![]() |
Pa šta nije bio test ekipe sa 2Crowdeda-dakle ima ih i ođe nazočnih;dakle test hladnjaka i da je Thermaltake ST malo bolji nego BT...:confused: :rolleyes: : stoopid :D
|
Katana Cu + Arctic Silver 5 instalirano - temperatura je pala za nevjerojatnih 19 stupnjeva, s 54 na 35, predobrooo, e da još nešto, montaža na socket A ne zahtjeva skidanje matične - normalni klip, živjeli
|
katani,o katana, tugo mojih dana
nek, odličan cooler, bolji od nekih duplo skupljih meni je razlika 3stupnja naspram bigwatera se,imao prodao zbog razlike :)) |
|
I šta sad što si skinuo to sa XBitLabs-a...?!: bonker : :rolleyes:
|
da li još je to i bakrena katana CU=bakar,znač 2-3 stupnja niže
|
Baterija ne razumijem ovaj tvoj post...: bonker :
|
Frizer ili Sonični toranj?
Dakle:
Kako su došle ove tropske temperature, moj box hladnjak vise nije dovoljan (na 50% okretaja temp senzora ide skoro do 60 u full loadu - everest) Treba mi za 3200+ oc na 2500-2600mhz, (dolazi veliki chieftec pa se nemojte previše obazirati na prostor u ovom kućištu). http://img224.imageshack.us/img224/778/11je2.th.jpg Zanimalo što bi bio bolji izbor (par celzija mi nisu bitna, no želio bih što tišu operaciju). Ovome svemu odgovara Freezer64 Pro, medjutim stvar koja me okreće prema sonic toweru je to što imam memoriju koja radi sinkrono na 500-520mhz i grije se poprilično, stoga mislim da ST s ventom koji puše "odispod" prema napajanju može igrati dvojaku ulogu - da hladi ST i usput pirka mo RAMu. Još jedna zgodna stvar kod ST je to što već posjedujem solidan 120mm vent, te to izbijam iz troška. Što vi mislite? P.S. Može li ST sa 3200+ na 1.3v na def. frekvenciji raditi potpuno pasivno (uz 120mm vent ispod napajanja koji izvlaci zrak)? |
mislimo da trebaš stickye pogledat. zove se coolers..što bi moglo biti tu, pitam se :rolleyes:...
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26230 |
Citiraj:
|
ja glasam za ST
|
E sad, gdje ima za kupit ST (osim linksa)?
Imam firmu koja ovdje u Sibeniku moze narucit iz losta/autronica/vemila/microlinea, imam hgspot isto, pa bi mi bilo zgodno da mogu tako rijesti jer ako narucujem iz Linksa onda me postarina izadje 30% cijene coolera. : bonker2 Vidim na lostovim stranicama da imaju opsirnu ponudu TT proizvoda, ali nigdje sonic tower??? Takodjer u HG-spotu imaju u cijeniku Freezer 64 Pro, dok im je na slici "obicna" verzija, sto nebi bilo toliko cudno da u ducanu u Sibeniku vec nije jedan freezer u izlogu, i da - radi se o ne-pro modelu. |
ST ce podosta bolje hladit od freezera..
|
ak novac nije problem onda sonic,mada sam ja uzeo freezera i super sam zadovoljan s njim
|
Sonični toranj i 120mm ventek
|
Mar
pusti memoriju nista joj nece biti... ako kupis sonic okreni ga tako da mu s jedne strane stavis 120 mm vent a s druge neka ti bude ovaj 120 koji imas za ispuh ako kuzis kaj hocu reci...tak bi postigao dobar flow zraka i najbolje performanse za cpu...memi nista nece biti :D ...sad ako ti je to preskupo onda ostani na freezeru bit ce dovoljno dobar :) |
Ma imam 2x120mm venta, tako da mi se ipak cini da je bolje uzeti ST (razlika 50ak kn), a vjerojatno je odnos hlađenje-buka u ST-a bolji (zbog većeg ventilatora jel'te).
|
Ispričavam se na OT-u,ali da ne otvaram novi topic...
Evo ovo meni izgleda fora,samo što nema kod nas za kupiti,inače dođe 25 eura u DE... :) http://www.itservice4all.de/product_...741&cPath=1_21 http://www.itservice4all.de/images/p...ages/741_0.jpg |
Pa izgled fora ali pitanje je kolko dobro hladi, kod nas bi sigurno skuplje dosao.....naruci ga od tamo ;)
@Mar: upravo to sto si rekao, stavis ga na 5v i nema buke da ga ebes, a hladi odlicno. |
Ne isplati mi se,mislim lik sa kojim sam igrao CS ima tu trgovinu pa bi on to prešverao preko grane,sad će na ljeto dolaziti na Cres;ali tamo su cijene skoro kao kod nas,a za garanciju danas-sutra ako ustreba šalji u Švabiju...
A i nema one egzotične 2Gb kitove šta sam tražio,neki Mushkin ili GSkill...tako da će Gold GX i Zalman dostajati :) Eventualno mislim si radi reda malo staviti i Freezer64Pro,nije skup :) |
Citiraj:
Bolje strujanje zraka + urednost. Ali dobro, posto si rekao da dolazi novi case... ;) |
Citiraj:
Bas radim na nekom projektu za obuzdavanje kablova od napajanja -kombinacija uzduzno razrezanih cijevi iz merk*ura (WTF cenzura -- edit :lol) (onih za izolaciju strujnih kablova) i plasticnih vezica, pa cemo vidit sta ce biti od toga za koji dan. : cheers2 Edit: Evo sad mi je sasvim slucajno upao u oko Scythe katana cu, ne netu ga svi hvale, a i nije onako glomazan ka sonic tower. http://www.scythe-usa.com/images/KATANA-Cu_9.jpg |
Pa bio ti je test na pcekspertu ;) Prezakon mali hladnjak-ić... :)
Sad se dvoumim između njega i Freezera64 Pro,***************iga Freezera sam već naručio;dostajat će :) |
TT Sonic vs Hyper 6+
koji je od ova dva bolji???hladio bi opty-a 165......imam mogucnost zamjene Sonica za hypera
s tim da na sonciu vent stoji naopako....jer onda cjev nebi funkcionirala.... http://img212.imageshack.us/my.php?i...14838ug7vo.jpg |
ZNam vec u kojem tijeku ce ic raspraca ali moram rec i ja svoje...kad niko nece stat u obranu...Evo ovako CM Hyper6+ se vise ne proizvodi..nisam siguran hoces li ga i naci da ga ima negdje za kupit.... Imam taj hladnjak i zadovoljan sam njime... masivan je i radi na istome principu kao i Sonic. Minus mu je st ima vent od 10 cm Vs 12cm na sonicu ali i nije neki minus Ako ti triba da se i to pripasat na veci i gotovo. Oba su jako dobra hladnjaka... Znam da Hyper izvrsno podnosi i vruci zrak u kucistu i slabu cirkulaciju time ga je teze ugrijat i obratno....
BTW zato ti je bitno sad minjat uopce ...? Ne kuzim kad vec pitas... ? |
Stoji naopako vent jer ne bi cijev funkcionirala? Daj malo to pojasni.
edit : aha, skužio sam, mislio sam da misliš na toplovodnu cijev, na na ono svoje hlađenje. Uglavnom, ne isplati se, ST je odličan hladnjak i nema ga smisla mijenjati za Hyper. |
Ostani na Sonicu nemoj mjenjat...
|
Citiraj:
|
Negdje sam čitao (mislim na Links forumu) da je ovaj tvoj način postavljanja nešto lošiji od horizontalnog postavljanja venta na STu.
Jesi vidio review Noctua hladnjaka na PCEXu? Mislim da imaju pravilnu orijentaciju, a bolji su od Hypera. |
Sonic je bolji od Hiper-a
a mogo si i BT uzet... u glavnom na ST staviš vent između tornjeva i imaš odlično hlađenje |
Vent bi trebao puha prema gore...to bi bilo idealno. Ovi Noctua hladnjaci su bolesni totalno..koja recenzija...i jos przu venice na 1.7V ...e to je test ne triba ti ni videno pored takvih zivotinja.... :D
Sky ne bunim de ja ni protiv svoga Hypera dobro radi svoj posao ;) |
Gle, sve su to redom odlični hladnjaci, ali kad čovjeku ni ST nije dovoljno dobar, moram preporučiti još nešto bolesnije. :)
|
Evo imam i ja jedno pitanje vezano za orijentaciju ventova na hyperu 6...dali da oba okrene da izvlače zrak iz smjera grafičke kartice prema gore ili da ih okrenem da izvlače zrak odozgo prema grafi...ja sam namjeravao staviti jedan 120mm vent na vrh da upuhuje hladni zrak ...i taj isti zrak hyperovi ventovi uvlače i hlade proc i pušu po grafi...što mislite..hvala unaprijed...
|
Citiraj:
|
Pa Wolv i ja se slažemo u tome da je vent između tornjeva (dakle, horizontalno) na STu bolje rješenje od vertikalnog postavljanja.
|
Vjeruj Sky-u ili si nabavi vodeno hlađenje
|
Citiraj:
e da imam jos jedno pitanje....sa 2gb,da pod virtual memory stavim no paging file ili da ostavim custom size(i koliki da stavim pod 'initial' a koliko pod 'maximum') |
Horizontalno između tornjeva je najbolje.
Što se tiče page file-a, ostavi ga na automatici, ali ga prebaci na nesistemsku particiju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:28. |