račun za robu koju voziš, mogu ti te carinske kontrole komotno p**ušiti kiflu. 
	 | 

Samo pazite da neko njima ne popuši klipić 
	Ostala je formulacija "za osobne potrebe", što znači da nećeš moći samo tako voziti kamion pun SSD-ova i punu prikolicu grafičkih kartica.  | 

Citiraj: 

| 

Koliko sam ja skuzio, u postanakom prometu iz non-eu zemalja limit sa 160 kn podize se na 45 euro. Ispravite me ako grijesim. 
	 | 

Znaci, nakon 1.7 narucim, npr Bitfenix Prodigy iz SLO za 75€ + shipping, platim i to je to? Nema nikakvih dodatnih troskova vise? 
	 | 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

:fala:  | 

Citiraj: 

| 

Linić je krenuo skidat table Carine po Hrvatskoj, ajmo u šoping. :D 
	 | 

Ajmo kupovat,dok nasi spuste cijene proc ce jos dugo vremena... 
	Ima li di popis nekih najboljih shopova po eu?  | 

Što se tiče kupovine izvan EU, da se podsjetimo: 
	ispod 22 € - nikakva davanja iznad 22 € - PDV iznad 150 € - PDV + carina Gift - do 45 €, naravno na to ne valja uvijek računati. http://www.carina.hr/Carina/Carinski...Posta.aspx#P19  | 

Citiraj: 

| 

Kaže "Ako kupujete preko eBaya ili nekih drugih online trgovina, dobra je vijest ta da od 1. srpnja za pošiljke iz EU-a prestaje sav carinski nadzor" http://www.tportal.hr/biznis/gospoda...ay-kupnju.html, bla, bla i pune danas novine toga.  
	Jesam li ja dosad bio u nekom deliriju u kojem sam shvatio da se ni dosad nije plaćala carina na robu iz EU što je bilo regulirano Predpristupnim ugovorom.  | 

Citiraj: 

| 

Neka roba je bila izuzeta od toga (npr. IT oprema), ali si je plaćao za drugu robu. 
	 | 

Citiraj: 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

Citiraj: 

Sorry sto sad ispitujem, nisam bio u toku.  | 

Citiraj: 

| 

Jel se dogodilo kad kome da kod uplate piše "payment is being processed through paypal" 
	i u summary stoji nekakav pješčani sat pored?  | 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

| 

ako sam dobro shvatio, od sada kada budem kupovo preko ebaya, a proizvod je negdje iz europske unije, nece mi se naplatit nikakve carine, PDV-i.. ? samo cijena koja tmao pise.. 
	 | 

Citiraj: 

| 

nema veze sto item location pise recimo: 
	Item location: ENGLAND, United Kingdom  | 

Samo napominjem kako sam jednom bio kupio od "UK sellera", a stiglo je "from Hong Kong". ;) Onda to nije bilo bitno. Danas itekako jest. Čisto da se netko ne poklizne na carini. 
	Ne znam je li protivno ugovoru, kojeg prodavatelji imaju s eBayom, muljati o lokaciji predmeta. IMO, trebalo bi biti.  | 

Citiraj: 

| 

Jeli itko naručuje išta preko amazona? 
	Jeli treba išta posebno ili se samo registrirat i kupovat? Šalju u HR?  | 

Citiraj: 

problem kod amazona je da ne primaju (ili nisu do nedavno) paypal, vec samo kreditne/debitne. :chears:  | 

Citiraj: 

Citiraj: 

| 

Narucio sam nesto preko njemackog ebay-a i poslano je DHL-om. Zanima me kakvi su sad dodatni troskovi sto se tice kurirskih sluzbi ili paket dolazi na kucnu adresu bez dodatnih naknada (iako cisto sumnjam u to). 
	 | 

Citiraj: 

| 

Normalni DHL, ne preko njihove Njemačke pošte. Poslao sam im upit vezano za to preko maila, pa evo odgovora: 
	Citiraj: 

| 

Citiraj: 

| 

Nema nikakve porezne, doći će ti normalo poštom kao da si naručio nesto iz hrv, isto tako kad vozite nesto iz eu u autu nema nikakve kontrole samo pregledaju osobnu. ;) 
	 | 

Jel nekome nesto kasni ili nije doslo iz UK-a ? Narucio maskicu za S3 mini, rekoh necu iz kine jer bi ovo sa Royal Mail Airmailom trebalo brzo doci, evo narucio 14.6 i jos nije stiglo. A ne znam treba li se pouzdati u one kao datume sto pise, jer meni pise  
	Estimated Delivery: Wed. Jun. 19 - Fri. Jun. 21.  | 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:34. |