![]() |
Citiraj:
Poslano sa OP6 |
Negdje sam ovdje pročitao da se kod neke usluge slanja paketa (ja sam primatelj, trebam platiti otkupninu), može vidjeti sadržaj paketa prije plaćanja? Može samo potvrda da li je to točno.
|
Moze. HpEx tj. sada paket24. Frend tamo radi i pokazao mi je obrazac za to! To je bilo prije par mjeseci.
|
Citiraj:
Trebam reći poštaru nešto ili što? |
Zapisnik...
Nazovi HP korisnicku sluzbu da ti potvrde proceduru. |
|
Eto... sve pise :)
|
Super, hvala puno na ovome. :)
|
Nasa draga HP. Nema veze sto ne znaju i ne mogu isporuciti paket na vrijeme, ali eto barem smo mirni kod placanja pouzecem :D :D :D
|
1 privitaka
48 dana od Francuske do Hrvatske, paket je konačno tu:
|
Jesi vidio :D
|
Citiraj:
I ja sam bio po svoj na glavnu postu jucer. 33 dana iz Francuske. :nono: Do daljnjega stedim zivce i nista ne narucujem. Barem je doslo. Pitam zenu tamo da imam 5 paketa iz Kine i da nista ne dolazi i ona kaze da nista vise iz Kine ne stize za sad?! Kako onda neki od vas dobijaju? Mislim da dolazi u valovima, pa ce onda i moji jedan dan. |
Prema komunikaciji sa seller-om, mislim da preko mjesec dana paket nije ni napustio Francusku. Kada konačno je krenuo, trebalo je dva i pol tjedna da stigne do mene.
Ako ne postoji opcija za DHL ili sličnu dostavu, običnu poštu izbjegavati dok se stvari ne vrate u normalu. |
Može li mi netko pomoći, tj. prokomentirati ovaj zadnji dio? Ja sam skužio da je 06.05. otišlo s carine u poštanski ured na dostavu.. Što sad znači "DEPARTURE TO COUNTRY OF DESTINATION"?
Citiraj:
|
Gdje to pratiš, kako izgleda tracking broj?
|
Citiraj:
|
Nakon 44 dana stigao jedan paket s Aliexpressa preko Uzbekistana. Po trackingu je dosao u HR 7.5., danas dostavljeno. Jos par cekam koji su jos u 3. mjesecu "Hand over to airline"
|
Mislim da ih badava čekaš, to neće stići, prije par dana ja sam za sve pakete od SingPost koji imaju status "Hand over to airline" otvorio dispute i ALiEx je presudio u roku 5 minuta i vratio novce. Ti paketi uopće nisu niti krenuli iz Kine. Inače ALiEx više ne koristi SingPost kao Standard shipping, prebacili su se na PostNL.
|
Ovo nema veze s Aliexpress temom, gdje smo već to sve prošli par puta. :D
Ali, eto, meni sve što je još uvijek u tom statusu, je već doma na stolu. |
Poslano sa SingPost? Ja imam 6 paketa sa tim statusom i ništa nije stiglo, tracking HP-a i SingPost uopće ne vidi te pošiljke nakon 60+ dana.
|
Odustanite od narudzbi van HR uopce sljedecih par mjeseci...:chears:
|
Necemo, izvana se ionako narucuje kad ti nije hitno i mozes cekati, a posiljke su kasnile i kad je bilo normalno vrijeme, sve ovisi kako te pogodi.
|
Citiraj:
Fercera EU. |
DHL Express, naruceno preko ebay, paket s manje od 1 KG.
korak: 1 Shipment picked up TALLINN - ESTONIA 17:03 (11.05.2020) 1 Piece ..medukoraci: Gdanks, Poljska; Leipzig, Njemacka; Frankfurt, Njemacka... korak: 13 Delivery arranged no details expected ZAGREB - CROATIA 14:09 (12.05.2020) 1 Piece ZG -> Dalmacija, 48h kasnije i nista... Tko zna kad ce do Dalmatinske zagore. Nema info gdje je u .hr. Zovem SZK da mi daju broj mog postanskog ureda, jer preko ovog tracking broja sto imam ne mogu nista na posta.hr i SZK mi je rekao da nabavim HR tracking broj kod DHL-a (??). Broj od mog lokalnog postanskog ureda nemaju (ili ih ne smiju davati..), sve ide preko SZK. :/ Edit: izguglao broj, zovem, ne javljaju se :D -> http://radnovrijeme.info/posta-radno-vrijeme-split |
Ako se nešto nije promjenilo u zadnje vrijeme, DHL express ne ide uopće preko pošte, te pakete dostavljaju kuriri DHL-a. Običan DHL paket dostavlja pošta i ima tracking number sa 9 brojeva i završava sa DE.
|
U nekim regijama DHL Express nema svoje kurire niti urede već ima ugovor sa HP i oni im dostavljaju.
|
Ovdje nikad nisam vidio DHL Express kurira. Tako da najvj., kao sto je SaleFFS rekao, imaju ugovor s HP-om.
|
A zašto ne kontaktiraš DHL Express i pitaš šta je sa pošiljkom i eventualno tražiš ranije spomenuti HR tracking broj ?
|
Citiraj:
DHL express dostavlja baš DHL, običan DHL ti ide preko HP-a :) Meni u Zagrebu je oduvijek tako. Paketi poslani početkom trećeg mjeseca mi konačno stižu. Već tri komada su mi došla. |
Je li netko imao slučaj da mu je pošiljka istekla (expired) na trackingu? Poslana navodno 28.02. i od tada tri puta ubacivana u vreću i ne mrda. Nije ništa ni hitno ni bitno pa ne znam da odmah tražim refund ili čekam...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:26. |