![]() |
Citiraj:
|
5060Ti je po specifikaciji mikro upgrade u odnosu na 4060Ti. U toj generaciji nvidia računa da se upgrade dobiva paljenjem multi frame generatora koji ujedno višom latencijom pruža osjećaj igranja quakea2 na modemu i vraća nas u 1997. Dakle nema ti smisla čekati taj 5060ti jer će bit skuplja a dobit nećeš ništa. Ako si se odlučio za 4060ti uzmi to sada i bok.
|
Ma pričekam svakako čisto da budem miran, nije mi sila ni hića, a možda se u međuvremenu opametim pa odlučim ostati na integruši do daljnjeg :D
|
Uglavnom samo se ti javi ponovno kad budeš kupovao, veselim se raspravi :D
|
Citiraj:
:care: On topic. Bzvz ceka "novu" seriju koja bude kod nas ionako skupa, jer eto bude perf nikakav valjan skok da pravda cijenu. Al ako mu se ne žuri... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Slavonac lijepo odi na techpowerup, odaberi neku grafičku čije performanse gledaš kao baseline i onda uspoređuj postotke porasta performansi i postatke porasta cijena kako se kreću.
Ja još uvijek nisam našao pristojan upgrade za moju 6700xt za koju sam dao 350 eura. |
Također ne treba zaboraviti na program Lossles Scaling koji zamjenjuje DLLS i FG te čini odabir grafičke širim jer te opcije preko njega su dostpune na svim grafičkim bilo one Nvidia ili AMD.
|
A ne treba zaboravit i da se fps limitira na 60fps ili refresh monitora u manje zahtjevnim igrama i da onda jedna 7800xt ne trosi nis bitno vise of 4060ti, kolega ima 4k monitor. Tamo gdje ce se 4060ti preznojavat, 7800xt ce vuc osjetno ispod 200w i bit tiha i hladna. Naravno u 4k i malo starijim igrama koje 7800xt jede za dorucak u 4k. TitanFall 2, Rage 2, Far CRy, Asseto corsa comp., F1 202x itd... Tak da po meni to sa potrosnjom poprilicno pada u vodu u nekom realnom scenariju..
Nema mi smisla imat solidan gaming 4k monitor i onda se limitirat na 1080p kad se za iste novce moze igrat legendarne igra u 4k sa ultra grafikom u punoj rezoluciji. 35% je 7800xt brza u 4k od 4060ti, Nvidia ko firma tolko ne vrijedi, bas. 4060ti je tolko mali cip da se na njega ni ne moze nakalemit sira sabirnica od 128bit, ono ostaci od otpadaka.. |
Citiraj:
Ok, imaš kvačicu, lijepo si i kulturno obranio našeg kolegu i kulturni dijalog, bravo. Samo kratka reakcija na gornje. Jedna od najsnažnijih manifestacija fenbojizma je kada je netko toliko emocionalan u svojoj pozitivnoj predrasudi prema nečemu, da traži sam pred sobom sve moguće izgovore da opravda vlastitu iracionalnost. To koliko je dosadan ili naporan ili agresivan u tome nema nikakvog utjecaja na to radi li se o fenboju ili ne. Tako da netko drugi "brka pojam fenboja". A kolega je u ovome topicu u tolikoj mjeri demonstrirao ovo o čemu govorim da mi je smiješno da odrasla osoba može biti takva. U svakom slučaju, samo lijepo i kulturno i dalje. |
Citiraj:
Vrt npr možeš kopat lopatom, motikom i krampom i sada je on zapeo za lopatu dok mu drugi vele da okopa motikom jer je lakše. On traži potvrdu da je lopata naj za posao, on nije fanboy lopate. Izvadi se malo iz konteksta, naveo je svoje razloge koje upoćuju vrlo precizno što točno želi, a što ne. Ajmo još jedan primjer, evo ja osobno kupujem PS konzole. Zašto? Jer obožavam Sony i sve ostalo je smeće? Ne, nego sam već previše godina u ekosustavu, imam tonu digitalnih igara, gamepad znam napamet i za sada mi još pašu. Ne želim se svađat, samo ispravit netočan navod. :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:28. |