![]() |
Citiraj:
A prvi 10 core pred sam Zen da imaju i veći core count za svaki slučaj, a cofee lake (core bump u mainstreamu), ranije neplanirana serija koja će postojati paralelno cannonlakeu se spominje negdje cca godinu-dvije. Vodeća firma naravno ako želi ostati vodeća mora imati "welcoming party" tj. neće čekat da konkurencija nešto izbaci, pa će onda kao tek vidjeti dali oni moraju tu nešto |
Mislimo na 2017. godinu, jeltako :) ?
|
Na što misliš? Coffe lake i cannonlake?
Vjerojatno Q1 2018, mada se nova intelova serija uvijek planira pred kraj godine (Q4 2017), al se od broadwella sve to nekako poremetilo. I kaby je trebao biti Q4, pa ispalo Q1 za desktop |
Msm da je Kaby više odgođen neg pomaknut zbog nečeg.Da kad izađe Zen izađe i Kaby.Jedino što o Kabyu znamo puno više neg o Zenu.Kaby je pitanje jedino kolko će se klokat i 3dxpoint.A Zen pojma niko ništa(osim onog naplesa)
|
|
Intel Core i5-7600 Kaby Lake Engineering Sample Benchmarked – 10% Faster Than Core i5-6600K
i5 7600K (3.8ghz, 4.2ghz boost) vs i5 6600K (3.5ghz, 3.8ghz boost) Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
I kad izađu, kao što rekoh, biti će u 3-7% :D nadam se da su @Barniarnil-u sad malo stvari jasnije kako se mogu fejkati benčmarkovi ;)
Od Sandy Bridgea, svaka nova generacija je bila "up to 20-40% faster" i mogli su u tim OC "sesijama" postizali 5GHz sa 1,2V na zraku... pa na kraju znamo kako su se ponašali Ivy Bridge i Haswell sa tim OC-om i tim "boostom" od 20% :D Koraci su jako mali. Kaby ne bude 40% jači od pretpotopnog SB-a, a kamoli nedavnog Skylakea. |
pusti sb na miru :D
|
Zašto da pustim na miru legendu među procesorima :) Nakon njega se Intel užasno razbahatio i nije napravio nikakav veći breakthru u destop segmentu.
|
zato kažem, ne uspoređivat sa ovim lažljivim procesorima :D
|
Brojevi stoje.Kad 7700K izađe bu i dalje imao onih 21k~ na gb4.I ne,nije dokazano da je išta fejkano.Evo brko rokni sa svojim 2600K 4.4ghz gb4 pa da vidimo gdje je(7700K se boostao vjv do 4.5).6700K 4.5ghz moze komotno rokati 20ak tisuca multi.
A što se tiče toga da Intel nije ništa napravio(otkad 25%+ je ništa), s kime ga usporedujemo pa da se to moze reci?S konkurencijom?Pa oni tek nisu nista napravili pa Intel je za njih onda zvijer po napretku. https://www.youtube.com/shared?ci=jPUbkEyZA1Q Na videu je stock 6700K brži od tvog 2600K brko 🙂 |
a šta kaže vs. 2600k @ 5G :D
|
Citiraj:
:D |
Pazi 20-25% u sintetici, a pričamo o 5 godina razlike (sa kaby će biti 6 god.) i 32nm vs 14nm+ (3 serija) i istom TDP. Normalno da je slabo. 5 god. ti je u toj industriji ranije bilo kao stoljeće u nekim drugim industrijama...
Kao što je linus rekao "problem" kod intela je to da je postao predvidljiv, te se entuzijasti kao "influenceri" više ne uzbuđuju oko novih proizvoda već godinama. Prva gunđanja i nezadovoljstva su krenula negdje kad je izlazio haswell refresh (devils canyon), a kulminiralo sa broadwellom (tu su negdje krenuli i prvi veći otkazi) |
Citiraj:
I to povećanje performasi je većinom zbog toga jer su kaby lakeu veći taktovi za 8.5% (300Mhz). Znači clock-to-clock je kaby lake jači na razini statističke greške. Najmanji upgrade ikada. I tko je povjerovao u onih 20-40% je skrenuo s uma, za manji facelift je to nemoguće. Toliko povećanje performansi u odnosu na prethodnu generaciju nije bilo od Sandy Bridgea. |
Citiraj:
http://gifrific.com/wp-content/uploa...ears-Money.gif Inace, Intel ima gomile drugih problema i situacija, o kojima Linđuks nista ne zna, a kada bi i znao, umjesto stotine tisuca "entuzijasata kao influencera" gledala bi ga jedino vlastita mama jer je neizdrzivo iritantan. |
Intel je konstantno iz godine u godinu nadogradivao svoje procesore i imao je konstantan osiguran pomak.Ja osobno prvenstveno sam cekao CannonLake a Kaby me u pocetku zanimao samo zbog 3dxpoint support za tehnologiju.Kad su poceli izlazit benchevi pa i testovi ustanovio sam da bi se mozda mogli dobro klokat(5.1ghz na zraku)sto me intrigira(valjda nebu ko fury x i hasso).Takoder me zanima kolko ce poboljsana biti iGPU(HD 630 jel).Kolko sam vidio cijene ce biti identicne,a tu nastupa Zen,da se pomaknu cjenovni rangovi pa da i5 K dobiš za ispod 200€ 😃
|
Citiraj:
A jesi me nasmija, posteno :D:D Back on topic: |
Zakaj si ti tako naivan? Pred par godina, tako je bio i Haswell. 5GHz na zraku pod stock coolerom na stock voltaži i je prelazi 50°C.
Kad je izašao, bilo je češ-češ greb-greb i "kako sad to". @DraŽ Vidiš da Barniarnil vjeruje u to. I dokazuje to sa nekakvim kineskim benčevima iz izvora vjerojatno istog kao i za ovaj gorespomenuti Haswell od pred par godina :) |
:roller:
Bubba ma iritira i mene, ali to je dobro svojeveremeno rekao. Najveći laik već sada može pogoditi kolike će pomake i kada donijeti nova "generacija". Može se zajebat za 1 ili 2% Draž, naravno zato sam i naveo clockove. Mada u usporedbi sa i7 6700K (singlecore) se čini da postoji neki ipc napredak kao što si rekao u razini statističke greške. Naravno ako je sve to istinito. Drugi tock sada podrazumjeva optimizaciju pa vjerojatno zbog toga, jer je isti uArch kao skylake |
Meni se cini da su digli klokove tek tolko da se osjeti neka razlika od sky lakea.
|
Citiraj:
|
Pozdrav, sta mislite o Pentium G4620, 2 jezgra I HT, radice name 3,8 GHz, da li CE bit I ok I za igre? Hvala
|
Jednostavno pogledaš benchmarke današnjih i3-ica i to ti je to.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pod uvjetom da Zen ne promjeni price/performance |
|
sve više si vrtim i ne vidim razlog zaš nebi sad kupio sky nego čekao kaby
|
AKo ti treba pc odmah kupi skylake. Kaby je odavno pročitan kakav će otprilike biti, samo čekanje više ima smisla ako želiš vidjeti kakav će zen biti, a kaby tu ispadne usputna postaja. Tko je siguran da neće amd nema što ni čekati kaby umjesto skylake. Eventualno ako te jarca par sto mhz veći overclock (i to još treba vidjeti) i veća cijena :D
|
Citiraj:
OC me ne zanima jer mislim uzet najjeftiniji i7. Tak ste me nagovorili da je bolje i jeftinije. :D |
Moguce je da ce Zen biti konkurentan. Mozda cak i vise od toga. No treba pricekati izlazak i prve prave testove. Do tada se moze samo nagadjati. Ja cu isto ici na novi socket. Ali definitivno cekam nove generacije.
|
Mislite li da bi u 12. mjesecu ili eventualno nakon što kaby izađe mogli pojeftiniti trenutni 6000 modeli?
|
Ne. Pogledaj Haswell procesore(serija 4000), drže cijenu još uvijek i nakon 2-3 godine.
|
Da fakat...
|
A dobro, to je i dolar kriv, ja sam svoj 4330 platio oko 950 kn novi.. poslije je poskupio do 1300.
|
Točno je to za dolar, ali relativni odnos cijena starije i nove generacije se nije mijenjao(i3 4330 ~1175kn i i3 6300 ~1150kn).
|
Yep, oba imaju isti recommended customer price od 138 - 147$.
|
|
Jesam ja lud ili su stvarno napokon ponovo zalemili cpu?
|
Jebo me pas spominje lem i TIM u istoj rečenici! Koliko ja znam može lem ili pasta, ne i jedno i drugo... Pitaj boga šta je sad
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:28. |