![]() |
Citiraj:
|
čekam samo malu g9 ledicu iz Kine i danas dobijem žuti papirić,zaokruženo tiskanica iz Kine, niš jasno..pogotovo obzirom da je male veličine a poštar je do sad trpao u sandučić sve što je stigao..
jel imao ko slično, znači tiskanica ?? lp |
Citiraj:
Daj ne paničari. Poštar je samo obavio svoj posao kako treba i ostavio ti obavijest o prispjeću pošiljke. |
Ja narucio AC poster iz Kine 15.02, stigao danas. 10 dana, rekord :D
|
Citiraj:
do sad mi je u posticu uspio ugurat nemoguce pa ovo da radi svoj posao je jednostavno preveliki šok :) |
Citiraj:
Nisu normalni |
item iz kine poslan 20.2., meni jutros na vratima, free shipping, ovo je rekord
|
očito da sve što ide avionom dođe relativno brzo. Externu ladicu za HDD sam čekao 3 i pol mjeseca. A sad već mjesec dana čekam 2 komada IDE-to-SATA HDD konvertere.
Dok sam naručivao USB 3.0 adaptere (muško-ženske, A-to-B) i došli su za 5-6 dana, naravno, AirMail. Ovo ostalo, nikad doći... |
Meni se cini da su se kinezi probudili poslije njihove nove godine pa sada rijesavaju zaostatke i vise aviona krece iz Kine za Europu tako da i ono sto je nedavno kupljeno nadje mjesta u avionu.
|
Narucio 19.02 trenerku, platio 8 funti shipping i jos je cekam, kakve sam srece doci ce za 45 dana :p
|
ne znam da li je bilo u temi, previše stranica, a možda i nije prava tema, ali..,,
Zbog čega mi banka uzima više novaca nego što je prikazano na ebayu i paypalu? recimo neku stvar platim 12.99$ , i na paypalu mi toliko uzmu, a u a na izvještaju iz banke skinu 13.92$, i tako neki postotak za svaku transakciju.. zovem ja u banku, i kažu mi oni da ne uzimaju nikakvu proviziju,, radi se o visi i zagrebačkoj banci.. frend koji ima račun u erste kaže da nema tih problema, tj da su mu iznosi identični.. inače napravio sam devizni račun u prvom mjesecu i rekao da mi uplate dolare za 300kn.. odmah su mi bez ikakve transakcije uzeli prvo nekakvu -konverzija za naknadu tečaj zaba 3,55$ -prijenos tečaj zaba 1,05$ -prijenos tečaj zaba 2,05$ - opet neki prijenos 2,15$ napominjem, nikakvu transakciju nisam još tada imao i već sam bio 8$ lakši:stoopid: |
Vjerojatno ti kupljeno konvertiraju u kune po prodajnom, pa onda u dolare po kupovnom i tu dodje razlika.
|
Jel netko kad narucivao sirenu za auto? Obje su mi riknule a samo jedna u ovlastenom servisu je nesta manje od 600 kn :S
|
Citiraj:
@balki, a najbolje taj problem riješiti jest da odabereš da ne pretvara po PP tečajnoj listi već po bankovnoj. Imaš par stanica gore sve napisano od moje strane i korisnika vedranzemana (sry ako je krivi nick ne sjećam se jel taj točno). |
Citiraj:
Razlog je banalan. Novi poštar nema ključ od zbirnih vrata pošt. sandučića jer se jedino tako mogu ubaciti malo veće pošiljke. |
Ako je netko kupovao: može preporuka baterije za Htc Desire HD? Od kojeg proizvođača su pouzdane i slično? Thx
Replacement, naravno :) |
Citiraj:
ali mi je svejedno umjesto 2,78$ kolko je na ebayu i paypalu, sa banke skinuto 2,89$ mislim nisu neke pare, samo me zanima da li to tako mora biti, ili mi je nešto drugo krivo podešeno.. kao što sam rekao, radi se o Zabi, dok mi frend kaže da u erste banci njemu ne uzimaju ništa.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://myworld.ebay.co.uk/raajjshop/...84.m1439.l2754 E sad, mislim da je nešto manji kapacitet bio ali ništa strašno. Ako si pri parama rađe orginal. |
Thx.. A naravno da nisam pri parama.. No baterija mi ne treba još, nije hitno, samo se pripremam.. Našao sam što mi treba kod ovog selera i spremio, nek se nađe..
|
Jel imao netko iskustva sa 4PX logistikom iz Kine? Ne bih ni skužio da se radi o nekom "trećem" da nisam dobio TN formata xxxxxxYxxxxxxxxxx (ukupno 17 znakova, Y-slovo, x-broj).
|
Evo šta piše u zakonu
o poštanskom prometu i carini http://www.carina.hr/Carina/Carinski...kPosta.aspx#P6 |
imam noob pitanjce,
tražim nekog sa sela iz okolice osijeka da mi pokaže oblik ili printscreen adrese sa ebaya kako bi mogao namjestit svoju ispravno ali pod uvijetom da je ta osoba uspješno primala stvari kupljene sa ebaya može i na pm :chears: |
jel moze mala pomoci oko dodavanja adrese poste iz Brežica u adrese na ebayu ? Jeftinija je postarina za sloveniju, a da se i carina izbjegne :)
|
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
|
Nakon koliko vremena bih se trebao početi brinuti ako mi pošiljka poslana USPS-ovom First-Class Mail International uslugom još uvijek nije stigla?
|
Citiraj:
Druga je stvar ako tip recimo dostavlja samo u EU ili USA pa ga triba pitati da li bi moglo dostavit tu umisto u HR, ali ako već dostavlja ovamo, ovo ne bi triba biti neki problem. Ja sam naručiva po raznim adresama i nikad mi se nije desilo da ovaj ne bi tija poslati. Uostalom, mislim da seller niti ne vidi tvoju adresu, nego samo adresu dostave koju navedeš na prvom koraku plaćanja. |
Citiraj:
Jednostavno nakon kakvih 35 dana pošalji seleru poruku da ti item nije došao i da tražiš refund. U poruci mu spomeni da ćeš mu dati pozitivan fidbek čim novac sjedne, i da ćeš naravno "kupiti" opet od njega isti item ukoliko on dođe nakon izvjesnog vremena. Do sada nikakvih problema, svi mi odmah uplate nakon prvog a najkasnije nakon drugog maila. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da, ipak treba paziti :D Da mu/mi nebi bilo stvarno COOL :D |
Citiraj:
|
|
A kakve veze ima gdje je? Tek je prošlo 10-ak dana i već dižeš uzbunu.
Rok je 45 dana da ti stigne, to je sve što te treba zanimati. |
Imam situaciju, naime, izbidao sam određenu stvar, da bi poslije vidio da prodavač ne šalje u RH. Poslao sam mu pm i pitao ga jel mi zeli poslat u RH i odgovorio je da ne, i da ce poništiti kupnju. Mene sad zanima jel ja moram sta napraviti, jer vidim da mi item jos uvijek stoji i čeka da ga platim?
|
Citiraj:
|
Zna neko kolko košta otvaranje postanskog sanducica u sloveniji te koja je procedura? Pokusa sam guglat, ali s obzirom na jezicnu barijeru podosta neuspjesno, jer kaj god mi je hrv-slo riječnik reko za poštanski sandučić/pretinac nije urodilo plodom.
Te nakon kaj se isti otvori, po kojem principu ide adresa an isti? Nekaj tipa ovo: ime prezime broj-poštanskog-pretinca ulica-u-kojoj-se-nalazi-pošta ulični-broj-pošte slovenia ? |
Citiraj:
nazoves da provjeris dali ti je nesto stiglo i zamolis da ne vracaju nazad jer mislim da je normalno da nakon kakvih 7 dana vracaju ako nisi podigao. ja tako radim sa postom u podgradu vec neko vrijeme i nema nikakvih problema. cak sam slao i prilicno velike i skupe pakete. zenska koja radi tamo je ultra ljubazna. :chears: |
Citiraj:
|
Ma znam da za slanje i primanje da mogu koristit tu opciju, ali za Dell Global Warranty transfer mi treba adresa u Sloveniji, naso sam kak ide oblik kod nas i to mogu koristiti za upis adrese kod online transfera i koristiti kao valjanu adresu.
Znam da nije vezano uz ebay i da je offtopic, al reko tu ce netko najprije vidjet i mozda netko ko ima otvoreni p.o. box mi moze dati detaljni odgovor. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:58. |