![]() |
Ja imam 2 x512 mb
i ne kužim kako UTT BH-5. Mislio sam da se UTT i BH-5 razlikuju. |
Citiraj:
UTT chipovi se ugraduju na lowend memu a to su chipovi s highend mema koje nisu prosle test(tak nekak) :) |
Ne da nisu prosle test, nego nisu testirane, jer im je onda cijena osjetno niža. To znaci da mozes potrefit tu memu sa losijim cipovima.
|
Pa sranje,kupim Corsaira i naletim na loši izgleda.Nije mi jasno stabilan mi je na 235x10 fsb 1:1 a na 250 x9 183 mem divider ili na 270 x 9 166 ne.Iako povećam napon.
|
1 privitaka
Ispravak!:clap:
Taj 3.3v trik kod mene ne vrijedi,premjestio sam jumper na 2-3 poziciju (expand dram voltage up to 4v) i stavio 3.3v a sada i 3.4v dok testiram i digao sinhrono s fsb 250 x 10 memoriju. Evo slika: Nevjerovatno,pa koliki napon uopće smije biti?.Nemam kako postaviti neki vent tamo na memoriju. |
1 privitaka
Evo i cpu-z:
|
1 privitaka
A sad pitanje:
Smijem li ostaviti ovoliki napon? Jer neće na 250 fsb s 3,3 nego s 3,4.Ali ni onda nije stabilno.Nisam probao s većim naponom nego sam smanjio na 245mhz i ostavio memtest 3 sata i nema greške.Ali mi prikazuje u biosu malo veće temp. nakon toga.Koliko je ovo sigurno?Gasim komp totalno dok se ne vratim s posla.Moram provjeriti ovo sve.Netko ima iskustva s tim?Ako ima neka napiše. Hvala!:beer: |
Nije mi se dalo citati sve probleme kaj si imao sa plocom pa te pitam; dali si malo gledao gujde po netu sta ih je Jelc stavio na pocetne stranice ove teme?
Gle mene sistem nije zadovoljavao dok si nisam odvojio vremena i proucio neke gujde, ali zato sada stroj radi ko svicarski sat! |
Citiraj:
Siguran sam da bi ti memorija trebala ici barem do 250 stabilno sa 3.3 volta, sam ti u biosu postavke nisu dobro podesene, smo da je jedna drugacije namjestena odmah mijenja na stvari(stabilnosti)! |
Bilo bi najpametnije da lijepo tu lupi kakve su mu postavke u BIOS-u...i za memu i za proc.
Ovako na pamet-tko zna kaj je. |
Fsb: 245 X 10
200 1/1 cpu vid 1.5 2.5 3 3 7 Dram voltage: 3,4 v |
Citiraj:
Na 3.4v bi ta tvoja mema morala ići na 250. Barem na 2-3-3. Ili postaj slikicu od A64 Tweaker-a da vidimo kakve su ti postavke meme. |
1 privitaka
evo,radi na 250 fsb ali na 3,4v.Strah me ostaviti to bez nadzora.evo postavke koje su stabilne.Na 166 mem divider
|
1 privitaka
A evo na 250 fsb 1:1
|
Citiraj:
Stavi 1T,mozda ce biti bolje :beer: |
1 privitaka
Probaj staviti u BIOS-u tREF na 3120, probaj se poigrati sa Bank Interleave (isključuje se za stabilnost), itd...imaš gujdu tu:
http://www.dfi-street.com/forum/show...t=11397&page=1 Meni je npr. za normalan rad Max Async Latency na 8, možeš probati i 9 za stabilnost. |
Citiraj:
http://www.dfi-street.com/forum/show...305#post107305 Citiraj:
|
Ovo je fakat glupo.
Ako si sve namjestio kako treba-moralo bi raditi na 1:1 U kojim slotovima ti je memorija? LDT/FSB Frequency Ratio? CPU/FSB Frequency Ratio? CPU VID Control? CPU VID Special Control?Chipset Voltage Control? |
Mozda ploca ne voli ovaj ram,mada je to najmanja sansa(koja ploca ne voli BH-5:) ).
|
1 privitaka
Citiraj:
Ldt/fsb x3 Cpu/fsb x10 Cpu vid control? 1,450v Cpu vid special control? 1,550v Chipset voltage? 1,5v DRAM VOLTAGE 3,6v:confused: Prime95 radi stabilno 3 sata zasada... |
1 privitaka
evo smartguardian
|
Citiraj:
Ovak nema smisla davati memi 3.6v da bi radila na 2T. CPU VID Special Control se inače izražava u %:) Da si bliže-istestirao bih ti ja memu, ovak... E da-probaj malo povećati napon procu, možda te to zeza. Ili si dobio superšugavi primjerak ili si nekaj krivo namjestio. Probaj resetirati BIOS na default vrijednosti (prvo jumperom pa i u BIOS-u), flashaj ponovo 510-2, odmah u BIOS i opet default vrijednosti, uđi u OS, restart pa probaj ponovo. Ne znam kaj drugo.:confused: |
Ne radi uopće na 1T.Čak i na 200mhz fsb.
A to u postocima je na AUTO.Ima još jedna vrijednost.Znači najbolje da smanjim napon? |
Citiraj:
Preporuka je da se NIŠTA ne držii na AUTO a tiče se napona proca , meme, itd... A ako ne radi ni na 200 na 1T tu fakat nekaj nije u redu. |
:o HEJ,malo samo...
Tip koji mi je prodavao ploču "isključivo orange slot za dual channel",stvarno sam imao problema dok sam ga aktivirao... Mema mi je sada u yellow slotovima,1T enabled,brije kao lud na 200mhz 1:1 a overclock slijedi nakon košenja trave... Ne kužim kakve veze ima u kojim je slotovima,pa koliko finetuninga treba,posipam se pepelom,ovo mi je prvi izlet u te vode. Hvala na savjetima,postat ću rezove:beer: |
Ako mema ne radi na 400MHz 2-2-2-5 1T imas pravo na reklamaciju. :rolleyes:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
"All bioses from 5.09 and later are optimized like this, TCC* = Orange slots and BH-5,UTT = Yellow slots":D :D :D
To je samo na početku bilo "isključivo orange slot za dual channel" Zato sam te i pitao u kojem su slotu, ali sam uznemiren kašnjenjem ručka preletio preko onog kaj si odgovorio:p Pa nek neko veli daje dijeta dobra za mozak... |
Citiraj:
Hvala! :beer: |
1 privitaka
Da se pohvalim::D
na 3,3v i idem prema dolje... |
1 privitaka
Latencije
|
1 privitaka
Write
|
Citiraj:
Rijetko koja je stabilna na 3.2v 250 i 2-2-2. BYZZY-za memu je do 3.2v, ostalo nisam ni gledao. |
Citiraj:
THX! :beer: |
Evo nešto svježe:
Preporučene memorije |
da li bi se dalo s nekim updateom biosa srediti da ploca primi 3 modula memorije ?
|
Citiraj:
Koja mema i koji BIOS? |
Ovo je strašna ploča.Mjenjajući postavke po ovome http://secure.ncix.com/forumpost/dis...hreadid=859944
i ovome http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=11397 ubrzao sam memoriju ne podižući uopće FSB.Malo tweakanja i leti.3dmark2001se sa 15599 na 16045,sandra na 94% i 93% efficiency.Everest write +300mb/s.Nije mi stabilna na visokom fsb 1:1 ali zato leti na niskim latencijama a blizu deklarirane frekvencije 200@208mhz DDR |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:16. |