PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

xlr 09.12.2020. 09:09

Citiraj:

Autor gorkix (Post 3468874)
ovaj tv tcl 50p815 4k uhd se može naći otprilike za 3000-3500 kn .jel to ok zate novce ili se može naći bolji...

piše da je VA panel 178° kut gledanja...šta to znači da je kut gledanja zadovoljavajući skoro iz svih kutova ?

u principu VA ima bolju sliku od IPS panela,ali lošiji kut...da li postoje izuzeci sličnih cijenovnih razlika da je kut gledanja jednak ili bolji od ips

VA se vidi iz svih kuteva, ali gama i boja se shiftaju vec na 15-20° od centra. Prvo ces primjetiti kako se crna pretvara u tamnosivu-sivu (kao da raste brightness) pa ces skuziti da boje postaju isprane. Ja gledam svoj VA tv dosta cesto iz centra i iz 45° i mene to iskreno ne jebe 2%. Daleko je to od TN panela i deformacija u prikazu. Imao sam prije toga IPS neki vulgaris i ne bi vise. Za everyday gledanje tv-a iz kuhinje i ostalih kuteva sobe ja te mane VA panela ne dozivljavam jer kad gledam film s kauca sve zaboravim :D

Nema tog VA koji nadilazi IPS po kutevima, barem ne jos.

MarkoMan1988 09.12.2020. 12:33

Pozdrav ekipa :) ima netko preporuku za televizor 32" (frendica trazi sobu i bitna joj je ta dimenzija), maks 3000kuna i da nije LG (kaze da joj se ne svidja)?
Vidim da vise ne postoji veliki izbor s obzirom na mali ekran ali trazim sto bolju sliku (HD, fHD, 4K) i da je smart tv sto kvalitetniji (brz odaziv i da ne steka).

Hvala :)

Munjara 09.12.2020. 12:43

xiaomi 32

OuttaControl 09.12.2020. 12:51

Citiraj:

Autor MarkoMan1988 (Post 3469222)
Pozdrav ekipa :) ima netko preporuku za televizor 32" (frendica trazi sobu i bitna joj je ta dimenzija), maks 3000kuna i da nije LG (kaze da joj se ne svidja)?
Vidim da vise ne postoji veliki izbor s obzirom na mali ekran ali trazim sto bolju sliku (HD, fHD, 4K) i da je smart tv sto kvalitetniji (brz odaziv i da ne steka).

Trazi LG koji nije LG :lol2:

Realno imaju najbolji smart, pogotovo jer ga shareaju i na nize ekrane. 32'' Nije zahvalna dimenzija. Za TCL ti mogu garantirat da je ko krepana mačka. 4K na toj rezoluciji mislim da ni ne postoji. Filipsov Saphi OS sam čuo da je isto ultra spor, panasonic low end nisu navodno bas nesto. Imam Sony Smart Tv iz 2017, smart mu je uzas...

Tako da bi ja rekao da ti preostaje samo Samsung sa tizenom koji je okejiš?

Ili Firestick sa nečim ukomponiraš.

Možda eventualno ovaj Xiaomi Mi TV 4S bi moga bit ok ali ga nikad nisam probao.

gorkix 09.12.2020. 17:02

Citiraj:

Autor xlr (Post 3469116)
VA se vidi iz svih kuteva, ali gama i boja se shiftaju vec na 15-20° od centra. Prvo ces primjetiti kako se crna pretvara u tamnosivu-sivu (kao da raste brightness) pa ces skuziti da boje postaju isprane. Ja gledam svoj VA tv dosta cesto iz centra i iz 45° i mene to iskreno ne jebe 2%. Daleko je to od TN panela i deformacija u prikazu. Imao sam prije toga IPS neki vulgaris i ne bi vise. Za everyday gledanje tv-a iz kuhinje i ostalih kuteva sobe ja te mane VA panela ne dozivljavam jer kad gledam film s kauca sve zaboravim :D

Nema tog VA koji nadilazi IPS po kutevima, barem ne jos.

da li je sad slika tcl 50p815 sa VA panelom bolja od lg 50un 74003lb sa ips
s obzirom da se često tvrdi da je Lg bolji

matija.gubec 09.12.2020. 18:11

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3469041)
Evo ovo su mi trenutne postavke za Grunding

TV:
Picture Mode - Standard
Oled Light Mode - User
Oled Light - 95
Brightness - 53
Contrast - 44
Colour - 45
Colour Temperature - Warm
Vibrant Colour - Off
Gamma - 2.4
Dynamic Contrast - Off
Perfect Clear - Off
Microdimming - Off
Film Mode - On
MEMC - Off
Sharpness - 40
Noise Reduction - Off
Block Noise Reduction - Off

HDMI - Nvidia Shield:
Picture Mode - Standard
Oled Light Mode - User
Oled Light - 100
Brightness - 50
Contrast - 60
Colour - 55
Colour Temperature - Normal
Vibrant Colour - Off
Gamma - 2.4
Dynamic Contrast - Off
Perfect Clear - Off
Microdimming - Off
Film Mode - On
MEMC - Off
Sharpness - 20
Noise Reduction - Off
Block Noise Reduction - Off

Još jednom hvala :)

Nadam se da smo za 2 tjedna u novom stanu pa ćemo isprobati :)

Ako ga netko ranije upogoni neka kaže koju :)

-POP- 09.12.2020. 19:07

Citiraj:

Autor -POP- (Post 3468962)

I da se nadovežem
https://www.youtube.com/watch?v=l2KQhHi6bAQ

Stipest 09.12.2020. 20:04

Citiraj:

Autor gorkix (Post 3469319)
da li je sad slika tcl 50p815 sa VA panelom bolja od lg 50un 74003lb sa ips
s obzirom da se često tvrdi da je Lg bolji

Mislim da su svi 50'' LG sa VA panelom.

gorkix 09.12.2020. 20:41

kad se već spominju hisense tv-i ,kakvi su njihove ULED serije... npr hisense h50u7b u odnosu na cjenovnu konkurenciju

tomov 09.12.2020. 21:01

Citiraj:

Autor MarkoMan1988 (Post 3469222)

Ako joj se LG ne sviđa najbolje da onda kupi neki crveni... :lol2:

-POP- 09.12.2020. 21:27

Citiraj:

Autor tomov (Post 3469438)
Ako joj se LG ne sviđa najbolje da onda kupi neki crveni... :lol2:

4k 32" 3000KN :lol2:

MarkoMan1988 09.12.2020. 21:52

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3469233)
Trazi LG koji nije LG :lol2:

Realno imaju najbolji smart, pogotovo jer ga shareaju i na nize ekrane. 32'' Nije zahvalna dimenzija. Za TCL ti mogu garantirat da je ko krepana mačka. 4K na toj rezoluciji mislim da ni ne postoji. Filipsov Saphi OS sam čuo da je isto ultra spor, panasonic low end nisu navodno bas nesto. Imam Sony Smart Tv iz 2017, smart mu je uzas...

Tako da bi ja rekao da ti preostaje samo Samsung sa tizenom koji je okejiš?

Ili Firestick sa nečim ukomponiraš.

Možda eventualno ovaj Xiaomi Mi TV 4S bi moga bit ok ali ga nikad nisam probao.

Hvala puno na pomoći :) da uzimam za sebe isao bi definitivno na LG jer s njima imam najbolja iskustva (omjer cijena/kvaliteta), a frendicu cu pokusat nagovorit na isto, ali ako ne uspijem cu pogledat jedan od ova dva (samsunga prvog):
https://www.elipso.hr/audio__video/t...-32PFS6805-12/
https://www.hgshop.hr/led-tv-samsung...roizvod/282797

Xiaomi mi je čak i mali strah nekom preporucit iako imam i mobitel i band njihov :D kako nije za mene idem na nesto provjereno..

OuttaControl 09.12.2020. 22:01

Citiraj:

Autor tpm4 (Post 3466325)
Narucio sam i ja taj Samsung UE43TU8072UXXH iz elipsa, došao je jučer.
Spojio sam ga na wifi i nece da otvori youtube video u 4k, ruter je odma kat ispod direktno ispod tv-a.
Testiram na mobitel brzinu kad ono jedva 2-3Mbps i uz to za otvorit forum treba ponekad 10sec, a ponekad 2min.
Ugasim televiziju i kao i uvjek mob hvata na fast.com 40Mbps.

Znaci kada upalim tv na sve uredaje u stanu crkne internet, ruteru ne mogu pristupit. Ugasim tv i sve proradi. Koji glupi samsung :hitthewal:

Prebacio tv na wifi 5ghz i sada radi sve ok. Osim što se vidi da u 4k mulja sliku.
Popustio sam i kupio samsung, ali neću više.

Nije ti ni samsung bas faultless, da te nebi frendica :wtf:

nansale 09.12.2020. 22:40

Citiraj:

Autor MarkoMan1988 (Post 3469461)
Hvala puno na pomoći :) da uzimam za sebe isao bi definitivno na LG jer s njima imam najbolja iskustva (omjer cijena/kvaliteta), a frendicu cu pokusat nagovorit na isto, ali ako ne uspijem cu pogledat jedan od ova dva (samsunga prvog):

https://www.elipso.hr/audio__video/t...-32PFS6805-12/

https://www.hgshop.hr/led-tv-samsung...roizvod/282797

Xiaomi mi je čak i mali strah nekom preporucit iako imam i mobitel i band njihov :D kako nije za mene idem na nesto provjereno..

I sam trazim nesto slicno..dobio odgovor na jednom forumu:..Uloženo-dobiveno*Sharp plati pa gledaj, a Šajomi televizori nisu niti približno dobra kupnja kao njihovi Šajomi mobovi.

Sharp je ovaj:

https://www.hgshop.hr/led-tv-sharp-4...roizvod/284751

amerix 10.12.2020. 14:23

QE55Q65TAUXXH

4900KN
Preporuča li se nešto drugo do 5k?
da je 55"

Kruno M 10.12.2020. 19:33

Eo nemogu vjerovati stigao Grundig sa akcije.

Postavio na zid, sad podešavanje. Ovako na brzinu, alikom zadovoljan, zvukom isto. Menu je iz 80tih godina, daljinac je stvarno nikaki( meni zapinje tipka prema desno tak da cu vidjeti sta sa tim).

Pustio par 4k materijala preko firesticka i treba podesavati sliku svakako.

RimtuTiTuki 10.12.2020. 22:39

E da... još jedna glupost kod Grundinga na koju treba pripaziti - barem u mom slučaju kombinacije Shield+Grunding

Kad pustite HDR materijal... TV se ne prešalta automatski u HDR mod... jednostavno ne skuži da prima HDR signal.

Rješenje je glupo ali jednostavno, treba promijeniti Picture preset i onda skuži da dobija HDR signal.

Kruno M 11.12.2020. 06:52

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3470003)
E da... još jedna glupost kod Grundinga na koju treba pripaziti - barem u mom slučaju kombinacije Shield+Grunding

Kad pustite HDR materijal... TV se ne prešalta automatski u HDR mod... jednostavno ne skuži da prima HDR signal.

Rješenje je glupo ali jednostavno, treba promijeniti Picture preset i onda skuži da dobija HDR signal.

Na koji picture preset misliš? Ako mi se dogodi sa firestickom da znam.

RimtuTiTuki 11.12.2020. 07:59

Picture preset - user -> standard -> vivid -> itd ...

Kruno M 11.12.2020. 10:13

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3470077)
Picture preset - user -> standard -> vivid -> itd ...

Nisam sad kući, Al koliko se sjećam da ja nemam picture preset da mi piše igdje, i te opcije vivid...

RimtuTiTuki 11.12.2020. 10:51

Na putu sam pa nisam blizu TV-a...

Pogledao sam manual, i ne zove se Picture preset, nego Picture Mode.

Na daljinskom klikneš TOOLS, odabereš Picture Mode, odabereš bilo koji drugi od onog koji imaš trenutno (Vibrant ili Natural ili koji god, nije bitno)... i onda ponoviš i vratiš na onaj s kojim želiš gledati (opet nazad na vjerojatno User settings... ili kako god da se zove)

Kruno M 11.12.2020. 11:09

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3470155)
Na putu sam pa nisam blizu TV-a...

Pogledao sam manual, i ne zove se Picture preset, nego Picture Mode.

Na daljinskom klikneš TOOLS, odabereš Picture Mode, odabereš bilo koji drugi od onog koji imaš trenutno (Vibrant ili Natural ili koji god, nije bitno)... i onda ponoviš i vratiš na onaj s kojim želiš gledati (opet nazad na vjerojatno User settings... ili kako god da se zove)

Aha, to. Nisam skužio odmah, mislio sam da ima jos neke presete.
Thx

@Rimtituki: da li si ili možda znaš, spajao BT subwoofer neki na TV, da li se uopće da to ukomponirati? Vidim da u opcijama ima povezivanje na BT zvučnike

tascam 12.12.2020. 18:14

I oled grundigovci gdje su impresije/recenzije?:fiju:

Kruno M 12.12.2020. 18:19

Ja sam podesio postavke, spoji firestick 4k i uživam :)

Mane: sam sustav od TV-a nisam baš puno ni isprobavao, ali je spor onak nije user frendly. Air mouse od daljinca je spor, zapinje. Daljinski velik/težak nepotrebno.

Jučer gledao sa klincima neki film sa tamnim scenama i to je odlično. Isto tako sa svim ostalim sam zadovoljan. Iskreno se treba malo naviknuti nakon blijedih boja ostalih tv-a.

Sami zvučnici su puno bolji od prosječnog TV-a ali me to ne zadovoljava pa sam zasad spoji na svoj old stereo sustav koji je odličan. Moram nabaviti duži optički kabel da spojim na kućno kino.

quazar912 12.12.2020. 18:38

Citiraj:

Autor Kruno M (Post 3470866)

Sami zvučnici su puno bolji od prosječnog TV-a ali me to ne zadovoljava pa sam zasad spoji na svoj old stereo sustav koji je odličan. Moram nabaviti duži optički kabel da spojim na kućno kino.

misliš da će TV dat pass-tru za stika zvuk il će bit obični stereo

Kruno M 12.12.2020. 18:46

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3470871)
misliš da će TV dat pass-tru za stika zvuk il će bit obični stereo

Trenutno je spojeno na stari stereo sustav(komponente starije od 35 godina, ali radi vrhunski) na 3.5mm ulaz od slušalica i to ide stereo.

A kad pustim na kućno kino sa tva trabao bi raditi passthrough, iako i starije kućno kino imam koje traži zamjenu :)

Hrconja 12.12.2020. 19:23

Ja svoj Grundig OLED jos nisam raspakirao. Netko zainteresiran mozda?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

android-split 12.12.2020. 20:06

Za otvaranje? 🤣

Hrconja 12.12.2020. 20:26

Citiraj:

Autor android-split (Post 3470904)
Za otvaranje? 🤣

Za udomljavanje :chears:

android-split 12.12.2020. 20:27

7500kn
Ajde, skroman si 🤣

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:13.