![]() |
|
nvidiji ne treba 4070 i nizi brojevi. za srednji razred i dalje ide kompletna lista ampere 3000 serije koje ima na pretek. maestralan marketinski potez jensen huanga. kome trebaju najbolje performanse taj ce platiti premium cijenu a kome ne trebaju ima ampere iz 2020 po cijenama iz 2020. top 4090 brutalno dobra.
|
Citiraj:
lik je super to odigrao. starih grafi ima hrpa na prodaju, jos izbacuju revizije svih slabijih jedino to moze pokvariti amd ako izvuce asa iz rukava, mada sumnjam za one koji imaju neogranicen buget konacno mogu igrat u 4k120hz. ostali kupit starije serije ili cekat ove slabije modele nagodinu |
Ovisi i o cijeni, Samsung je jeftiniji proces od TSMC, a yieldovi su sigurno sad već dosta dobri. A i stavljaju manje memorije :) Trebalo bi tu biti prostora za price drop ako RDNA zaprijeti.
|
Citiraj:
Svi oni imaju 7950x CPU tako da nije do para. Nego da bi koristili 7950x test setup za testirati 4090 to znači da bi morali nanovo izbenchmarkati s tim novim setupom sve igre koje testiraju sa svim mogućim grafama koje stavljaju u te grafove. To oduzima jako puno vremena, a iovako su pretprani poslom jer su apsolutno svi živi i neživi launchevi i CPU-ova i GPU-ova se potrefili u skoro isto vrijeme. Imao si nedavno Zen 4, prije par dana Intel GPU-ove, danas (FE) i sutra (AIB modeli) je 4090, idući tjedan je već Raptor Lake i onda su u 11. mj. i oba 4080 modela i RDNA 3. Kad prođu Raptor Lake reviewovi vjv će tek onda napraviti novi setup sa ili 7950x ili 13900K tako da će biti garant updejtani grafovi kada dođe vrijeme za 4080 i RDNA 3 reviewove. |
Bilder says;
|
nVidia GeForce RTX 4090: The New Rendering Champion:frend:
Citiraj:
|
Đizs, kad gledam ove benchmarke za 4090 - koja živina. Kad zamislim početkom sljedeće godine nekakav 7800X3D+4090 setup - kakav će to sistem za igre biti... Boleština.
|
Više puta sam ponovio, tko želi dobro iskoristiti svoj OLED 65" 4 K 120 hza. ova grafa mu je ko budali šamar, ako mu nije žao novac naravno. Sulude cijene ali i suludi gaming doživljaj, totalno nezamisliv do prije nekoliko godina. Čak se uredno igra i na 8K
Čak i flight simulator radi na 60+ fpsa u 8K |
2022. godina, ovo je prva kartica koja drzi zakucanih 144fps na 1440p (ako imas 144hz monitor jel). Toliko o marketinskim forama do sad da nam trebaju 8k monitori i ina sranja.
Citiraj:
TSMC and Samsung Electronics Hit by Major Slump in Chip Sales, TSMC Stock Price Drops 7% Worldwide PC Shipments Decline Another 15.0% in the Third Quarter of 2022, According to IDC Tracker AMD Trims Q3 Forecast, $1 Billion Missing, Client Processor Revenue down 40%, Halved Quarter-over-Quarter A to je tek pocetak ;) |
Da na MAX detaljima koji se uvijek mogu smanjiti ako je baš cilj tih minimalnih 144fpsa, i to još na freesync monitorima.
|
Pa jel uopce ima smisla pricati o smanjivanju detalja sa rtx 4090 ?Nisam ih na 3080 smanjivao, bogami nebi ni s ovim krškom. Kao sto sam rekao , ako imas 1440p 144hz monitor, tek sad imas full fps. U isto vrijeme smijesno i zalosno.
|
Citiraj:
|
Nisi ni ti mene shvatio, procitaj jos jednom sto sam napisao. Nigdje nisam spomenuo polovnu 3080 i smanjivanje detalja. Da se ispravim, ako novci nisu problem i zelis imat naj naj onda stoji izjava: Ovo je prva kartica koja drzi zakucanih 144fps na 1440p (ako imas 144hz monitor jel), na max detaljima bez dlss, fsr itd itd .Ovo sve se podrazumijeva ako imas top tier proc a ne r5 3600.
|
PA to je moja poanta, RTX 4090 nije prva 144 fps min kartica, jer se detalji mogu smanjiti. To sam napisao, ni manje ni više. Naravno da za visok FPS trebaš imati najbolji mogući CPU, pa u ovim recenzijama RTX 4090 hladi jaja na 1440p jer nema dovoljno brzog procesora na tržištu. Uopće ju ne treba nitko kupovati za rezolucije ispod 4K ili barem 3440 x 1440p kao minimum.
|
ja se nadam da nitko ne kupuje grafu od 2k eura za igranje na 1440p
ali to znaci da iducu generaciju to ce vjerovatno biti slicnih karakteristika u 5080 varjant,i i onda u 6070 pa ce biti dostupnija vise ljudi. tesko se ljudi micu s 1080p na 1440k, a kamoli 4k |
aha sta više fps/a to veci esl pro
neka pinga daj fps/a Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
A o cem ti tupis? Tko prica o pro? Imas li jedan smislen post u zadnjih mj dana ? Boli me rac za ping kad sjednem za vikend i peglam division 2/BF V s ekipom i zelim odmorit svojih par h. Na stranu cijena konfiguracije, tek ovo sad je zlo od kartice.
|
Citiraj:
Govorim iz pozicije koliko je to objektivno brutalno jak hardver...do mjere da sada fakat vidiš da će developeri igara morati ozbiljno dići razinu grafike da ovo iskoriste...znam da se s RT vrlo lako zakuca čak i 4090, ali tu sada ne mislim primarno na RT. Iako, ne znam što se više ima dizati u smislu efekata. Rezolucija ne, AA ne - što još ima osim RT da može ozbiljno iskoristiti ovakav hardver? |
Vidim performanse na max detaljima, i dalje se držim onoga kaj sam napisao ko uklesanu kamen, i spreman dam to braniti na sudu časti pred porotom.
|
Citiraj:
Ima, eno gore McG stavio post , u renderu je ovo cudo jako pa i jace od 2x rtx 3090. Lewis ce ti prvi reci koliko njemu znaci :) . Nadam se da imas gdje posuditi 144hz ekran pa probati. Ja ni dotu vise nemogu igrati na 60hz. |
Citiraj:
|
Treba postove čitati barem pet puta :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Developeri ce raditi igre za konzole, i onda tek nakom godinu dana portat na komp ako je ekskluziva.
Brijem da ce biti samo za neke rendere, sta bi moglo biti, a ne neke aktualne igre. Barem neko naredno vrijeme. Pogotovo kad vidis trend da rade samo remastere umjesto novih stvari. Kolega ce svoju grafu iskoristiti za posao kako i spada. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Pogledao Stevičin review, apsolutno brutalna kartica. Ne sjećam se kad je nova generacija bila ovoliko brža od stare.
Ovo je prava stvar za nekog kome treba 4k/120 i ima para naravno.:D Za manje od toga nema ni smisla kupovati. No malo je ljudi koji će ovo platiti, vidim u Njemačkoj su od 2300 EUR pa na gore :lol2:. Problem je što nvidia misli da je još uvijek jesen 2021. Situacija na tržištu je dijametralno suprotna, da ne kažem katastrofalna, pogotovo za high tech. AMD pao 60%, Intel 50%, nvidia 58%....mining ne postoji, inflacija, recesija, da ne spominjem ostale probleme u svijetu atm. Zaista je teško očekivati da će se ovo prodavati u količinama koje bi njih zadovoljile. Za one koji misle da se high end lako prodaje bez obzira na cijenu neka pogleda situaciju sa zen4 i matičnima.... Citiraj:
Gayming nikad nije bio jeftiniji, kad kažem gayming onda mislim zbilja na igranje pred računalom, ne na plakanje curica kojima igra ne ide u 144 fps-a pa im to izaziva duševne boli i stvara emocionalne ožiljke :D |
Citiraj:
|
Nemoj tak Mladene, nek čovek piše koliko god ga volja, a makar smo ti i ja imali kojekakvih rasprava na temu "rekordnih zarada" podjebavanja, koliko god se rečeno činilo čudno s moje strane - nisi ti loš.:)
I sam si rekel da ovo doživljavaš kao neku RPG igru kojoj gradiš svoj lik i to je to. Ja sam svojevremeno svoj orginalni profil neslavno uništil iz istog razloga koji JuiceBox spominje - nakupilo se previše toga. Kasnije mi je bilo žal i ispal sam idiJot prve klase, a ovaj forum je ipak jedno od rijetkih mjesta na kojem se može pročitati svašta korisno i zanimljivo, kaj je zapravo i svrha ovakvih virtualnih okupljanja. |
Citiraj:
Sent from my SM-G986B using Tapatalk |
Citiraj:
Osobno nemam nikoga na toj listi, došao sam raspravljati, to je jedna od svrha foruma, razmjena različitih mišljenja. Ak mi se ne posta, ne budem postao. |
Ma samo velim nije rješenje da se vas dvojica uopće zaobilazite na forumu, jer tak malo po malo i ostali budu samo "moji" BUG forum "obožavatelji":):D, a to je onda žalosno samo po sebi.:kafa:
Kaj se same RTX 4090 kartice tiče, izgleda da je eVGA pravovremeno skočila s vlaka, jer po svemu sudeći nVidia ne treba puno da ima najbolji model, dok AiB partneri u čudu gledaju kaj se desilo.:chears: |
To si dobro rekao, nvidija je napravila najljepšu grafu, ovo kaj rade AiB sa količinom ledica je povratiti. Hebote sad i ja pričam o ljepoti komponente koju smo još prije nekoliko godina gurnuli u kućište, zatvorili i zaboravili do čišćenja.
|
Kod mene se uredno godinama skuplja prašina i živo me zaboli, glavno da (ako ih ima) mogu isključiti RGB kerefeke.:):D
RTX 4090 referentni modeli koliko god ogromni, ali ispali su manji od ovih custom-made rješenja. Veli Švabo da je za 5% manje performanse, nVidia izdanje lako stalo u 300W gabarite. |
Gledajući HUB recenziju stekao sam dojam da je 4090 impresivna kartica (i bez DLSS-a 3.0), vrlo dobar skok u raster i RT performansama, i ono što me iznenadilo je potrošnja koja je dosta niža od 3090TI (ako sam dobro razumio), i ono što smo znali prije recenzija da će 4090 biti najbolja kupovina iako je vrlo skupa, 4080 neće donijeti takav skok, a o 4070 se bojim i špekulirati.
|
Baš sam gledao De8auera kako je rekao za ove aftermarket kartice da su marketing bullshit sa onim preseravanjem Bionic shark fans i ostalim pizdarijama i da izgledaju ko igračke, no ova FE da izgleda puno ozbiljnije od ovih aftermarket šta bi se osobno i složio s njim. Sve je više RGB sranja po karticama i toliko blješte da je to za popizdit (da znam može se ugasiti sa softverom ili isčupaš kabel). Pogotovo sad jer vidim i da ju je napokon jednostavno za servisirat kad si hoćeš pastu promijeniti, a ne da moram potrgat pol grafe da ju rastavim.
|
Imaju beskonačne resurse za CFD simulacije, to je inženjer iz Nevidije rekao kosatom Steveu. Mogu simulirati milijun prototipa coolera i odabrati najbolji.
AIB-ovi kupuju ono što se nudi na tržištu, i onda blesavim marketingom i RGB kričarijama privlače kupce. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:37. |