![]() |
znam za to, to cu paziti, ali jel zaista potrebno reklamirat... sad su mi temperature ok
u loadu GPU VRM ide na 90, a memorija na 80... u idleu su izmedju 55 i 63 :S |
A pazi, sve dok ti se kartica ne ponasa kako ne bi trebala (sve dok radi bez zamrzavanja, artefakata i slicnih gluposti sve je u redu). Kada se to pocne desavati onda je nosis na reklamaciju (pod uslovom da imas uredno provjetreno kuciste).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Edit: kuciste je onak srednje provjetreno, ali kablovi su DŽUNGLA! Ovi iz VeMila mi ih nisu uredili kad sam kupovao komp tamo... Uredio bih ja sam, al se bojim da nes ne zaebem.. kuciste je - thermatlake vc 3000 ... grafa je jedva stala, hvala Bogu da sam mogao pomaknuti HDD cage |
neces nista syebati...stavis jedan 120mm sprijeda za upuh,iza jedan(120mm)za upuh,i po mogucnosti jedan blizu grafe(scythe kamme flex ili coolermaster)
|
oke, budem cim prije!
No mene s tom grafom jebe i to da, kao sto sam gore spomenuo, udjem u cod4 i igra mi trza prvih 30s - 60s, a onda pocinje raditi normalno... Nije da mi jako smeta, al sam siguran da ne bi trebalo biti tako... Mozda me procesor koci (nije e6600, nego e6420 na defaultu).. Jel bih dobio sta njegovim OCom na nekih 3.2ghz ?... kupio bih freezer 7 pro, iako sam citao da on do toga ide i na stocku, al ne bih htio riskirati posto je garancija istekla :) Hvala puno! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bojiš se kablove dirat, a ideš skidat hladnjak sa grafičke.. Neće to dobro završit.. :D:D I btw, pasta se mijenja, a ne nadodaje! :D |
Citiraj:
|
Ma ne bum ja stavljao pastu, frend ce :)
p.s. majcicu im :D, a frend lijepo kupio u ADMu i sve super hehe EDIT: ljudovi, jel normalno ovo trzanje sto sam gore napisao ? Hvala |
Citiraj:
Nisam to primjetio iskren da budem,da na 19 monitorima i 4870 CoD4 trza, bar ta igra je jako dobro kalibrirana,ko Gamepad.:D Nema greške. Ne trebaš clockati procesor s obzirom na svoje iskustvo i preporuke kvazi frendova.Znati ćeš navrijeme kad ti ponestane snage u procesoru,prvo prelaskom na 24 monitor primjerice i 1920 rezoluciju,onda možemo govoriti da 2.16ghz nije dovoljno za 4870. Ovako sada za 19 monitor i 1280x1024, posve dostatno. Na trzanje se ne bi obazirao i obraćao pažnju,samo instaliraj patch,ako možeš,i instaliraj zadnje drivere kad izađu,i bok. |
e hvala, to sam trazio! Ma bitno da proc ne koci... Onda je sve oke... zasada grafa sljaka super (otkad sam pocistio prasinu)..
hvala puno |
Skurovina
Imam Sapphire 4870 1Gb sad vec gotovo godinu dana i jedna stvar mi stvarno ne ide u glavu. Graficka se uredno zagrijava na 80-90°C u loadu od prvog dana dok vent ni makac od nekih 20% brzine vrtnje. S zatvorenim kucistem(nemam ni jedan vent) konstantno mi se palio vpu recover svakih 15-20 min ak je vani vruce, resetira se, malo se vent zavrti(full speedom) i pici dalje na 20%.
Kasnije sam stavio vent na manual control i podesio ga na 35% nije preglasan a temperatura ne prelazi 65° Uglavnom poanta posta je zar nebi kartica trebala sama ubrzati malo brzinu ventilatora da drzi temperaturu u neakvim normalnim granicama,da se itbjegne VPU recover(btw nikad me se nije komp smrznuo niti je bilo artefakta po ekranu, samo se izgubi slika na par sekundi i sve se vrati u normalu)? Kolko ja znam visoka temperatura bas ne pase tranzistorima(zamor materijala, il tak nesto) i kartica bi imala kraći životni vijek ak konstantno radi na 80, nego na 50-60. Uglavnom nisam uspio polovit na ovom masnom threadu dal je jos netko imao ovakav slučaj, dal je to mozda stvar biosa? Dal se da to nekak pametno podesit, il da si japanca objesim gore? Isprika unaprijed za pisanje biblije :respekt: |
|
editiraj BIOS i namjesti svoje vrijednosti(imas u linku koji ti je Jelc dao) i onda ti se nece pregrijavati,a kasnije lako vratis njen originalni BIOS ;)
|
thx za sticky :respekt:
|
HD 4870 problem s napajanjem
kupio sam graficku ali problem je u tome sto trebam 2 crna 6-pinska kabela iz napajanja u nju ustekat a ja imam samo jedan iz napajanja...pa me zanima dali postoji nekakav pretvarač da ne kupujem novo napajanje ako nije nužno
(oprostite ako sam na krivom mjestu objavio problem) |
dobio sam odgovor na bug.hr-u ,hvala
|
Trebao si dobiti s grafičkom karticom 2x molex-to-6pin kabel (adapter, ne pretvarac) !
Prestigao si me. |
hvala bar neko pokusava pomoc ovdje :) hvala puno
|
|
Citiraj:
E sad ja moram koristiti ccc zbog kontrole saturacije koju nemam u att. Ima li ko da je modao bios a da koristi ati ccc i da nema ovog titranja na ekranu, a da je na win xp? THX! |
Pitanje... Kupio sam danas Sapphire Vapor-X 4870, no u windowsima (radi aero), temperatura u idleu je 64°...
Kaj nije poanta Vapor-Xa da nema takve nebulozne temperature? Koristim windows 7, manual fan control ne radi izgleda, jer je na 28% stalno, bez obzira na koliko ga ja stavio. |
Citiraj:
edit: pogotovo ljeti.. jesi primjetio kako je vruće? :D |
Sorry, dolazim sa 7600GT pa mi je malo čudno, u najmanju ruku da mi je išta u kućištu >50°
|
Citiraj:
Meni je trenutno 43c. Porihtaj si profil venta ako treba ili poboljšaj cirkulaciju u kućištu... |
Na 70%+ zuji ko lud, a kućište je CM690, tako da zraka ima ko u priči.
|
Kolika je temp pod opterećenjem?
S čime si pokušao ubrzat vent? - Slobodno ga stavi na 50%, a ni na 70% nije preglasna ta ljepotica. :) edit: ako je temperatura pod opterećenjem ispod 80°C ja se ne bi brinuo.. :) |
Javim ti čim instaliram neke igre :P
Nema ni 3h da sam ga složio. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:54. |