PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Windows 10 Pro OEM licenca ispod 12 € (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=295388)

Brko 21.11.2018. 07:18

Citiraj:

Autor Juice (Post 3250458)
Dragi moj, da ne čitam dalje post od prvog odlomka, ajd ti meni objasni što si tu rekao.
Kakvo "pače"? Pače je životinja, čak ima popularna lektira za klince i predstava "Ružno pače".

Pače je izvedenica od "dapače" koju također možeš čuti i u engleskom jeziku "yes little duck".

Sent from Usreo Mobara

lobo64 21.11.2018. 07:56

Pače?
Svašta. Zvuči kao razgovor pedofilnih patkova...

Juice 21.11.2018. 08:08

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3250482)
Pače je izvedenica od "dapače" koju također možeš čuti i u engleskom jeziku "yes little duck".

Sent from Usreo Mobara

U tom obliku sam ju čuo kao "pačem". Moguće da je i bez didatka "m" bila samo nisam nikad registrirao. Nemam naviku koristitu tu izvedenicu pa nisam ni išao za tim da može bit kraća kao "pače".

buljaka 21.11.2018. 08:15

To je ovaj novi govor popularan medju klincima koji se preseravaju pa izmišljaju skraćenice od skraćenica i prave izvedenice od svega. Npr mobara, prodanovic, bumpara itd Debilno do jaja...

Forumi i Facebook su proširili nepismenost , naime sad ti je normalno čitati ove gluposti zato što ih neki mulac forsira stalno i jbg...

Što se tiče licence .. dobio sam odgovor na telefon da se OEM ključevi ne priznaju ako nisi na istom računu kao i komp . Logika. Dakle ovo sakomalosammako ne prolazi za firme naravno

Keano16 21.11.2018. 08:16

Meni zvuci kao tepanje

Brko 21.11.2018. 09:58

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3250492)
mobara, prodanovic, bumpara

Vidim da pratiš moje postove :D jedino mislim da ne koristim bumpara, ali ne garantiram :D No dobro, lijepo za znati da imam "obožavatelja" ;)

Nastavno na temu, jeste na kraju našli konsenzus? Jel legalno za pravnu osobu imati key od 3 eura ili ipak treba istresti 200 eura?

Sent from Usreo Mobara

Bubba 21.11.2018. 10:11

Citiraj:

To je ovaj novi govor popularan medju klincima koji se preseravaju pa izmišljaju skraćenice od skraćenica i prave izvedenice od svega. Npr mobara, prodanovic, bumpara itd Debilno do jaja...

Forumi i Facebook su proširili nepismenost , naime sad ti je normalno čitati ove gluposti zato što ih neki mulac forsira stalno i jbg...

:D :p

Citiraj:

Što se tiče licence .. dobio sam odgovor na telefon da se OEM ključevi ne priznaju ako nisi na istom računu kao i komp . Logika. Dakle ovo sakomalosammako ne prolazi za firme naravno
Da covjek ne povjeruje, ha? :D

Dobijem i ja valjda nekakvo "sluzbeno" ocitovanje kad-ikad pa pustim ovdje. Od zakonodavca, jel.

Skys 21.11.2018. 10:28

Ovo sam ja dobio od MS HR kao službeni odgovor, c/p:

Poštovani,
Vezano za vaš upit o legalnosti rabljenih liceni softwarea nažalost Microsoft me može potvrditi valjanost ili legalnost softwarea koji nije došao iz našeg ovlaštenog partnerskog kanala( prodaja putem distributera i partnera; https://www.microsoft.com/hr-hr/solution-providers/home )
Zahvaljujemo na upitu"
Otprilike isto mi je rekla druga i na helpdesku na nakom čudnom hrvatskom.
Tak da mene zanima od koga i kojeg MS-a ste dobili odgovore vi koji ste ih dobili.

No, u tel. razgovoru s MS HR, gospođa se složila da je za dokaz legalnosti SW pred inspekcijom dovoljan važeći račun.

E sad...

P.S. Nikoga ne nagovaram na kupnju rabljenih licenci, ne tvrdim da je sve to ok i legalno, kao ni da nije ok ni legalno. Jednostavno me zanima istina. "D trut iz aut der." :D

sakomako 21.11.2018. 10:52

Citiraj:

To ti je spika gimnazijalaza iz sredine 70' i to rodjenih Zagepčana iz centra ZG, naravno kada smo se zezali. To što je to nekima postao novogovor me ne čudi, jer je nekima više od tri rečenice teksta problem.

Ja ti rekoh da sam gledao isključivo retail verzije, da čitate znali bi a ne baljezgali.

Rista 21.11.2018. 10:57

Nisu li one tvoje licencare OEM?

Citiraj:

Should the computer be reformatted, reset or any changes made to the hardware, there is no guarantee that the key will continue to function on the PC

sakomako 21.11.2018. 11:06

Citiraj:

Autor Skys (Post 3250536)
Ovo sam ja dobio od MS HR kao službeni odgovor, c/p:

Poštovani,
Vezano za vaš upit o legalnosti rabljenih liceni softwarea nažalost Microsoft me može potvrditi valjanost ili legalnost softwarea koji nije došao iz našeg ovlaštenog partnerskog kanala( prodaja putem distributera i partnera; https://www.microsoft.com/hr-hr/solution-providers/home )
Zahvaljujemo na upitu"
Otprilike isto mi je rekla druga i na helpdesku na nakom čudnom hrvatskom.
Tak da mene zanima od koga i kojeg MS-a ste dobili odgovore vi koji ste ih dobili.

No, u tel. razgovoru s MS HR, gospođa se složila da je za dokaz legalnosti SW pred inspekcijom dovoljan važeći račun.

E sad...

P.S. Nikoga ne nagovaram na kupnju rabljenih licenci, ne tvrdim da je sve to ok i legalno, kao ni da nije ok ni legalno. Jednostavno me zanima istina. "D trut iz aut der." :D

Ova gospođa što razgovara na telefon je po meni porijekom iz Vojvodine i to sjevero istočnog djela, po svom govoru. Meni je provjerila licence prije 3 godine, a jučer mi je rekla da sada to više nemože i da se licenca koja je za neku državu registrira na serveru u toj državi. Također mi je rekla da se po onome što piše u PC kada se pogleda ne može znati dali je licenca OEM ili retail. Čak niti nakon registracije sa ključem iz generiranog koda se ne može vidjeti razlika dali je OEM ili retail.

No server koji to provjerava dobro zna o kojoj se licenci radi i dozvoljava za retail neograničeni broj reinstalacija. No ima jedna caka koju nisam ni ja znao do jučer, a to je ograničenje za retail verziju da se može reinstalirati maksimalno 1 puta unutar 90 dana. Mislim da je tako nešto spomenuto u onom ogromnom tekstu koji nitko ne voli čitati, samo onda nisam baš najbolje shvatio što se pod time misli jer sam na brzinu preletio preko toga, ali sam ipak uhvatio ovu opasku o 90 dana.

Citiraj:

Autor Rista (Post 3250548)
Nisu li one tvoje licencare OEM?

Nisu jer sam baš tražio retail.

tor 21.11.2018. 11:21

sakomako - koristi multi-quote, ne postaj dva ili više postova za redom, ne pričaš sam sa sobom.

sakomako 01.12.2018. 19:53

Uputio sam upit na carinsku službu i dalje nema odgovora na e-mail!

No skrenuo bih pažnju da se od 3.12.2018 mijenjaju neka pravila.

Evo link na odluku EU komisije:

https://ec.europa.eu/digital-single-...-single-market

What is geo-blocking?

Online sellers apply barriers and impose restrictions to consumers on the basis of their nationality or place of residence. Some examples are:

blocking access to websites across borders;
denying the possibility to complete an order, to purchase goods or to download content when accessing a website from abroad;
denying delivery or shipment across border;
providing different prices and conditions depending on nationality, country of residence or location of the customer.

Ovo je pomalo u koliziji s onim što su mi u Microsoftu kazali i naglasili da imaju novu praksu, a to je da se kupljeni softwer u npr. Njemačkoj može registrirati samo preko računa otvorenog na serveru u Njemačkoj.

Stanky069 03.12.2018. 19:14

Kupio ja licencu na Ebay.de...neki dan jednu i maloprije drugu... I gle čuda,dobijem potpuno isti aktivacijski ključ kao i prije par dana... Iako prodavac ima kopiran zakon o rabljenim ključevima i iz DE je,meni to baš ne djeluje legalno i kako treba...

EDIT: prodaju "volume ključeve". Uredna trgovina,ispostave račun...

Ali ključevi su iz " volume licence",navodno. Poslao upit Microsoftu,pa da vidimo sto oni kažu.

Nekako mi se cini da će biti ona - "tko kupuje jeftino,kupuje dva puta"

Poslano sa mog ZTE B2017G koristeći Tapatalk

prileee 03.12.2018. 22:55

Ne znam, ja sam 3 kljuca do sad uzea sa ebay.co.uk i svi vec rade oko pola godine. Uostalom i da krkne za godinu dana, za 3 eur novi i vozi dalje, ali mislim ako nije do sad da ni nece.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Stanky069 03.12.2018. 23:04

Ne znam,cekam da vidim sta Microsoft kaže...a i dok stignu svi dijelovi za komp da ga sastavim i instaliram. Ako ne bude radio tražimo dalje...

Flegma 04.12.2018. 10:37

Ode uopce nije upitno jel neki key radi ili ne, ode je citava rasprava oko toga jeli taj kljuc legalan ako imas firmu/obrt.
I ja sam prije imao Bitdefender licencu od 5 eura, Windows licencu od 10 eura, Office crackirani, itd. Sad vise ne smijem i radije cu platit windows/office licencu iz ducana i bit mirne duse, nego se ic jebavat za 10 eura kupit nesto online i onda se mislit jel to legalno il nije i oce me Šime iz inspekcije je*at radi toga.

prileee 04.12.2018. 12:21

Tema je o win10 keyu za 10 eura, a to je komentira i stanky povise. To sta je onaj ravnozemljas i trol sakomako zagnjojia temu sa beskorisno dugim postovima je samo propust administratora sta nije popia bananu. Svakom imalo pametom je valjda jasno da se nece zajebavat sa keyem od 3-10 eura za poslovne svrhe.

Stanky069 04.12.2018. 12:30

Koliko vidim tema je o win ključevima za malo para...sto i ime teme kaže.

Sto se tiče legalnosti,u DE je to potpuno legalno... Ali mi smo uvijek posebni,kod nas kad nesto i pise u zakonu,napisano je tako da se može tumačiti na različite načine...

Iskreno,da imam firmu u HR, ne bih se zezao s tim,zbog uštede malo eura da se natežem s našim inspekcijama i pravosuđem...nema smisla jer kod nas i kad si u pravu, nisi...

Skys 22.01.2019. 17:13

Update

Evo, da aktualiziram temu.
Informacija koju sam danas dobio od inspektora carine, razgovor u živo, ne preko telefona. Ne, nije mi prijatelj. Dapače, vidio sam ga prvi put u životu.

Ukratko: da, legalno je. Dokaz je valjani račun, ovaj je rekao da mu je kao dokaz dovoljna i samo potvrda o uplati.
Kao što svi znamo, to ne znači da će tako tumačiti zakon i ostali inspektori. Što mi jednom jedan državni djelatnik reče: 21 županija, 21 tumačenje istog zakona. :D

Dakle, ovo nije poziv i garancija da krenete u nabavku takvog SW-a i da je to legalno, već samo šeram info koji sam dobio. A rizik će procijeniti svatko za sebe...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:58.