![]() |
Itekako dovoljan, vent ima dosta dobar staticki pritisak i do nekih 1200 rpm ga prakticki i necujes...
Visoke okretaje ionako neces koristiti 24/7 nego za bench i sl.. |
Narucio sam si Silver Arrow, stize sutra ili u pon... :goood:
bas me zanima kakve cu rezultate s njim dobiti.. |
Dobit ćeš super reze i super ogroman hladnjak. Jedina dobra stvar je što imaš Ripjawse jer oni stanu pod hladnjak. Da imaš recimo Pi seriju, imao bi problema.
Di si ga naručio? Koja cifra? |
Da, zato sam i uzeo Ripjawse, sto su niskog profila..
Narucio ga u SLO, 57 eur.. |
|
|
Wohoooooo mrcina.... :D
|
Citiraj:
Nemoj prodavati taj cooler (jer ću ga ja sigurno kupiti od tebe i frknuti na nekoga od mojih dualaca po kući za čistu pasivu, slično kao što je prošao i onaj crni truljo :D), već bolje razmisli o upgrade-u kućišta, a za te pare (H100). Big tower, više kvalitetnih ventova na manje okretaja (kakav 6-8kanalni potenciometar) i piramidalna spužva za zvučnu izolaciju (zato big tower, sa što čistijim linijama iznutra, da ne zeza protok zraka) i imati ćeš i performanse i tišinu, jasno, koliko je to moguće. ...ili javi kada da dođem po cooler :D |
Eto sliver arrow je sjeo na svoje mjesto... ali imam problema... :lol2:
Ne mogu sada kuciste zatvorit jer mi je prvi vent previsoko, bas mu rubovi sjede na RAMu kad je ram u 1 i 2 slotu.. kad bi ram prebacio u 3 i 4 bi taman sjeo izmedju al mi se nekak cini da ni to nebi bilo dovoljno da zatvorim kuciste... i sta sad krute naranio.. :D EDIT: budem maknio 140mm vent naprijed i stavio istavio 120, a ovaj prebacim iza ili nesto... pa ce valjda sve sjest na svoje mjesto... temperature su odlicne.. 4.7Ghz@1.37V: cpu u biosu 55c, a real temp 61,64,66,63 najtoplije.. inace je supanj-dva manje al varira.. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Planirao sam kupiti Gaiu, ali izgleda da ju nitko više nema. Treba mi neki cooler za i5 2500k koji ce mozda biti lagano overclockan.
Vidim da je Yasya na akciji za 269 kn. Jel se to sad isplati ili da se jos malo rastegnem do Mugena 3? Imate nešto bolje za preporuciti do max 350kn, a da dobro hladi i da nije bucno? |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=224840 Kontaktiraj kolegu i provjeri. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel ima netko Asus P7P55d-E sa nekim coolerom koji nije stock? Gledam što bih kupio, a nisam siguran da će mi stati na ploču s obzirom da su mi popunjena sva četiri RAM slota.
|
Koji proc je gore ? Nemas brige, stane tebi bilo koji tower a da nije double ( nh-d14 ili silver arrow, vjerovatno stanu i oni ako nemas visoke HSove na memoriji). Od malo boljih. gledaj megahalems ili super mega, a mozes i TR mux 120.
|
i3 je gore, a memorija je Corsair Vengeance...
|
po ovim slikama : http://img17.imageshack.us/img17/2731/cimg0342gh.jpg , http://www.flickr.com/photos/kebrantador/5241378073/ , stane ti svaki tower kuler samo ces morati malo vent naslonit odozgor na HS od rama. Ako zelis bas uzak kuler idi na TR mux-120. Ako ne onda cnps performa ili neki u njegovom rangu, moze i xigmatek gaia.
|
Vengeance ima veći HS nego Gskill. Thermalright Archon paše.
|
Znam, zato sam i rekao da ce u najgorem slucaju vent naslonit na hsove.
|
Gaia mi je najbliža izboru, no nema je nigdje trenutno.
|
Citiraj:
Inače Scythe Yasya ti je GENIJALNA preporuka, klik-klik-klik-klik cooler stoji ko beba, trebalo je da skužim kak se nategne ventilator:fiju: al taman legao i spustio na LOW temperaturu za 10-12 stupnjeva u odnosu na serijski vent. EDIT Meni je stao u thermaltake shark al je opako širok sa ventom i visok tak da treba biti oprezan za neka manja kućišta. Jednako kao i što nema šanse da se stavi vent ako se ima ram sa heatsinkom. Sreća da sam te slušao (čitao) i uzeo kingston hyperx a ne nekaj sa heatsinkom :D |
Zato forum služi da pomažemo jednim i drugima. To je nesebično. ;)
|
Hmmm...dvoumim se između sljedeća dva coolera:
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050907052 i http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903189 dakle Zalman CNPS10x Performa vs Flex evo stvarno neznam kojeg bih uzeo...pa dajem presudu vama... |
Osobno bih isao na performu :)
|
U potrazi sam za nekim jeftinim i tihim CPU coolerom. Zadatak mu ne bi bio težak, a bio bi hlađenje Pentiuma G850 (socket 1155). Znači nema OC-a, traži se (jeftina) zamjena za stock cooler.
Malo sam gledao što se nudi i pronašao sljedeća dva coolera koja mi se čine OK: Xilence XilentBlade LITE i LC Power Cosmo Cool LC-CC-95 Razmišljam da bi bilo čak zgodno skinuti ventilator s coolera i imati pasivno hlađenje procesora, budući da se isti skroz malo zagrijava :D Jel ima netko kakva iskustva s nekim od navedenih coolera? Savjeti i preporuke dobrodošli :) |
Preporuka za ARCTIC rev 2, meni 1. serija hladi G530 bez pol frke i ne čuje se ništa.
|
@wiseman
Preporučio bi LC-CC-95, bolji je od Alpine 11 Pro Rev. 2. Dobar je za zamjeniti box cooler, ali za OC nije. Ja sam ih stavio par komada na Phenome 955 125W, bez OC-a. Proc koji imaš nije za OC, nije K i nema turbo, max što se može dobiti je ~105Mhz. EDIT ~105Mhz Bus speed, naravno |
@lolofuxy: radije bi neko heat pipe rješenje :)
Citiraj:
|
Odlučio sam se za CM Hyper TX3 cooler i sada vidim da postoji stara verzija i nova tzv. EVO. Novi hladnjak je čak 100g lakši, ima drugačij način pričvršćivanja ventilatora, bolje obrađenu bazu, po specifikacijama je tiši i jednako hladi itd. Međutim neki testovi i neki korisnici kažu drugačije-nova verzija je glasnija i slabije hladi. I tu ne bi bio kraj problema da neki pak ne tvrde obrnuto. Zato molim pomoć ako netko ima iskustva sa ovom novijom verzijom. U dućanima se još mogu nabaviti obje verzije pa sam na mukama.
|
Za koji procesor? Overklok? A Katana 3?
TX3 i Katana 3 su otprilike istih performansi. TX3 malo bolje hladi (~2 stupnja), a Katana 3 ima kvalitetniji/tiši ventilator. S njima ne mogu usporedit TX3 EVO jer ga nisam probao. |
Gledao sam i ja uzet toga TX3 ali po ovom kazu da mu je mana los kontakt sa cpu. Gledam zamjenit ovaj stock cooler, bode mi oci :D gledao sam i Yasya-u i cini mi se ok..:) Ima li netko jos neki prijedlog? Jedini uvjet je da se inst. pomocu pinova - neda mi se cupat plocu :D
|
Trebao bi izbjeći te visoke coolere sa pinovima-imaš kilu aliminija i bakra koji visi na 4 pina.
Tako je i više opterećena ploča + pinovi često zahebavaju i nije ni čudo da većina coolera dolazi sa backplateom i vijcima. Težina se bolje rasporedi po PCB-u ploče i čvršće hladnjak sjeda. Nije yasaya loša, naprotiv, al nebudi ljen pa skini ploču i stavi nešto sa bacplateo-barem je izbor veći i manje love treba za cooler. |
Koji onda preporucas? Do 400-450 kn :)
Eh i termalnu pastu isto trebam ;) EDIT: Pogledat cu Xigmatek Gaia, ty :) |
Citiraj:
Što se tiče Katane sa njom sam se sreo samo jednom i to kada me prijatelj zvao da ga ne može instalirati. Na kraju smo uspjeli uz rizik oštećenja matične. Tak da tu vrijedio ono-tko se jednom opeče... Citiraj:
Kod mene su u igri bili AC Freezer 7, Katana i TX3. Katanu sam otpisao zbog iskustva sa montažom, a testovi pokazuju da je TX3 bolji od Freezera(hlađenje i buka), a sviđa mi se i to što je dosta lakši od konkurenata što nije nebitno budući da se radi o pin instalaciji. Takvu instalaciju preferiram jer na poslu imam PC sa Xigmatek-om(backplate koji je uredno izoliran nekakvom gumom). Stroj je pravio probleme koji su prestali kada je stavljen stock cooler. Kolega koji je stavio Xigmatek-a sada ima probleme rebootanja i smrzavanja na mašini koja je prije uredno radila. Da nije tako sigurno bih uzeo Xgimatek Loki-a. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Htio sam kupiti Gaiu prije kojih mjesec dana jer je fakat bio best buy za onih cca 200 kn, ali ovo je previše. Onaj Aegir mi se čini dosta bolji, a razlika je samo 70-ak kn. :kafa: |
Nakon sto mi je delta i njeno urlanje dopizdilo odlucio sam kupiti coolermaster excalibur . Vent je spojen na 7v kao i delta, buka je duplo manja ,a temp koliko sam primjetio nisu osle gore ( ako je stupanj-dva to je zanemarivo) .
|
Jel može preporuka za hladnjak koji bi hladio neklokani i5-2500k s tim da je što tiši i da što bolje hladi. U planu sam imao uzeti Xigmatek Gaia-u ali je više nemaju u Links-u, a tamo namjeravam uzet cijelu konfu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:52. |