![]() |
Ako je cijena tu negdje s 980 Pro ili KC3000/Fury Renegade, uzmi, samo pazi da imaš mjesta jer mislim da dođe s integriranim hladnjakom.
|
A mbo je?
|
MSI z790 Tomahawk koja ima svoj hladnjak no mislim da je bolje da hdd ima svoj koji ima bolji kontakt sa chipovima.
|
Ako hoćeš brzinu, pogledaj WD Black SN850X, Corsair Force MP600, Kingston Fury Renegade ili Crucial T700.
|
|
Citiraj:
|
Brzinu nećeš primjetiti koji god da uzmeš od predloženih, nema razlike.
Pouzdanost realno ne postoji, sve su to chipovi koji mogu crknuti bilo kada, a i gotovo svi imaju jamstvo 5 god. Za cijenu vidi na nabava.net pa uzmeš najpovoljniji. |
Pa tako sam i gledao da bude neki PCIe 4.0, kvalitetan proizvođač i da nije najskuplji pa mi nekako taj Corsair zapeo za oko tak da ću vjerojatno taj. Nadam se da heatsink neće smetati na ploči.
|
Kvalitetna domaća recenzija za Lexar NM790:
https://www.youtube.com/watch?v=tHlyIeTz1Pc Meni osobno nezanimljiv zbog dramless ali po svemu sudeći dosta dobar ssd. Iako je trenutno neisplativo bilo što kupovati, ono što smo do nedavno plaćali 60-ak eura, sad je bliže cifri od 100 eura... |
Legendarni Gabriel Ferraz, virtualni SSD detektiv i maintainer TPU SSD baze podataka strikes again!
Čudo neviđeno, majka jela, djetetu ne dala! |
Uzeo sam na kraju: Kingston Fury Renegade 2TB za 117€ da bi već do trenutka preuzimanja skočila cijena za točno 100€ tako da sam dobro prošao što sam uzeo na vrijeme.
|
Dobar izbor, bolje nego Corsair.
|
Jeli se to meni čini da su cijene otišle u nebo? Prije mjesec dana gledao na Mindfactory-ju Patriot Viper VP4300 Lite od 4Tb. Bio je na akciji ispod 200€.
Završila akcija, eto njega na 198, pa 208, 219, a sada je 233€! Kod nas je 309€. |
Jesu. Memorije isto rastu u cijeni. Kao što rekoh cijelih 100€ je ovaj disk što sam uzeo skočio u Protisu u par dana od kad sam platio do preuzimanja robe a uzeo sam i memoriju KINGSTON FURY Beast 2x16GB, DDR5 6000MHz koja je za 30€ skočila.
|
Nino je rekao prije pola godine cca da ce cijene ici gore i to jako. Nitko mu nije vjerovao.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Tko je načekao pojeftinjenja i dočekao poskupljenja.
|
Citiraj:
https://forum.pcekspert.com/showpost...postcount=5965 |
|
Preporuka SSD-a kapaciteta 1TB
Trenutno imam SSD SATA od 120gb star jedno 8 godina i isto toliko star HDD. Htio bih to izbaciti iz konfiguracije i koristiti samo m2 SSD |
|
Isplati li se uštedjeti nekih €15 i uzeti ovaj model?
SSD Kingston KC3000, 1TB, M.2 NVMe PCIe Gen4, R7000/W6000 |
Citiraj:
|
Vjerojatno su isti. Na mojem od 500GB na prednjoj strani piše Fury Renegade, a na stražnjoj KC3000 :D
|
Kakvo je mišljenje o ovim jeftinim M.2 SSD Fikwot?
|
Citiraj:
Ako misliš uštediti, idi na WD SN580 - cca 77 eura Citiraj:
Iznenadio bi da nisu ISTI. Fury je brži cca 5% i ima znatno veći broj TBW nego KC3000 |
Thx, uzeo sam kc3000 za 84€. Planiram i nadogradnju kompa pa tih dodatnin 7€ u odnosu na sn580 ima smisla.
U svakom slučaju hoću stare diskove izbacit van jer oni su još iz konfiguracije prije ove.. |
Kad smo kod cijena:
Citiraj:
|
Onda KC3000 za 84€ nije niti toliko loš deal
|
Citiraj:
|
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:05. |