![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
neshvacam bas sta daju gratis, sve je gratis samo treba prec kod njih :D |
istina, istina...
eto, da ih pohvalim.. ja sam uzeo 2mbit vezu, 203kn. cijeli mjesec sam skidao, brzine su isle do 240ak kb/s, cini mi se i malo preko, naravno telefon se malo koristio i dosao racun od 230 i koja kn best buy tko god ima opciju toplo preporucam!! |
Evo, od danas i ja amiš.
PS, za one koje muci kvaliteta telefona... Isti radi besprijekorno! Bar kod mene... http://www.speedtest.net/result/115564946.png |
Evo i mene još malo u ovom društvu...jučer sam potpisao ugovor za Amis, brzina zasad 1 mbit, usluga 2u1, jedva čekam flat da se mogu ko čovjek opustit na netu...:D
|
Damn kada će amis u Rijeku pas mater jedva čekam da se riješim ovog t-smrada
|
Re: AMIS!!
Ljudi, kod mene u mjestu (Velika Mlaka, između Velike Gorice i Zagreba) prokopavaju nekakve kanale. Međutim, sve je već prošlo: plin, kanalizacija, struja, telefon... Ima li izgleda da postavljaju optiku ili nešto slično? Oko tih prokopa stavljena je neka ružičasto-crvena traka, ali nema nikakvog natpisa, a nisam ni vidio djelatnike.
|
stigao amis
nakon mjesec i pol zafrkavanja i izderavanja na HT, napokon su mi odobrili da odem na amis.
amis prosljakao iz prve, sve radi ok, evo prvi speed test http://img232.imageshack.us/img232/2...testvn5.th.jpg |
Citiraj:
Zanima me nakon koliko vremena su tebi dosli ugraditi amis od zadnje odbijenice tj. jel ih mogu ocekivati ovaj mjesec? |
decki, dajte molim vas recite kako ste rijesili probleme sa t-scumom.
cura hoce na amis, a ima PCM na liniji, i ovi se prave grbavi pomozite |
Citiraj:
ja sam se preselio, a bivsi vlasnik stana je prebacio svoj broj na novu lokaciju. zatrazio sam od amisa novi broj i duo uslugu jer je na starom broju bila dostupna na provjeri dostupnosti. oni su odmah poslali moj zahtjev u t-com gdje je cucao mjesec dana!?! da bi mi ga onda odbili uz obrazlozenje nepostojeca veza krajnjeg korisnika i postojece veze??? prevedeno u normalni jezik - nakon sto je prijasnji vlasnik prenio broj oni su odmah maknuli paricu kako bi mi mogli naplatiti ponovno ukljucenje... onda sam morao od ht-a zatrazit prikljucak jer su mi u amisu rekli ako to budem radio preko njih da ce me odbiti opet) i platit cu 600kn kad mi dodje prvi racun od HT-a. to dsam cekao tjedan i pol. drugi dan nakon kaj mi je tip iz ht-a stavio telefon zatrazio sam amis duo i cekao opet tjedan i pol, ovaj put je ht dozvolio prijenos broja i nakon sto su od ht-a dobili obavijest da se prebacivanje moze napraviti cekao sam tri radna dan. uglavnom, sve sto sti treba za spajanje doci ce ti sa city expressom i sam si sve podesis bez frke. |
Mene su danas zvali da sutra do 13h ce me t-com iskopcati i onda ce oni to prebaciti , a do 16h ce mi stici modem i receno mi je da dok ne spojim modem i instaliram ni telefonska linija nije u funkciji , vele da su upute dovoljno detaljne , i vjerujem da ce proraditi sve , ali ipak da pitam tu jer ima nesto na sto posebno trebam obratiti paznju ? i jer stvarno samo ovaj kabel izvadim iz obicnog modema i piknem u novi i to je to ?
|
gle sve dobis i nemas sta puno..upalis modem ustekas kabel, kad on pokupi konfu to je to..linija radi..
samo cura je imala problem oni su javili da ce t-com prebacit liniju u cetvrtak prosli, pa se to nije dogodilo i nitko pametan nije mi znao rec u amisu zasto... zvao sam ih par puta i totalno su nestrucni i nemaju pojima sta se tog tice.. kazu, mi smo poslali upit t-comu i oni bi morali odgovoriti u 48h, ako ne, slat cemo upit ponovo.. kataka...strofa te da ce onda javit.. da bi mene cura zvala jucer (utorak), joj meni ne radi telefon.. ostatak sve ok.. eto ;) edit... prebacivanje brojeva ti se dogadja od 13-16h nije odredjeno tocno kad, jer t-com tada prebacuje brojeve na druge operatere..tako da nemora bit u 13h da ces ostat bez telefona.. a cityexpress bi ti trebao dofurati modem do 13h.. |
Citiraj:
Ja i frend smo kod njega spojili za 5 minuta, sve je nacrtano stvarno nemaš kaj fulat modem bi ti trebao doci prije 13h...kad je sve gotovo oko prebacivanja amisa i t-coma nazovu te iz amisa i pitaju jel sve u redu |
kad su dosli kod mene ja sam bio na poslu, moja zena je uzela modem i sve sama spojila, ja sam samo kad sam dosao doma upisao username i password u router deri :)
tak da te nema cega biti strah Router, fakat ide bez beda. ako su ti iz t-coma najavili iskapcanje u 13h, onda ce ti modem doci oko 12h, tako sam skuzio da rade. s instalacijom nema frke, ali isprobaj odmah sve jel radi i zovi ih ak ne stima. mene su zvali navecer da pitaju jel sve ok, prijavio sam povremeno krckanje u telefonu i jeku - rijesili su odmah drugi dan ujutro. |
Hvala , vjerujem da bude sve proslo u redu , pa cu se javit sutra kad budem Sirokopojasan :)
|
jel imao tko problema sa skidanjem sa PCMa dok je prelazio na drugog operatera?
imate kakvo rjesenje, kako cim brze i bezbolnije to cudo skinuti sa linije? |
Evo me u sirokom pojasu , spojio po uputama i radi sve ko zmaj . zasad .
|
Evo i meni došao račun, 4MBit - 300kn + telefonski razgovori = 360kn sve skup.
Ugodno sam se i sretno iznenadio. Lijepe cifre, nadam se da mi neće nikad preć preko 400kn ;) |
meni je amis dosel u ponedjeljak, s netom sam jednostavno odusevljen dok je s telefonom bilo problema
nisam mogao primati dolazne pozive do jucer (srijede) navecer, znaci malo vise od dva dana bez dolaznih poziva (nije tak ni lose bilo, tisina u kuci :D ) |
Da li jos netko ima probleme sa amisom? Evo vec sat i pol malo radi malo ne.
Citiraj:
|
nisi jedini, ja mislio da je domene ali ocigledno nije, valjda bu se smirilo,ali ako se nastavi ujutro ih zovem
|
Nije do domene, dns radi, interna konekcija do amis gw radi isto. Znaci da im je ocito pao router ali u stvarno nezgodno vrijeme i net je nestajao onako podmuklo. Bas sam kompajlirao kernel i samo odjednom bam nestane mi server, ja vec panika idem requestat reboot. Strasno
|
sori meni tipkovinca nesljaka bas najbolje ja sam milsio da je do mene ali kako si se i ti jvaio onda znaci njima je nesto oslo, budemo vidjeli sta je do jutra ce se smirit valjda, vidim da i sada nepuca bas samo tako
|
Ima li mozda netko na amisu 2u1 i da igra COD2 pa da javi kakvi su pingovi?
|
I ja imam problema od sinoć od 23.30h, svakih pol sata je net STAO.
Gasi - Pali Router i radilo je (pol sata) Zadnji put oko 00.30h -1h, nije uspostavio vezu. Ujutro par reseta, gasi - pali, ništa, MRTVO. Gori samo Power. Zovem KOPO ujutro, i lik "Kruno" mi veli, "JA SAMO OVDJE RADIM, NEMOGU VAM POMOĆI". "U PONEDJELJAK DOLAZI TEHNIČAR". Takvim pacijentima treba dat otkaz, kao i svakome koji odgovori stranki "JA SAMO OVDJE RADIM". |
I sad sam ga ponovo zvao, sad je bilo malo bolji. :D
Uglavnom, nevjerujem da će se ovaj problem riješit sam od sebe, i sad sam bez telefona i bez neda 2 dana.... NIšta, u PON kad sve proradi, poslat mail i zahtjev da NAM oduzmu 2 dana od (cijelog mjeseca) pretplate, tako da dobijemo još manji račun! |
meni radi sve OK, nisam imo problema, al mi se dogada da kad prespoijm zice tak da imam 2 telefona onda zna pucat, ono drzi 2-3sata i onda pukne, isprva sam to slozio i sad je opet pocelo, a kad stavim na 1 telefon onda je dobro,
Kak je vama koji imate 2 telefona? |
ja upravo dosao doma i SVE sljaka najnormalnije, inace iamju oni i tehnicare koji rade danas :D
|
da?
To mi ni jedan nije rekao, čak ni frend kaj tam radi.. Ev, sad i meni je proradilo. |
Citiraj:
Centrala Trnsko/Savski Gaj. |
Citiraj:
makar mislim da je to u mojim kablovima problem. |
Nazoveš i pitaš na kojoj si centrali :p
|
Citiraj:
|
meni je sve ok radilo, i jucer i dana.
inace, ping na CoDu2, na slovackom serveru mi je 40-80, imam 2mbita/sec amis. |
meni je prekjucer par puta pukla veza, al sad sve radi
covjece skino sam 40GB ovaj tjedan lol, na 1Mbit brzini :D |
Šta,ne gasiš ga uopće? :D
Ja pretprošli mjesec 50gb up/50gb down, prošli 30gb/30gb,a ovaj neću ni 30gb sve skupa preći. Nije zanimljivo,sad kad nisam ograničen paketom,a neznam ni šta bi više skidao. |
Jedno vjerojatno glupo pitanje.
Ovako ja sam trenutno na t-comu i sad sam zvao amis i rekli su mi da je t-com prihvatio prelazak na amis i uglavnom amis bi mi trebao stic ovaj tjedan. Sad me zanima posto je sutra novi mjesec da li bi bilo pametno da se prebacim na start paket i ne ulazim na net tih par dana dok amis ne dodje kako bi platio samo brzinu t-comu, a ne kompletan paket od 5gb makar ga uopce ne koristio? |
Citiraj:
To sam ja već napravio za 5. mjesec, prebacio sam na start paket jer AMIS bi mi trebao doći za 4-5 dana...danas još stigneš! |
Ma ja sam vec krenuo prebacivati pa sam vidio opet neke opce uvjete koje trebas prihvatiti. Pa sam razmislio da ne bi bila neka kvaka, vise me nista ne moze iznenaditi kod T-coma.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:00. |