![]() |
Citiraj:
Bilo to HRTić-kitić, sd signal, HD, 4K, 8K.... kad kupuješ neki high end TV onda od njega očekuješ da će kvalitetno prikazati što god mu dovedeš na ulaz. ( u nekim razumnim okvirima ;)) |
Poštovani, koji je neki best buy do cca 4 - 5k kn? Nikakvi posebni zahtjevi osim da je smart. Ja sam gledao Samsung (pošto sam zadovoljan svojom), a moji bi nekako opet Sony jer im je trajao skoro deset godina. Znači prosječni korisnici koji žele na miru odgledati tekmu :)
Moj neki prijedlog je sljedeći; https://www.sancta-domenica.hr/telev...-55tu8072.html ili https://www.sancta-domenica.hr/telev...ed-55q60t.html Naravno, otvoren sam za ostale sugestije :) |
Prijatelj kupio cx3, drži na hladnome, kaže super je, voli on tako. Promjenim na isf, gledamo pola sata i vratimo na default plavo. Onda je i njemu bilo jasno koliko je to nabrijana i neispravna slika i više nije koristio taj preset .
|
Je malo bez veze sto covjek mora mislit i na taj refresh. Sad se moram znači riješit nekog od televizora jer ih imam viška,ali kojeg
|
Plazmu ostavi 😁
|
Sad kad sam plasme nahvalio na sva usta, sazrilo je vrijeme za prodaju istih :D
|
Citiraj:
svi iskoristili priliku i pokupovali olede na akciji :roller: |
Pozdrav, molim za pomoć, zna li tko što se desilo s lijevom stranom ekrana (zatamnjena slika) i kolko košta popravak? 65'', Samsung, 2 godine i 8 mjeseci star TV.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...88338696cf.jpg
Sent from my Xiaomi Poco X3 NFC using Tapatalk |
Ovako na prvu djeluje kao da je rubno osvjetljenje na toj strani krepalo.
Vidi specifikacije svog TV-a i da li je ekran "edge lit". Usput, zovni trgovinu i pitaj tko je ovlašteni serviser. |
Citiraj:
ja sam tako za svoju plazmu napravio čim sam je kupio i nikada više nisam stavio na neke tv default postavke |
Ma , kalibrirat cu ga ja kroz vikend na svoje oči i ženine
I to je to. Možda se pojavi i drug @lajchi pa dade kakav komentar |
Citiraj:
Da, osvjetljenje krepalo, treba ledice zamijeniti. https://youtu.be/JHnNZPH_eQo |
Bas me zanima statistika,jel veci problem na oledu burn in ili to krepavanje ledica na lcd-u najcesce nakon isteka jamstva. Kako su ti backlight sistemi na lcd-ima sve kompleksniji sa sve vise ledica (da bi slikom parirali oled-u),po nekoj logici veca sansa je da ce poneka zatajiti.
|
Zato uvjek kupiti kada je akcija 2+3.
Al lijepo je vidjeti da cijene oleda padaju. Da je pred godinu dana bila takva cijena bi ga siguno uzeo, ovako xf9005 ce biti duze vrijeme u kuci. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Zamjena LED rasvjete van garancije košta par stotina kuna.
Zamjena OLED panela van garancije da riješiš burn in košta više od novog TV-a. |
Super ako je tako. Kakvo je stanje kad krepa rasvjeta na fald-ovima,jel i tad jeftina zamjena ledica
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I Edge i Direct rasvjete mogu biti FALD i ne moraju. To je rezervirano za skuplje modele jer je naravno izvedba nešto skuplja. Primjer tv-a sa Edge FALD izvedbom je Sony KD-55XD9305, a sa Direct FALD izvedbom je Sony KD-55XF9005 Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zašto bi kupovao i radio to sam kad se to mijenja unutar jednog radnog sata ovlaštenog servisa?
Radije to dam profesionalcu nego da riskiram sjebati cijeli TV da bih uštedio 200-400 kn, čak i ako nađem adekvatnu traku. |
Evo samo mali info....nakon par dana rada, mislim da se elektronika malo razradila.
Jos uvijek su mi draze postavke na cool, ali i warm2 mi pari ok....dosta bolje nego prvih dana kad mi je bio pretaman i negledljiv....ne nije da mi se oko naviklo vec se sve to skupa malo razradilo... Ono sto se jos nije razradilo je zvuk... Basa ima poprilicno, tako da sam ga morao malo i stisati, ali polako, razradit ce se i to.... Generalno sam zadovoljan sa LG oled 55CX3 |
Pokreni AI sound, pa ćeš dobiti optimalan zvuk.
|
Citiraj:
Ono što nemrete vjerovat jest da od nekoliko kontaktiranih TV servisa nitko ne želi imati posla s tim. Na YT je par videa o popravku istog. Da se idem sam hvatati toga nije praktično čisto radi veličine ekrana i manjka prostora u stanu. Našao sam na aliexpressu zamjenske led trake za oko 30$. TVu je istekla garancija nakon 2 godine. Opcija je i kupit novi TV... dileme dileme Sent from my Xiaomi Poco X3 NFC using Tapatalk |
Samsung da niko nece servisirat? To mi je bas neobicno, da ti nisi krive servise kontaktirao? Ajde da pričaš o NOAi i sličnima :D al Samsung... probaj i ovlašteni servis dobit pa dobit cifru
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Kako je moguće da te ovlašteni odbije za dvije godine star TV? Dijelove moraju imati puno dulje od toga.
Ili nisi ni zvao ovlašteni nego random lokalne servise? |
Citiraj:
Nikad nisam popravljao teveje, znam jedino lemilicu držati u rukama :fiju: Al po uputama baš toga s youtubea, za 24kn sam popravio jednog Philipsa koji je krepavao. |
Ne žele popravljat jer imaju odgovornost kao servis i moraju stajati iza svog posla, te dati neko jamstvo. U slucaju da opet krepaju ledice u kratko roku,što nije problem servisa, svejedno moraju opet popravljat na svoj trosak. Pošto taj popravak ne mogu dobro naplatit, jer nitko kod nas ne cijeni tuđi rad kao svoj, ne žele se zezati s time, možda imaju neka loša iskustva. Ja sam htio uzet pod račun jedan samsung direkt led s crknutim osvjetljenjem i odustao sam jer nitko nije htio popraviti u mojoj okolici.
|
to jeproblem danasnjeg konzumerskog drustva.
a kao drugo, servis je za velike trgovine samo trosak i obaveza. Ne mogu oni toiko napopravljat koliko im pojedu troskovi za prostor, oprmeu, place, itd. ali za 2 godine star tv, to se mora popravit, pisi direkt uvozniku |
Na stranici Samsunga su ovlašteni servisi. ECOS Adria nije htio ni čuti, nego su me proslijedili u MRservis. MRservis nisi mogo dobit, ne javljaju se na telefon. U Silnici, javila se neka tajnica, objasnio joj problem, tražio tehničara pored nje, nije htio razgovarat na telefon. Naposljetku sam dobio MRservis, traže 2.000,00kn za popravak.
Sent from my Xiaomi Poco X3 NFC using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:45. |