![]() |
Od koje firme?
Ja imam SBSov. Bio je i neki Samsung,ali 4x skuplji. |
Nema te firme na svijetu koja moze izdrzati udar groma. Uticnica van, mrezni kabl van i to ti je jedini spas. I bjezi od xfxa, uzmi bilo sto samo ne njih.
|
Da .. ali moram paziti na to jer imam 450W napajanje. A svi Sapphire modeli imaju TDP 250W minimalno (XFX ima 200W TDP). Brat mi ima neku XFX HD 6XXX,pristojno radi grafa,ali je brutalno velika. Ima koji drugi prijedlog umjesto XFXa?
|
Ovo je tema za cpu, zar ne?
|
Pitanja i informacije o temperaturama i hladnjacima
Trenutan clock je 4.5ghz i razlika između core0 i core3 je idle oko 4 stupnja a u full load je 8-10 stupnjeva. Hlađenje je Corsair h70 i pasta je zamijenjena ali opet ista stvar. U čemu bi mogao biti problem?
|
|
Hvala ti, sada sam mirne duše. :)
|
Najjači 775 CPU
Koji je trenutno najjači CPU za socket 775?
Radi se o ploči Gigabyte GA x48-ds4 koja podržava 1600 MHz FSB Dolazi u obzir i narudžba iz inozemstva. Zašto se držim tog socketa? Zato jer imam 2x nvidia 650TI u sli i 8 GB memorije + SSD i sve super radi ali procesor mi je trenutno usko grlo ( trenutno imam E8400) |
najisplativije ti je napravit mod socketa u ubacit nekoga xeona tipa x5460, x5470, naravno ako ploča podržava 120w TDP procesore, i malo ih clocknut....
zanemari sad vidjeh da imaš x48, traži q9650, q9700,qx9770, qx9775 i sl. iako je sve to i dalje mužnja mrtve krave :), i puno love za malo muzike... skupljaj pare za nešto novo, ssd možeš i na drugom kompu koristit pa čak i taj sli.... |
Ako ostaješ na toj platformi uzmi Q6600 G0 i klokaj ga do kolko ide, nađe ih se za 200-250 kn. Q9650 i ekipu se ne isplati uzimati jer se oglašavaju oko 1000 kn pa na više.
|
Kao što je CheCola rekao, puno para za malo performansi.
Sa nekom slabijom 1150 pločom i procesorom ćeš proći jeftinije nego da kupuješ neki jaki Q9xxx procesor a performanse će biti puno bolje. Ako ne vjeruješ pogledaj razne cpu benchmarke i vidi koliko koji procesor daje bodova. Ovi jeftiniji Hawwell modeli šišaju najjače 775 procesore. |
Na ebay-u za 300-500kn ćeš kupiti q9x50, na aukciji naravno.Za 600-700kn ćeš ga ubosti i sa nekakvom p35 ili p45 pločom koju možeš dobro prodati ili spičit Xeona na nju.
|
Dilema: 4590 ili 3570
Pozdrav,
Zanima me mišljenje kojem od ova dva proca dajete prednost. Koristio bi ga pretežno za gaming u paru s gtx 670. Znachi, ne k verzija, izbor baš između ova dva navedena. Hvala |
U gamingu? razliku nećeš ni vidit..idi na 4460 koji bi trebao biti jeftiniji od oba
|
[QUOTE=stripY83;2695509]Pozdrav,
Zanima me mišljenje kojem od ova dva proca dajete prednost. Koristio bi ga pretežno za gaming u paru s gtx 670. Znachi, ne k verzija, izbor baš između ova dva navedena. Hvala[/QUOTE] Mišljenje između ova dva navedena... |
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i...-Core-i5-3570K
Makar je moj savjet da pogledaš benchmark/test onih aplikacija koje najčešće koristiš. ovo drugo je sve stvar osobnog izbora ili financija, ne znam imaš li trenutno mogućnost birati između socketa 1155 i 1150 pa tu ta dilema... |
Upravo to, frend je reko da izaberem koju hoću konfiguraciju jer mu ne trebaju 2 kompa...Njemu je svejedno, kupio je playku :)
Vuče me više na ovaj 4590 jer je noviji a i ovo nije "k" verzija 3750 pa kužim i sam da nema prevelike razlike na stock brzinama... Ipak... 3570 je na 3.4Ghz ovaj na 3.3 (znam da se to ne vidi) Haswell je noviji od Ivya no to nije neka vidljiva prednosti Sve u svemu dilema samo takva :D |
Pitaš za 2 različite platforme 2 proca koja su više manje jednaka..uzmi onda haswell čisto jer ćeš možda moći i procesore iduće genracije stavit na taj socket pa si bar to dobio..da ćeš u gamingu viditi ikakve razlike između ta dva, nećeš..
|
Citiraj:
Haswell +1 |
Onda Haswell..:chears:
hvala |
Qutip
Koliko sam shvatio, ne želiš mijenjati cijelu platformu nego samo proc. S obzirom na SLI, vjerojatno je gejming imperativ. Q6600, Q96xx, Q97xx + klok koliko ide. Dobro hlađenje (pogotovo ploče) i kvalitetno napajanje su preporuka. Samo malo ćeš zaostajati za hasvelom, no izbjeći ćeš promjenu platforme, zaje....... i nesumnjivo veći trošak (mb, ram, proc) koji je sa tim povezan. Što se tiče opreme, konkretno USB3, za 70 krznenih pikneš dodatnu pcie karticu i piči. Ukoliko postoji nužna potreba za SATA3 portovima, i oni se mogu relativno povoljno riješiti dodatnom karticom, makar po mom mišljenju ako nije RAID setap, SATA2 nije usko grlo. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
GTX660Ti mi je prodisala prelaskom sa Q6600 (3.6GHz) na i5 3570K (@stock) u svim igrama, a posebno u Multiplayeru (FPS/RTS). Nije da oglasnici nisu puni Ivy procesora i ploča...uštedi nešto para i prodaj ovo što imaš dok još možeš neke pare dobiti za to! |
Hladnjak za s775
Pozdrav!
Nakon samo 10 i kusur godina počeo mi je zujati neki bjesni hladnjak. Tada je koštao 60 eur. :) Iako nominalna vrijednost pc-a vjerojatno odgovara cijeni kilograma starog željeza, uporabna vrijednost mu je abnormalna. :) Uložio bih desetak eur u novi hladnjak koji će mi ponovo omogućiti tišinu u noći. :D S obzirom na to, zanima me je li ovo pravi izbor a propos tišine i pouzdanosti idućih par godina: Xilence CPU hladnjak Quad-Core LGA Q, s.775 ili da s tavana iskopam neupotrebljeni stock hladnjak? |
Code:
http://www.bug.hr/cijene/scythe-cpu-hladnjak-katana-3-scktn-3000i-white-box/134611.aspx |
Ajde, hvala ti. Znači, 160 kuna je minimum minimuma za tišinu i kvalitetu. ;) Ok.
Ps. Ostatke stare paste na procesoru (ako će je uopće i biti :)) smijem sa suhom maramicom pokupiti? |
Zamjeni samo taj ventilator što zuji. To će te koštat manje od 10€.
|
Citiraj:
http://i.imgur.com/HeZ2Ikg.jpg |
Crne plasticne vezice i malo maste cine cuda :)
|
Citiraj:
Usput da pitam, jer sam ispao iz štosa, je li prevelika razlika u kakvoći termalne paste? Code:
http://www.adm.hr/index.php?cPath=258_217_49_331&page=1&sort=3a |
Arctic MX2 ili MX4 je po mom sudu bolji izbor.
|
Uzmeš malo pakovanje MX-2 i miran za ohoho vremena / primjena.
I ja sam mišljenja da trebaš samo novi vent + 4 komadička gume na kantunima venta + naći / napraviti kopče i/ili vezice. Koje je "ime" tog postojećeg hladnjaka ili barem dimenzije ove strane gdje dođe vent ? |
Citiraj:
EDIT:Evo i mod :D http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=112 |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ako ti mobo "prima" PVM vent opcija je Arctic F9 PWM > http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3795
Tako je, to je PC Expert spirit :) |
Upravo sam bacio oko na manual. Piše da je pwm podržan. Uz pretpostavku da ne polomim cooler pri skidanju venta, ;) ovo će biti razmjerno jeftina investicija. Hvala vam.
|
Pitanja i informacije o temperaturama i hladnjacima
Izvinjavam se ako sam pogresio temu, ali nov sam.
Imam problem, kao sto naslov kaze, sa pregrejavanjem procesora. U pitanju je Intelov Pentium 4 model 530 Da samo iskazem sve sto imam pa vi recite sta je posto se dvoumim izmedju dve stvari :D Procesor 100% odgovara maticnoj! Stavljena je termalna pasta koja je malo kvalitetnija i na kojoj pise da spusta temperaturu 25 stepeni. Kuler je detaljno ociscen. Kuler je ispravno legao na procesor i nema lufte. E sad ono sto moze biti problem (bar po mom misljenju) jeste ili to sto je na njemu standardan "Intelov Box kuler" ili zato sto mi je napajanje crklo, ili nije dovoljno jako. Inace napajanje je od 350w. Ako imate neku drugu ideju, ili je mozda nesto od ovoga sto sam ja zakljucio onda mi recite da ne jurim vise po forumima. Da napomenem da mi racunar radi normalno, ali temperatura ide i preko 80 stepeni kad igram jace igre. Hvala u napred. |
Imaš nekoliko opcija:
1. da nešto sigurno nije u redu - znači ako nisi dobro nanio termalnu pastu, previše, premalo i sl. klik, da ti cooler nije dobro sjeo, štajaznam da ti pin od ventilatora nije spojen ili da gubi kontakt... 2. da te softver na kojem gledaš temp zeza (probaj neki drugi) 3. da ti je u kućištu sauna, ili da ti je case blizu neke peći ili nešto tako 4. Da nešto s procesorom nije u redu (ipak je star) neispravan senzor ili nešto, jer ovo nije prvi put da čitam o pregrijavanju takvih starih pentiuma, što god se napravilo |
Pa sad za to prvo mislim da nije, ali provericu, u kuci jeste vrucina, ali racunar nije pored peci.
Zanima me samo da li bi zamena za jace napajanje pomogla, posto smatram da je intelov box kuler koji je dosao sa njim dovoljan. |
Napajanje nema veze s temperaturom procesora
|
pretpostavljam da je core Prescott?
ako je,nista cudno za takve temp,meni je u idle pod box kulerom bia na 55-60C, a load do 85% jezgru su prozvali presHOT jer se uzasno grije po meni,nemoras se nista sekirat,takav je proc i jbga...jedino da metnes neki aftermarket kuler,al nezz koliko je isplativo nadji polovni ako hoces,ali to je ulaganje u jako staru platformu |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:29. |