![]() |
Evo ljudi, tjedan debugiranja i uspio sam riješiti koliko toliko ali me sad zanima - pošto mi je rješenje bilo maknut adrenalin i bit na starijoj verziji drivera + bios update, kak mogu kreirati custom rezoluciju bez adrenalina?
igram stretched, pa ovak na 16:9 ekranu ne radi. |
Probaj CRU.
|
Adrenalin mi skače i diže tlak na max.
svako malo me izbaci iz igre na desktop ili sam iskoči preko igre. Pregledao sam što sve napraviti da to eliminiram, ali ni reinstalacije ni sva isključivanja ko d mene ne prolaze na dotičnoj kanti koju imam s grafom. obrisao DDU par puta, ali problem se stalno javlja. Dal ima koji način da se instalira samo drivere bez tih kojekakvih adrenalinskih fora ? ono doslovno usred igre on me izbaci na desktop, dok se nanovo pokrene ikona za igru ode tenk, brod, zec... |
Koliko se sjećam, noviji driveri imaju "Driver only" opciju. Ili instaliraj preko Device Managera.
Na istoj grafičkoj igram CS2, WoW, Ghost of Tsushima, Cyberpunk 2077 bez nekih problema. Probaj možda spustiti Power Limit za 5 ili 10%, pa vidi. Možda imaš neku tvornički nasviranu 7800XT, pa nije stabilna na stock postavkama u svim igrama. |
Citiraj:
|
Pa dok instaliraš imaš za odabrat (nakon onog dijela di kao skenira šta imaš od opreme na kompu) full, minimal, driver only. Driver only je to što ti hoćeš.
|
Koje su to govnarije, ako sam dobro shvatio, tebe Adrenalin dio drivera (ono fensi usporeno sučelje koje svi hvale naspram nV winXP sučelja) ti stalno iskače i zezne ti igru?
Koji vrag, pa što se ne može nešto ako ne u samim driverima tj adrenalin meniju isključit kroz win i notifikacije? Jednostavno mu zabraniš notifikacije i bok, to bi trebalo raditi...valjda. :D IMHO sa driver only, nema štelanja i biranja ničeg od dodatnih fićra. Čudi me da nema neki čistač kao za nV drivere gdje se može izbaciti telemetrija, glupost zvana experience i još dosta bloata. |
Sve se to može i za sve postoje opcije koje ostaju zapamćene prilikom svake nadogradnje, samo jebiga, Next-Next-Finish.:)
https://i.postimg.cc/90TtN325/Radeon.png Citiraj:
|
Citiraj:
Za sada "only driver" jedino što radi d amogu igrati bez prekida |
Događa se to već godinama da neke (nekad) Radeonke prave probleme kad je to instalirano, ali kad je samo driver onda bude sve uredu. Još iz doba CCC-a prije adrenalina, pa i sad.
|
Mani ovo prvi glas. Imao Vega 56 sad rx6800. Nisam imao takve probleme. Ne koristim "clean" driver na amd gpu. Nisam ni znao da se moze počistiti ko i nvidia bloat.
|
Prije je bilo češće, znalo bi ljudima izbacivat da se driver uspješno oporavio od krešanja ili take neke fore, pa ljudi misle vid kak je ovo korisno i dobro, a bez toga nije bilo tih problema.:D
A zna se i samo rušit, ili windows baci ono da je program neresponzivan i slični problemi. Ne svima naravno, ne na svakoj verziji drivera. Meni recimo na windowsima s igpu+RX6800 (monitor je na igpu uštekan uvijek), s nekim verzijama adrenalina, su se rušile igre, ili ne bi prebacivalo renderiranje na 6800, maknem adrenalin, sve radi. |
Hm, meni baci ponekad ono da su se resetirale postavke ali kad se igram sa oc/uv. Afaik nikad na default postavkama.
|
Citiraj:
I koristio sam Omega-u, šteta da danas nema tako nečeg, modani driveri koji su X puta stabilniji od Ati/AMD-ovih. |
Meni niš ne izbacuje, svaki mjesec nadogradim drivere. Radi sve ko podmazano.
|
Mladene, da li ti npr kada prođeš kraj čovjeka koji mijenja probušenu gumu...onako usput dovikneš ''moja se nije probušila!''? :D
|
Pa sigurno mu ne kažem i meni se probušila 1998. :D ko tebi dok si još imao ATI u prošlom stoljeću.
|
Citiraj:
|
Jedini "problem" u trenutnim 24.8.1 driverima je da iz nekog razloga nasumično digne prozor od Adrenalinovog kontrolnog panela. To u 24.7.1 nije radio. Ostalo je najčešće skill issue.
|
Pa to kolegu i muči :D
|
Task Scheduler ima nekolicinu Radeon stavki koje se isto tak mogu isključiti/obrisati da se ne okidaju bezveze.:)
|
Citiraj:
|
Ja na zadnjim beta sa AMFM 2 i rade savršeno, nikakvi prozori.
|
Ne znam pišem li kineski.
https://community.amd.com/t5/drivers...706624#M196905 |
Nisam rekao da ne postoji problem sa tim driverima, nego da imam zadnju verzija koja nema taj problem i ima AFMF 2 24.20.11.01
|
uredno updateam drivere čim izađu, ponekad i beta, ne radim ddu čišćenja samo instaliram nove preko starih drivera i nemam problema. ne kažem da ne postoje ali toliko se Radeon driveri demoniziraju da izlazi van svih proporcija.
|
isprobao sam starije i novije, pa i beta verzije.
zaključak je da sve štekaju u jednome legalne verzije više manje zezaju s tim desktopom dok beta ne no svima je zajedničko da ponekad kada uđeš u igri sve trza za popizdjeti, ali nekad ai radi ok, bez obzira na gaming postavke nakon nekog vremena skužil sam da ako šteka odeš s Win na desktop pa opet nazad u igri i ponavljaš dok se ne popravi FPS eto ako nekome koristi iskustvo sada sam na beti 24.20.11.1 |
Izgleda da ti treba egzorcist.
|
Te što zoveš legalni se zapravo zovu WHQL. ;)
I beta ne znači ništa loše, a ni unasigned jer samo nemaju WHQL ''potpis'', sve ostalo je u većini slučaja kako treba. |
Citiraj:
|
Citiraj:
@Taproot7 ne. |
pozz, isprike ako je off topic,
s obzirom da imam u planu piknut neku amd kartu, vjerojatno neku koja nije više suportana drajverima(privlači me vega 64 ili 56 i stvarno šteta što su odustali od suporta tih grafa) dal iko koristi NimeZ modded drivers ili ako postoje neki drugi modani drajveri i dali su donekle suportani, jer baš i nisam našo nešto novijih verzija. hvala |
Kako namjestiti optimalno settingse za limitirati fps za ekran od 120Hz?
Malo me to sve skupa zbunjuje, adaptive sync, chill, anti lag, enhanced sync, wait for vertical refresh, frame rate target control blablabla. Znači htio bih izbjeći vsync jer stvara input lag (bar mi je tako bilo na nvidia grafi), kako namjestiti globalno stvari? Adaptive sync on, frame rate control na 120 ili? :fala: |
nisam bas shvatil. ako imas freesync ekran, upali freesync, a fps limitiraj u igri ili driveru ili RTSS-u (tim redom). drugo sve na off. nikakve vsync-ove i sl ne koristim otkad imam freesync monitor (144Hz jeftilen). freesync mi je bio preporod jer VSYNC nisam koristio valjda nikad zbog upravo navedenog lag-a kojeg sam oduvjek osjetio
osobno igram do 75Hz. to mi je sasvim ok (1080p/1440p) |
@Exy, kako @geronimo_2 kaže probaj primarno u igri limitirati fps, ako igra nema onda koristi frame cap u driverima. Ako ćeš koristiti vsync uz Freesync, onda je bitno malo smanjiti frame cap u odnosu na refresh rate da bi izbjegao input lag. Npr. 118 fps za 120 Hz. This is the way.
Chill je malo drukčiji frame cap, ima min i max fps, i gleda aktivnost na ekranu i/ili input. Ako se ništa ne događa ruši fps radi uštede energije. Osobno ne koristim. Enhanced sync je slično Fast syncu od Nvidije. Preporučam ne zamarati se s njim. To je vrsta vsynca koja je bila kratko interesantna prije raširenosti adaptive synca. |
Fala dečki, freesync i limit fpsa na 120 i to je to. Malo su me zbunile različite opcije.
Nakon toga sam muku mučio sa Radeonom, lijepo je vidjet da i dalje ima softverskih mušica kao da imam ATi 2001.:D Dakle u jedno 60% slučajeva, nakon povratka iz standby-a, ekran je samo ispisao no signal i odbio se upaliti. Probao sve i svašta, na kraju je trebalo otić u regedit, pronać EnableUlps i stavit sa 1 na 0. Ne znam što je to, nešto povezano sa power managementom, ali eto, kad se isključi onda se normalno vraća iz standby-a. Tako mi i treba kad nisam uzeo envidiu :D |
Kratica vj znaci ultra low power standy. Mislim da je ovo poznati problem. Mogli su to ugasit po defaultu i bok.
|
Izgleda da je poznat svima osim AMD-u :D
No dobro, to sam riješio. Sad rješavam što se adrenaline control panel ne želi pokrenut, nego se samo vrti onaj windows circle pa ništa. I to je poznati problem :lol2: Polako shvaćam zašto nitko ne kupuje Radeone :D |
Zanimljivo. Imam rx6700xt dvije godine.
Nikakvih problema |
Također, 0 problema. Kad sam kupio komp išli su i friški windowsi.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:02. |