PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Portio Informatika (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=225251)

Alfa_R 09.06.2012. 23:07

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2179888)
Ok, od sada kupujem u portiu i molim boga da nesto krepa...jer moram ovo probati

Hvala i nadam se da cu jednom uspijeti isprobati tu metodu a ukoliko netko bude imao nesta za reklamaciju u portiu neka se molim vas ovdje iznjasni da vidimo jel ce to upaliti i proci i kako ce se uopce odvijati

Samo naprijed. No ne zaboravi, ključ je u dopisu, ne mail ili telefonski. Na ovaj način smo tu mnogo mitova srušili i zato je bitno tu napisati tijek događaja da drugi onda lakše ostvare prava.

I iskreno, nadam se da ti se neće ništa pokvariti. Čisto onako - dobronamjerno. :)

Omerta 09.06.2012. 23:08

Alfa :chears:

panda505 09.06.2012. 23:20

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2179870)
Gilbert ne mozes to napraviti, za komponente koje links nije dobavljac! Odnesi, reci ce ti da šalješ u ovlašteni oni to nece zaprimiti jer oni nisu ovlašteni servis za tu komponentu...
Shvati da je samo adresa ista, na toj adresi mogu biti registrirane 2,3 firme a ne mora biti uopce isti vlasnik. Ne znam kakve veze ima links sa portiom...zato nema ni veze sa reklamacijama iz portia...

Alfa guide ne vrijedi za portio vec samo za tip protis, tocnije web shopove koji imaju i trgovinu u kojoj mozes preuzeti dio...blabla da na baljezgam vise jer boli me glava

Alfa javi se i objasni nam kako to ide sa portiom!

Citiraj:

Portio Informatika d.o.o je WebShop i kao takav nema vlastiti servis. Ostvarivanje jamstva moguće je isključivo u ovlaštenim servisima u Republici Hrvatskoj ovisno o proizvođaču kupljenog artikla. Za ostvarivanje jamstva potrebno je imati jamstveni list zajedno sa računom (ili kopijom računa) kupljenog proizvoda.

Links d.o.o.
Bobovačka 2, 10000 Zagreb
Tel: +385 (0)1 3098-635
Ovlašteni servis za:
Archos, Arctic Cooling, Bitfenix, Chieftec, Coolermaster, Crucial, Enermax, G.Skill, Icy Box, LC Power, Lian li, Mach Extreme, Mushkin, Nzxt, Prolimatech, Scythe, Sharkoon, Silver power, Tagan, Terratec, Thermalright, Xfx, Xigmatek, Zalman

http://www.portio.hr/index.php?page=textPage&id=13

Campeonato 09.06.2012. 23:24

To je adresa linksa, uvoznika...
ovo je adresa portia:

Portio Informatika d.o.o
Bobovačka 2
10 000 Zagreb

doky 10.06.2012. 00:47

Kao što sam već napisao na prošloj stranici:
Citiraj:

Autor dokis (Post 2179730)
Šalji uvozniku, ako je uvoznik Links primit će u bilokojoj njihovoj poslovnici, a ako je neko drugi morat ćeš poštom slat njima ili Portiu, preporučam da se Portio u ovom slučaju izbjegne radi uštede vremena jer kad oni to zaprime opet oni daju to uvozniku na šta se gubi dan-dva.

Doslovno tako mi je rekao lik iz Portia na mailu samo drugim riječima, ne vidim u čemu je tu problem? Šalješ/nosiš u servis/uvozniku koji ti piše na žutom papiriću nakeljenom na kutiji i to je to.

Ovaj dio di spominjem slanje u Portio je vjerojatno prije funkcioniralo pošto vidim da se od tamo paketi počeli vračati. :D

Alfa_R 10.06.2012. 00:51

Onda tražimo dobrovoljca kome se vratio paket da pošalje dopis.
Nije bitno ako je poslao dalje kod uvoznika. Bitno je da je njihov kupac, da ima problem i njihov odgovor da ne žele primiti.

Ima li tko? :)

Dolph 29.06.2012. 14:19

Evo pohvale.

Naručio jednu komponentu pred dva dana, danas oko podneva stiglo. Platio kod preuzimanja, sve pet :respekt:

Još da ovako "brzo" svima stigne....

Lewis 11.07.2012. 18:13

Kod mene isto, narucio LAP u cetvrtak navecer, dobio potvrdu narudzbe za 5 minuta, I evo danas (srijeda) stigao laptopu OS. Sve 5, brzo, efikanso, platio otkupninom (dostava besplatna (prkeo 1000kn) Overseas).

Sve pohvale za sad.

FRipper 11.07.2012. 18:52

četvrtak narucen, a dosao u srijedu...fakat brzo nemam rijeci :D

AbAdd0n 26.07.2012. 13:32

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2179870)
Gilbert ne mozes to napraviti, za komponente koje links nije dobavljac! Odnesi, reci ce ti da šalješ u ovlašteni oni to nece zaprimiti jer oni nisu ovlašteni servis za tu komponentu...
Shvati da je samo adresa ista, na toj adresi mogu biti registrirane 2,3 firme a ne mora biti uopce isti vlasnik. Ne znam kakve veze ima links sa portiom...zato nema ni veze sa reklamacijama iz portia...

Alfa guide ne vrijedi za portio vec samo za tip protis, tocnije web shopove koji imaju i trgovinu u kojoj mozes preuzeti dio...blabla da na baljezgam vise jer boli me glava

Alfa javi se i objasni nam kako to ide sa portiom!

Kako nemoze? to je upravo sto sam ja napravio, portio navodi links kao ovlasteni servis za gotovo sve brandove koje portio ima u ponudi.
tamo dam odnio ssd, dobio papir "reklamacijska primka" i tu je sad došla komunikacija links prema portio. links ima moj ssd a portio mi je mailom poslao ponudu za isti taj artikl ili neki drugi.

MORAM pohvalit portio danas. Zamolio sam ako je moguće mijenjati moj ssd za neke druge artikle. Točnije : napajanje, mis i podlogu. Odobrili su mi i upravo sada mi salju postom to doma. Moje je samo bilo da neispravan artikl odnesem u ovlašteni servis (links) oni su dalje sve riješili.
Svaka im čast meni su maksimalno ušli u susret sa tom "zamjenom" artikala!
Pohvala.:beer:

coconut 26.07.2012. 13:52

Odavno smo ustanovili da je Portio Linksov web shop i normalno je da je Links naveden kao servis za svu njihovu robu.

FRipper 26.07.2012. 16:38

Koji ssd?

veve 28.08.2012. 17:49

Ako sam napravio narudzbu komponente koja je zaprimljena, ali je u meduvremenu poskupjela. Koju cijenu sad na kraju placam? Placanje je pouzecem.

FRipper 28.08.2012. 18:11

zavisi...ako si dobio mail da je narucena od dobavljača...onda bi trebala biti stara...ali ako si samo dobio prvi,da je zaprimljena...onda ti trebaju javiti ako je poskupilo da je druga cijena

veve 28.08.2012. 18:14

Zaboravio sam reci da je i obradena. :D
Citiraj:

Poštovani,

Vaša narudžba je zaprimljena i obrađena.
Artikle ćemo naručiti od dobavljača.
Isporuka slijedi putem Overseas dostavne službe najvjerojatnije kroz 3-5 radnih dana.
To je jucer stiglo, nitko od njih ne spominje da je poskupilo.

Rade0n 28.08.2012. 18:22

mogao si njima jedan mejl poslati i pitati umjesto da mi tu nagađamo koliko će ti zaračunati.

FRipper 28.08.2012. 18:28

dok dobi odgovor doci ce mu overseas :D

nista sutra najbolje odi na stranicu i tamo na online podršku pa pitaj....

veve 28.08.2012. 18:30

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2223955)
mogao si njima jedan mejl poslati i pitati umjesto da mi tu nagađamo koliko će ti zaračunati.

Da mogao sam da mozda ne rade do 4 (online podrska isto), a paket vec mozda sutra moze stici... :hitthewal:

Mislim ono nije razlika neka, ali sam tako mogao naruciti i u Linksu zato pitam opcenito kako to ide.

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2223962)
ali kod portia mislim da je to korektnije, i da ce ti iako je poskupilo doci po cijeni kojoj si ubacio u košaricu

Nadam se. :)

FRipper 28.08.2012. 18:32

a opcenito ide ako je npr protis u pitanju da ništa nejave i da ti naplate po novoj cijeni :D

ali kod portia mislim da je to korektnije, i da ce ti iako je poskupilo doci po cijeni kojoj si ubacio u košaricu

JozicA 28.08.2012. 21:12

Dosta sam stvari uzeo u Portiu, malo su aljkavi sto se tice odgovaranja na mail, desilo mi se da sam narucio za frenda procesor,hdd i vga (petak prijepodne), popodne na kavici jos jedan kolega me zamolio MBO i memoriju da mu narucim (petako popodne posaljem mail).

Uglavnom u drugoj narudzbi sam napomenio da sam vec narucio to jutro kod njih pa ako mogu sve zajedno da salju da nedolazi odvojeno,nije mi problem par dana pricekati, placanje poduzecem.

U ponedjeljak stize mail kao odgovor na prvu narudzbu da je roba narucena. U utorak dolazi mail da je roba poslana. U srijedu dolazi prva narudzba. Od druge ni traga ni glasa, kontam da nemaju pa narucujem mbo i memoriju u Protisu u srijedu ujutro. U cetvrtak stize paket iz Protisa.

U petak dolazi paket iz Portia, naravno da ga odbijam, saljem im mail s izvinjenjem jer nisam nikakvu potvrdu narudzbe dobio za drugi paket a ni obavjest da imaju ili nemaju.

Kasnije sam jos par puta svasta-nesta narucivao iz Portia, par puta sam dobio odgovor na narudzbu, par puta nisam.

Ali im sada dajem vremena 10tak dana jer im teta na mailovima malo zabusava izgleda.

FRipper 28.08.2012. 21:23

Sada imate online podršku pa ne treba vise koristiti emailove ;)

veve 29.08.2012. 13:36

Samo da javim da je danas stigao paket po staroj cijeni, jos jedan + za Portio. :goood:

QuidZz 02.11.2012. 00:01

Evo da i ja pohvalim Portio, narucio robu u utorak ujutro, doslo u srijedu. Sve 5 :)

Herr Flick 10.11.2012. 19:08

Pohvala za Portio od moje strane :).

Kupio zvučnike kod njih i stigli su mi oštećeni. Bila je tvornička greška jer je paket bio jako dobro zapakiran.
Poslao sam im mail isti dan navečer. Ujutro su mi odgovorili neka im pošaljem zvučnike natrag putem Overseas-a na njihov trošak. Kada su ih zaprimili meni su poslali nove zvučnike koji su mi stigli sljedeći dan:).

+ za njih :goood:

the_ghost 07.12.2012. 11:10

Pohvala za brzinu dostave, jucer narucen monitor, danas stigao (a od dobavljaca su ga jos i morali naruciti).

FRipper 07.12.2012. 12:53

sigurno si uzeo monitor koji je odma raspoloziv u linksu...

MAGARAC 07.12.2012. 13:48

Bas tak. Kad ima u Linksu onda dode odmah a kad nema onda je cekanje. Npr. ventove cekam 5 dana i nista.
Evo upravo dosli. Corsair SP 120 duo pack...

the_ghost 07.12.2012. 14:33

Je, istina, raspoloziv je u Linksu. Nisam znao da uzimaju direkt od njih (bez obzira sto jesu prakticki ista firma). Dobro je za znati za ubuduce.

vedranzeman 07.12.2012. 14:41

Ono što je iz Linksa se skuži po šifri artikla od devet znamenki, koja je ista kao u Linksu, osim što nema točkica između (xxx.xxx.xxx).
Sve s drugim brojem znamenki je od drugih dobavljača i čeka se dosta duže.

the_ghost 07.12.2012. 15:13

Ne kuzim zasto onda nisu direktno to povezali i onda pokazivali da je dostupno odmah. Ovako sam bio blizu da negdje drugdje narucim jer nisam bio siguran koliko ce im trebati za dostavu ali sam se pomirio da ce potrajati.

FRipper 07.12.2012. 15:14

zato jer su oni druga firma :D

FRipper 01.03.2013. 09:08

Kako je i bilo očekivano od njih...vec po drugi put!

Prvi put kada je XFX 450 bio 318kn narucio sam naravno 4komada...i dobio sam 0 jer prvo je bilo da cijena vise nije ta (naravno nije bila jer su je u roku par h digli na 360)

Jučer izleti opet na njihovim stranicama XFX 450 po 312,54 i ja naravno odma narucim opet 4kom...Danas ujutro cijena 377,10kn i idem na chat da vidim po kojoj cu cijeni dobiti...naravno očekivani odgovor, upravo vam pisem mail da je samo 1 dostupan na lageru dobavljača. Zar je to moj problem? nije, ali ok, pitam za koliko dobivam taj 1, ok dobivam po 312kn ali moras platiti poštarinu al to nije onda to vise, kupim za 300kn u chipoteci orginal sisu :D

Najgore mi je sto ser*** i muljaju ko da sam ja malo dijete i nemam pojma kako i odakle im taj xfx, ono to je stara cijena, nismo digli cijenu digli su dobavljači itd itd. A znam da je taj 1 sto imaju povrat i s razlogom ih nema nigdje i blablabla mozete vi uzeti 3 druga napajanja i uzeti preko soma i biti ce bespalatna poštarina itd itd...Zar meni trebaju druga po vecoj cijeni nego dalje?! Mos misliti....

Imaju srece sto nisam diners provukao i platio 20 xfx 450 po 312kn...pa da vide onda kakvih bi belaja napravio

Portio Neinformatika! Samo tako! Najbolji ste!

Tajl3r 18.03.2013. 18:41

Bog ljudi šta da radim to jest di da šaljem Razer Orca slušalice kupljene u porti-a,na kutiji od slušalica piše ovlašten servis Feniks ,njima?pod jamstvom su još.posla sam im email ali zanima me vaše iskustvo onako općenito sa Portiom.

ShanTech 18.03.2013. 18:48

Fino ih poslikaj, kopiraj račun i jamstveni, te ih pošalji Feniksu.

Alfa_R 18.03.2013. 18:53

Re: Portio Informatika

Možeš odnjeti u links. Možeš i uvozniku iako obično više volim slati prodavaču jer je lakše birati zamjenu ili povrat ako nemaju isti model.

Pupo 18.03.2013. 19:18

Nemože odnjet u links jer links nije uvoznik. Može ih jedino odnjet il poslat u feniks. Najbrže gotovo, najmanje navlačenja

Tajl3r 18.03.2013. 19:30

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2361000)
Nemože odnjet u links jer links nije uvoznik. Može ih jedino odnjet il poslat u feniks. Najbrže gotovo, najmanje navlačenja

Ok hvala vidit ču šta kažu ovi sa portio-a...A mislim kako idiotan kvar gdje se kabel spaja sa slušalicom tu gubi kontakt/zvuk, kad podignem kabel prema gore radi uff ..i ovaj razer nikad više, frend 3 miša promjeni zbog kvara u roku 5 mjeseci.

bondb 18.03.2013. 20:28

meni su takoder bile riknule orce kupljene u feniksu, odnio sam ih kod njih i bile su tamo par dana, onda su me nazvali i ponudili mi povrat novca ili zamjenu za nesto drugo, posto sam htio zamjenu morao sam u feniks po nekakav papir i sa tim papirom u instar informatiku na kvatric, tamo sam uzeo siberiu v2 uz nadoplatu..

Tajl3r 19.03.2013. 16:12

Update Portio me usmjerio prema feniksu tri maila im posla od jučer još ništa ,brzi su ti u Feniksa nema šta.. getting angry :O

FRipper 19.03.2013. 18:19

a telefon?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:38.