PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kriptovalute (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Coinbase (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=286037)

MAHER 14.12.2020. 02:29

Ako nekome još treba invite

BAND

1: Band protocol brings real world data to the blockchain
2: Oracles secure and power blockchain with just a few lines of code
3: You can stake band to earn blockchain rewards

COMP

1: Earning interest on your crypto.
2: Supply a crypto asset as collateral.
3: COMP token holders.

Stellar

1: Stellar is a decentralized coin that unites currencies.
2: Facilitating low cost, universal payments.
3: Fast, secure and global.
4: To issue and exchange tokens quickly.
5: It relies on a cooperation of trusted nodes.

RudaRudar 21.12.2020. 16:16

Graph ($3 GRT)

Odgovori:

1: The blockchain
2: You earn GRT
3: The curators

Facelessone 22.12.2020. 12:10

2 dodatna:

MAKER ($6 MKR)
1. DAI and MKR
2. MKR holders
3. Crypto wallet and collateral

CELO ($6 CGLD)
1. making crypto accessible on mobile
2. staking, governance, stability
3. velora mobile app

I ako netko još nije ispunio a treba pozivnicu,

3$ BAND - pozivnica

19$ COMPOUND - pozivnica

10$ STELLAR - pozivnica

BSA<AK-47> 22.12.2020. 12:14

Ako netko od vas koristi Coinbase, evo tri pozivnice pa spojimo ugodno s korisnim, zaradite i vi i ja bar za žvake :D help me, help you

ostale pozivnice iskorištene, ostala još 1 za stellar...

10$ STELLAR
Invites 3/4 (još jedna dostupna!)
ODGOVORI:

s4s4 22.12.2020. 16:35

COMP pozivnica

BAND pozivnica

STELLAR pozivnica

camil1950 26.12.2020. 12:04

Pomoć

Molim vas da ispunite, ne mogu kupovait trenutno a potrebno mi je sitno bitcoina.

I ja i vi dobijamo po 10$!

https://coinbase.com/earn/comp/invite/y730185v
https://coinbase.com/earn/xlm/invite/sxc1v6p9
https://coinbase.com/earn/band/invite/v7tzs8bj

Redline 28.12.2020. 15:44

Koji je najlakši način za verificirati adresu putem bank statement? Nemam nikakvu novu izjavu od banke gdje bi bila moja adresa, a ovaj Utility bill - računi u pravilu nisu na moje ime.

zwer54 28.12.2020. 20:24

Ma taj coinbase je tesko smece.

Account mi je bio uredan i verificiran i neki dan prodam sve BCH i cekam da padne i pao je i reko idem sad vratit sve, kad ono account restricted i ne mogu nista kupiti.

Moram potvrditi adresu (a vec je godinu dana bila potvrdjena) i sad cekam da to netko tamo pogleda i potvrdi i dani prolaze, cijena se vec vratila nazad, samim time moja prilika za zaradu je vec prosla i sta je najgore sad nemam coine u kojima stedim...

Ovakvu glupost ne mogu tolerirati i definitivno bjezim na nesto pouzdanije.

Libertus 28.12.2020. 20:36

Probaj Kraken i Binance.

MAHER 02.01.2021. 00:26

Ako nekome još treba invite

BAND - pozivnica - jos 3 pozivnice dostupne

COMP - pozivnica - jos 2 pozivnice dostupne

Stellar - pozivnica
- još 3 pozivnice dostupne

Hvala na korištenju pozivnica

kopija 02.01.2021. 05:48

Citiraj:

Autor Redline (Post 3476757)
Koji je najlakši način za verificirati adresu putem bank statement? Nemam nikakvu novu izjavu od banke gdje bi bila moja adresa, a ovaj Utility bill - računi u pravilu nisu na moje ime.

Photoshop?

Matt 05.01.2021. 13:50

Ekipa, molim hitan savjet.

Prije tri/četri godine kad je bio hype sam uplatio preko Coinbasea protuvrijednost 100eur i sad želim povući 3/4 van.

https://prnt.sc/wgqbm5

Što i kako trebam napraviti? Prodao sam Band protocol i nemam pojma kako napraviti povrat na VISA devizni.

Libertus 05.01.2021. 14:47

Sve prodaj za EUR i napravi isplatu na svoj IBAN račun.

Nisam nikada radio isplate s Coinbase, ali jesam s Krakena. Pretpostavljam da bi trebalo biti slično.
Novci će ti biti u roku nekoliko sati na računu. Možeš raditi isplatu na kunski tekući, automatski će ti banka konvertirati u kune.

Matt 05.01.2021. 14:59

Pozdrav, hvala na odg. Taman sam proučavao sve i svašta i prodao sam.

Imam eure na svoj računu na Coinbaseu. Nije neka cifretina 150tak eur, čisto da povratim uloženo. Koliko vidim mogu staviti debitnu karticu od ZABE. Što dalje, dal da se zezam sa https://bitcoin-mjenjacnica.hr/ ili da napravim sve preko ZABE? I drugo pitanje što trebam napraviti prema poreznoj? Čitam da treba platiti porez 12%

Libertus 05.01.2021. 15:03

Ne treba ti nikakav posrednik. Nisam se udubio, ali vidio sam da Coinbase traži neku provjeru IBAN računa. Ukucaj svoj račun, prođi što treba, i isplati si novce na svoj račun u ZABI.

Poreznoj bi trebao prijaviti koliko si zaradio i platiti porez na to, koji je po novom (od 1.1.2021.) 10% + prirez. Ali za tih 50€ koliko si zaradio, nitko te neće ništa pitati. Samo si isplati i to je to. Veća ti je gnjavaža popuniti njihov obrazac za prijavu kapitalne dobiti koji je na nekoliko stranica.

Matt 05.01.2021. 15:25

Eh, ubijam se već pola sata s karticama. Ne prolaze mi za povrat ZABINE kartice, ni VISA devizni, ni debitna Maestro. Našao sam i na netu da od 2018 godine ZABA ne dozvoljava kripto uplate. Revolut ne prihvaća, a ni Curve.

domy_os 05.01.2021. 21:44

A nemaš Coinbase karticu? Tako bi ti bilo još najlakše potrošiti pare.

Matt 06.01.2021. 08:19

Nemam. Sad gledam dal' da prebacim na PayPal. A ako želim s PayPala na karticu i to je upitno za Zaba Visa PayPal uzima 2.5% provizije :-D

Redline 06.01.2021. 23:28

Citiraj:

Autor Matt (Post 3479117)
Eh, ubijam se već pola sata s karticama. Ne prolaze mi za povrat ZABINE kartice, ni VISA devizni, ni debitna Maestro. Našao sam i na netu da od 2018 godine ZABA ne dozvoljava kripto uplate. Revolut ne prihvaća, a ni Curve.

Meni je baš dodal ZABA VIZA deviznu bez problema, ili je problem kod povlaćenja?

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3479246)
A nemaš Coinbase karticu? Tako bi ti bilo još najlakše potrošiti pare.

To je stiglo? Meni piše coming soon... Za kaj ju sve koristiš?

domy_os 07.01.2021. 00:17

Za ništa, stoji u ladici. :D Rezerva ako nekad krepa Crypto.com.

Matt 07.01.2021. 07:31

Citiraj:

Autor Redline (Post 3479693)
Meni je baš dodal ZABA VIZA deviznu bez problema, ili je problem kod povlaćenja?

To je stiglo? Meni piše coming soon... Za kaj ju sve koristiš?

Za uplate je i meni dao ZABA/VISA, ali mi neće povlačiti na nju.

Matt 08.01.2021. 13:31

Na kraju sjele pare. Išao sam preko SEPA transfera. Jučer sam zadao nalog, danas sjelo na račun. Zivkam cijeli dan Poreznu da mi kažu što trebam napraviti od 4 osobe niti jedna nije upoznata s tim. Znači 100eur sam uplatio, 150 sam nakon tri godine izvadio.

Arba 08.01.2021. 14:33

Moras na kraju godine najkasnije do veljace 2022 napisati kada si uplatio i koliko po tadasnjem tecaju i kada si isplatio sa tecajem i to predati u poreznu, profit ti je 50e ali posto je proslo vise od dvije godine ne placas porez, inace je 12% plus prirez.

Libertus 08.01.2021. 15:57

Moraš obrazac popuniti za prijavu kapitalne dobiti. Imaš na Erste asset management stranici primjer popunjavanja kada imaš dobit u fondovima. Isto bi trebalo biti i za crypto. Ali kao što ti je kolega napisao, ako si ulagao duže od 2 godine, ne plaćaš porez.

rock00 08.01.2021. 18:02

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3480315)
Moraš obrazac popuniti za prijavu kapitalne dobiti. Imaš na Erste asset management stranici primjer popunjavanja kada imaš dobit u fondovima. Isto bi trebalo biti i za crypto. Ali kao što ti je kolega napisao, ako si ulagao duže od 2 godine, ne plaćaš porez.

do 100 000kn ne treba nista, i ne opterecujte se
ak ce porezna imat pitanja, zvat ce
samo strku radite zivkanjem za sitnis.

btw zovu za njuskalo uplate, al samo vece, tak da relax

Psycho 08.01.2021. 21:36

ma jeste sigurni da je 2 godine za sve te uloge? jer ja kad sam isao citati nase zakone o kapitalnoj dobiti su se samo spominjali fondovi u zakonu...

Redline 09.01.2021. 02:56

Citiraj:

Autor rock00 (Post 3480364)
do 100 000kn ne treba nista, i ne opterecujte se
ak ce porezna imat pitanja, zvat ce
samo strku radite zivkanjem za sitnis.

Vidim da ova brojka od 100k kod isplate na račun se spominje od nedavno i na drugoj temi, dal je to nešt službeno ili samo rekla kazala? I što im reć ako nazovu? :D

rock00 09.01.2021. 07:31

Citiraj:

Autor Redline (Post 3480524)
Vidim da ova brojka od 100k kod isplate na račun se spominje od nedavno i na drugoj temi, dal je to nešt službeno ili samo rekla kazala? I što im reć ako nazovu? :D

da se ljudi bave svakom transakcijom nebi bilo kriminalaca u drzavi, i bili bi svicarska.
Prestanite zvat poreznu radi parsto kn

Da sluzbeno ne gledaju se male transakcije, vec kolicina uplate na kraju godine. Tipa kupite auto gotovo uvijek trebate opravdat novce(kredit, stednja, itd), kod svake vece uplate kesa na banku vas isto pitaju.
Kod svake vece transakcije moze vas se trazit objasnjenje,i ne nije kraj avijeta.
Bitno je da ste zaposlen, da imate neka primanja konstantno odredeni iznos, a ne tipa u 2021 napravite priljeva na racun 300 000 kn s istog mjesta i slicno

dinos3 09.01.2021. 16:32

Citiraj:

Autor Psycho (Post 3480457)
ma jeste sigurni da je 2 godine za sve te uloge? jer ja kad sam isao citati nase zakone o kapitalnoj dobiti su se samo spominjali fondovi u zakonu...

Da 2 godine.
https://www.porezna-uprava.hr/HR_pub....aspx?id=19590
https://www.porezna-uprava.hr/HR_pub....aspx?id=19570

Novi sam u svijetu kripta i već danima to istražujem pa imam i ja pitanje za vas koji već imate koine i koji trejdate: Vidim da neki pišu da nije kasno za uložiti neki kažu da je i tako, a ja razmišljam zašto bi bilo uopće ikad kasno uložiti kad u svakom trenutku taj BTC možeš prebaciti u USDT/USDC kad vidiš da BTC naglo pada jel tako? i opet imaš ajmo reći skoro isto love s kojom raspolažeš, i kad padne dosta onda ga zapravo kupis za jos jeftinije s tim USDT/Com kojeg imaš i ajmo reći stalno si u plusu na dulji vremenski rok...
Ili sam ja to nešto krivo skužio? To se ne može? Ili skupa provizija od trejda ili?

Libertus 09.01.2021. 16:44

To se zove trgovanje. Baš je tako kako si opisao, samo malo drugačije. :D

Nbdy32 15.01.2021. 06:36

Ljudovi prebacio sam ETC na coinbase, no stoji mi pending od 08.01. ....

kontaktirao njih, vele da su u gužvi i rade na tome ...

jel imao neko sličan slučaj ???

domy_os 15.01.2021. 07:28

Citiraj:

Autor Nbdy32 (Post 3482856)

Meni je ETH tako bio zaglavio dva dana na drugoj platformi pa sam ponovio transakciju, stavio isti iznos i istu adresu, tada je prošlo dosta brzo.

damba_ 15.01.2021. 11:41

Citiraj:

Autor Nbdy32 (Post 3482856)

Vjerojatno stoji pending zato što je potrebno 91 000 potvrda (confirmations) da ti se pojavi na walletu na Coinbaseu.
https://help.coinbase.com/en/coinbas...action-pending
Ja sam nedavno prebacivao ETC na Bittrex, tamo je potrebno 32 000.
To su uveli zbog onih 51% napada na ETC od prije nekoliko mjeseci.

neverin 16.01.2021. 00:33

Vjerojatnije zato što je cijena ETC na Coinbase puno veća nego drugdje, stići će kad se cijene izjednače.

Nbdy32 16.01.2021. 07:27

O mamu im ... i potvrdama i svemu ...

Neda mi se otvarati još novih mjenjačnica,tak i ovih otvorenih imam pun kufer,više neznam ni passworde, sva sreća pa nemam niš na njima ...

BTW. : I da nemrem one airdropove (da ih tak nazovem,ono besplatno kaj nude za videe ) potvrđivati ni dobivati, i tamo stoji pending ...

Provjeren sam, sve prošao i zaštitu, koliko se to čeka ????

Nbdy32 21.01.2021. 08:30

Koliko traje tih 91k potvrda ?????

Još uvijek mi nije sjelo,sad je već 13. dan ...

neverin 21.01.2021. 12:10

Napisao sam ti već, kad cijena bude kao drugdje. Mogli su napisati i wallet maintenance.
Da je zbog 91k potvrda odnosno 51% napada onda bi to imali svi kao što je bilo prije, ja sam tada čekao 10tak dana na izrudareni etc.

Nbdy32 23.01.2021. 10:15

Nemogu vjerovati, evo jutros se probudim i ono čeka poruka od coinbasea da je sjeo ETC ...

weeeeeeeeeee, idemo se igrati :-)

Max_Damage 07.02.2021. 16:51

Pozdrav, za verifikaciju dokumenata, da li ste sakrili dio broja od osobne ili sve mora biti otkriveno?

Dragster 07.02.2021. 20:06

Koja je poanta verifikacije ako ćeš sakrivat brojeve... Ne smiješ ni croppat sliku, fotkaš i šalješ sirovo kako je bez dorade.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:43.