![]() |
Citiraj:
Platio si ga i oni 12 dana nisu u stanju poslati? Neka si ti njima to napravio. Valjda se budu opametili svi. |
Jel ovo ok za tu lovu ili ima što bolje te veličine do 400eu?
https://www.pevex.hr/qled-tv-tcl-55c...2-s2-google-tv |
Citiraj:
zadnji put kad sam vidio android tv, to se bootalo 5 minuta. svako gašenje tv-a je nakon toga zahtijevalo ponovno butanje. neznam dal je bio u pitanju tlc, vivax ili nešto takvog "domaćeg". imali smo ih par komada u izlogu maloprodaje pa sam znao proć pored njih. u moju obranu - zadnji put sam tcl vidio mislim 2019. god. moguće da to više nije situacija. ali općenito, htio bi da tv bude samo tv, čim jednostavniji. pritisnem botun i upali se za 5 sekundi. za x godina kad/ako se koruptira sustav, zaglavit ću sa tv-om koji će ić u boot loop. |
Ja sam isto bio vrlo skeptican glede Android-a na TV-u, ali ovaj koji sam opisao je pravo osvjezenje glede brzine.
Ako se tv ugasi nakon gledanja nekog TV programa, ide u stand by i ponovno se otvori na doticni TV program u roku od 5-6 sekundi. Ako se dok je ugasen (u stand by stanju) iskljuci iz struje, onda se ponovno boot-a u Android za 15-18 sekundi dok otvori zadnji TV ulaz ili TV program. To je na nivou najbrzih mojih boxova (Ugoos AM6B+ i Odroid N2) na CoreElec-u. Inace, ovo kaj hoces da se TV upali za 5 sekundi je davna proslost, danas vecina TV-i imaju neki OS baziran na Linux-u i uglavnom se svi boot-aju dosta dugo, pa tako i tvoj odabir TV-a sa VIDAA OS-om se buta za 15-20 sekundi do prikaza TV programa. Ne sjecam se jel VIDAA OS ima stand by stanje, ili se uvjek ugasi do kraja. 5 sekundi mozes postic samo ako je neki TV u stand by stanju, ali nikako ako se iskljuci iz struje prije paljenja, ili kupis LG Oled koji otvori TV program za 3-5 sekundi bez obzira jel bio u stand by stanju ili iskljucen iz struje ;) |
Citiraj:
Moj je stigao 22 dan nakon placanja, 2 dana nakon sto si pitao u SD threadu. Dostava je zapravo solidna, 7-8 dana i nije tako strasno ali od placanja do slanja od strane SD za gabaritne posiljke je u 90% slucajeva potrebno 2 tjedna. |
Ma šta android tv/google tv televizije se pale po xy sekundi, da ne kažem minuta? ili pričamo o cold bootu, a ne standby-u? Za cold boot mi je jasno, ali to ne radiš baš svaki dan.
Ako pričamo samo o standby-u, Shield se digne za 5 sekundi, a od toga 4 sekunde čeka da se upali tv panel. Ništa preko 10 sekundi ne bi prihvatio. |
Citiraj:
|
Da, ja pitam za vrijeme potrebno od kad pritisnem crveni botun na daljinskom do kad dobijem sliku.
Cold boot tj paljenje nakon čupanja iz struje ne komentiram, osim ako nije grdo vrijeme tv je u struji. Znači i sa android tv-om se to pali relativno brzo? Ps imam Sharp dumb TV u app, koji osim šta se pali dosta brzo, ima 2 power botuna, jedan za tv i drugi za panel. Super stvar za samo slusat tv. Potrošnja struje je možda 2w kad tv radi bez panela. |
cek cek, kaj netko ovdje ištekava TV iz struje nakon svakog gledanja? WTF
|
Citiraj:
Nadam se da oni koji to rade nemaju oled :D |
Citiraj:
moji starci to rade iako ne "nakon svakog gledanja" nego pred spavanje. imamo samsung tv iz 2012 koji je nedugo nakon isteka jamstva počeo palit backlight sam od sebe. funkcije tv-a ostanu ugašene i tv misli da je ugašen, ali panel svjetli. po danu višemanje, ali po noći obasjava cijelu sobu. imamo pored tv-a prekidač samo za tv ugasit :D i to tako najnormalnije rade zadnjih 8-9 godina. |
Citiraj:
Citiraj:
Isto se moze iskljuciti slika ako ces samo da zvucnici ostanu upaljeni. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
I kod drugih bude isto čekanja :kafa: |
Citiraj:
Čak nije problem čekati, problem je da nemam nikakav email, ništa, doslovno se ne javljaju na telefon itd. |
Citiraj:
SD je očito postao loš, šteta:kafa: Pretpostavljam da tv nemaju kod sebe na skladištu nego naručili od uvoznika za TCL i zato se vuče...Plus moraju kurirsku službu naći da ti dostave ogroman TV. |
Pa da, to je proces.
Ali ono, 20-tak dana mi je previše čekati da dobijem barem email da je poslano. Ali pazi, na mail ne odgovaraju danima. Na mail: Otkaz narudžbe u naslovu odgovor u 15 min. |
Citiraj:
Naravno, ali kolega je opisao postupak u kojem se tv gasi iz struje svaki put kad se....gasi. OLED mora imati svojih desetak minuta struje nakon gašenja inače se panel neće moći refreshati kako treba. |
Naravno, ali nije bila rijec o nekakvom Oled-u, nego je kolega pisao o gasenju LCD TV-a, pa gasenje prekidanjem napajanja nemoze stetit.
|
Oledi osim "malog" refresha nakon gasenja koji traje par minuta imaju i veliki refresh svakih nekoliko tisuca sati rada (mislim da je 1000). To obicno rade u gluho doba noci i traje i po sat vremena.
Znam da na Sonyu se moze i rucno pokrenuti, ne znam kako je na drugim oledima. |
Moze se i na LG-Oledima.
Taj dugacki/detaljni refresh na LG-u krene odmah nakon sto kratki/svakodnevni zavrsi; ne ceka nikakvo "gluho doba noci" ko neki vampir, nego to odradi i usred bijela dana ako se steknu uvjeti. Ako se taj detaljni refresh na neki nacin prekine, TV ce ga odradit nakon sljedeceg gasenja. |
Links, piše dostava 5-7 dana, zvali me, 15 dana da dobe od dobavljača, čisto ako imate plan tamo uzeti tv.
|
TV-e sam uvijek uzimao na staromodan način, do Elipsa, platio, pokupio i doviđenja. Ti doduše naručuješ nekakav TV za koji ti treba kombi :D:D pa razumijem probleme
|
Citiraj:
205 je široko pakiranje i 130 visoko, trebam kombi za to, a ovako, riješim dostavu i gotovo. |
Trebam preporuku za maksimalno 50inchi TV, do nekih 330-350€.
TV mora biti kupljen iz trgovina Links,Elipso ili Pevex. |
Citiraj:
https://www.elipso.hr/audio__video/t...HISENSE-50A6N/ |
na ekupi je jos jeftiniji uz ZABA master
|
Citiraj:
|
obrisano
|
Citiraj:
Sve radi brzo. |
Preporuka 55" TV-a?
Nisam trenutno upucen u trziste. Vazno nam je da sustav radi fluidno. Koristit ce se za yt, netflix, tv programi. Misljenje o ovako necemu? https://www.elipso.hr/audio__video/t...ISENSE-55E7NQ/ Hvala :) |
Koliko para, toliko muzike.
Jako je važno da kod traženja preporuke napišete budžet. Ovo gore je solidan entry level tv, za te novce bolje nema. |
Da sam sebe citiram:
Citiraj:
Jebiga, vozi se doma... Bilo bi mi drago da je neko nazvao i/ili poslao email da je na dostavi. Ali ajde, tv je u kući. |
Citiraj:
|
800EUR skuplji, 8" manji, nema android, nema 5 godina garancije, meni osobno je to dovoljno da mogu reći da nije bolji.
U dimenziji od 83", 2000EUR skuplji. I realno, jako je upitno je li "puno" bolji. Bolja slika da, ne puno, ali bolja. I to je to. MiniLED i OLED su sad bok uz bok, OLED i dalje malo ispred što se tiče kvalitete slike. Ali osim toga, nema stvari gdje je bolji. Imao sam 2 Samsunga od 2020., oba "krepala" par mjeseci nakon što je garancija istekla, oba isti problem, panel krepao, popravak skuplji od TV-a. Vjerujem da je OLED bolji TV i dalje, ali kao što gore kažem, meni osobno, nije. |
Citam malo preporuke, trebam tv 55” do 600eur. Spomenut je par puta TCL 55C805, ima kaj bolje do te cijene? Vecinom se gleda iskon tv, netflix, hbo…
|
Evo, nakon nekih 7 dana korištenja svog TCL-a 85Q9B, mogu reći da sam oduševljen.
1. Crna je crna, ako stavim crnu pozadinu, nema razlike od crne i ugašenog TV-a, nemaš šanse da skužiš. Backbleed ne postoji, ni 0.1%. 2. Google TV naspram Androida na Philipsu, leti. 3. Game mode, 144hz, Hogwarts Legacy na PS5, na 120FPS-a, preporod. 4. Boje su nešto što nisam nikad na TV-u vidio (ne posjedujem OLED). 5. Veličina, možda sam malo pretjerao, možda sam trebao uzeti 75", ali isto sam sretan i oduševljen. 6. Zvuk, puuuuuno bolji od svih TV-a do sada, pošto ima vrag u sebi neki Subwoofer koji iza puca bas van. 7. HDR10 kad se upali, neki film od 80-90GB, Avatar smo jučer gledali na toj veličini i rezoluciji, bolje od toga ne ide, oduševljeni žena i ja. Uglavnom, best buy ako se mene pita, OLED je sigurno bolji tv, ali u toj veličini s tim featuerima skoro duplo skuplji. Toliko od mene. |
Nabavi si HFR verziju Gemini man ako hoćeš vidjeti kaj TV može. Mozak na pašu jer film nije ništa specijalno, ali isplati se zbog HFR, HDR i 4K u jednom paketu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:33. |