![]() |
Hvala svima na odg.
|
Citiraj:
Ne sjećam se kad je neka grafa došla u prozirnoj foliji, neke čak nemaju ni zaštitu na poklopcima kutije premda rijetko. |
Citiraj:
|
Hvala još jednom svima na odg.
|
Nedavno sam kupio MSI RTX 4090 grafičku i nažalost ima jako iritantan coil whine. Čim pokrenem bilo koju igru krene zujati da ju čujem kroz kućište koje stoji ispod stola na podu.
Probao sam promijeniti napajanje (Corsair RMX 750 i 1000), probao sam ju undervoltati, probao sam ju u drugoj konfiguraciji ali i dalje isto. Pitanje: jel netko možda imao sličnu situaciju i nekako riješio coil whine? Ima li smisla reklamirati ju jer čitam da se rma odbija ako je coil whine u pitanju? Inače grafička radi odlično, hladna, tiha (ako zanemarimo coil whine) i ne troši puno (oko 300W kod undervolta, a performanse max 5% niže) |
Koristiš frame cap? Jel se čuje možda samo u menu ekranu od igre? Razlog je da uncappani menu se može rendati na 600+ fps i to se tako onda čuje ;) A igre uglavnom ne cappaju fps u meniju, nego samo u samoj igri.
Tako da staviš u driverima cap od kajaznam 200 i probaj tako. A igra ako ima manji cap će već koristit svoj. I probaj s VSYNC on. |
To sam zaboravio napomenuti, stavio sam cap na 144 fpsa. Probao sam obe opcije sa vsync i gsync ali je coil whine uvijek isti.
I zanimljivo jače se čuje u igrama nego u meniju. |
Je, coil whine je prilično jak i na mojoj 4090 ali mi nekak ne smeta jer ionak imam slušalice
|
Koji su vam modeli 4090?
|
Gainward Phantom 4080/4090 - 0 coil whinea
|
Moja zujava je MSI Gaming X Trio RTX 4090
|
Gigabyte 4090 Windforce
|
Uzeo sam asus 4070 dual
Imam i5 9600k stock, i 32gb mem...hoce li to biti uteg za 4070? Igram samo sp na 2k rezoluciji |
Citiraj:
Ovisi na koji framerate ciljaš. |
Citiraj:
|
Igram tipa cp2077 2k sve ultra,dlss ..da imam vise od 50 fpsa meni dosta
|
Ako ciljaš na 1440p i više od 50 fpsa bit će ti i previše.
Ja sa svojom Ventus x3 peglam većinu igara na 4k DLSS performance na nekih 80-90 fpsa u prosjeku. Po meni je ta grafa za 1440p odlična jer ako spustim rezu sa 4k na 1440p sa DLSS quality bez problema mogu nafrljiti postavke čak i sa uključenim RT,a da bi u većini igara dobio gore spomenute brojke u vidu fps-a. Usporedbe radi jedan Cyberpunk sa patchom 2.0 mi radio odlično na 1440p DLSS quality, sve postavke High, RT Ultra, a fps se kretao oko stotke. |
Citiraj:
Što se mene tiče, 9600K je tu negdje kao i ova moja skalamerija, dakle i nije neka sreća, ali ja to ne bi još mjenjao. Pričekaj zen5 i onda će grafa prodisati i dati sve od sebe. :beer: |
Pardon, nisam pročitao kako spada post, te sam išao sa pretpostavkom da je u pitanju jači procesor...ali da, taj proc je definitivno usko grlo za navedenu grafu.
Može se probati kako će raditi, ali po meni je bacanje novaca na slab procesor staviti grafu od 700 eura. |
Ako je target framerate 50 fpsa onda će bit dosta taj proc
|
Ja imam 4070 iako ne picim cp2077 ovo sto igram RdR2 ide prilicno smooth na 1440p
|
Probat cu pa cu vidit kako to funkionira
Nebih mjenjao sad nego onda kad budem i monitor jer cu komplet preci na 4k |
Recurring PCB Cracks in GeForce RTX 4090 Graphics Cards From Gigabyte and ASUS
https://www.guru3d.com/data/publish/...e/3453535.webp https://www.guru3d.com/data/publish/...345354345.webp Čudan dio je što je sve od istog lika, pa je možda u tome pravi problem. ;) Na donjoj sliji se vidi izubijan PCIe. EDIT: Komentari vele da je ovo produkt nemanja potpore za ovakvu grdosiju, pa ne lomi ploču ili PCIe na ploči, nego samu sebe. |
Koju cijenu kod nas očekujete za 4070Ti Super?
|
10K kuna!
|
|
Ma opet cijeđenje istog limuna.Čitam o minimalnim dobitcima spram non super kartica.3-5%.
Samo budu boostale bolje. A cijena? Vjerojatno bude 100-150 eura iznad ove obične.Tako da bude upitna ta kupnja! Po meni bude nešto kao 3070 i 3070ti razlika! |
Imat će 16GB VRAM-a, to je je prednost.
|
Citiraj:
4080 ima 16gb. A bumo vidjeli, ne! |
4080 Super ce zamjenit 4080, brza kakvih 5%. 4070 Ti Super je puno zanimljivija jer ce uz 10% vise CUDA jezgri imat i memorijski sistem sa 4080-ke tako da ce biti dobrih 15-ak % brza od 4070 Ti u 4K..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:37. |