![]() |
Citiraj:
|
Google Alternative ili kad stvari odu predaleko
I to uz silovanje da gledaš reklamu koja te ne zanima (ne možeš ju preskočiti). Da mi je zanimljiva pogledao bi ju i možda čak kliknuo…
|
Da predaš više podataka Googlu bile bi ti i reklame zanimljivije :D
|
To može biti samo dobro za mene, zar ne? ;)
|
Citiraj:
Ja sam isključio adblocker da vidim šta će se desiti i prva reklama je bila strašna, neki ljigavi tip s britanskim naglaskom mi je probao uvaliti svoj financijski instrument. Turska pretplata mi ne gine. |
Citiraj:
https://www.reddit.com/r/pcmasterrac...dblock_policy/ Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
uBlock za sada još uvijek radi. Kod mene nema nikakvih limita ni reklama.
|
na bravetu sa sponsor block i revanced jos uvijek sve normalno
|
Bit ce....
https://www.techspot.com/news/99281-...thing-you.html Vrijeme da zavrtim Nextcloud :lol2: |
eVo primjera gdje su dobro finacirani Faktrografi svijeta, u velikom poslu, objasnjavajuci u Google balonu informacija, sto je doista poruka filma "Sound Of Freedom" te zasto je je Disney pokusao pokopati, da ga publike nikad ne vidi.
A onda saznamo kad Hulu, Amazon, Netflix i ostali ne zele uopce promovirati zbog "kontroverze" jer njihovim vlasnicima ne pase film koji se bavi svercom djece, pedofilskim lancima, te elitnoj prostituciji djece, onda znas da nesto ne stima. Za iste one narucitelje, zbog kojih je Epstein, slucajno izvrsio "samoubojstvo" te zbog kojih je Google, pola godine cistio sve mrezne slike, na kojima su "uglednici" u drustvu s Epsteinom. Pazljivo poslusajte detalje: 1) Denzel Washington LOSES IT On Hollywood Taking Down Sound Of Freedom 2) Mel Gibson exposes Oprah’s secret… ... |
Pogledati vlasničku strukturu medija s razumijevanjem i prostor za bilo kakvo čuđenje iščezava.
|
Koje je ovo navodjenje na "istinu", uzas.
Sta je to Denzel reka? Sta je Oprah učinila? Pa nista nismo culi direktno, ali cu te navesti da jesu!!! Da tu neceg ima, vjerojatno, ali ono c'mon! |
Citiraj:
Do prekjucer uopce nisam znao ni za film, jas manje sto se desava, pa mi je bilo interesantno. A koliko im smeta film, valjda najbolje govore snimke, gdje su gledatelje laznim dojavama o pozaru, upaljenim svjetlima za vrijeme projekcija, nudjenjem karata za druge premijere, pokusavali demotivirati od gledanja: Dijelovi koje su gledatelji snimali, ali ima ih zasebno puno vise za naci na video servisima. Citiraj:
Imas ih toliko na temu, da mozes birati od koga zelis cuti komentar na film i pozadinu cime se bavi. Oprah je bila javno sramocena, nakon sto se prema izjavama glumaca, blisko druzila s tada uhicenim Weinsteinom, sugerirajuci, da mu je dovodila glumice na preporuku. Prije toga je otvorila skolu za mlade djevojke u Africi : Oprah recently built a school called the Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in a town called Henly-on-Klip, 40 miles outside Johannesburg, South Africa, according to Newsweek. Included in this school will be a yoga studio, beauty salon, indoor/outdoor theaters and large fireplaces in every building. There are also hand-picked china dishes, mattresses, uniforms and oversized closets, as well as plenty of tribal art and bright colors to decorate the walls. “These girls deserve to be surrounded by beauty, and beauty does inspire,” Oprah said. kriticari su je pitali zasto nije otvorila skolu u Americi, za siromasne, jer Afrika ima uhodane kanale za kojekakve sex promete. Uglavnom njena skola u Africi, do danas je imala nekoliko seksualnih skandala, sto mozes pretrazivanjem pronaci na mrezi, samo probaj nesto manje cenzorno od Googla, jer on servira uljepsivace i faktografe na vrhu ponude rezultata. Ostatak mozes pretraziti do mlle volje na temu, materijala ima na bacanje. ... |
Reakcija mainstreama i industrije na taj film je savršeno normalna i očekivana ako se zna kakvi ljudi to tamo drže. Pogotovo kad se uzme u obzir izuzetno kršćanska
pozadina Jima Caviezela dok konce odavno vuku neki posve drugi ljudi, da ne kažem pleme :D Na Oprah ne znam da li treba trošiti riječi, vjerojatno i ne. Faktografi su mala Ministarstva Istine, samo što se ne zovu tako iz istog razloga iz kojeg odavno nemamo ministarstva rata već samo obrane :D Sve to dakako ima svoja objašnjenja, ali sumnjam da je to tema za ovaj forum. |
Pa zanimljivo je.
Bas malo pretrazujem, Oprah je specijalna cura... Nevjerojatno. |
Ima specijalnih cura i dečki koliko ti srce zaželi :D
|
Evo jednog "kulturnog" soka, posebno kad vidite tko je u potpisu.
Svatko moze pokrenuti peticiju, pisati pisma, raditi proteste, protiv necega sto zastupa, ali novo obiljezje "toleratnih" je da uz protrest, uvijek pozivaju ne mreznu cenzuru ili blokadu. Pa ce tako uz nepravu koja ih zadesi, samo jos zamoliti i da se mrezno blokiraju i love oni koji ne misle kao oni: Some 250 Hollywood celebrities from movies, TV and music have signed their names to an open letter urging big tech companies to crack down on anyone who doesn’t fall into line with the trans agenda, including advocating life changing gender surgeries on children. was signed by hundreds of famous names including Amy Schumer, Ariana Grande, Demi Lovato, Jamie Lee Curtis, Judd Apatow, Patrick Stewart and many more. 1) Lista potpisanih junaka 2) 250 Hollywood Celebrities Sign Letter Demanding Big Tech Censor Anyone Who Opposes Trans Surgeries On Kids 3) 250 Hollywood Celebrities Sign Letter Demanding Big Tech Censor Anyone Who Opposes Trans Surgeries on Kids Suptilna poveznica na Sounds Of Freedom: 4) Hollywood Stars Have a LOT of Trans Kids ... |
Ti selebritiji ne smiju “misliti” drugačije od mainstreama.
Svi su pokupovali Priuse kada je to bilo popularno, zaljevali su se ledenim kantama i radili hrpe drugih stvari jer bi ih razapeli da nisu. Tako i ovo. |
To je stvarno maestralno sagrađena kuća od karata: 24 hour news cycle + celebrity culture.
|
Citiraj:
Citiraj:
https://www.telegraph.co.uk/business...tafa-suleyman/ |
Pa to je cista istina, googlaj što god oćeš prvo će ti uvik izbacit shopove i reklame. Doslovno na kraju svake google pretrage moram dodat ili "Reddit" ili "forum" ili "stack overflow" ili tako nešto da bi naša relevantan članak ili mišljenje o nečemu a ne da mi se servira webshop ili sponzorirani clanak...
|
A tek one jebene Google translate ruske stranice ... Uzas
|
Ordering a Pizza in 2030
CALLER: Is this Pizza Hut? GOOGLE: No sir, it's Google Pizza. CALLER: I must have dialed a wrong number, sorry. GOOGLE: No sir, Google bought Pizza Hut last month. CALLER: OK. I would like to order a pizza. GOOGLE: Do you want your usual, sir? CALLER: My usual? You know me? GOOGLE: According to our caller ID data sheet, the last 12 times you called you ordered an extra-large pizza with three cheeses, sausage, pepperoni, mushrooms and meatballs on a thick crust. CALLER: Super! That’s what I’ll have. GOOGLE: May I suggest that this time you order a pizza with ricotta, arugula, sun-dried tomatoes and olives on a whole wheat gluten-free thin crust? CALLER: What? I don’t want a vegetarian pizza! GOOGLE: Your cholesterol is not good, sir. CALLER: How the hell do you know that? GOOGLE: Well, we cross-referenced your home phone number with your medical records. We have the result of your blood tests for the last 7 years. CALLER: Okay, but I do not want your rotten vegetarian pizza! I already take medication for my cholesterol. GOOGLE: Excuse me sir, but you have not taken your medication regularly. According to our database, you purchased only a box of 30 cholesterol tablets once at Lloyds Pharmacy, 4 months ago. CALLER: I bought more from another Pharmacy. GOOGLE: That doesn’t show on your credit card statement. CALLER: I paid in cash. GOOGLE: But you did not withdraw enough cash according to your bank statement. CALLER: I have other sources of cash. GOOGLE: That doesn’t show on your latest tax returns, unless you bought them using an undeclared income source, which is against the law! CALLER: WHAT THE HELL! GOOGLE: I'm sorry sir, we use such information only with the sole intention of helping you. CALLER: Enough already! I'm sick to death of Google, Facebook, Twitter, WhatsApp and all the others. I'm going to an island without the internet, TV, where there is no phone service and no one to watch me or spy on me. GOOGLE: I understand sir, but you need to renew your passport first. It expired 6 weeks ago... Welcome to the future |
Jednog dana ćemo se sa svim tim AI bullshitom, ponuđenim odgovorima na nepostavljena pitanja i prijedlozima koji nam ne trebaju i ništa ne znače u životu vrtiti u krug kao ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=2_HIFKlcQxo |
Dobar dio interneta je i tako fake već duže vremena, nije to baš neka nova putanja. Evo jednog solidnog dokumentarca (?) na tu temu:
https://www.youtube.com/watch?v=6zyJB45ewvU |
Citiraj:
Ovo je sad vec tragikomedija :lol2: |
K.L.A.U.D._B.E.K.A.P.:):D - uz mogućnost pretplate za pravo pristupa infrastrukturi u nadležnosti trećih strana koje u svakom trenutku rade kaj god ih volja.:frend:
|
“Ma Klaud ti je frende zakon! Već gooodinama nisam spržio niti jedan devede niti sejvao na vanjski disk, daj beži s time. Sve u Klaud!”
“Idemo u Klaud! Konačno ćemo se riješiti IT-a u firmi i sve će raditi” “Plakat će te svi vi kad-tad….” ;) https://spanning.com/wp-content/uplo...-the-cloud.png |
Moji u firmi su sve stavili na ono MS smeće od onedrive. Jedan kolega tvrdi da u njihovim EULA piše kako oni za podatke koje drže kod sebe smatraju da su to njihovi podaci. Stvarno ne znam koliko moraš biti lud da staviš gore išta osim digitalnog bijelog šuma :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sam počeo razvijati alergijsku reakciju na sve MS related. Neki dan sam na jedan laptop montirao windows 11, baš sve vezano za taj OS me nervira. Čak i ono što ne bi trebalo, objektivno. I onda kada vidim da netko ide balls deep u njihove servise, ostanem zabezeknut.
|
Citiraj:
Mislio sam da će nas navući niskim cijenama pa će ih onda dići kada svi odu u Klaud. Umjesto toga cijene su bile visoke u startu a ljudi navalili ko Braveheart na bojnom polju: “KLAAAAUUUUUD!!!!” |
Meni je Microsoft najbolji, doista nemaju konkurencije :)
|
Pa ja koristim OneDrive i privatno i poslovno već godinama, po meni to fercera ko zmaj. Ne znam da sam ikad imao neki problem. Odlična integracija sa Samsung mobitelom, radi solidno čak i na MacOS, ne vidim u čemu je problem. Puno bolje od Google-a.
|
Do prije par godina je bilo problema s OneDriveom. Ograničenje na veličinu fajla, na duljinu filenamea, neke znakove u filenameu nije htio primiti, nije htio inkrementalno syncati (što je Dropbox imao već godinama), nije se moglo obrisati file na disku a da ostane u OneDriveu…
|
Cloud storage nije backup. To ne znači da nije korisna stvar, ali treba znat što uploadati a što ne.
|
Kako nije backup? Jedna od vrsta backup-a je, naravno ne smije biti jedina. Ali reci da nije backup je krajnje bedasto. Po toj logici ništa nije backup.
|
Citiraj:
Jer 99% populacije za stvari koje su Cloudu ne radi backup. Zato. Teoretski su i u pravu jer oslanjas se na profesionalne IT strucnjake i Hardware da su tvoji podaci na sigurnom. Problem je da se namnozilo toliko kretena u IT svijetu da vise nista nije sigurno (vecina bez Chat GPT-a nebre ni prdnut vise a kamoli smislenu bash skriptu napisat ili nedaj Boze instalirat jedan sugavi LAMP server). Dodaj tome faktor ljudske pogreske , zmiksaj malo menadzerske pohlepe i BINGO :lol2: Tak da Cloud mozda da - ali uz lokalni Backup... ako iz tog kuta gledas. Za nekog tko je informaticki pismen - normalno. Za ostale - zaboravi. Ako ljudi iskesiraju lovu mjesecno za takvu uslugu onda to treba i raditi kak spada. A onda imas Onedrive kutak. Slozio sam frendu koji ima malu firmu Office 365 for Bussiness za 5 korisnika - u godinu dana je bilo 7 slucajeva da se fajlovi izmedu 3 kompa nisu kak spada syncali ili su se jednotavno "izgubili" (da naravno da je imao lokalni backup - i to 2 put). I da Microsoft zadrzava pravo da izbrise sadrzaj sa tvog Accounta ako procjeni da je ilegala ili van zakona na neki drugi nacin. A svi znamo da MS nikad ne grijesi jel :fiju: Ima neke stvari gdje je Old School lokalni storage jednostavno bolji i ne treba izmisljat toplu vodu. :kafa: |
OneDrive smatrati backupom je na istoj razini kao dok čujem da je raid 1 backup.
To je samo alternativna lokacija za žive podatke. Pravi backup s razlogom košta, bilo da je cloud ili on-prem rješenje. Jedina dobra stvar kod OD-a je da ima 2 stage recycle bin pa je relativno jednostavno vratiti bitne stvari u slučaju crypto lockera. |
Nije nešto kompliciran koncept Onedrive-a, ali ga ne preporučam korisnicima, već savjetujem da koriste mrežne DFS mape.
Obzirom da neki su jako pametni pa ga počnu koristiti, kasnije kad se više ne mogu snaći gdje je što, pa više računa i slično, dijeljenje, samo im kažem da nije moj posao njima organizirati posao. PC, programi i ostalo rade? Ok, na vama je ostalo i sretno. Dakako, zadnje i možda najvažnije, tu je pitanje privatnosti i zaštite podataka. |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:49. |