PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Hi-Fi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101271)

micek_kc 23.03.2009. 23:46

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1307094)
A imal si i Geniuse...go figure...:p

jelc...care :lol2:

btw sorry na OT al morao sam...kad si ti krenuo morao sam i ja :chears:

Fleks 23.03.2009. 23:48

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1307094)
A imal si i Geniuse...go figure...:p

Imao si i ti nekada vitku figuru, pa ti to ne nabijam na nos :p

Nabijem vas obojcu. Spameri. Jos samo syss fali.

EDIT: Evo ga :D

syss 23.03.2009. 23:52

ja ti jedino mogu prigovoriti ovak sa vrha glave da diamondi sigurno nisu gladni snage i ne treba im neko silno pojačalo.

ako si pod dosta snage mislio visoki damping faktor pojačala, to je onda drugi par opanaka.

Jelc 23.03.2009. 23:55

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1307103)

No dobro, nisu ni Geniusi loši za poslušat nekaj od onog sa police:)

http://img408.imageshack.us/img408/9...cqxtdm4.th.jpg

imamo četri moda na ovom podforumu a nijedan ne briše spamaru...strašno...

Fleks 23.03.2009. 23:58

Citiraj:

Autor syss (Post 1307107)
ja ti jedino mogu prigovoriti ovak sa vrha glave da diamondi sigurno nisu gladni snage i ne treba im neko silno pojačalo.

ako si pod dosta snage mislio visoki damping faktor pojačala, to je onda drugi par opanaka.

Netreba. Sviraju oni i sa 20w. Stvar je u tome da ako ih oces potjerat trebaju stvarno nesto dosta jace. Mislim cinjenica je da su u odnosu i na Tannoy mx2 koji imam doma i u odnosu na e640 koje sam imao dosta tezi za goniti. Dobro tu je i faktor DACa sa relativno tihim outputom, ali dobro ja sam svoje probleme rijesio sa yankijem :)

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1307111)
No dobro, nisu ni Geniusi loši za poslušat nekaj od onog sa police:)

http://img408.imageshack.us/img408/9...cqxtdm4.th.jpg

imamo četri moda na ovom podforumu a nijedan ne briše spamaru...strašno...

Jedva si docekao da PONOVO (part 8) zaljepis tu sliku :D

a vidi dio sa moderima sam ti rekao kako rijesiti.

micek_kc 24.03.2009. 00:02

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1307103)
Imao si i ti nekada vitku figuru, pa ti to ne nabijam na nos :p

EDIT: Evo ga :D

nije jelc kriv sto mu zena dobro kuha :zdero:
a jebiga fleks proslost te lovi,nemas kud pobjec
btw trebao bi doci jedan vikend do mene da cujes konacno pravi recevier a ne ove limene kantice 1.5-2.5k kn sto si cuo do sada...da te konacno razuvjerim :dobar:

tech 24.03.2009. 00:07

micek si ti kontaktiral onog lika u vezi fukala?
btw: ima tko link do štiva o usb jitteru i dac-ovima opcenito, mislim da je autor neki domaci audiofil, a sad se ko za vraga nemrem ni imena ni stranice sjetit di sam to pronašao:S

Fleks 24.03.2009. 00:07

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1307121)
nije jelc kriv sto mu zena dobro kuha :zdero:
a jebiga fleks proslost te lovi,nemas kud pobjec
btw trebao bi doci jedan vikend do mene da cujes konacno pravi recevier a ne ove limene kantice 1.5-2.5k kn sto si cuo do sada...da te konacno razuvjerim :dobar:

Kako si ti "uporan" . Covjece ono fu sa tim HT shitovima sa fakin HiFi teme. Ok super. Roka. Shvatio. Zovi begu. Nisam ja covjek za to i necu to doc slusat jer ima metalne visokotonce sto je preostro za moje dresirane ferengijske usi.

I jos na to sve imas denona kojeg organski nevolim.

Nema sanse i dalje strateski odbijam poziv.

Ali zato ti mozes doci kod mene cut prave zvucnike na pravom pojacalu.

micek_kc 24.03.2009. 00:14

@Fleks LoL samo cu ti to reci...treba puno žganaca do dobrog zvuka papati...mene ne dira da roka kako ti kazes nego da svira kako treba.btw u cijem sam ono autu cuo hmmm narodnjake? Hamm je svjedok samo sto je bio lightly drunk kao i ja :D

@tech prodao ih je vec :( the search continues...

Fleks 24.03.2009. 00:20

Idem spavat neda mi se vise spamat.

Carry on girls :D

P.S. samo da se ujutro zna. Jelc je pokrenuo lavinu spama, ne ja i nisam nista kriv.

P.P.S. Mogli bi zabraniti spomen HTa u ovoj temi i dati trajni ban miceku sa nje.

Ajde cure noc.

micek_kc 24.03.2009. 00:30

fleks...sad si ti poceo skretati s teme :D
ajd reci sto je sviralo u autu i kako je sviralo(tolko o tvojim metalnim visokotoncima :lol2: )

i zasto meni bann? ja sam bio na temi od pocetka kao i srale i ti...smijemo valjda priustiti malo spama...ali je ipak vezan uz temu...bar u nekoj granici..

NHF? :chears:

Fleks 24.03.2009. 00:44

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1307145)
fleks...sad si ti poceo skretati s teme :D
ajd reci sto je sviralo u autu i kako je sviralo(tolko o tvojim metalnim visokotoncima :lol2: )

i zasto meni bann? ja sam bio na temi od pocetka kao i srale i ti...smijemo valjda priustiti malo spama...ali je ipak vezan uz temu...bar u nekoj granici..

NHF? :chears:

Gle...

Svirao je Vivaldi. ja se toga ne sramim. Concerto No. 4 in F Minor, OP. 8, No. 4, RV 297 (Winter) - II. Largo je prekrasna skladba i ti trebas biti toga svijestan. To je tolko krasna izvedba da cak moze krasno i opojno zvucati i u akusticko najgoroj sobi na zemlji - zvanoj auto.

To sto ti neznas cijeniti glazbu pravih virtuoza je tvoj problem. meni je stvarno zao sljedeci put kad ces se vozit samnom pripremit cu ti jedan cd gangsta hip hopa i trip repetativnog trancea da kljukas u autu. Ok ?

OWNED :D:D

micek_kc 24.03.2009. 00:49

jao fleks kako lazes...sviralo je neko ciganče jos se Hamm smijao a ti si rekao da ti je cd od cure... ja nebi pljuvao klasiku nikad.

btw da te podsjetim to je bilo poslije proslih žderonja

Throttle 24.03.2009. 02:16

Zna li netko da li se mogu iz nekog dućana uz dogovor sa prodavačem uzeti zvučnici doma na probu,pa u slučaju da mi se ne svidi zvuk da ih mogu slobodno drugi dan vratiti bez ikakve zahebancije oko povratka?
Naravno,platio bi pun iznos koliko bi koštale zvulje kada bi ih uzeo na probu.

micek_kc 24.03.2009. 09:12

moze se to uz polog,ali nije pravilo.sve ti zavisi od trgovine/prodavača/njegove volje/želje da ti pomogne i eventualno proda zvucnike.trebas provjeriti

Fleks 24.03.2009. 09:15

Dace ti jedino ako te poznaju. Iz vlastitog iskustva ti mogu reci da ako banes samo, nema sanse...

srale7 25.03.2009. 21:01

Nisam na ovoj temi bio jedno 6 mjeseci, i sad dodjem i sta ima? Opet isti problemi, opet Jelc zajebava Fleksa za Geniuse i Thompsona, opet borba izmedju hifija i HT-a i sve ide round and round..

Fleks 25.03.2009. 22:24

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1308507)
Nisam na ovoj temi bio jedno 6 mjeseci, i sad dodjem i sta ima? Opet isti problemi, opet Jelc zajebava Fleksa za Geniuse i Thompsona, opet borba izmedju hifija i HT-a i sve ide round and round..

Ja neznam zasto se te gluposti ne pisu na HT temu. Ako te vec zanima HT onda pisi tamo. To je tak i tak odvjeno.

Nego uvjek neki padobranac sa wooferom i 8 zvucnika i 7.1 mega giga THX đorđ lulas rade šerbeđija multi kanalnim receiverom uleti i ajmo.

Mislim ovo je tema di fakat moze biti offtopica, ali kakve veze ima HT vs. Hifi. To je ko ati vs. nvdija. Nemas sta pametnog rec. Ako gledas vise filmove nego glazbu kupi HT, ako vise slusas glazbu, ulupaj te pare u HT. Ako hoces oboje kupi dobre frontove i stereo pojacalo za slusat muziku i gotovo.

crnios 27.03.2009. 15:19

Pozdrav,

Razmisljao sam o WD Media player-u kao izvoru zvuka (e sada ce me svi popljuvati).
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=572

Ima opticki izlaz a zna i pustiti FLAC-ove. Posto FLAC-ove uglavnom i slusam, mozda je to dobar nacin da maknem racunalo iz cijele price (strasno zuji :nono:).

Na optiku spojiti Cambridge Audio Magic DAC i sa njega analogno na pojacalo...

Sta mislite o tome?

srale7 28.03.2009. 14:31

A zasto ti komp zuji? Malo ga utisaj i to ti je to..

Fleks 28.03.2009. 14:56

dali je netko bio na sajmu ? Danas je zadnji dan sajma u regentu ako se nevaram.

Jel bilo sto zanimljivo ?

crnios 30.03.2009. 11:38

Imam gamersko racunalo, tako da cu ga tesko utisati...
Mislim da je ovaj WD Media centar puno jeftiniji nego da kupujem jos jedno HTPC racunalo. Sto se tice podrske ima sve sto mi treba:
http://techreport.com/articles.x/16565/2

Ako ga spojim digitalno na neki externi dac, to bi trebalo, po mom misljenju, raditi solidno. Disk bi, po nekoj logici, trebao biti bolji transport od CD-a, a njega vec imam...

Jel netko probao takvu kombinaciju?
Zanima me samo zvuk...

Ubleha 30.03.2009. 12:09

Imam WD media player i svasta sam probavao radi skroz ok. spojen mi je optikom na reciver tako da sve sto sam probao radi odlicno i dd, dts, flac, wav, mp3, slike i sve video fajlove.
Ima 2 USB-a i mozes spojiti dva diska tako da naprimjer razdvojis muziku od videa i sl. skroz isplatna spravica a nije preskupa.

crnios 30.03.2009. 13:58

THX na informaciji...
Kada sam gledao specifikacije na stranici mi se cinilo super, ali puno mi je draze da to netko potvrdi :D.

Cini mi se da bi WD media player spojen na neki DAC mogao biti jako dobar i isplativ izvor zvuka i (FullHD) slike u tom cijenovnom rangu...

Ubleha 30.03.2009. 14:46

Ima i on svoj dac ali nemoze dekodirati dts dok dd i ostale formate dekodira i salje na stereo izlaze, mada ja to radim preko recivera ali da se zna da moze i na pojacalo direktno.

Perki 31.03.2009. 09:32

E, jel to čudo u stanju prepoznati na USB-u bilo što osim diskova? Kakvu USB zvučnu ili DAC...

Ubleha 31.03.2009. 09:46

To nism probao, ali prepozna disk, stick, foto aparat i kameru ostalo nemam pojma.

Alfa_R 01.04.2009. 15:01

Slusam ja lijepo na svom denonu 700ae i m34i preko audigy 2 kartuse... i posudim neki philips cd711 onak da vidim.. i sta imam cuti? Zvuci 10x bolje sa sprzenim cd om (.flac) nego isto to sa kompa...

Sad sam se zagrijao za cd komponentu. Ima li neki koji se istice svojom performanse/cijena ratiom?

Moze preporuke?

zen_sux 01.04.2009. 15:44

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1313147)
Slusam ja lijepo na svom denonu 700ae i m34i preko audigy 2 kartuse... i posudim neki philips cd711 onak da vidim.. i sta imam cuti? Zvuci 10x bolje sa sprzenim cd om (.flac) nego isto to sa kompa...

Sad sam se zagrijao za cd komponentu. Ima li neki koji se istice svojom performanse/cijena ratiom?

Moze preporuke?

Sokantno da CD zvuci bolje od pc-a :D.
To ti je vecinom do tvoje zvucne dobro razmisli zelis li cd komponentu i kolko orginal cdova imas, mozda bi ti bolje rjesenje bila bolja zvucna il neki entery level dac, pa da peglas flacove s njih.
I prakticnije.
A ako si jos zagrijan za player nabaci se lako par ideja :beer:

Alfa_R 01.04.2009. 15:57

Citiraj:

Autor zen_sux (Post 1313183)
Sokantno da CD zvuci bolje od pc-a :D.
To ti je vecinom do tvoje zvucne dobro razmisli zelis li cd komponentu i kolko orginal cdova imas, mozda bi ti bolje rjesenje bila bolja zvucna il neki entery level dac, pa da peglas flacove s njih.
I prakticnije.
A ako si jos zagrijan za player nabaci se lako par ideja :beer:

Nevolim tu ovisnost o kompu.. sporo je, stucavo.. a ako radim nesto i slusam upadaju zvukovi od windozea + nedo bog da restartas :)

Neznam na koju zvucnu mislis? Xonar ili nesto bolje? jer ako je od creativa.. khm.. vjerujem da nema razlike izmedju moje i bilokoje druge...

znaci idealan bi bio dcd 500ae zbog izgleda i uklapanja, ali je relativno skup za ono sto nudi...

Fleks 01.04.2009. 16:13

Ne kompliciraj si zivot. project USB dac. 744kn ili ako si student sto kn jeftinije.

I sa foobarom koji dobis sa njim ti nece nikakvi zvukovi upadat, jer dok radi direct streaming sa njega, ostalih zvukova nema.

I da jesam usporedio sam zvuk sa par cd playera entry level razreda (a to je sve sto si mozes tako i tako priustiti - jer ovo upitno bolje KOSTA) i osim tiseg outputa nema neke cujne razlike. Naravno pricamo o formatu zvanom FLAC.

To sto su "audiofili" glupe naivne ovce je njihov prome i ne nema veze to sto cd player ima toroidni trafo velicine Buljine glave i to sto je unutra Z-caps i to sto ima ovjesenu tiskanu plocicu na federe (megalol).

wiseman 01.04.2009. 16:32

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1313215)
Ne kompliciraj si zivot. project USB dac. 744kn ili ako si student sto kn jeftinije.

Bogati, pa di to daju popust za studente na audio opremu? :goood:

BladeRunner 01.04.2009. 17:01

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1313215)

I sa foobarom koji dobis sa njim ti nece nikakvi zvukovi upadat, jer dok radi direct streaming sa njega, ostalih zvukova nema.

I da jesam usporedio sam zvuk sa par cd playera entry level razreda (a to je sve sto si mozes tako i tako priustiti - jer ovo upitno bolje KOSTA) i osim tiseg outputa nema neke cujne razlike. Naravno pricamo o formatu zvanom FLAC.

To sto su "audiofili" glupe naivne ovce je njihov prome i ne nema veze to sto cd player ima toroidni trafo velicine Buljine glave i to sto je unutra Z-caps i to sto ima ovjesenu tiskanu plocicu na federe (megalol).

Zapravo ima veze je li toroidni trafo ili ne. Mada ne vjerujem da itko više proizvodi audio komponente s standardnim transformatorima.

Alfa_R 01.04.2009. 17:22

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1313258)
Zapravo ima veze je li toroidni trafo ili ne. Mada ne vjerujem da itko više proizvodi audio komponente s standardnim transformatorima.

Denon pma 700ae...

Di se prodaju ti usb dacovi_

Fleks 01.04.2009. 18:32

i denon i marantz i sony i harman i jos gro proizvodjaca rabe obicni trafu u masi uredjaja. Bolje predimenzionirana cigla, nego kako obicno biva poddimenzionirani torodini trafo.

A i sam koncept pojacala je tako primitivan da ono nema tu neke mudrosti, a da ne pricamo o nekoc CD playeru. Barem ja necujem taj famozni šum koji cuju audiofili i slicni :popuni:fili.

BladeRunner 01.04.2009. 21:03

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1313319)
i denon i marantz i sony i harman i jos gro proizvodjaca rabe obicni trafu u masi uredjaja. Bolje predimenzionirana cigla, nego kako obicno biva poddimenzionirani torodini trafo.

A i sam koncept pojacala je tako primitivan da ono nema tu neke mudrosti, a da ne pricamo o nekoc CD playeru. Barem ja necujem taj famozni šum koji cuju audiofili i slicni :popuni:fili.

Toroidni trafo se koristi u audio komponentama baš zato jer nema zujanja (silnice ne izlaza van ''okvira'' trafa kao u standardnom). A sad jel itko čuje to zujanje ili ne, to je drugo pitanje. Ako netko ima stariji standardni trafo definitivno može čut zujanje.

Swarm dude 01.04.2009. 23:03

Sve zavisi i o položaju transformatora, bitno da njegov lim nije uperen prema samim komponentama i audio stazama ili žicama, itd. Naravno, toroid nema tih problema :D
Na taj način se smanjuje razina šuma i npr. kod cjevnih pojačala to je iznimno bitno, jer jako su rijetki toroidi koji se koriste u cjevnom audiju.

Fleks 02.04.2009. 00:36

Citiraj:

Autor wiseman (Post 1313232)
Bogati, pa di to daju popust za studente na audio opremu? :goood:

Ha tamo u preradovicevoj. Mislim bila je neka spika razgovarao sa covjekom par puta kupio par stvari sebi, drugima i ono zapamtio me. Kaj da ti velim. Tak dosao jednom na blef i pitam imate mozda taj dac ili nesto u studenstkom budgetu. Kaze on meni imam za tebe 580kn. Tada je kosta 740. Ja ostao paf, drugi dan i frend koji je bio taj dan samnom uzeo i ono samo rijeci hvale i da mi je skuplje nesto uzeti tamo uzeo bi opet. Isto mi je dao popust za zvucnicu za gramofon. Ono stvarno jedan pre dobra atmosfera i pre dobri decki koji tamo rade i kad ima guzvu kaze ti ajde daj dodji radje sutra ako mozes pa cemo razvaliciti komponente. Ono takav fer pristup se rijetko kad vidi kod nas.

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 1313581)
Sve zavisi i o položaju transformatora, bitno da njegov lim nije uperen prema samim komponentama i audio stazama ili žicama, itd. Naravno, toroid nema tih problema :D
Na taj način se smanjuje razina šuma i npr. kod cjevnih pojačala to je iznimno bitno, jer jako su rijetki toroidi koji se koriste u cjevnom audiju.

Ajmo ne ici tamo di idemo. Point je da stare krame star 15+ godina šume. U tih 15 godina cu promjeniti 5-10 pojacala i zivo me zaboli za trafo. Bitno je da je velki i to je to.

Alfa_R 02.04.2009. 12:02

A meni niko cd nije preporucio da nije srot ala moj audigy2 za to i da nije los poput dvd-a raznoraznih (philips divx dvd - losji zvuk od philips cd playera starog 10 g).....

Sto se tice trafoa, evo kako je to denon izveo sa ciglom...

http://f.imagehost.org/t/0721/insidelrg.jpg

syss 02.04.2009. 12:30

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1313689)
Ha tamo u preradovicevoj.

sonus art?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:36.