PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Radeon Software Crimson Edition Graphics Driver (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=274481)

Sphere 21.12.2015. 21:42

Neznam kako je to moguce, ali ja da svog iscupam van, moram dobrano uprijet, vjerojatno su vam utori u kurcu.

Blue Spirit 21.12.2015. 22:01

Citiraj:

Autor syss (Post 2869283)
udarim šakom o stol ono čisto zato jer mogu... prekine sve šta može dp veze.

isto doma.

isto kod kolege.

Koji je to sileđija i veliki žderonja :zdero: a još k tome nervozan :D

https://www.nerdist.com/wp-content/u...eckItRalph.jpg

Drvoje 21.12.2015. 22:46

Bolje im je da ga ne čačkaju, amateri ne vide da nema big greena na kraju syss-ovih komentara, te da ovdi ne vlada "demokratija" - dakle display port ne valja dok syss ne dokaže suprotno -.-

buljo 21.12.2015. 23:01

Citiraj:

Autor syss (Post 2869283)
udarim šakom o stol ono čisto zato jer mogu... prekine sve šta može dp veze.

Pa ček malo, ti imaš ati u kompu :D

Kod mene potres i DP veza je postojana :D

darkydark 22.12.2015. 07:04

Syss, moraš da se lečiš, ak nekaj ispada van i stalno se mlohavo drži to je HDMI kabel...

Drvoje 22.12.2015. 08:53

Citiraj:

Autor buljo (Post 2869318)
Pa ček malo, ti imaš ati u kompu :D

Ima ih je puno više dok se rudarilo :D

To mu je i bila polazna točka za iskrcavanje drvlja i kamenja po ATI-ju

PS Manje ga treskajte u šaci ispod stola, jer krutost DP porta očito s vrimenom omlohavi (pffff lupa šakom o stol - moš mislit :p)

Sphere 22.12.2015. 15:36

Samo da napomenem, ko ima problema sa drajverima u igrama, neka pri pokretanju igre ide na "pokreni kao administrator" mozda pomogne.

esc 22.12.2015. 17:19

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2869263)
dvi se lagano izacuje (monitori, gpu) jer mu je hdmi alternativa, display port je tu radi freesynca/g-synca, 4K/60hz i sl. i trenutno nema alternative

...vidio sam na nekom reviewu od monitora...dvi,dp i vga daju 80Hz a hdmi 73Hz kad se valjda overkloka monitor...kad nađem stavim...
imao sam hpzr24w spojen na hd7950 sa miniDisplayportom(izlaz na grafičkoj) i običan DP na monitoru...nikakvih problema...spojen sa adapterom kabelom miniDP na običan veliki DP...čak je na kablu na većem DP gumb sa kopčama da uhvati...nemožeš ga izvadit ako ne stisneš gumb

osspaljeni 22.12.2015. 20:57

DP ovisi o kabelu, u to sam se uvjerio.
Kupio sam neko jeftino smeće od kabela i 100 problema s njime, dok kabel koji je došao sa monitorom radi uredno.
(da, čak i sa Dellovim U2414H koji je poznat po problemima)

Nego koji je k... tim AMDovcima i njihovim driverima...
Grafika je prije imala 4 moda rada: 300 / 150; 500 / 300; 925 / 1375 (default); 1125 / 1575 (oc)
Sada je memorija fiksno lockana na 1375 MHz a grafa spušta samo GPU clock na 500 MHz.

Također Fan Speed... Auto je lockan na 20% neovisno o temperaturi GPU / VRM, whatever.
Jedini workaround koji sam našao je podesiti Fan speed na fiksno 40% dok sam u win i na fiksno 100% dok sam u igri, inače ne mrda sa spomenutih 20%.
Jako loše...

Manuel Calavera 22.12.2015. 21:53

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2869679)
Također Fan Speed... Auto je lockan na 20% neovisno o temperaturi GPU / VRM, whatever.
Jedini workaround koji sam našao je podesiti Fan speed na fiksno 40% dok sam u win i na fiksno 100% dok sam u igri, inače ne mrda sa spomenutih 20%.
Jako loše...

Zadesilo te :eek:

Mjenjaj driver

http://wccftech.com/amd-crimson-driv...ottling-issue/

osspaljeni 22.12.2015. 22:09

Linkao si me na 15.11.1, a ja imam verziju 15.12 i ništa nije resolved :D

Također mi crasha Fallout 4 nonstop.

inri 22.12.2015. 23:38

Jel zna netko jel se isplati instalirati crimson drivere za hd 7850? Igrao bi neke malo zahtjevnije igre pa mi svaki fps znači s obzirom da su dani slave za hd 7850 završili da se tako izrazim. Čuo sam i da je bilo nekih problema sa pregrijavanjem kartica koje su koristile crimson drivere pa me zanima jel se to odnosi i na dobru staru hd 7850?

Manuel Calavera 23.12.2015. 00:43

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2869703)
Linkao si me na 15.11.1, a ja imam verziju 15.12 i ništa nije resolved :D

Također mi crasha Fallout 4 nonstop.

Jeboga ti pa stavi onda neki stariji driver s kojim onda nemaš taj problem. :D Ovako riskiraš

Piše ti i nekoliko postova gore koji su driveri nekima najbolji za fallout

Uvjek sam govorio da je trendy igranje u kurtzu (igara koje su tek izašle), em zbog drivera, em što takve open world rpg-ish igre trebaju barem negdje 10-ak patcheva :D

osspaljeni 23.12.2015. 11:33

Citiraj:

Autor inri (Post 2869739)
Jel zna netko jel se isplati instalirati crimson drivere za hd 7850? Igrao bi neke malo zahtjevnije igre pa mi svaki fps znači s obzirom da su dani slave za hd 7850 završili da se tako izrazim. Čuo sam i da je bilo nekih problema sa pregrijavanjem kartica koje su koristile crimson drivere pa me zanima jel se to odnosi i na dobru staru hd 7850?

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2869679)
Jako loše...

Da citiram sam sebe. Kod mene je HD7970....
Uglavnom HD7xxx serija, kužim da sve imaju problem.
Pregrijavanje dolazi od toga jer AMD nikad nije imao mogućnost zadati Fan Curve u svojim driverima, a sa Crimsonom su toliko sje**** da su lockali ventilator na 20%
Osim toga razlike u performansama nema ili nije primjetna, barem kod mene.
Drži se ti Omega 14.12. drivera jer sa Crimsonom ćeš imati više štete nego koristi.
Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2869756)
Jeboga ti pa stavi onda neki stariji driver s kojim onda nemaš taj problem. :D Ovako riskiraš
Piše ti i nekoliko postova gore koji su driveri nekima najbolji za fallout
Uvjek sam govorio da je trendy igranje u kurtzu (igara koje su tek izašle), em zbog drivera, em što takve open world rpg-ish igre trebaju barem negdje 10-ak patcheva :D

Vratio sam na spomenute Omega 14.12. drivere + MSI AB za OC i Fan Curve kao što je i bilo i opet sve radi kako treba.
A čuj sa Omega driverima radi i ne crasha, sa Crimsonom se smrzne i crasha igru.
Ne bi rekao da je stvar u igri, iako i igra ima svojih problema ali nikad me prije nije bacilo van iz igre stoga krivim drivere.

Da napomenem još: Crimson driveri i MSI AB ne rade zajedno.

Sam Fischer 23.12.2015. 11:39

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2869846)

Dovoljan razlog da ih u ovoj fazi ni ne pokušavam stavljati...

Flood 23.12.2015. 12:22

Citiraj:

Konkretno,šta ne radi?

osspaljeni 23.12.2015. 13:41

Ako imam MSI AB i Crimson zajedno...
U Crimsonu nema slidera za OC memorije, memorija je lockana na 1375MHz, nekad čak ostane lockana na 1575MHz (OC) dok nisam u igri iako grafa spusti jezgru na 300 ili 500 MHz.

Fan controla također ne radi kako treba.
Jednostavno rečeno MSI AB i Crimson se kolju međusobno.
Negdje sam i pročitao da ne vrijedi koristiti oba zajedno dok ne naprave update za MSI AB (ako ga naprave)

MikaHR 23.12.2015. 14:47

Meni je sve radilo kako treba, Crimson i AB, kolko sam uspio skužiti maltene svi koji se žale na probleme imaju - Asusa.

MikaHR 23.12.2015. 14:49

Citiraj:

Autor Flood (Post 2869866)
Konkretno,šta ne radi?

Imo sam istu grafu kao i ti do prije par dana i sve je radilo za 5.

Sphere 23.12.2015. 14:59

Neznam sta bi rekao, da drajveri generalno nevaljaju onda bi svi imali probleme, ja nemam nikakvih problema, nisam imao ni sa 15.11 ni sada sa 15.12
Mozda imate neki bug u windowsima pa se kolje sa drajverima, ili je do određenih vendora grafi, a mozda da naptravite update BIOSA na grafickama.... neznam jel ko probao?

osspaljeni 23.12.2015. 15:57

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2869919)
Meni je sve radilo kako treba, Crimson i AB, kolko sam uspio skužiti maltene svi koji se žale na probleme imaju - Asusa.

Moguće, moja grafika je Asus HD7970-3GD5.
Citiraj:

Autor Sphere (Post 2869926)
Neznam sta bi rekao, da drajveri generalno nevaljaju onda bi svi imali probleme, ja nemam nikakvih problema, nisam imao ni sa 15.11 ni sada sa 15.12
Mozda imate neki bug u windowsima pa se kolje sa drajverima, ili je do određenih vendora grafi, a mozda da naptravite update BIOSA na grafickama.... neznam jel ko probao?

Hvala kolega, nije mi ovo palo na pamet.
Dakle flešao sam ovaj bios na grafiku i sada mi Crimson i MSI AB rade zajedno kao i prije.
Grafika se ponaša kako bi trebala, jedino mi je fan speed lockan ako ugasim MSI AB, iako Fan Curve zadan u MSI AB radi.
Također mi se pojavio slider za memory OC u Crimsonu.

Probam odigrati par sati Fallout 4 pa javim rezultat.

inri 23.12.2015. 17:17

Citiraj:

Da citiram sam sebe. Kod mene je HD7970....
Uglavnom HD7xxx serija, kužim da sve imaju problem.
Pregrijavanje dolazi od toga jer AMD nikad nije imao mogućnost zadati Fan Curve u svojim driverima, a sa Crimsonom su toliko sje**** da su lockali ventilator na 20%
Osim toga razlike u performansama nema ili nije primjetna, barem kod mene.
Drži se ti Omega 14.12. drivera jer sa Crimsonom ćeš imati više štete nego koristi.

Razumijem.:fala:

Evo i ovaj kralj je objasnio sve. :roller:

https://www.youtube.com/watch?v=ruCr6OXbK5E

osspaljeni 24.12.2015. 01:21

Da se nadovežem na gornji post . . .

Prerano sam rekao...
Nakon prvog reboot-a jeste da crasheva u igri nema ali grafika i dalje nezna ni sama što bi sa sobom; a nevidim ni poboljšanje u performansama :D

Grafika izmišlja neke profile tipa 501 / 1575 MHz i slične budalaštine, ili pukne full OC zbog Flash Playera u Mozilli ili pak drži defaultnih 925 / 1375 MHz u igri zato što Mozilla radi u backgroundu...

Ispod crte, objasnio sve kralj iz videa :D
Jebo Crimson, vraćam se na Omegu do daljnjega...

http://i732.photobucket.com/albums/w...psp27oljcg.jpg

Hawker 24.12.2015. 08:59

Meni sve radi u redu.
Koristim Sapphire Trixx.

emilblomsky 24.12.2015. 13:07

Citiraj:

Autor Sphere (Post 2869926)

Eto ,nemam niti ja!

esc 24.12.2015. 14:49

ja isto nemam ali sam igrao samo hardline...moj komp...zadnji drajveri i msi afterburner isto radi
evo:
http://s28.postimg.org/xh17vmb71/dfdfdf.png
imgurl

Wizzard 24.12.2015. 22:57

Ja isto moram reći da nemam nikavih problema sa Crimsonom a nisam imao ni sa omega drajverma..pregazim stare sa novima i samo gas..grafa 7970 flešan bios gore od r9 280x..

http://s3.postimg.org/r9mrr035b/7970.jpg

osspaljeni 25.12.2015. 04:11

Sve je to oke dok nemate real-time output na displayu pa ne vidite što grafika zapravo radi u pozadini... budalaštine uglavnom:D

esc 25.12.2015. 09:20

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2870426)
Sve je to oke dok nemate real-time output na displayu pa ne vidite što grafika zapravo radi u pozadini... budalaštine uglavnom:D

kako to misliš?

Hawker 25.12.2015. 09:40

Citiraj:

Meni radi u redu,a imam sve podatke u svakom trenutku na ekranu.
Rijetki su oni kojima ne radi u redu.

MikaHR 25.12.2015. 09:45

Citiraj:

WTF? Imao sam 100% ukljuučen riva monitor, čak sav vidio "real time display" u samom crimsonu.

Piši asusu i pitaj ih koji k....c rade s biosima.

osspaljeni 25.12.2015. 12:38

Mogu pisati mami svojoj jedino jer je grafika End of Life, tj stara 4 godine :D

Nešto jesam uspio napraviti da mi "kao" radi sa MSI AB, uglavnom uključuje uninstall Crimsona i MSI AB-a, DDU, ponovnu instalaciju Crimsona i MSI AB-a i nakon toga nisam ni taknio postavke u Crimsonu, ma ni otvorio AMD Radeon Settings.

Iako i dalje buba neke random GPU/Memory clockove sad barem spusti na 300/150 MHz kada je na ekranu samo desktop, a osim toga radi mi i ventilator kako treba.

Wizzard 26.12.2015. 09:03

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2870514)
...sad barem spusti na 300/150 MHz kada je na ekranu samo desktop, a osim toga radi mi i ventilator kako treba.

Tako i treba biti..Ne diraj sad više ništa..:D

Focus 27.12.2015. 18:50

od kada sam stavio radeon software imam smetnje na telki kada spojim komp i tv,sa starim driverima i paketom nije bilo nikakvih problema

suedamA obmaR 12.01.2016. 12:18

Ima li itko informaciju o gaming evolved ili raptr, oče biti novih igara u revards shopu. Imam blizu 20 000 RP bodova, nije valjda da sam zaništa ih skuplja.

win32 06.02.2016. 13:53

Hej ekipa, imam jedno pitanj oko opcije u CCC tj. "Alternate DVI operational mode".

Naime, po defualtu je ta opcija u Crimsonu (ne znam kako je bilo prije tj. nisam obracao paznju) tj. CCC ukljucena pa me zanima kako je god vas?

Na netu nalazim razna misljenja i teorije o svemu tome pa nemam pojma ostaviti to ukljuceno ili ugasiti?

Monitor koji i dalje koristim (i nije da ga jos mislim mjenjati jer volim 16:10, a i nije to tema) je stari Samsung 2232BW 22'', spojen naravno preko DVI-a na GPU koji se nalazi u profilu tj. na Sapphire Vapor-X R9 280X, 3GB GDDR5 OC (UEFI).

Kada tu opciju ugasim, nekako mi se cini da su boje toplije, a kada je ukljuceno, sve mi izgleda nekako ostrije (moguce da je placebo, ali ne znam sta sada napraviti tj. da to ugasim ili ostavim ukljuceno (kako i je po defaultu)).

Kako je to kod vas te ugasiti to ili upaliti?

Jos jedna stvar, pri zavrsteku instalcije sam dobio ovu poruku:

"Radeon setting has detected that one or more high-DPI panels are connected to your sistem. Enabling Virtual Super Resolution, will increase your resolution and allow you to customize DPI settings."

Trebam li uopce ukljucivati "Virtal Super Resolution" ili ostaviti ugaseno (posto mislim i dalje igrati na nativnoj rezoluciji tj. 1680x1050, 60 Hz)?

Evo kako to izgleda:

http://i.imgur.com/41imvvEm.jpg

Monitor mi radi normalno na 60 Hz, a CCC mi pokazuje nekih 75 Hz tj. kao na sljedecem screenshot-u:

http://i.imgur.com/cJWkmcrm.jpg

...

http://i.imgur.com/FzaYti6m.jpg

Trebam li uopce tu sta dirati posto ne mislim igrati na niti jednoj drugoj rezoluciji, osim 1680x1050 te trebam li se obazirati na onih 75 hz posto monitor normalno i dalje radi (kao sto pokazuje SS) na 60 Hz?

Hvala! :chears:

P.S.

Napokon s ovim "hotfix-om" radi "Radeon Additional Settings" tj. ono sto mi prije nije radilo pa sam imao stare drivere i tek sam sada presao opet na Crimson.

the-rider 21.02.2016. 13:13

jedno pitanje, ili sam ja corav ili nema te opcije, uglavnom ne mogu naci di se prebacuje display na crimsonu, konkretno sa monitora na tv, tj dvi na hdmi
catalyst je imao to, tu ne mogu naci, moram u winsima prebacivati

Lynnfield 10.03.2016. 09:30

Izašao novi RSCE 16.3 driver. Evo i novosti.

Updated Crossfire Profiles available for
Hitman™
The Park

Support for
Hitman™

Performance and Quality improvements for
Rise of the Tomb Raider™(2)
Up to 16% on AMD Radeon™ R9 Fury X Series vs AMD Radeon™ Software Crimson Edition 16.2.
Gears of War Ultimate Edition(3)
Up to 60% on AMD Radeon™ R9 Fury X series vs AMD Radeon™ Software Crimson Edition 16.2.1
Up to 44% on AMD Radeon™ R9 380 series vs AMD Radeon™ Software Crimson Edition 16.2.1

Resolved Issues
Core clocks may not maintain sustained clock speeds resulting in choppy performance and or screen corruption (Fixed with new Power Efficiency feature toggled to off)
Gears of War Ultimate Edition - Random freezes may be experienced during gameplay
Ashes of the Singularity 2.0 Benchmark now supports DirectFlip
XCOM 2 flickering textures may be experienced at various game locations
Rise of the Tomb Raider™ - The game may randomly crash on launch if Tessellation is enabled

Known Issues
A few game titles may fail to launch or crash if the Gaming Evolved overlay is enabled. A temporary workaround is to disable the AMD Gaming Evolved "In Game Overlay"
Installing via command line may not work for some users. As a workaround please use the default GUI installer
League of Legends may experience some graphical corruption on characters death animation in AMD Crossfire™ mode
Rift may experience a hang when playing with FRTC and V-Sync enabled. As a work around users are suggested to disable V-Sync
Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 may experience some flickering in AMD Crossfire™ mode
Rise of the Tomb Raider may experience graphical corruption in some cinematics
The Division may experience flickering in AMD Crossfire™ mode
Star Wars Battlefront users may experience flicker in AMD Crossfire™ mode on battle and tutorial loading screens
Star Wars Battlefront users may experience ground texture issues in certain locations on Survival Hoth missions

Ima još dosta novih stvari kao što su : Vulkan™ Support, Per-Game Display Scaling, AMD Crossfire™ Status Indicator, Power Efficiency Toggle.

Svakako otvorite gornji link i pročitajte o čemu se radi.

:beer:

Mommistake 10.03.2016. 17:09

Hebeš 35 mbit/s brzinu neta kad ti skida 300mb s ati stranice 45min.

Nikad mi nije bilo jasno zašto im je stranica tako loša.

Sam Fischer 10.03.2016. 17:51

Jel imao još tko problema sa black screenom pri bootanju u win i "novim" Crimsonima?

Kad oni planiraju to riješit? :D

Spominjem im cijelu rodbinu na techsupportu :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23.