![]() |
Citiraj:
Ja sam samo rekao da se isplati kupiti lose kalibriran OLED za 6500kn, pa makar morao platiti kalibraciju Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
S obzirom da mene ne zanima smart funcija TVa, jer imam IPTV receiver, preporucujes li taj TV da moze radit bez sound dodataka,barova i slicno? Imam samsung star 10 godina s odlicnim zvukom pa da ne dobijem vivaxom zvuk koji je uzas,ne cujes niti sto prica niti kad pojacas. |
Citiraj:
Trsva je tamno zelena, kakva treba bit, crne crne, itd itd. odma odusevljenje ekipe. Stomkazes da je uzeo oled LGa iz kutiju bi bila takva slika. Jako je bitna kalibracija slike... |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://serviio.org/ |
Citiraj:
Citiraj:
al ko je ovca za TO namjestit nek plaća 300+ kn...pa kad poslije vidi koliko je jednostavno možda počne sam razmišljati. |
Citiraj:
To nije profesionalna kalibracija koja se plaća. |
aj nam ti pojasni kalibriranje TVa na HR način. ja sam razumio da se to radi kako sam ja objasnio.
sječam se da se o tom spominjalo na ovom HD TV portalu, al pošto je taj cijeli web šarlatanski nisam se upuštao u to čitanje |
Ako misliš da je HD Televizija (Darco) šarlatanski, onda nemamo o čemu pričati. Sve je jasno.
|
Našao sam rješenje za plex 4k hdr,treba unutar aplikacije na serveru kliknut optimize video koji se misli gledat,i plex ga prekopira i prekodira.to traje 2 ili 3 sata ali kasnije ga pokrene bez problema.
|
Citiraj:
To sto se ti hvalis prijateljima i rodbini da znas kalibrirati TV, pa im podesis kontrast i svjetlinu, jer si to naucio 1980. na Sanyo CRT televizoru, ne znaci da i ostatak svijeta to tako zove. Tak i pricas curama da si profesionalni vozac utrka jer uspijes, povremeno, startati prvi na semaforu? Citiraj:
Evo screenshota tih "tajnih i servisnih" menija. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e500549cef.jpg To sto ti mislis, dapace tvrdis, da se na modernom TV moze podesiti samo svjetlo, kontrast i eventualno boja koze je samo potvrda da nitko nije shvatio tvoj facepalm, jer svi ostali znaju šta znači kalibracija. Koliko vidim po reakcijama drugih, jedini problem može biti dal sam ja krivo zapamtio cijenu kalibracije koja mi je ponuđena, potražim možda taj stari mail, jer se one kreću puno više. I čisto još jedna besplatna informacija, profi kalibracija se radi sa hardverom napravljenim za to, ne na oko... woooooooot? noooo waaaay.... yes way! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo recimo kako to izgleda na mom samsungu: https://www.rtings.com/tv/reviews/sa...u8000/settings Obrati pozornost na ove sličice na dnu :D Tko zna sam napraviti ili je voljan naučiti neka tako i napravi. Tko neće neka plati i kraj priče. Koliko košta da košta. |
kalibracija ima smisla jedino ako se napravi na tvom tv-u.Ovo "prepisivanje" settingsa nekada može više pokvariti sliku nego poboljšati.
|
Citiraj:
Prepisivanje postavki moze biti korisno, pogotovo za neke telke koje dodju grozno tvornicki podesene (poput Grundiga zbog kojeg je krenula cijela prica), ali kao sto kazes, meni nisu puno pomogle postavke sa AV Foruma za moju telku, iaoko nisu ni puno pokvarile. Srecom imam ISF day i ISF night kad zelim "ispravnu" sliku. Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Ja sam samo htio pokazati koje su sve postavke dostupne. Kod mene su drugačije postavke.
|
Za Grundig 65" u utorak , bit ce 6250kn , 30-40kom
*uzmite info sa zrnom soli |
Bok ekipa. Imam jedno pitanje koje prerasta u problem!
Kupio sam ovaj tv sa linka: i sve radi super i Wi-Fi i sve šta mi treba ali imam problem. Ne želi pronać TV kad želim napravit screen mirroring s laptopa ili moba npr na TV. Pronađe mi susjedov TV,ali moj nikako. Da samo napomenem,kad otvorim Youtube u browseru (na laptopu) pojavi mi se u samom YT playeru onaj tab "reproduciraj na televizoru" i to radi bez greške. Isto kad imam neki npr .mp4 file na laptopu i kliknem desni klik na to i odem na "pošalji na uređaj" isto radi i reproducira se film,ali kad želim prenjet moj desktop na TV neće. Dali znate šta bi mogao napraviti? Hvala. |
Moraš otići u appse, pronaći app i pokrenut mirroring na TV i tek onda možeš shareati screen (govorim za mob)
Written on Note 10+ |
Citiraj:
|
jel itko ima iskustva s tim micekom- kakav mu je smart? netflix, hbogo ima li mogu li se skinuti ?
|
Citiraj:
Po tom će biti 5500KN. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nigdje neke pametne recenzije nemogu naći. |
Mislim da je bolja kupnja od bilo kojeg LCD-a od 65" za te novce. Kome je smart koma na tom tv-u ni ulaganje od 1000kn u shield se ne čini prevelikom.
|
Citiraj:
|
Koja je razlika između:
Sony Bravia 65″ KD65XF9005BAEP i Sony Bravia 65″ KD65XH9096BAEP sad koštaju isto pa pitam? Ili predložite neki drugi TV ako je Best buy. Hvala. |
Ma e, ponedjeljak, lapsus. I cijena će bit 6250kn, 30-40kom na stock za HR
Neće bit 5500 |
Citiraj:
|
Jel bolje kupiti Sony Bravia 65″ KD65XH9096BAEP za 8.899 sad ili čekati Božićne popuste?
Hoće li biti tog modela tada ili možda neki bolji? Koji je savjet? :frend: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:34. |