![]() |
Pa znam, stavio sam gore link. 90 dana je rok za prvi, onda 30 dana za povjerenstvo i ak se tada ne rjesi moze HAKOMu
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Stigao mi paket s geekbuying-a sa njemačkog skladišta i prošlo bez ikakvog dodatnog plaćanja.
|
Jel zna netko zašto paket iz Češke ide preko Poreča za Rijeku?
Hrvatska pošta se uredno prikazala na webshopu za shipping carriera, i dobio sam uredan tracking koji radi. Što im nije glavno sortiranje Zg? |
Zato što Banggoodov logističar tu pošiljku HP-u predaje u Poreču.
|
Citiraj:
web je posta-hr.orderssell.cc sto jos i redirekta na postu. |
Zna li se koliko sad iznosi carina na skuplje pošiljke iz Kine (skuplje od 150EUR)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
U nekom Youtube videu sam gledao da lik kaže da bi ti to trebao Banggood ili Aliexpress refundirati jer oni su naplatili VAT, a nisu ga proslijedili u EU proračun, što je smisao VATa. Pa eventualno probaj i njima uputiti pritužbu i dokaz da si ponovno platio VAT. |
naručio sam neku sitnicu iz amerike, hp je to preuzeo neki dan, od jučer u jutro piše da se dostavlja, a poštara nigdje, znam da hp nije ažuran al u gorici sam, ne mogu biti blize, osim ako je procedura drugačija s obzirom da na to moram platiti pdv. naplaćuje li to poštar kada donese pošiljku ili mi pošta javi mailom/telefon pa odem k njima platiti pa zato i dostava traje duze?
Stiglo, poštar naplatio |
Do sada nikada nisam imao ovaj status:
Pošiljka je zaprimljena 10200 ZAGREB Nema ni 10003 već samo inozemstvo pa 10200 i piše mi težina paketa (25 grama). Ima tko ovaj status? Naručio sam žarulju za frižider, ne znam zašto je 10200 Zagreb (jer je to navodno sortirnica u ZG), jesam li dobio tuđi tracking (nekome kome će biti dostava u Zg a ne u Ri) |
Mala pošiljka iz kine ima tracking do Lijepe Naše.
11.08. ulazi u ruke Hrvatske pošte i do danas ni traga ni glasa jer nema plaćenog trackinga. Yebeno genijalno. Što drugo reć. |
22.08 naručio neki item na Aliexpressu od 46USD, poslan China Registered Mail-om, jučer sletio u ZG, jutros poštar donio na ruke, platio samo 18.50kn
2 narudžbe od 12.08 isto sa Aliexpressa također danas donio Overseas Express bez ikakvog plaćanja. |
zato što Pošta naplaćuje naknadu, dok Overseas ne.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Samo što ljudi javljaju da im pregled pošiljke HP naplaćuju i za PostNL pošiljke koje idu preko Nizozemske, meni ovaj mjesec stižu 2 komada pa ćemo vidjeti što će biti, zanimljivo da na HP trackingu za jednu piše da dostavlja Paket24 dok za drugu HP. |
Meni došla jedna pošiljka prepakirana u Belgiji, baš je stavljena naljepnica druga preko one iz kine. Na toj drugoj kao pošiljatelj piše samo neki PO Box. Nikakvih davanja, poštar ostavio u sandučiću, porez uredno plaćen ranije kod narudbže.
Jel to prepakiravanje regularna situacija ili su kinezi nešto smislili? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako je odrađen carinski pregled u zemlji tranzita (što redovno bude naznačeno u Cainiao, ali čak i u PostNL ili posta.hr trackingu), HP takvu pošiljku nema što gledati i trebate se žaliti ako naplate pregled. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Možda se pošiljke skeniraju na izlazu iz normalnog svijeta. |
Imaš fake tracking, pisali smo milion puta o takvim pošiljkama, ako ima status Arrived at destination country to ne znači da je ušlo u HR nego da je stiglo na neki od međunarodnih hubova i tek treba biti prosljeđeno prema HR, nakon toga čekaš još tjednima da stigne.
|
Došao danas paket 950 grama preko Paket24 sa otkupninom.
Poštarina 96 kn. Nisu normalni. K'o da sam još i ručao kod njih. |
onda sam ja za pola kile dobro prošao 88 kn
overseas do 2kg 42 kn |
Citiraj:
|
Mogao je napisat koja je vrijednost stavljena, koji rok uručenja etc.
Nalakše je stavit jedan podatak i onda udrit plakat. Poslano sa mog SM-A505FN koristeći Tapatalk |
Ma nije nikakvo plakanje, samo, u odnosu na konkurenciju su preskupi.
Vrijednost je 1250kn a rok " drugi dan do 20". Mislim da je to i najsporije što ide paket24. Ok, znam da treba vratiti novce pošiljatelju, ali sigurno ne nose baš one pare koje sam ja dao. Kutiju nije trebalo kupovati. |
Citiraj:
jedino je bilo bez otkupnine... poštarina sa otkupnine iznosi više, jer se plaća ako se ne varam još 3% naknade za na otkupnunu. pa ako je otkupnina 1250kn, onda je ta naknada 37.5kn i na to dodaj poštarinu cca 60kn, dobiješ tih 96kn. |
Citiraj:
Kad smo već kod uzimanja postotka, jednom sam platio račun od par tisuća kuna u pošti. I šta? Uzeli proviziju od 80 kn. Par dana kasnije, na internet bankarstvu platio 12000kn. Naknada 2kn. Eto, nadam se da će nam sve firme biti uspješne kao pošta. ...i mi skupa:chears: |
Jel vraćao neko pošiljke prema Kini, koliko otprilike dođe poštarina? Jedno pola kila težine
|
Odes na sajt hp-a pa provjeris.
|
Citiraj:
|
TAKO TO RADI HRVATSKA POŠTA / Imamo poziv na feštu Kolinde i Škore koji je 25 kilometara putovao tri godine i dva mjeseca pa stigao ovih dana
https://net.hr/danas/hrvatska/imamo-...4-c236887b7c8a :lol2: |
Poslao paket od 6 kg preko paket24, poštarina kao 82 kune, reko super, jeftinije nego svi drugi. Sa otkupninom.
Jučer u sandučiću nađem poziv da je pokušao poštar uručiti novce, ali nikog nije bilo blabla, no krivo ime piše na papiriću. U pošti vele to je ime koje je upisano na poštansku uputnicu, čovjek mi danas pošalje sliku uputnice na kojoj 2 puta piše moje ime, na paketu moje ime, i ja imam još papir što sam ja dobio kad sam slao paket, sa mojim imenom. +82 kune poštarina, a 168 kn naknade i gluposti za pouzeće. (na 4800 kn), znači 250 kn slanje izašlo. |
Da, slicna iskustva sam i ja imao. i kako je to najeftinije, preko njuskala (Overseas) je 50tak kuna s placanjem kod pouzeca i novce ne dostavlja postar nego sjednu direkt na banku.
Meni kad dodje HP dostava dize mi se kosa, ni ne gledam racun niti ista jer znam da nije transparentno... |
Gledao sam cijene na cijenicima na netu (skoro uvijek GLSom šaljem...), Overseasom ne šaljem nikad. Paket je bio malo većih gabarita, a lik je htio da mu pošaljem preko paket24, pa eto. I fora je da sam pitao kada sam predavao paket, i poštar rekao poštarina i naknade sve što će platiti primatelj su 82 kn.
Meni HP Express (tj paket24 sada) nikad ne dostavi paket.:D Umjesto paketa UVIJEK dobijem papirić da idem u poštu, kojeg ostavi poštar sa biciklom, bez paketa. Jedino što sam primjetio kad sam tracking provjerio, paket je prešao skoro cijelu Hrvatsku za 20 sati, od predaje u pošti, do vrata dostave. |
Citiraj:
Imaš cijenu za uplatu preko poštanske uputnice ako ćeš da ti poštar nosi (cijenu određuje HP), imaš uplatu preko univerzalnog naloga za plaćanje ako ćeš na račun (cijenu određuje HPB) i imaš uplatu bez naloga koju isključivo imaju veliki klijenti tj. firme tipa ekupi, tcom i sl. To šta je pola ljudi nepismeno, nesposobno i lijeno je problem pošte. Tako je bilo plakanja da zadržavaju pošiljke iz Kine da bi naplatili carinska davanja :roller:, a samo da 5 dana zaustave obradu pošiljaka trebalo bi im par mjeseci da se iz toga iskoprcaju. Teorije urota na brdovitom Balkanu :hitthewal: |
Citiraj:
Eto u mom slučaju je lik (poštar) rekao da će primatelj platiti iznos od 4882,00 kn. Iznos je bio 5050,00 kn, + što su smrdali isplatu novca meni. Da, sigurno piše negdje koliko su naknade i to sve, ali sam pitao za sve naknade i troškove što će primatelj morati platiti, očito sam nepismen, nesposoban i lijen što sam očekivao točan odgovor od djelatnika koji radi taj posao.:chears: |
Citiraj:
A to šta su ti napravili zajeb oko uplate otkupnine, lijepo traži kopiju ovjerene poštanske uputnice, pa podnesi prigovor jer je to njihov zajeb. |
Citiraj:
Rješio sam sve, dobio sam novce. Poštar iz mog posta je djelatnik iza šaltera u pošti, krivo se izražavam. |
Citiraj:
Ja sa svakom dostavnom službom imam dobra i loša iskustva. Osobno izbjegavam Overseas jer jedina služba koja mi tek na dan dostave usred radnog vremena pošalje poruku, svi ostali mi dan prije dostave, s tim da kod HP-a i DPD-a najlakše ide promjena dostave. Svi imaju cjenike na webu i ne znam čemu čuđenje koliko šta košta, pa sad kome je šta draže. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:42. |