![]() |
Citiraj:
Evo malo više informacija. http://upload.slike.com/slike/2014/0...x-Capture2.JPG |
Instalirao sam windows 8.1 na laptop i sad bi trebao drivere instalirat, ali na asus stranici nekih drivera koje ima za windows 8 nema za windows 8.1. Možete vidjet na linku od laptopa:
http://www.asus.com/support/Download/3/529/N550JV/ Npr. nema intel chipset drivera i intel rapid storage. Nema ih zato što su integrirani u Windows 8.1 ili da instaliram ove što se nude za windows 8? Također, ako netko zna, koji je od utilitiesa za uključit svijetlo tipkovnice? |
Instaliraj slobodno ove za W8, ili trk na intel stranicu pa skini zadnje drivere za W8.1.
|
Citiraj:
|
Da imam sve instalirano.
|
imam problem sa sleep-om u win8.1
dakle, stavim komp u sleep mode i nakon nekog vremena on se sam upali kao da sam zatresao miš. imam bežićni miš pa pretpostavljam da je možda negdje uhvatio kakvu frekvenciju koju je vidio kao micanje miša, stvarno ne znam što bi drugo moglo biti .. no bilo bi dobro kad bi mogao nekako napraviti u postavkama da se iz sleep mode-a izlazi klikanjem na miš (a ne samo pomakom miša), tada prepostavljam da on ne bi ovako reagirao isto tako, nakon nekog vremena što je komp u sleep-u, on se sam ugasi.. da li to u postavkama negdje stoji da se komp sam ugasi nakon XY sati na spavanju ako se ne dira, i gdje se to može podesiti? |
Odi u device manager, odaberi uređaj (miš i/ili wlan adapter), power management tab i makni kvačicu sa "allow this device to wake the computer". Meni LAN adapter je stalno budio komp.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Što je sa drugim dijelom pitanja, da li sleep mode negdje u defaultnim postavkama ima nariktano da ako se komp ne dira neko vrijeme on ga automatski ugasi? Jer baš to mi se i dešava, ne diram komp jedno vrijeme cca 2-3h (na spavanju je) i komp se sam od sebe ugasi. |
evo sad sam malo istraživao i vidio da mi u defaultnim postavkama stoji hibernate after 180 minutes, to sam promijenio u 9999999 minutes... znači u prijevodu - nikad lol ... nadam se da je to razlog njegovog gašenja iz sleep mode-a
što se tiče buđenja iz sleep mode-a i "allow this device to wake the computer" to mi stoji chekirano samo pod postavkama miša (i ako ga isključim onda se bojim da neću ga moći "probuditi" preko miša, a to ne bi htio, ja bi ga htio buditi sa klikom miša a ne micanjem miša a ako maknem kvaćicu onda miš skroz izlazi iz svake šeme, i micanje i klik) .. pod wlan adapter mi ne stoji tamo kvaćica, dakle on ne radi te probleme.... |
Nakon dugogodišnjeg druzenja sa win7, danas prešao na 8.1 i sad naravno 100 problema :)
Kako se spojiti na Skype? Upisem svoj username i pass i kaze mi da je taj acc vec povezan sa microsoft acc-om, a pod tim valjda misli da mi je na skajpu msn mesenger kojeg sam spojio i on ga sad vidi kao microsoft acc. Zelim samo imati skype i na njemu sve kontakte (skype & msn mesenger) |
Mislim da nitko nije spomenuo u temi, no evo načina kako dobiti besplatne Windows 8.1. Samo za studente vrijede, i to za sve koji imaju iksicu, nebitan faks.
Potrebno se registrirati na dreamspark.com, nakon registricije verificirati account(postupak za verifikaciju se slijedi gdjen se pošalje slika iksice) i nakon toga će vam potvrditi status i dobit ćete ključ i download link za Windowse. Također, tamo ima i Visual Studio, i server verzije. |
Što ne vrijedi to samo za Dreamspark Premium?
|
1 privitaka
Nope, za sve.
Nude kao Industry Pro verziju, ali jedina razlika je da ova verzija ne uključuje Metro aplikacije(poruke i slične) koje se mogu skinuti normalno sa Storea. U drugom svakom pogledu je identična. Stigao je i Visual Studio 2013 kolko vidim, i zadnja verzija servera |
Citiraj:
|
Citiraj:
Interesantno, nisam to znao. Thanks na infu :) |
Citiraj:
|
ima li netko problem sa sporim Identifying network na win8? dakle, upalim komp i njemu treba do 30-45sec da se spoji na mrežu preko LAN .. dole u kutu stoji ona oznaka za internet te žuti ključ preko njega i piše "Identifying network" i tako 30tak sekundi dok ne nađe tu mrežu, tada se makne žuti ključ i internet radi .. zašto toliko sporo? pa na ostalim windowsima čim sam upalio komp iste sekunde sam mogao na net, ovdje trebam čekati cca pola minute da se on prvo spoji :stoopid: preko wirelessa je nešto mrvicu brže
do sporosti kompa, točnije laptopa 100% nije jer je riječ o poprilično dobroj konfiguraciji nema ni 2-3 tjedna da je kupljena.. iz sleep-a kad ga palim onda mu treba cca 2sec da se spoji, dakle jako brzo |
Citiraj:
propuštam li nešto? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, 8.1 ima.
Verzija je ista ko i obična, samo fale metro aplikacije koje se skinu sa storea ako čovjeku trebaju. |
Citiraj:
|
Jesam li jedini koji ima problema sa HomeGroupom?
Dakle 2 laptopa i jedan desktop (jedan W7, dva W8.1). Tko god kreira grupu, drugi vide odmah ponuđeno da se pridruži. Upiše se homegroup pass i dobijem da je krivi. Dakle nebitno na kojem se kreira, svak vidi svakog, pinga, upnp je otvoren, svi servisi potrebni su pokrenuti dobijem da je kriva šifra. Pokušao sam na svakom tko je kreirao staviti i manualnu šifru no ni to ne pali. WTF? Tipični troubleshooting ne pali, sinhronizacija vremena i sl. EDIT: Pronašao uzrok. Ili mi ne valjaju dvije mrežne kartice ili Realtek nema poštene drivere za Windows 8.1 za 8111E. Kad sam probao sa nekim wlan adapterom umjesto lana, radi. |
Mene isto slicna stvar zanima, kak diseblat password pri paljenju na jednom laptopu a na pcu da ostane, a koristi se isti akaunt, unchecko sam to da trazi pass, al i dalje pri paljenu ako je pc vec upaljen trazi, a ako nije, ne trazi :?
A sto se tice dreamsparka, odlicna stvar, skinuo si prije dva mjeseca 8.1 i visual studio, i jucer s istim keyom aktivirao i na laptopu 8.1 :) |
Citiraj:
zasto? donno. |
|
1. link ti je u banani
2. to ima samo smisla ako se odricu metra da bude full-screen (sto ce se desit za win9) tako da samo smjeh ms-u, sami sebi pucaju u nogu pa kasnije daju flaster na to |
Imam problem sa skypeom, naime, iako sam instalirao normalnu desktop verziju, jednostavno mi se ne zeli dic prilikom podizanja windowsa, nego ga moram ručno pokrenut. Pretpostavljam da je to zato sto win8 u sebi ima integriran metro skype?
Preporuka za neki kvalitetan tutorijal kako odjebati ovaj metro look i aplikacije skupa s njim? |
Kak misliš integriran metro Skype? Jednostavno obrišeš tu metro aplikaciju
|
Kako ju "obrišem"?
|
http://www.softwareok.com/?seite=faq-Windows-8&faq=60
Mislim i da kad u Storeu odeš na tu aplikaciju da ima uninstall opcija |
Citiraj:
|
Nema to veze, do nečeg drugog je očito, imam i metro i desktop skype gore i sve radi kako treba. Jedino što nisam logiran u metro skype od cca deset minuta nakon instalacije prvog dana :D
|
Meni ne zeli desktop prebacit na slusalice kd ih ukopcam, metro skype radi normalno :?
|
Ista stvar se i meni događa na desktop verziji Skypea.
Moraš otići u opcije (nemam sad Sykpe pa pišem napamet) i u postavkama za audio odabrati da ti zvuk sad šalje na slušalice umjesto na zvučnike. Prije je Skype to sam radio, ne znam zakaj sad to više ne funkcionira na takav način. |
ima tko problem da kad se nešto pretražuje na Google, klikne na neki link, te se želi vratiti na rezultate pretraživanja, da mora stisnuti dva puta tipku za nazad da bi došao na prethodnu stranicu.
to mi se javlja na IE11, dok na chromu sve uredno, googlo sam ne mogu naći riješenje, možda netko zna. probao sam resetirati ie11, ali to također ne pomaže. |
Mene zanima kako napraviti update sa Windows 8 Pro na 8.1? original.
Vidio sam sve MS stranice i sve upute niti jedno ne radi. Imam sve system upgrades napravljene, kad odem na MS-ovu web stranicu izbacuje mi ekran da nadogradim na 8.1 for free, odvede me u Windows Store i tamo nema toga da nadogradim. Ne kužim šta više napraviti. |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:31. |