![]() |
jel moze netko iz dubrave napisat jel mu sere amis il ide normalno .
(kolko cujem da to ovisi o kvartovskoj centrali ) |
Citiraj:
|
a di je centrala u dubravi?
sve dela super, čak se ni torenti s public trackera niiiiš ne bune. |
možeš navesti ulicu di se nalazi dotična centrala...inace ja živim u ulici xxxxxxxxxxxx
,nadam se da je tu negdje centrala. @marauder16 ti imas amis 2u1(ja to razmišljam uzet) ?znaci nikad nikakvog problema?kolko dugo to imas? |
Citiraj:
btw. kod mene isto sve noramalno sljaka :chears: |
ono je pošta (a svi znamo da je pošta od t-com-a pa je i centrala od tkoma).
pazi ovo,poslao ja email amisu da mi kazu gdje je centrala a oni meni ovo Poštovani, Zahvaljujemo na Vašem upitu. Nažalost, ne možemo Vam reći taj podatak. ---------------------------------------------------------------------Slučajno da netko nebi sabotirao centralu.....:roller: |
ne znam tocnu lokaciju centrale, ali citirati cu jednog njihovog tehnicara: 'centrala je tu petsto metara dalje', to mi je bilo dovoljno da shvatim da je dosta blizu, a ja sam doslovno tolko udaljen od poste, ako je tamo =)
i da, imam amis 2u1 prakticki otkad su izasli s tim, mislim da je tada bilo 2Mbita ili 1 hmmm, ali vec jako dugo. i nikad vecih problema nisam imao s njima. neko vrijeme se nesto prekidala veza malo cesce, ali to je bez problema vec nekoliko mjeseci. a uostalom, u usporedbi s tcomom, kad sam imao onaj stari siemensov router koji sam morao hladiti vani kroz prozor jer kad bi se pregrijao bi pukla veza... neki prosli manji problemi s amisom su nista, preporucam svakako ;) EDIT: ja ne znam kako bi centrala uopce trebala izgledati, niti koje je velicine, tak da ne mogu ni nagadjati njenu lokaciju :D |
znaci u dubravi nema nikakvih problema...mislim da cu onda prec na njih iako sam imo prvo u planu optimu ali...kad nema problema bit ce amis
|
Citiraj:
|
Brzine???
Ovako, koristim amisov 2u1 paket 4mbit/768kbps.
Mene sad zanima sta znaci ta brzina kad mogu max. skidat sa 500kbps i uploudat sa 80 kbps |
Citiraj:
Iskoristavas i maksimalni up i down... |
kbs != kBs
|
ja pomjesao kb i kB
hvala na brzim odgovorima |
Mali ispravak ako cemo strucno to nije brzina koju su ti omogucili za taj paket vec propusnost podataka u jedinici vremena :D
|
a koliko je teoriji??
|
512 KB/s i 96 KB/s
|
Presla na Amis u zapadnom dijelu grada, zasad sam super zadovoljna, iako je bilo problema jer su im naravno opet oni iz Iskona pokusali podmetnuti kajlu brkajuci linije u centrali,al ljudi su zaista promptno reagirali, samo nije mi jasno sta znaci taj ping i cemu sluzi, on je sada 27 a na Iskonu mi je bio i do 78??..eto ljudi ako imate mogucnost, tj ako vam je dostupan, svakako uzmite Amis:respekt:
|
Citiraj:
|
Destinacija > Centar
Chunu daje > T-com Od jutros Amis nudi zive komedije kad testiram brzinu. Gledam rano jutros kako mi je nesto mlohav odziv i brzina. Na trenutke ne mogu preci ni 512k pa se onda nekako dokopa preko 1m ili nesto kusura. Sve iznad SF i to nakon 10-15 pokusaja. Im'ade li jos koga da je ovim pocascen? |
Kod mene prolazi ok...na carnet i amis testovima.
Speedtest.net zadnjih tjedan dva baca čudne rezultate, sad se malo popravilo. |
.
Zanimljivo! Na Carnetovom testu ne mogu preci ni 1-cu. Amis testovi? Prvi put cujem. Napisali su da imaju odrzavanje od jucer prema danas. Stvarno ne pratim, ali ne povecava li T-com ili planira dizati brzine uskoro? Vjerovatno nema veze, ali ovo kolebanje ne navelo na pomisao. . |
dosta je bilo
evo prosao mi je rok od 2 godine koje sam na amisu....
e sad...zadnjih mjesec dana...nemam pojma kaj su radili i kaj se desava....mijenjali su zice na cesti, sve je uredno...prijatelj kaj dalje od mene zivi po istim zicama i istom brzinom veza mu drzi 16sati, meni pukne svakih sat vremena, nekad i cesce i jos uz to....se modem nekad nece reconnectat....zvao sam ih milijon puta...pun mi je kurac....i interneta i veze i parica i rutera, sve bi razbio i onda otiso van i sjekirom srusio telefonski stup.... kak stvari stoje niko nis nemre napravit po tom pitanju....dali su mi popust 50% na uslugu...al koji ce mi kurac popust kad svaki put kad pukne veza pukne i komadic mog srca........ ono kaj me zanima, je da bi mijenjao operatera....i zanimaju me iskustva onih koji su otisli sa Amisa na nesto drugo i kako im je tamo.... i naravno dajte mi neku preporuku na kojeg operatera bi bilo najbolje otic.... gledao sam optimu, malo i t-com....cini mi se da t-com daje iste uredaje kao i amis, pa sam malo skeptican prema tome....a optima daje neki drugaciji, i navodno se bas i ne zale kod njih na pucanje veze.... nista....ljudi dajte neku preporuku il nesto |
Molim pomoc znalaca....
Naime, proslo je 24h, normalni reconnect i onda vidim ip ovakav... 188.1Xx.xx.xxx Pise da je Amis (kad trackam ip), a sada mene zanima jel to i vama tako ili? .... i da... Na speedtestu je preporucena lokacija Velika Britanija, London, hm.... Hvala unaprijed! |
Citiraj:
T-com je i dalje vlasnik tih parica, pokušaj kod njih nešto riješiti da testiraju liniju, itd... Ako ništa drugo, možeš tražiti novu liniju, to ćeš vjerojatno platiti, ali ni to nije loše rješenje! |
Znate kaj mi ide na živce? To kaj sam sad vidil na stranicama od Amisa da je dostupan u Samoboru... A nije u Donjoj Dubravi!! Pa kaj mi ovdje smrdimo il nekaj? Jedino kaj sam mogao (jer nisam htio T-scum) je Iskon, i to prek T-scumove linije (lesser then two evils). Pa mislim stvarno... A što je najluđe, kad sam se raspitival u Amisu kad će bit dostupan, dobil sam proturječne informacije! Jedna ženska mi je prošle god rekla krajem ljeta, pa sam nazval ponovo i lik mi se smijal da nemaju nikakve planove doć u Trnavu (tj. Donju Dubravu). Prokleti monopol!
|
Citiraj:
Ovo je zadnji info: inetnum: 188.129.64.0 - 188.129.127.255 netname: AMISHR-ACESS descr: Amis Telekom d.o.o. descr: ADSL infrastructure subnets country: HR admin-c: AMHR-RIPE tech-c: AMHR-RIPE status: ASSIGNED PA mnt-by: AMISHR-MNT mnt-lower: AMISHR-MNT mnt-routes: AMISHR-MNT remarks: INFRA-AW source: RIPE # Filtered role: Amis Hrvatska RIPE Team address: Amis Telekom d.o.o. address: Bani 75 address: 10010 Zagreb abuse-mailbox: abuse@amis.hr admin-c: MARI10-RIPE tech-c: MARI10-RIPE tech-c: KP868-RIPE tech-c: DM5228-RIPE tech-c: KS3628-RIPE tech-c: DM6923-RIPE mnt-by: AMISHR-MNT nic-hdl: AMHR-RIPE source: RIPE # Filtered % Information related to '188.129.0.0/17AS29485' route: 188.129.0.0/17 descr: Amis Telekom d.o.o. origin: AS29485 mnt-by: AMISHR-MNT source: RIPE # Filtered |
Pala mi brzina na Amisu
Piše u Thomsonu:
899 / 5.711 :wtf2: a bilo je: 899/ 6.668 (ili tako nekako)... Nisam imao nikakvih problema s linijom ili pucanjem veze... Sutra zivkanje.... :fuming: |
Citiraj:
|
Znaci mene kradu meni je samo 6.667. Trebali bi korigirati cijene za 6 i 8 mbita ovo je sad stvarno preskupo u odnosu na konkurenciju.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
T-com 10mbita 359kn Optima 8mbita 239kn Amis 6mbita 262kn Amis 8mbita 300kn Sve su cijene sa ukljucenim telefonom. Cijena za 4mbit je odlicna, ali ovu od 6 i 8 nisu korigirali bar godinu dana. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidjet cemo kako ce odgovoriti iz Amisa. |
Citiraj:
sretno ti s ovim =) |
Citiraj:
Malo je OT, no ne bi li na G.992.5 s fast profilom (iskljucenim interleavingom?) ping bio isti kao na G.992.1? Recimo, Iskon ne zeli mijenjati modulaciju bez obzira na koristenu brzinu. |
Citiraj:
al ima par nejasnoca koje su mimo mozga i svega... stvar je da na istim zicama frajer koji zivi dalje od mene ima 5puta bolju vezu, njemu puca 2-3 put na dan, a meni 20+puta.... i s obzirom da je ovo VoIP puca i telefon 20puta na dan a to je fakat previse... jos jedna fora je da su prije mjesec dana stavili nove zice, vidio sam da su skidali stare zice i stavili nove spojne kutije gore na stupovima, izmeduostalog i za moju kucu, a kod mene i dalje sranje...a kod nekog ko je dalje je stvar dosta bolja... e i da....od kad sam postao korisnik onaj njihov signal/šum se srozao za nekih 3 puta, tak da mi nema druge...jucer sam potpisao sa optimom, bar cu imat miran telefon...a i frend koji je malo blize centrali od mene, vuce 5mb bez frke, a ja umirem na 2mb, tak da sam odlucio dat priliku optimi. velis...promjena zice...jedina zica koju nisu mijenjali je ona od stupa do moje kuće, jedino su je prespojili u novu kutijicu, tak da ak bi mijenjao mogu jedino to trazit...jesi ti upucen kaj u to? kaj zovem t-com, i kolko ih cekam? i kolko bi love oni trazili za to? |
Citiraj:
|
nisam ni ja 100% al u sjecanju mi je da dok sam isprobavao sve moguce sa njima da sam prosao i jednu i drugu modulaciju...
i u mom slucaju na 2mb...ako i je bilo razlike...prema mariboru je ping bio na 992.5 mozda nekih 2-5ms veci.... al neznam to sa interlevingom i kaj su napravili na profilu. e da...u igricama...cak mislim da nisam primjetio razliku, ako je bilo...onda mozda par ms samo. nis znacajno |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42. |