![]() |
Citiraj:
|
znači:
Citiraj:
Citiraj:
evo, bez ikakvih prčkanja po CCC-u (još je i locked, nikad dirano) grafa fino tiha i hladna. a nije ni super dupa vapor-xyz, već club 3d sa običnim coolerom(link), nikakve vapor kemije. IDLE, fan 25%, temp 42C http://www.imagesforme.com/out.php/t642913_grafa.jpg bezveze grijete i sebe i grafe na tim višim taktovima, bacate cca 80-100 watta u zrak a čemu? za idle u winsima? 3D je druga priča, tamo si dajte oduška sa taktovima i voltažama :) |
@TomRi - nije ona kod mene dočekala prčkanje po biosu, jučer je otputovala u južne krajeve a sutra stiže GTX260 :D Btw, kod mene nije bilo dizanja voltaže i na stock postavkama je temp bila 62C, i na tih 50% mi je vent bio dosta ''čujan'', očito je sva filozofija u spuštenim taktovima a za idle mode grafe ništa više od tvojih postavki nije ni potrebno...
|
Citiraj:
|
Editiranjem BIOS-a i promjenom taktova za 2D.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
opet ponavljam. U sticky-u pise da nastanu problemi kada se koristi ati ccc, citiram "Prvi je taj da u CCC-u ne možete smanjiti frkvencije tako nisko. Nadalje, ako u BIOSu memoriju spustite makar i malo (za 2D), tj dokle god su 2D i 3D frekvencije memorije različite, imat ćete JAKO neugodno titranje na ekranu svaki put kad kartica misli da ima neki jači load"
Je li ovo znaci da u sticky-u nije dobro napisano? :) |
|
hmm thx na ovom linku. Imam toxic verziju kojoj je memorija na 1000MHz. Ako sam dobro skonto bitno je da se dobije cio broj kada se podjeli 3d frekvencija i 2d za memoriju!? Znaci da bi kod mene islo 500MHz ili u jos boljem slucaju 250MHz!?
|
Prijatelju-nemam blage, ja svoju držim na default taktovima:)
|
Evo upravo sam ucitao bios sa kartice i odmah sam primjetio poruku da nije spojen power kabl, iako jeste. I isto kao i neki prijasnji forumasi nemam opcije za 3d acceleration frekvencije, sto je mislim povezano sa ovom porukom da nije spojen power kabl.
http://www.imagesforme.com/out.php/t...powercable.jpg http://www.imagesforme.com/out.php/t...owercable2.jpg |
LOL, to znači da tu možeš mijenjat što hoćeš da ti piše kad nije priključen naponski kabel, a ne da ti trenutno nije priključen.
|
Citiraj:
Znaci frajer nema skopčan pavr kejble?aha...ipak je, al...ma joj :) |
Citiraj:
|
To znači da u to polje možeš napisat npr. Nisi priključio kabel za napajanje konju matori!
|
Citiraj:
Citiraj:
Eto, Jelc vam je to na ljepši način objasnio. |
Poneki zarez ne bi bio naodmet, pogotovo u takvoj recenici koja se moze svakako protumaciti :)
|
Citiraj:
|
|
gledao sam tu i nema, ima ovaj sto i ja imam. Nego sada sam prckao sa bios editorom i podesim sve fino ali dobijem titranje ekrana ako spustim memoriju ispod 1000MHz za 2d, probao sam i 500MHz za 2d ali isto. Evo sada pokusavam sa ati tray tool-om i vidim da ima sva podesavanja koja mi trebaju, cak ima i smanjenje napona, ali nikako da skontam kako napraviti profil za 2d i 3d??? Ako moze neko da mi pomogne.
|
Citiraj:
Ne mora biti 3D aplikacija,nego bilo sta da je zahtjevnije grafa odmah dize taktove |
Pa da ali kod nekih se to ne desava. Da li bih mogao staviti ovaj bios od saphire sto nije toxic i ima 512MB, a koja ima sve opcije u biosu koje ja nemam? http://www.techpowerup.com/vgabios/2...12.080908.html
EDIT: A sta je ovo nikako da skontam kako napraviti 2 razlicita profila za 2d clock i 3d clock u att. Ako moze mala pomoc ko je vec radio. Ovdje sam zapeo, kada podesim clockove po zeliji kako ih sacuvati u profile? http://www.imagesforme.com/out.php/t645454_att.jpg EDIT3: OK skonto sam :D EDIT4: :D Je li moguce sa riva tunerom podesiti razlicito klokove za 2d i 3d i napon na 4870, i kako? Ja nemam posebno opcije za 2d/3d, mozda se moze nekako ukljuciti? |
Evo nabavih si 4870 sapphireovu :) , ovu pilicu:
http://www.jayceooi.com/wp-content/u..._hd4870_04.jpg I evo vent na 26% a temperatura 54 stupnja max. Odigrao GTA4 jedno sat vremena, gpu load nije isao preko 85-90% a temp jezgre nikad preko 67 stupnjeva. temp meme je bila nan skoro 80 stupnjeva, a šerderi nekakvu sicu... Ugl., grafa je prava zvijerka, ali nece ostati dugo kod mene, jer slab proc, plus 3850 u ormaru ...ide ona ća, pa ako netko želi..moze me PM-at, usotalom sad ce na trznicu uskoro. :) |
Uff, prvo sam imao ovu sapphiku pa sam je morao zamjeniti za toxic verziju zbog uzasne buke koju je prouzvodila u loadu. Vent je isao i na 3,2k obrtaja :D
|
Citiraj:
ja sma do danas imao 3850@s1 u kompu, i mogu ti rec...da mi se jače cuje napajanje od grafe. Sad dali ja nju nisma dovoljno uspio zagrijati ili nesto 10o neznam. meni je vrlo tiha, pogotovo u idleu i relativno hladna naspram pasivkuše sa s1.:beer: koja je oko 38 stupnjeva po novom jer sada 14" piri po njemu edit: evo loop-ah 3dmark 3 puta, i neznam kakve ti priče pričaš, cooler s enormalno cuje, cisto puhanje zraka pez zujanja kao na 3870 i sl. Za usporedbu sma imao gro kartica, tako da mislim da je super. Smao mi je skor bijedan: 10800 haha :) |
na koliko obrtaja se digne vent u 3d? Ljudi razlicito reaguju na buku :). Ja sam prije te imao 8800gts 320MB koja je bila znatno tisa.
|
Citiraj:
ocito ako si ju natjerao na 3200 obrtaja onda se jako cuje, uostalom, neznam koja grafa ne vrišti na 100% ventu? A ima i tu dosta u tome tko je koliko osjetljiv, pregrmio sam svakakve zujalice, pa mi je ovo milina :lol2: edit: neznam dali je kartica nekakav dobar primjerak, ali kuciste mi je super provjetreno, tako da fino usisava sa prednje, a izbacuje od iza i ništa neostaje. Mada mi se napajanje dosta ugrije za razliku od 3850 :). Grafa mi vuce par problema odjednom, a to je previse potrosnje, mucenje napajanja + zagrijavanje doticnog, + nemam vise nijedan 4 pinski slobodan :) |
Nisam je ja natjerao na 3,2k vec je sama otisla cim sam pokrenuo neku igru :). Ako na njoj imas 2,2k u 3D pod punim opterecenjem onda ili imas super provjetreno kuciste ili super primjerak kartice. Inace moja sadasnja toxic u 3d zna otici preko 2,2k obrtaja :)
|
OK na kraju sam rijesio stvar sa riva tunerom. Iskljucio sam ATI overdrive u ccc a u RT postavio 2 profila za 2d 250/250 a za 3d 780/1000 i to je to :D. Nema nikakvog titranja slike vent se spusti na 600 obrtaja u 2d i sve OK :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:49. |