PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248952)

Sinac 05.04.2018. 13:58

Ne znam zašto ovdje čitam više o Samsungu nego Huaweiu. Jesam pogriješio thread? Ono, jasne su mi usporedbe ali diskusija oko Samsunga????

trouble 05.04.2018. 14:40

Baš sam mu zaprio kameru,stisnem gumb a ono delay 1.5sec....ubi bože Sammy s vremenom

locks 05.04.2018. 15:05

isprobao,koristio S7/Edge,S8+ i neki dan u Tele2 S9+...

ako je vlasnicima Samsunga to "no lag",svaka čast...😁

Neo-ST 05.04.2018. 15:10

Ta smeća sva, do ti jednog, laggaju, imao sam ih, prijatelji mi ih imaju, i svi laggaju, ali eto, ne da mi se raspravljati više oko toga.

Poanta je da mi je P20pro jako privlačan mob i zasad je lošiji od s9 jedino u videu koliko sam skužio?

warlock25 05.04.2018. 15:22

Zanemarivo losiji.
Neznam stvarno tko gleda vise te sitnice.
Imam p9 gdje je video proglasen ocajnim i opet mene zadivoljava predobro tak da bum na p20 pro imao vjerojatno preporod ako uopce skuzim razliku.
Isprobao jucer s9 i s9+ u ducanu i majko mila kako to laga.
Pa moj p9 nema laga nakon dvije god i da nije sav zguljen i ostecen nebi ni uzimao sad mob na produzenje pretplate.

Gabre 05.04.2018. 18:14

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3180952)
Zanemarivo losiji.
Neznam stvarno tko gleda vise te sitnice.
Imam p9 gdje je video proglasen ocajnim i opet mene zadivoljava predobro tak da bum na p20 pro imao vjerojatno preporod ako uopce skuzim razliku.
Isprobao jucer s9 i s9+ u ducanu i majko mila kako to laga.
Pa moj p9 nema laga nakon dvije god i da nije sav zguljen i ostecen nebi ni uzimao sad mob na produzenje pretplate.

I sad ti shvati ozbiljno razne članove ili reviewers kad izvale ovakve provale.

Zanemarivo lošiji??? Video je očajan u današnje doba.

calypso 05.04.2018. 18:23

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3181011)
I sad ti shvati ozbiljno razne članove ili reviewers kad izvale ovakve provale.

Zanemarivo lošiji??? Video je očajan u današnje doba.

Imam P9 i video mi je skroz dobar, usudio bih se reci odlican za moje potrebe... Uopce ne znam sta bi trebao ocekivati vise od toga... Mobitel radi skroz pristojno brzo, nemam uopce potrebe za icim naprednijim...

Gabre 05.04.2018. 18:27

ako si ti zadovoljan, super, to i dalje ne znaci da je dobar, dapace daleko losiji od konkurencije. Da se razumijemo, ja govorim o P20pro, ne o P9, Mate, ili bilo koji drugi mob od huawei. Mozda je na P9 dobar video.

warlock25 05.04.2018. 18:32

Citiraj:

Autor calypso (Post 3181018)
Imam P9 i video mi je skroz dobar, usudio bih se reci odlican za moje potrebe... Uopce ne znam sta bi trebao ocekivati vise od toga... Mobitel radi skroz pristojno brzo, nemam uopce potrebe za icim naprednijim...

To i pricam.Ja ne vidim po cem je toliko losiji video na p20 pro od s9+ za obicnog korisnika koji snima klince itd.
Pa nebum snimao film za prikazivanje u kinima.

Ali da samsung nema lag to mi je nepojmljivo da ljudi ne vide.
Kad nebi imao touchwiz nebi imao konkurencije mob al ovako je h20 pro puno bolji deal.

Mene zanima dal bu kod nas bio deal p20 pro i bose qc bt slusalice ili mi na balkanu dobivamo onu blesavu kameru?

warlock25 05.04.2018. 18:34

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3181020)
ako si ti zadovoljan, super, to i dalje ne znaci da je dobar, dapace daleko losiji od konkurencije. Da se razumijemo, ja govorim o P20pro, ne o P9, Mate, ili bilo koji drugi mob od huawei. Mozda je na P9 dobar video.

P9 po reviewima ima ocajan video.Ali nisam vidio razlog za to jos uvijek a imam ga evo skoro 2 god

calypso 05.04.2018. 18:35

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3181026)
P9 po reviewima ima ocajan video.Ali nisam vidio razlog za to jos uvijek a imam ga evo skoro 2 god

Samo imam dojam da ljudi gledaju dlaku u jajetu, to je sve... Da mi das dvije snimke da ih gledam usporedo tesko da bih skuzio razliku, jednostavno me ne interesira... :)

PS. Krivo odgovorio warlocku, al ajdede nek ostane... :)

Juice 05.04.2018. 18:41

Ovaj P20 Lite se čini kao neki best buy. Ić će kao vruće kifle sigurno. Okej specke, cijena nije previsoka u startu, u tarifama isto povoljan.

Neo-ST 05.04.2018. 18:41

P20pro ima "lošiji" video jer nema optičku stabilizaciju i to je kao jedini razlog...

warlock25 05.04.2018. 18:46

Nigdje ne vidim p20 kod operatera?
Kaj bu samo pro verzije dilali?

Kal-EL 05.04.2018. 18:49

Snimam normalno svoje radne strojeve sa P9 i šaljem po svijetu (više europa) i nitko mi se još nije žalio na kvalitetu.
Ponešto se i prodalo :) valjda i to nešto znači.

Juice 05.04.2018. 18:52

Citiraj:

Autor Kal-EL (Post 3181049)
Snimam normalno svoje radne strojeve sa P9 i šaljem po svijetu (više europa) i nitko mi se još nije žalio na kvalitetu.
Ponešto se i prodalo :) valjda i to nešto znači.

Ima ga u HT-u
LINK

Gabre 05.04.2018. 19:37

Citiraj:

Autor calypso (Post 3181028)
Samo imam dojam da ljudi gledaju dlaku u jajetu, to je sve... Da mi das dvije snimke da ih gledam usporedo tesko da bih skuzio razliku, jednostavno me ne interesira... :)

PS. Krivo odgovorio warlocku, al ajdede nek ostane... :)

ako ovdje ne vidis razliku, onda nemoj vise pisati u temi o kameri.

slobodno prebaci na 2:12 u videu.

https://www.youtube.com/watch?v=Q_K0R99VN7I&t=219s

calypso 05.04.2018. 19:50

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3181068)

Tu razliku ces vidjeti jedino kada usporedjujes side-by-side dve kamere... Ali da ces vidjeti tu razliku u svakodnevnom koristenju, nema sanse, osim ako imas sposobnost vidjeti razliku izmedju nijansi boja u svakodnevnom zivotu... :fiju:

Meni je i dalje video na P9 superiska, uopce nemam potrebu za icim boljim...

Gabre 05.04.2018. 19:59

u pravu si, sigurno necu primijetiti takvu tresnju i zamucenost videa :roller:

warlock25 05.04.2018. 20:12

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3181068)

LOL
Uopce nije placen lik od samsunga

Evo kolko je brz s9+ exynos verzija protiv p20 pro
https://www.youtube.com/watch?v=xgbs-PKrF6I

p20 pro je u svemu bolji mob od s9+ osim "loseg" videa

calypso 05.04.2018. 20:16

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3181071)
u pravu si, sigurno necu primijetiti takvu tresnju i zamucenost videa :roller:

Dobro pitanje... Da li recimo gledas film za odrasle i onda seciras svaku slicicu da provjeris ako je doslo do zamucenja videa i ako su boje ispravne? Ipak ima dosta treskanja tamo... :D

Gabre 05.04.2018. 20:20

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3181078)
LOL
Uopce nije placen lik od samsunga

Ima na desetke raznih reviewa, i usporedbi sa drugim uređajima. Na svima video izgleda jednako loše.

Meni nije u interesu hvaliti nešto što ne valja ili sam sebi mazati oči.
Citiraj:

Autor calypso (Post 3181082)
Dobro pitanje... Da li recimo gledas film za odrasle i onda seciras svaku slicicu da provjeris ako je doslo do zamucenja videa i ako su boje ispravne? Ipak ima dosta treskanja tamo... :D

Neozbiljan si i ako nemaš neki konkretan argument nemamo se što dalje komunicirati.

Neo-ST 05.04.2018. 22:05

Ja ne bih nužno Samsungov video nazvao boljim, već iskrenije - mirnijim, iz razloga šta mirniji video ne mora nužno značiti i da je bolji, pogotovo nekome tko snima video u stabilnim uvjetima.

Točnije bi, po meni, bilo usporediti video snimanje oba uređaja dok stoje na stativu, jer dok su svi opterećeni stabilizacijom, propuštaju druge, po meni bitnije detalje u usporedbi dva videa - boje, detalje, dr, itd.

xlr 05.04.2018. 23:14

Usporedba videa na stativima je kao mjerenje trajanja baterije u airplane modu. Eliminiras jednu ili vise varijabli iz realnog zivota. Jednostavno nema smisla ako snimka ne valja upravo sada, ovog trena, u dnevnom boravku dok snimas klinca kako radi prve korake ili intimni filmic s gospodjom. Hoces li traziti stativ? Sve dok ti testovi nisu radjeni u nekakvim "laboratorijskim uvjetima", onda se mogu uzeti kao relevantni za jednog prosjecnog Joea

Brojati nijanse boja u svakom frejmu i secirati kvarkove subpixela, ne znam... Samo cu njezno ugasiti internet za danas

Gabre 06.04.2018. 01:28

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3181137)
Ja ne bih nužno Samsungov video nazvao boljim, već iskrenije - mirnijim, iz razloga šta mirniji video ne mora nužno značiti i da je bolji, pogotovo nekome tko snima video u stabilnim uvjetima.

Točnije bi, po meni, bilo usporediti video snimanje oba uređaja dok stoje na stativu, jer dok su svi opterećeni stabilizacijom, propuštaju druge, po meni bitnije detalje u usporedbi dva videa - boje, detalje, dr, itd.

Pa upravo, kako i kolega xlr piše, nema smisla.
Mob se koristi u pokretu, akciji, u situacijama gdje je upravo mob najprakticniji.

Studio kamere se koriste na stativima a ne mobiteli.
Citiraj:

Autor xlr (Post 3181157)
Usporedba videa na stativima je kao mjerenje trajanja baterije u airplane modu. Eliminiras jednu ili vise varijabli iz realnog zivota. Jednostavno nema smisla ako snimka ne valja upravo sada, ovog trena, u dnevnom boravku dok snimas klinca kako radi prve korake ili intimni filmic s gospodjom. Hoces li traziti stativ? Sve dok ti testovi nisu radjeni u nekakvim "laboratorijskim uvjetima", onda se mogu uzeti kao relevantni za jednog prosjecnog Joea

Brojati nijanse boja u svakom frejmu i secirati kvarkove subpixela, ne znam... Samo cu njezno ugasiti internet za danas

Drito to.
Dok ovaj p20pro čak i pri 1080 snimanju ima mutniju i sa puno manje detalja snimku.

Naravno da svaki mob u mrtvom mirovanju će imati vrlo dobre snimke, ali ko ga tako koristi.

trouble 06.04.2018. 16:28

Bokte šta ste se uhvatili videa,prosječan user napravi 500 fotki na jedan video. Za tih 500 fotki je Huawei bolji od korejskog lag monstera....za jedan video je bolji lag monster.

Mar 06.04.2018. 17:28

Meni je fascinantno kako u 2018 jedna velika firma nije u stanju u svoj flagship s 3 kamere ubaciti video stabilizaciju kraj svih tih "AI" điđa.
"Lag mobitel" ima daleko bolje iskorišten hardware kamere i brži je od P20Pro :)

warlock25 06.04.2018. 17:54

Nije brzi lag monster od p20 pro.
U biti je ali snapdragon verzija a to kod nas nema.

Nitko ne prica da p20 pro ima 4000 bat dok s9+ 3500.
Uzeo bi mob s jacom baterijom uvijek pa makar imao i "losiji" video

Mar 06.04.2018. 18:06

Na yt imaš video koji demonstrira da je razlika u battery lifeu beznačajna.

Gabre 06.04.2018. 18:33

Citiraj:

Autor Mar (Post 3181413)
Meni je fascinantno kako u 2018 jedna velika firma nije u stanju u svoj flagship s 3 kamere ubaciti video stabilizaciju kraj svih tih "AI" điđa.
"Lag mobitel" ima daleko bolje iskorišten hardware kamere i brži je od P20Pro :)

e vidis, o tome se radi. Jedine 3 firme koje su sposobne napraviti KOMPLETAN uredjaj da radi dobro u svemu, su samsung, apple, i htc. govorim o high end uredjajima.

ostali ili sfusare launcher, ili sfusare ekran, ili mikrofoni ne rade dobro pri snimkama, ili je focus spor, ili ne valja stabilizacija, ili slaba baterija, uvijek u necemu kiksaju. primjera masu.

sto im vrijede 3 senzora, samo korisniku kompliciraju zivot, a istovremeno sfusare video, koji bi trebao biti fantastican na takvom senzoru.

I onda ih i dalje napere pixel2 sa jednim senzorom.

a da ne spominjem cijene koje traze za takve poluproizvode sa sjebanim suceljem. Gkledao sam jedan in depth review sucelja na huawei telefonima... dragi isuse.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:38.